HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Grönsakshackare bäst-i-test

 

1. Wilfa MC3B-400S

Wilfa MC3B-400S
 • 3 kraftiga knivar i rostfritt stål
 • Stor kapacitet (1,2 liter)
 • Lätt att rengöra
 • Fantastisk kvalitet från Wilfa
 • Tål maskindisk
Läs mer »
 

2. Rösle hackare

Rösle hackare
 • Ergonomiskt utformat handtag
 • Två rörliga blad
 • Hacka örter, frukt och grönsaker
 • Halkskydd i botten
 • Lock av rostfritt stål
Läs mer »
 

3. Oxo Good Grips Chopper

Oxo Good Grips Chopper
 • Hacka grönsaker, lök eller frukt
 • Praktisk uppsamlingsbehållare
 • Extremt snabb hackning
 • Enkel att använda
 • Går att rengöras i diskmaskin
 • Bra varumärke (Oxo)
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Grönsakshackare

En grönsakshackare är perfekt för dig som älskar sallader. Tack vare den effektiva konstruktionen kan du lägga ner flera grönsaker samtidigt med utmärkt resultat varje gång. Dessutom är den liten och smärt vilket gör den smidig att förvara i köksluckan, eller ta med på semestern. Vidare går det att använda den som en lökhackare också. Således är det en produkt med många användningsområden och som sparar dig eoner av tid i längden. Oavsett om du ämnar hacka hårda frukter, kött eller grönsaker är grönsakshackaren räddaren i nöden. Därför har vi sammanställt de bästa modellerna på marknaden utifrån recensioner på nätet. Därmed slipper du själv göra jobbet utan kan istället förlita dig på vår bäst-i-test lista. Därutöver har vi skrivit en köpguide nedan så du vet vad du ska tänka på innan du gör ditt köp. Börja med att läsa på nedan för att sedan ta ett så bra beslut som möjligt.

Så väljer du en grönsakshackare

Innan du köper en grönsakshackare finns det några saker du ska hålla extra utkik efter. Exempelvis ska du se till att flera rostfria blad ingår för olika typer av livsmedel. Utöver detta har vi nedan sammanfattat vad du ska tänka på innan du genomför ditt köp.

 1. Elektrisk
  Att välja en elektrisk grönsakshackare är ett måste då arbetet blir betydligt snabbare och smidigare. Däremot kostar det lite extra men inte för mycket för att det inte skulle vara värt det. Motsatsen är en manuell vars blad du kontrollerar ovanifrån likt en gammal kaffekvarn.
 2. Antal blad
  De flesta grönsakshackare levereras med extra blad för olika typer av livsmedel, t.ex. hårda nötter. Dock är detta inte alltid fallet. Därför ska du ha ett vaksamt öga över hur många blad du faktiskt får på köpet, och om det är viktigt för dig att kunna hacka mer än just grönsaker.
 3. Stor box
  En stor fördel med att välja en grönsakshackare är att du kan använda boxen där hackningen sker till förvaring. Sålunda kan du antingen kyla ner boxen i kylskåpet och ta med den som matlåda.
 4. Tillbehör för vispning
  Många varianter skickar med ett tillbehör som du kan använda för att vispa ägg, bereda och blanda olika typer av livsmedel. Dessvärre sker det för sällan vilket innebär att det inte är någon garanti. Säkerställ därför att du får ett vispningstillbehör om detta är något du vill kunna göra med din hackare.

Fördelar med grönsakshackare

Grönsakshackare med snöre

Som alternativ till de elektriska modellerna finns det även grönsakshackare med snöre. Dessa är betydligt billigare och fungerar som på bilden nedan, d.v.s. att du drar i en ring som är kopplad till ett snöre, varpå hackningen sker i takt med hur snabbt du drar. Ett exempel på detta är den eminenta Veggichop Pro från KitchenTime.

grönsakshackare med snöre

grönsakshackare bäst i test elektrisk grönsakshackare

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.