HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Garageportsöppnare bäst-i-test

Skriven av Wilhelm Agrell
Skriven av Wilhelm Agrell
testvinnare
#1 Ismartgate Pro
Bäst-i-test 2023

Garageportsöppnare bäst-i-test

Skriven av Wilhelm Agrell
Skriven av Wilhelm Agrell
 

1. Ismartgate Pro

Ismartgate Pro
 • Styr med Homekit, Siri, Google Assistant och IFTTT
 • Styr upp till tre portar
 • LED-belysning med högtalare
 • Anslut via hemmets WiFi
 • Styr från appen på mobilen
 

2. Ismartgate Lite

Ismartgate Lite
 • Stöd för Homekit,Siri, IFTTT och Google Assistant
 • Styrs via WiFi
 • Monteras på existerande garageportsmotor
 • Styr via mobilen
Innehåll [ visa ]

Garageportsöppnare

Vill du slippa att gå ut ur bilen för att öppna garagedörren varje gång du kommer hem, så ska du köpa en garageportsöppnare. Genom att först installera en garageportsmotor kan du med en fjärrkontroll enkelt och smidigt öppna garagedörren – direkt från bilen. På så vis sparar du inte bara en massa ackumulerad tid, utan du besparas också den bedrövligt tråkiga promenaden fram och tillbaka till garaget. Dessutom är kostnaden väldigt låg för en automatisk dörröppnare vilket gör att det helt klart är värt investeringen. Däremot uppstår det en svårighet i valet då du måste köpa rätt garageportsöppnare beroende på vilken typ av garageport du äger. Därför har vi skrivit en köpguide om hur du bäst går tillväga för att välja den bästa modellen för dig.

Börja med att förkovra dig i allt du behöver veta nedan, för att därefter sondera i vår bäst-i-test lista ovan.

Så väljer du garageportsöppnare

När du väljer en garageportsöppnare är det viktigt att först och främst tänka på säkerheten. Kort sagt måste du säkerställa att öppnaren som fångar ditt intresse är lätt och säker att installera. Exempelvis är det en hög säkerhetsrisk om garageporten av misstag har en motor som inte är lämpad för porten ifråga. Av den orsaken råder vi dig att läsa hur du gör ett så genomtänkt köp som möjligt nedan.

 1. Säkerhet
  Den största faran med en garageport som öppnas automatiskt är att mekanismen som håller dörren öppen på något sätt fallerar. I så fall kan olyckan vara framme om ett barn springer ut och in i garaget och plötsligt får dörren i huvudet. Därför är det extremt viktigt att prioritera säkerheten. Således ska du säkerställa att du har dubbelkollat att motorn är anpassad för just din port, för det vanligaste misstaget folk gör är att de köper en garageportsmotor på slump, som visar sig inte vara lämpad för porten ifråga.  Vidare ska du köpa till ett klämskydd eller en säkerhetsspärr som förhindrar eventuella olyckor.
 2. Installation
  Det ska vara enkelt – nästintill en fröjd – att installera en garageportsöppnare. Däremot ska du, om du har för avsikt att sköta installationen själv, vara väldigt noggrann med att du följer instruktionerna. Skulle du vara osäker ska du kontakta återförsäljaren och fråga efter en erfaren installatör. Trots att det kostar lite extra är det värt lugnet som du får med vetskapen att allting är korrekt monterat och installerat. Dessutom ingår motormonteringen i rot-avdraget.
 3. Mobilapp
  Moderna garageportsöppnare går i regel att öppna med en trådlös fjärrkontroll, men det finns också särskilda modeller där du kan ladda hem en app från App Store eller Google Play – och sköta öppningen direkt från appen. På så vis kan du välja att öppna med antingen fjärrkontrollen eller appen vilket ger dig en större frihet. Därmed ska du grunna på om du vill kunna sköta hanteringen via en app eller om fjärrkontroll räcker.

Garageportsöppnare med fjärrkontroll

Tidigare var du tvungen att gå ut ur bilen för att öppna garagedörren manuellt. Numera behöver du bara köpa en garageportsöppnare med fjärrkontroll för att livet ska bli betydligt lättare. Så fort du närmar dig garageporten trycker du helt enkelt på en knapp på fjärrkontrollen, varpå dörren öppnas. