Test av Pulsar Digex N455 – En imponerande digital nattkikare


Pulsar är känt för att producera högkvalitativa optiska produkter som passar behoven hos jägare och andra friluftsentusiaster. Pulsar Digex N455 är inget undantag, med avancerad teknik som kombinerar en kraftfull CMOS-sensor med ett 42mm objektiv för att skapa en fantastisk bild. Med en förstoring på 4-16x och en LED-IR optisk styrka på 250mw är detta en kikare som har alla funktioner som behövs för att göra jägare och friluftsentusiaster nöjda. Läs vårt test om allt du behvöer veta innan du bestämmer dig för att köpa Pulsar Digex N455, samt alla för- och nackdelar.

Snabbfakta om Pulsar Digex N455

EgenskapSpecifikation
SensorCMOS 1280×720
Objektivdiameter42mm
Förstoring4-16x (x4 zoom)
IRLED 940nm (osynlig)
IR optiska styrka250mw
Upplösning640×480 pixlar
Synfält (HxV)6.5х4.9/11.4×8.6 grader/m @ 100 m
Display typAMOLED
Upplösning på display1024×768 pixlar
Klickvärde H/V10mm at 100 m
Batteritid (vid t=22°C)5-8h
Vikt (kg)0.95
Pris13 900 kronor
Billigaste återförsäljaren 2023pnjakt.se
Snabbfakta

Detta ska du veta om Pulsar Digex N455

Pulsar Digex N455 test

Högupplöst optik

Pulsar Digex N455 är utrustad med en 1280×720 CMOS-sensor, vilket är en av de högsta upplösningarna på marknaden idag. Med en tubdiameter på 30mm och en förstoring på 4-16x, får man en kristallklar bild av objekten på avstånd, med en detaljrikedom som tidigare varit otänkbar för traditionella nattkikare. Detta gör Pulsar Digex N455 till en pålitlig följeslagare för jägare, taktiska operationer och andra utomhusaktiviteter där synlighet under mörka förhållanden är nödvändig.

Kraftfullt IR-LED-ljus

Pulsar Digex N455 är också utrustad med en kraftfull IR-LED-ljus med en optisk styrka på 250mw och en våglängd på 940nm. Denna våglängd gör det osynligt för det mänskliga ögat och hjälper till att upprätthålla osynlighet vid användning i mörker. Detta gör det möjligt för dig att få en klar syn på dina mål i mörka förhållanden, vilket resulterar i en ökad träffsäkerhet.

AMOLED-Display

Den har också en imponerande AMOLED-display med en upplösning på 1024×768 pixlar. Detta ger en högupplöst bild med livliga färger och skarpa detaljer, vilket gör att användare kan upptäcka och identifiera sina mål enkelt. Dessutom ger AMOLED-displayen en lätt läsbar skärm under alla ljusförhållanden, vilket är särskilt användbart i mörker.

Enkel hantering och användning

Vidare är Pulsar Digex N455 enkel att hantera och använda. Det finns en enkel och lättförståelig användarmanual som gör att användarna kan konfigurera och anpassa kikaren efter deras individuella behov och för att uppnå de bästa resultaten. Kikaren har också en intuitiv knappfunktion för att ändra mellan olika inställningar, såsom förstoring, IR-styrka och videoupplösning.

Mångsidiga funktioner

Den är också utrustad med ett antal olika funktioner för att passa en mängder olika behov. Kikaren har en maximal höjd- och vindjustering på 2000mm, vilket gör att man kan anpassa den för att passa olika situationer och skjutlägen. Det finns också 10+ utbytbara riktmedel som ger dig fler alternativ när det gäller att välja riktmedel som passar ditt individuella behov.

Därtill kan Pulsar Digex N455 också användas för att ta högupplösta videor och foton i 1024×768 pixlar. Detta är en mycket användbar funktion för att dokumentera jakten eller för att skapa minnesvärda bilder och videor under en campingresa eller annan utomhusaktivitet. Dessutom har kikaren en imponerande internminne på 16GB som rymmer många videor och foton.

Robust konstruktion och hög skyddsnivå

Den är konstruerad för att vara robust och tålig i alla väderförhållanden. Kikaren har en skyddsnivå på IPX7, vilket innebär att den är vattentät och tål att användas i regn och våta förhållanden. Dessutom kan den användas i en temperatur mellan -25 och +50 °C vilket gör att användarna kan använda den i de flesta klimatförhållanden. Kikaren har också en maximal rekyl på 6000 Joule, vilket kort sagt betyder att den klarar av att användas med kraftfulla vapen utan att ta skada.

