HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Elektronisk darttavla bäst-i-test

 

1. Elektronisk darttavla med skåp

Elektronisk darttavla med skåp
 • 26 matcher med 163 variationer
 • Utmärkt kvalitet
 • Med skåp för pilar
 • 1-8 spelare
 • 4 sets dartpilar ingår
 • Ljudeffekter
 • 5 LED-skärmar
 • 4 cricket LED-skärm
 • Adapter ingår
 • Väger 7 kg
Läs mer »
 

2. Billig elektronisk darttavla

Billig elektronisk darttavla
 • 1-8 spelare
 • 18 matcher med 159 variationer
 • Väldigt prisvärd
 • LCD-skärm med blått bakljus
 • Adapter ingår
 • Cricket-display
 • Ljudeffekter
 • Pilar ingår
Läs mer »
 

3. Elektronisk dartbräda

Elektronisk dartbräda
 • 18 matcher med 159 variationer
 • 1-8 spelare
 • Ljudeffekter
 • LCD-display
 • Cricket-display
 • 2 uppsättningar softip ingår
 • Väger 1,2 kg
 • Batterier ingår ej
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Elektronisk darttavla

En elektronisk darttavla har blivit extremt populär på senare år. Det är ett extremt roligt sätt att umgås med familj och vänner på, och även barn kan vara med och spela. Dessutom går det att spela mot sig själv om du behöver träna på tu man hand. Men köper du en billig elektronisk darttavla med dålig kvalitet kommer du få problem. Till exempel kommer inte pilarna fästa i tavlan, och ljudeffekternas kvalitet kommer vara vedervärdiga.

Därför har vi skrivit en komplett köpguide vars syfte är att lära dig allt du behöver veta innan ditt köp. Därtill har vi rankat de bästa elektroniska darttavlorna i en bäst-i-test lista högst upp på sidan. Börja sålunda med att förkovra dig nedan för att därefter välja den modell som passar dina behov bäst.

Så väljer du en elektronisk darttavla

Innan du köper en elektronisk darttavla så finns det några faktorer du inte får glömma att väga mot varandra. För det första måste du välja rätt strömkälla. För det andra får du inte glömma att dubbelkolla att pilar ingår i köpet. För det tredje ska du kontrollera att det finns ljudeffekter som t.ex. Trash Talk-högtalare. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste som du behöver veta för att göra ett så bra val som möjligt.

1. Display – LED eller LCD

En av alla fördelar med en elektronisk darttavla är att det finns en display. Displayen visar poängen, spelarna och flera andra detaljer. Däremot skiftar dessa displayer i kvalitet och skärpa.

Å ena sidan finns LED som är rekommenderat av de flesta på grund av att färgerna är livfullare, vilket gör det lättare att läsa vad som står från kastavståndet. Dessutom har LED-displayen förmågan att visa olika färger beroende på vilken spelare som spelar, vilket gör det lätt att hålla koll på vems tur det är.

Å andra sidan kan du välja en modell med LCD-display. Dessa har lite sämre skärpa och därmed svårare att läsa, speciellt från kastavståndet, men är tillräckligt habila för gemene man. LCD är även billigare än LED, så har du en låg budget så är detta en faktor du kan spara in pengar på.

elektronisk darttavla

2. Strömkälla

Att en elektronisk darttavla kräver en strömkälla är nog ingen överraskning. Men visste du att det finns modeller som endast är batteridrivna respektive trådbundna, och både och? Med andra ord kan du alltså välja att köpa en darttavla som endast drivs av batterier eller en AC-adapter, eller både och. Om du vet var darttavlan ska placeras och om det finns en eluttag i närheten, så är det ett självklart val, nämligen att välja en modell med AC-adapter. Men om du vet med dig att du vill kunna flytta darttavlan mellan olika rum, eller ta med den till sommarstugan på semester så är en batteridriven modell att föredra. Och är du osäker på båda dessa saker så rekommenderar vi att du köper en elektronisk darttavla som drivs av både batterier och en AC-adapter.

