Glorious Model O — Recension 2023


Glorious Model O är en gamingmus som har skapat ett stort buzz bland gamers sedan dess lansering. Med en lätt design och en imponerande sensor är det inte förvånande att många väljer denna mus framför andra på marknaden. Men hur bra är den verkligen? I denna recension kommer vi att utforska alla aspekter av Glorious Model O och se om den verkligen förtjänar sitt rykte som en av de bästa musarna på marknaden. Vi kommer att titta på dess design, prestanda, användbarhet och pris för att avgöra om det är en bra investering för gamers som vill ha det bästa av det bästa.

Snabbfakta om Glorious Model O

Glorious Model O är en gamingmus som tillverkas av företaget Glorious PC Gaming Race. Företaget grundades 2014 och är specialiserat på att tillverka högkvalitativa gamingprodukter till överkomliga priser. Musen lanserades 2019 och har sedan dess varit en populär produkt bland gamers över hela världen.

Den är utformad för att erbjuda en lätt och bekväm spelupplevelse samtidigt som den levererar hög prestanda. Musen har en vikt på endast 67 gram och är utformad för att passa både höger- och vänsterhänta spelare. Den finns i två olika storlekar, ”Model O” och ”Model O-”, för att passa spelare med olika handstorlekar.

Musen är utrustad med en Pixart PMW3360-sensor som erbjuder upp till 12 000 DPI (dots per inch) och en uppdateringsfrekvens på upp till 1000 Hz. Den har sex programmerbara knappar och ett 4-stegs DPI-justeringssystem som gör att användaren enkelt kan justera musens känslighet efter behov.

Glorious Model O har även en imponerande RGB-belysning som kan anpassas efter användarens önskemål. Musen har också en mjuk och flexibel kabel som gör att den lätt kan röra sig utan att fastna eller trassla.

Snabbfakta:

EgenskapInformation
TillverkareGlorious PC Gaming Race
Lanseringsår2019
SensorPixart PMW3360
Max DPI12 000
Antal knappar6
RGB-belysningJa
Vikt67 g
AnpassningsmöjligheterJa
KompatibilitetWindows, Mac, Linux
Pris599 kr
Billigaste återförsäljaren 2023Komplett.se

Designen av Glorious Model O

Musens storlek och form

Glorious Model O kommer som sagt i två olika storlekar, ”Model O” och ”Model O-”, för att passa spelare med olika handstorlekar. ”Model O” har en längd på 12,8 cm och en bredd på 6,6 cm, medan ”Model O-” har en längd på 11,3 cm och en bredd på 5,8 cm. Båda modellerna är låga och platta, vilket gör att de passar bra för fingertopps- och klospelstilar. Musens form är ergonomiskt utformad för att passa både höger- och vänsterhänta spelare.

Material och kvalitet

Den är tillverkad av högkvalitativ plast och har en slät yta som ger en behaglig känsla när man använder musen. Musen känns robust och tålig och tål dagligt bruk. Den är lätt men ändå stabil, vilket gör att den inte glider runt på skrivbordet.

Knappar och scrollhjul

Glorious Model O har sex programmerbara knappar, inklusive de vanliga höger- och vänsterklickarna, två sidoknappar, ett DPI-justeringshjul och ett klickbart scrollhjul. Knapparna är lätta att trycka på och ger en bra respons. Scrollhjulet är tyst och känns robust. DPI-justeringshjulet sitter på undersidan av musen och är lätt att använda.

RGB-belysning

Musen har en imponerande RGB-belysning som kan anpassas efter användarens önskemål. Musen har en ring runt basen, en logotyp på ovansidan och en linje längs med undersidan som kan lysa upp i olika färger. Belysningen kan anpassas med hjälp av programvaran som följer med musen, där användaren kan välja mellan olika färger, effekter och ljusstyrkor. Belysningen är väl synlig och ger musen en modern och snygg look.