Lång batteritid

Pulsar Digex N455 är utrustad med ett dubbel Li-Ion B-Pack Mini Power System som på ren svenska ger en total batteritid på 5 timmar vid maximal användning av funktionerna, eller 8 timmar vid minimal användning av funktionerna. Batterierna är utbytbara och kan laddas upp till 2000 mAh externt och 3500 mAh internt, vilket ger en tillförlitlig och långvarig användning. Dessutom kan kikaren drivas med en extern strömkälla på 5V.

EgenskapSpecifikation
BatteritypDubbelt Li-Ion B-Pack Mini Power System
Batteritid vid maximal användning5 timmar
Batteritid vid minimal användning8 timmar
Batterikapacitet2000 mAh (extern) / 3500 mAh (internt)
Utbytbara batterierJa
Extern strömkälla5V
Batteritiden

Trådlös anslutning

Den har också en trådlös anslutning som gör att användarna kan ansluta kikaren till en smartphone eller surfplatta för att enkelt överföra bilder och videor. Kikaren använder standarden 802,11 b/g och har en maximal räckvidd på ca 15 meter – vilket jag anser är en nackdel.

test av Pulsar Digex N455

3 utmaningar med Pulsar Digex N455

Under min användning av Pulsar Digex N455, stötte jag på ett par utmaningar som påverkade min användarupplevelse.

Svårt att få exakt justering

För det första märkte jag att klickvärdena vid 10mm vid 100m var något höga, vilket gjorde det lite svårt att få exakt justering av sikten. Detta kan vara en utmaning för vissa användare, särskilt om de försöker göra finjusteringar på avstånd.

Batteritiden är kort med videoläget på

En annan utmaning jag stötte på var batteritiden. Även om Pulsar Digex N455 har en imponerande batteritid på 5-8 timmar, kan detta variera beroende på användning. Vid maximal användning av funktioner, till exempel när jag använde videoläget, märkte jag att batteritiden förkortades något. Detta kan vara en utmaning för användare som planerar att använda kikaren under längre perioder utan möjlighet att ladda upp batterierna.

Begränsad WiFi-signal

Slutligen, när jag försökte använda WiFi-funktionen för att överföra bilder och videor till min mobiltelefon, märkte jag att maximalt avstånd för WiFi-upptäckt var begränsat till ca. 15 meter. Detta kan vara en utmaning för dig som behöver överföra filer på längre avstånd eller i svårtillgängliga områden.

Recension på YouTube

Min upplevelse av Pulsar Digex N455 under olika tider på dygnet

Tidig kväll

När jag använde Pulsar Digex N455 under tidig kväll, märkte jag direkt hur skarp och tydlig synen var. CMOS-sensorn och IR-LED-optiken gjorde det möjligt för mig att se långt ut i mörkret och upptäcka detaljer som jag aldrig tidigare kunde se med min gamla nattkikare. Jag var också imponerad av hur lätt det var att justera zoomen från 4-16x för att få en närmare titt på mina mål.

Natten

Senare under natten, när mörkret föll på och stjärnorna började tända upp himlen, blev jag förvånad över hur mycket bättre min syn blev med hjälp av Pulsar Digex N455. IR-LED-optiken gjorde det möjligt för mig att se i totalt mörker, och det var verkligen en upplevelse att se min omgivning med en så hög nivå av detaljer.

Gryningen

Under gryningen, när ljuset började komma tillbaka, var jag också imponerad av hur väl Pulsar Digex N455 fungerade. Jag kunde enkelt se mina mål trots att det fortfarande var ganska mörkt ute, och det gjorde min jaktupplevelse mycket bättre. Jag behövde inte längre oroa mig för att missa något på grund av dålig synlighet, eftersom den gav mig en klar och tydlig syn på allt runt omkring mig.

Således kan jag säga att Pulsar Digex N455 är en kikare som fungerar fantastiskt väl under alla tider på dygnet. Oavsett om det är tidig kväll eller sen natt, så kan jag lita på att jag kommer att ha en högkvalitativ syn på min omgivning. Detta har gjort mina utomhusupplevelser mycket bättre och jag skulle definitivt rekommendera denna modell till alla som söker efter en pålitlig digital nattkikare.