OBS: Väljer du en batteridriven modell får du inte glömma att köpa laddningsbara batterier. Annars kommer det kosta skjortan att köpa batterier i tid och otid.

3. Ljudeffekter

En av de roligaste sakerna med en elektronisk darttavla är att de har ljudeffekter. Somliga ropar t.ex. ut namnet på spelaren vars tur det är att kasta, vilket gör att spelet blir mer engagerande. Speciellt roligt är det när darttavlan upprepar att en viss spelare fick 0 poäng under den föregående omgången – till vederbörandes omisskänliga vrede. Däremot måste du veta att ljudeffekterna skiljer sig från modell till modell. Väljer du t.ex. en billig modell så kommer antalet ljudeffekter vara begränsade, medan en dyrare variant ger dig mängder av olika ljudeffekter.

Tips: Stör du dig på de olika ljuden som spelas upp går det att stänga av effekterna i inställningarna.

4. Elektronisk darttavla med skåp

Det tveklöst bästa tillbehöret till en elektronisk darttavla är ett skåp, eller ett kabinett, som det stundvis kallas. Ett skåp har många funktioner, men den bästa är estetisk, d.v.s. att det är otroligt vackert med ett skåp man kan stänga och öppna. Därutöver skyddar det väggen bredvid darttavlan mot pilar som missar målet. Dessutom har somliga skåp en griffeltavla där du kan notera poäng och spelare osv.

Men huvudsakligen används en elektronisk darttavla med skåp för att förvara pilarna på. På så sätt har du allting samlat på ett och samma ställa, istället för att ha pilarna utspridda nånstans.

elektronisk darttavla med skåp

5. Huruvida pilar ingår

Ett vanligt misstag bland nybörjare som ska köpa en elektronisk darttavla är att pilarna vanligtvis inte ingår – något som de alltså inte vet om. Detta är inte konstigt eftersom det vore logiskt att skicka med en drös pilar på köpet, men faktum är att detta är en stor källa till merförsäljning för de flesta återförsäljarna, varför de hellre säljer dem separat för att tjäna mer pengar.

Så du måste läsa produktbeskrivningen noggrant för att se om pilar ingår, och hur många som ingår. För om du vill spela tillsammans med 3-4 vänner så behövs det runt 20 pilar, och de flesta modeller brukar skicka med max 6 pilar.

Således får du inte glömma att kolla hur många pilar som faktiskt ingår, för det värsta som kan hända är att du ser fram emot en lång dartkväll bara för att inse att det inte finns pilar nog att spela.

6. Minnesfunktion

De bästa och därmed mest kvalitativa elektroniska darttavlorna är alltid försedda med en minnesfunktion. Detta innebär att du kan spela en omgång med en kompis, pausa spelet, och sedan återuppta det dagen efter. På vis slipper ni hålla koll på poängen och kan närsomhelst pausa under förfesten om en tidig utgång står för dörren. Detta är en stor fördel men absolut inte nödvändig, så om du inte vill slösa pengar på en sådan funktion så bör du skippa det.

7. Garanti

Som alltid när du köper en elektronisk produkt måste du handla från en återförsäljare som erbjuder garanti. Annars kommer du inte få ekonomisk ersättning om den skulle gå sönder. Speciellt med en darttavla eftersom den utsätts för hundratals kast per dag i vissa fall. Så om du hittar en modell du gillar men utan garanti så ska du leta efter en annan återförsäljare som erbjuder en lång garanti.

Fördelar med elektronisk darttavla

Det finns flera fördelar med denna typ av darttavla, till exempel att den är både säkrare och mer lättanvänd än klassiska darttavlor. Samtliga fördelar kan du läsa mer om nedan.

elektronisk darttavla test

Nackdelar med elektronisk darttavla

Nu när du är införstående med alla fördelar är det hög tid att vara transparent och ta oss igenom alla nackdelar som finns med elektroniska darttavlor. Visste du t.ex. att det krävs speciella dartpilar, och att det är mer kostsamt?

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.