Glorious Model O’s prestanda

Sensor och DPI

Glorious Model O är utrustad med en Pixart PMW3360-sensor som är känd för att vara en av de mest tillförlitliga sensors som finns på marknaden. Sensorn har en högsta upplösning på 12 000 DPI, vilket ger en hög precision och möjlighet att anpassa musens känslighet efter användarens behov. Sensorn fungerar utan problem på de flesta ytor och ger en jämn spårning.

Responsivitet och hastighet

Musen har en uppdateringsfrekvens på upp till 1000 Hz, vilket gör att musen reagerar snabbt och exakt på användarens rörelser. Responsiviteten är mycket hög och det finns ingen märkbar fördröjning mellan musen och datorn. Musen fungerar också mycket smidigt och ger en jämn känsla när man rör den.

Precision och spårning

Glorious Model O har en mycket hög precision och ger en exakt spårning av användarens rörelser. Sensorn har ingen acceleration eller avvikelse, vilket ger en jämn prestanda och hög precision vid alla DPI-nivåer. Musen fungerar också mycket väl för snabba rörelser och ger en jämn spårning vid höga hastigheter.

Programvaran

Glorious Model O levereras med en programvara som ger användarna möjlighet att anpassa musens inställningar efter deras behov. Programvaran är lätt att använda och ger användarna möjlighet att justera DPI-nivåer, belysningsinställningar, knappfunktioner och spårningshastighet. Det finns också möjlighet att spara flera profiler och växla mellan dem med en enkel knapptryckning. Programvaran är också uppdaterbar och kan laddas ner från företagets webbplats.

Användarvänlighet

Ergonomi och komfort

Musen klassificeras som en ergonomisk mus och passar både höger- och vänsterhänta spelare. Musens form är platt och låg, vilket gör att den passar bra för fingertopps- och klospelstilar. Den släta ytan ger en bekväm känsla när man använder musen och knapparna är lätta att trycka på. Musen är också mycket lätt, vilket minskar trötthet och ger en behaglig spelupplevelse även vid långa spelsessioner.

Användarvänlighet

Glorious Model O är lätt att använda och fungerar direkt ur lådan. Musen har en plug-and-play-design och kräver ingen installation av extra drivrutiner. Knapparna och scrollhjulet är en fröjd att använda och reagerar direkt på användarens rörelser. Musen har också en flexibel kabel som inte trasslar eller stör under användning.

Anpassningsmöjligheter

Musen har många anpassningsmöjligheter som gör att användarna kan justera musen efter deras behov. Med hjälp av programvaran kan användarna som sagt justera DPI-nivåer, belysningsinställningar, knappfunktioner och spårningshastighet. Det finns också möjlighet att spara flera profiler och växla mellan dem med en enkel knapptryckning. Användarna kan också anpassa musens vikt genom att ta bort vikter som finns inuti musen.

Kompatibilitet med olika spelgenrer

Glorious Model O fungerar mycket bra för olika spelgenrer och spelstilar. Den platta och låga designen gör att den passar bra olika spelgenrer, medan hög precision och snabb respons gör den lämplig för FPS-spel och andra snabba spel. Musen fungerar också bra för MOBA-spel och andra strategispel där precision och noggrannhet är viktigt.

Glorious Model O fördelar nackdelar

Kostanden för Glourious Model O – är priset värt det?

I jämförelse med andra möss ligger Glorious Model O i mellanprisklasse. Priset varierar beroende på storlek och färg, men det ligger vanligtvis runt 500-700 kr. Jämfört med andra möss i samma prisklass är det en av de mest populära och högst rankade på marknaden.

Jämförelse av Glorious Model O med några andra populära möss i samma prisklass:

MusPrisSensorAntal knapparVikt (g)
Glorious Model O700 krPixart PMW3360667
Logitech G502800 krHERO 16K11121
Razer DeathAdder Elite1200 krPMW33897105
SteelSeries Rival 6001300 krTrueMove3+796

Kostnadsnytta och livslängd

Glorious Model O har en mycket hög kostnadsnytta och levererar hög prestanda till ett överkomligt pris. Musen är också mycket hållbar och tål daglig användning utan problem. Musens livslängd beror på hur ofta den används och hur väl den tas om hand om, men med rätt skötsel kan musen hålla i flera år.

