GPS tracker utan abonnemang


En GPS tracker utan abonnemang används för att spåra hunden, båten, katten eller barnet för att på så vis veta var de befinner sig. De kallas även för analoga spårsändare och skänker en ordentlig portion trygghet till dig som förälder till ett barn eller ägare till ett husdjur. Däremot kräver många GPS trackers att du köper ett abonnemang som du betalar för månatligen, vilket är en kostnad de flesta vill undvika. Därför är det många som numera säljer en GPS tracker utan abonnemang till de som inte vill ha ytterligare en månatlig prenumerationskostnad.

Eftersom det finns både fördelar och nackdelar med GPS tracker utan abonnemang har vi nedan skrivit lite om detta så du vet exakt vad som är bra och mindre bra men denna typ av tracker.

4 saker en GPS tracker utan abonnemang kan användas till

Det finns fyra användningsområde som en GPS tracker utan abonnemang kan användas till. Dessa är bilen, båten, katten & hunden, samt barn. Nedan förklarar vi dessa lite mer ingående.

1. Bilen

Många bilister använder en GPS tracker utan abonnemang i bilen för att dels hålla koll på dess position i händelse att den skulle bli bestulen, dels på grund av att kontrollera bilens prestanda över tid. Exempelvis kan du se hur långt avståndet var från punkt A till punkt B, samt analysera dina körvanor. Därmed har det en dubbel funktion.

2. Båten

Det är inte konstigt att så många människor vill installera en GPS tracker på sin båt. Det är nämligen så att båtstölder är extremt vanligt förekommande i Sverige numera, och eftersom en båt kostar hiskeliga summor så är det smart att investera i en GPS tracker utan abonnemang för att hålla koll på dess position. I synnerhet är detta skönt när man befinner sig utomlands och inte har samma kontroll på båten.

3. Katten och hunden

Det finns även GPS trackers för katter och hundar. Och eftersom våra husdjur numera är en familjemedlem så är det inte konstigt varför så många djurägare vill kunna ha en spårsändare så de kan övervaka var de befinner sig. Speciellt effektivt är detta när din katt eller hund råkar springa bort – då är det bara att sätta igång appen och pallra dig bort till GPS-koordinaterna.

4. Barn

Det fjärde användningsområdet för en GPS tracker utan abonnemang är på barn. Trots att det inte är lika vanligt som de ovan nämnda, är det ändock många föräldrar som vill veta var sitt barn befinner sig. Till exempel kan du från mobilen övervaka barnets promenad från förskolan till hemmet – tryggt va?

Fördelar med GPS tracker utan abonnemang

 • Slipp ytterligare ett månadsabonnemang
  De flesta svenskar betalar idag för mängder av olika typer av månadsabonnemang; däribland Netflix, telefonabonnemanget och andra dyra tjänster. Av den anledningen är det många som har en instinktiv aversion mot att addera ytterligare en abonnemangskostnad på den höga trave av räkningar som redan ska betalas varje månad. Detta är den huvudsakliga fördelen med att använda en GPS tracker utan abonnemang.
 • Trygghet för ägaren
  Vare sig du har en katt, hund, bil eller båt som du vill ha koll på så skänker det som sagt en dos trygghet att veta var sina älskade föremål befinner sig. Låt oss exempelvis säga att din katt springer bort, eller att någon har stulit din bil eller båt – då är det bara att lämna in din GPS tracker utan abonnemang till närmaste polisstation så kommer de tvivelsutan att hitta dina förlorade föremål. Har du inte en GPS tracker så måste du helt enkelt förlita dig på att inget kommer hända – något de flesta med en uns livserfarenhet vet är högst osannolikt.
 • Följ GPS-spårningen från en app eller webbplats
  Många är av uppfattningen att man inte kan följa GPS-spårningen från en app eller webbplats eftersom en GPS tracker utan abonnemang inte erbjuder alla funktioner som en motsvarande tracker med abonnemang gör. Men så är inte fallet. Givetvis finns det ett fåtal modeller som har begränsade funktioner på grund av att du inte betalar en månadsavgift, men dessa är försvinnande få och vi rekommenderar inte några av dessa i vår lista. Således kan du följa GPS-spårningen i realtid trots att du inte har ett månatligt abonnemang.

Nackdelar med GPS tracker utan abonnemang

 • Saknar extra funktioner
  Den primära nackdelen med en GPS tracker utan abonnemang är att du inte får tillgång till extra funktioner som t.ex. spårning av historiska data och möjlighet att lyssna in på vad som sker i närheten till trackern. Fastän dessa funktioner inte nödvändigtvis behövs för att den analoga spårsändaren ska fungera, är det likväl viktiga funktioner för dig som vill ha ett extra skydd. Därmed finns det en tydlig nackdel med att inte betala en månadsavgift.
 • Du kommer inte få uppdateringar till mjukvaran
  Varje gång företaget som tillverkat en GPS tracker lanserar en mjukvaruuppdatering, så skickas en signal till trackern så denna uppdatering installeras. Vanligtvis sker detta nån gång varje månad. Denna uppdatering säkerställer att du alltid drar nytta av den senaste teknologin, samtidigt som upptäckta buggar åtgärdas. Om du inte vill betala månadsavgiften så har du ingen tillgång till dessa uppdateringar. Således kommer du gå miste om en hel del funktioner som du annars hade fått gratis, hade du betalat en månadsavgift.
 • Du får inte tillgång till supporten
  Den sista nackdelen är att du inte får tillgång till kundsupporten om du undrar något om din GPS tracker. Kundsupporten är enbart inriktad mot de kunder som betalar för ett månatligt abonnemang. Därmed måste du förbereda dig på att klara dig själv om något oförutsett skulle hända med trackern.

Slutsats

Vi hoppas att du nu har en större kännedom om GPS tracker utan abonnemang än vad du hade tidigare. Och att du numera är införstående över de nackdelar du kan förvänta dig att erfara eftersom du inte vill ha ytterligare en månadskostnad. Har du frågor eller funderingar så ska du kontakta oss så ska vi göra allt i vår makt för att hjälpa dig.