HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Katt GPS bäst-i-test

 

1. TK 911 Mini

TK 911 Mini
 • Standby-tid på 6 dygn
 • Enkel installation
 • Tål regn och fukt
 • SIM-kort krävs
 • Passar hund, katt och barn
 • Nödlarm
Läs mer »
 

2. Minifinder Atto

Minifinder Atto
 • Helt vattentät
 • Exakt spårning
 • Utmärkt varumärke
 • Mikrofon & högtalare
 • Micro USB
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Katt GPS

Letar du efter en katt GPS har du kommit rätt. Genom att skydda din katt med ett halsband som är utrustat med ett chip, får du både ett större lugn och trygghet medans din älskade katt är ute och härjar. Oavsett om du har en utekatt eller en innekatt, är det lugnande att veta att du alltid har full kontroll över var ditt husdjur befinner sig. Dock är utbudet enormt stort på grund av senare års konkurrens. Följaktligen finns det mängder av produkter vars kvalitet är undermålig, men som konsumenter köper av orsaken att den lockande låga kostnaden. Därför sammanställde vi bäst katt GPS på marknaden så du befrias från att läsa varje recension av varje produkt. Dessutom har vi skrivit en köpguide om allt du behöver veta om GPS halsband för katter. Börja med att läsa guiden nedan för att därefter välja – utifrån dina individuella behov – rätt produkt i topplistan ovan.

Så väljer du katt GPS

När du ska köpa en katt GPS finns det några saker du ska vara upplyst om. För det första måste du i vissa fall betala för ett abonnemang. För det andra kostar det mer desto fler funktioner halsbandet har. Förutom dessa faktorer har vi nedan listat det viktigaste som du måste veta innan du genomför din beställning.

 1. Abonnemangskostnad
  Det finns katt GPS med eller utan abonnemangskostnad. Vill du ha en GPS med abonnemang får du service och support på köpet. Dessutom får du fler funktioner att välja mellan. Å andra sidan är det dyrare och innebär en extra månadskostnad. Därför ska du noggrant fundera över den här punkten lite extra. Fortsättningsvis använder ett gps halsband för katt ditt eget mobilnät för datakommunikationen.
 2. Funktionalitet
  Precis som med alla produkter får du fler funktioner ju mer du är beredd att betala. Till exempel är dyrare varianter utrustade med så kallad Geofencing. Det fungerar som så att du specificerar ett område, t.ex. 200 meters radie från din bostad, och om katten rör sig utanför detta område får du en notifikation. Därmed kan du skräddarsy din katt GPS så du bara behöver oroa dig när du får notifikationer till din mobiltelefon.
 3. Kvalitet
  Följden av ett gps halsband med bra kvalitet är att de är certifierade på olika plan, t.ex. vattenskyddade, stänkskyddade och dammskyddade. Därjämte är kvaliteten på halsbandets chip i allmänhet utmärkt såtillvida det är tillverkat av ett respektabelt varumärke. Därmed har spårningen bättre precision. Vidare är halsbandet mer bekvämt då tyget är gjort av lenaste kashmir. Därtill är höljet som omsluter GPS-chipet starkare vilket leder till en längre livslängd. Orsaken till varför du hellre ska välja en dyrare modell är för att katten gärna skuttar runt, klättrar i träd och springer otroligt fort, vilket gör att halsbandet måste hållas på plats trots rappa kroppsrörelser. Således får du en tryggare spårning desto bättre kvalitet du väljer på katt GPS:en.
 4. Pris
  Kostanden för katt GPS varierar mellan 500 – 3000 kr. De billigare varianterna är tillverkat med bristfälligt material – både de tekniska komponenterna i chipet och plasten som omsluter pucken. Dessutom går budgetmodellerna sönder lättare, vilket betyder att du måste köpa många över lång tid. Istället för det rekommenderar vi att köpa en dyrare modell som både har längre livstid och bättre kvalitet. På så sätt besparar du dig från huvudbry om att GPS:en inte visar rätt plats.
 5. Räckvidd
  Billiga katt GPS:er har en begränsad räckvidd vilket innebär att om din katt skulle gå bort för långt ifrån huset, kommer signalen försvinna. Däremot är alla GPS halsband för katter som kostar mer än 500 kr i regel försedda med obegränsad räckvidd. Trots att det alltså är ovanligt med dålig täckning är det ändå något du ska ha i beaktande när du gör ditt val.

Fördelar med katt GPS

Det finns myriader av fördelar med en katt GPS. Till en början går det som sagt att definiera vilket område katten får röra sig inom, och skulle katten gå utanför detta område blir du notifierad via din mobiltelefon. Vidare kan du prata med din katt via en mikrofon. Förutom nämnda fördelar har vi nedan listat de mest slående.

Nackdelar med katt GPS

Givetvis trumpar fördelarna nackdelarna då det inte går att prissätta en katts säkerhet. Däremot finns det en nackdel som vi vill understryka, så du inte blir förvånad när du måste betala månatliga kostnader för GPS-spårningen.

gps halsband katt katt gps test katt gps

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.