För- och nackdelar med Glorious Model O

Fördelar

  • Lätt och bekväm design – Glorious Model O har en ergonomisk design som är bekväm att använda, även under långa spelsessioner. Musen är också mycket lätt, vilket minskar trötthet i händerna.
  • Höga prestanda – Musen har en hög prestanda med en kraftfull sensor och snabb respons. Den har också anpassningsmöjligheter som gör att användarna kan justera musen efter deras behov.
  • RGB-belysning – Den har en imponerande RGB-belysning som kan anpassas efter användarens önskemål. Belysningen ger musen en modern och snygg look.
  • Flexibel kabel – Musen har en mjuk och flexibel kabel som gör att den lätt kan röra sig utan att fastna eller trassla. Detta gör det enklare att använda musen.

Nackdelar

  • Få knappar – Den har endast sex programmerbara knappar, vilket är färre än vissa andra möss på marknaden. Detta kan begränsa dess funktionalitet för vissa användare.
  • Lätt design – Musens lätta design kan ta lite tid att vänja sig vid för vissa användare, särskilt om de är vana vid tyngre möss. Det kan också göra det svårt att få en stabil spårning för vissa användare.
  • Känslig yta – Musens yta är mycket slät och är följaktligen känslig för fingeravtryck och smuts. Detta kan kräva regelbunden rengöring för att hålla musen fräsch.
  • Kabelanslutning – Även om musens kabel är mjuk och flexibel, så är den likväl ansluten med en kabel. Detta kan vara mindre bekvämt för användare som föredrar trådlösa möss.

Vanliga frågor och svar om Glorious Model O

Vilken sensor har Glorious Model O?

Glorious Model O är utrustad med en Pixart PMW3360-sensor.

Finns det olika storlekar på Glorious Model O?

Ja, den finns i två olika storlekar, Model O och Model O-, för att passa olika handstorlekar.

Har musen RGB-belysning?

Ja, Glorious Model O har imponerande RGB-belysning som kan anpassas efter användarens önskemål.

Vilka knappar har musen?

Den har sex programmerbara knappar, inklusive höger- och vänsterklickarna, två sidoknappar, ett DPI-justeringshjul och ett klickbart scrollhjul.

Finns det en trådlös version av musen?

Ja, Glorious Model O Wireless är en trådlös version av musen.

Vilka spelgenrer är Glorious Model O lämplig för?

Musen fungerar bra för olika spelgenrer och spelstilar, inklusive FPS-spel, MOBA-spel och strategispel.

Detta säger kunderna om Glorious Model O

Denna mus har fått många positiva recensioner från kunder på olika plattformar, inklusive e-handelswebbplatser och diskussionsforum. Många användare har berömt musens höga prestanda, anpassningsmöjligheter och RGB-belysning. Andra har uttryckt sin uppskattning för musens bekväma och lätta design. Dock finns också negativa omdömen från användare som har haft vissa problem med Glorious Model O. Några av dessa problem inkluderar kabelanslutningen och glidytorna.

Nedan hittar du några positiva och negativa omdömen från kunder så du får en objektiv bild:

”Jag älskar verkligen den här musen! Den är så lätt och bekväm att använda, och RGB-belysningen är fantastisk. Det är också enkelt att anpassa knapparna efter mina behov för olika spel. Definitivt den bästa gamingmusen jag har haft hittills.”


”Glorious Model O är en av de bästa mössen jag någonsin har använt. Den är så snabb och responsiv, och jag kan verkligen känna skillnaden i min prestanda när jag spelar FPS-spel. Musen är också mycket bekväm att använda under längre spelsessioner.”

”Jag hade hört så många bra saker om den här musen, men jag blev besviken när jag insåg att kabelanslutningen var mycket stel och störde mig när jag spelade. Det gjorde musen mindre bekväm att använda.”


”Jag har haft problem med glidytorna på min Glorious Model O, de verkar ha slitits snabbt och jag har behövt byta dem ut efter bara några månader. För priset förväntade jag mig bättre kvalitet.”

Recension av Glorious Model O på YouTube