Så hänger du upp en boxningssäck i taket


Att hänga upp en boxningssäck i taket är inte helt enkelt. Det kan vara svårt att veta vilken typ av hängare du behöver, och det är lätt att tappa taget i säcken när du försöker fästa den på hängaren. Men med lite planering kan du hänga upp den själv på nolltid.

För att förenkla för dig har vi nedan – steg för steg – beskrivit vad och hur du behöver göra.

  1. Hitta ett lämpligt ställe för din boxningssäck

    Häng inte upp den för nära väggen, eftersom den behöver kunna svinga fram och tillbaka utan att slå in i väggen. Dessutom vill du kunna cirkulera runt säcken och slå den från olika vinklar – något du inte kan om du fäster den för nära väggen.

  2. Förbered ditt tak för upphängningen

    Se till att du har en stabil och säker bjälke att fästa den i, och se till att ytan är ren och fri från skräp. Om du är osäker hur mycket vikt som taket eller bjälken tål så måste du kontrollera detta först, annars kan det leda till allvarliga olyckor och dyra reparationskostnader.

  3. Sätt på boxningssäckens hängare

    Detta kan vara en krok eller en stålring, beroende på vilken typ av boxningssäck du har. Se till att hängaren är ordentligt fäst vid taket eller bjälken, så att den inte kan lossna när du slår på den. Testa genom att slita lite i säcken med båda händerna för att testa gränserna lite.

Nu kan du börja träna! Slå på säcken med full kraft, och se till att du använder båda händerna för att få ut mesta möjliga effekt. Glöm inte att läsa vår guide för boxningssäckar om du vill ha mer information.