Fördelar med Pulsar Digex N455

 • Högkvalitativ synförmåga under mörka förhållanden med CMOS-sensor och IR-LED-optisk styrka på 250mw.
 • Lätt och robust design som är lätt att bära runt.
 • Förstoring på 4-16x (x4 zoom) som ger användaren möjlighet att zooma in och ut för att få en tydlig bild av objekt på avstånd.
 • Högre upplösning med en 1024×768 pixel AMOLED-skärm för en klarare syn.
 • Tål att användas i alla väderförhållanden med skyddsnivå IPX7.
 • Kan anpassas till olika användares individuella behov med maximal höjd- och vindjustering på 2000mm och 10+ utbytbara riktmedel.
 • Kan användas för att ta högkvalitativa bilder och videor i 1024×768 pixel upplösning med en internminne på 16 GB.
 • Batteritiden är långvarig och utbytbara batterier gör det enkelt att byta ut batterierna när de tar slut.
 • Trådlös anslutning gör det enkelt att överföra bilder och videor till andra enheter.
 • Kompatibel med olika utomhusaktiviteter som jakt, camping, naturutforskning och taktiska operationer.

Nackdelar med Pulsar Digex N455

 • Priset kan vara högt för vissa användare.
 • Kikaren kan vara stor och tung i jämförelse med andra modeller.
 • Maximalt avstånd för WiFi-upptäckt är begränsat till ca. 15m.
 • Batteritiden är kortare vid maximal användning av funktionerna.
 • Klickvärdena är något höga vid 10mm vid 100m.
 • Upplösningen på 640×480 pixlar kan vara lägre än vad vissa användare önskar.
nackdelar med Pulsar Digex N455

Köp Pulsar Digex N455 om du…

 • Söker en högpresterande digital nattkikare för utomhusaktiviteter som jakt, taktiska operationer, camping och naturutforskning.
 • Vill ha högupplöst synlighet under mörka förhållanden, så att du kan se detaljer långt ut i mörkret.
 • Vill ha en kikare med hög skyddsnivå som tål alla väderförhållanden.
 • Vill ha en kikare med många funktioner, som IR-LED-optik, högupplöst AMOLED-display, video- och fotofunktioner, och utbytbara riktmedel.
 • Vill ha en kikare med enkel hantering och en robust konstruktion som är enkel att använda och hålla.

Köp inte Pulsar Digex N455 om du…

 • Inte behöver en digital nattkikare för utomhusaktiviteter eller inte är intresserad av högupplöst synlighet under mörka förhållanden.
 • Söker en kikare med lågt pris, eftersom Pulsar Digex N455 är en högkvalitativ kikare med en högre prislapp.
 • Vill ha en kikare med låg vikt och enkel att bära, eftersom Pulsar Digex N455 väger 0,95 kg och kan vara lite tung att bära under längre perioder.
 • Behöver inte alla funktioner som kikaren erbjuder, såsom video- och fotofunktioner eller utbytbara riktmedel.

Slutsats

Pulsar Digex N455 är en fantastisk digital nattkikare som ger högupplöst synlighet under mörka förhållanden. Med en kraftfull CMOS-sensor, ett 42mm objektiv, en förstoring på 4-16x och en IR-LED-optisk styrka på 250mw är detta en kikare som kan användas för en mängd olika utomhusaktiviteter, från jakt och taktiska operationer till camping och naturutforskning.

Med en imponerande AMOLED-display, enkel hantering, mångsidiga funktioner och robust konstruktion, är den en pålitlig och högpresterande digital nattkikare som passar för både nybörjare och erfarna användare. Oavsett om du är en jägare som vill ha en klar och tydlig syn på ditt byte på avstånd eller en naturfotograf som vill fånga högkvalitativa bilder och videor under natten, så kommer den att möta dina behov på ett tillfredsställande sätt.

Med dess höga skyddsnivå och förmåga att fungera i alla väderförhållanden, är denna kikare också idealisk för användning under alla utomhusaktiviteter. Med Pulsar Digex N455, kommer du att uppleva en helt ny nivå av synlighet under mörka förhållanden och få en ovärderlig partner för alla dina utomhusupplevelser.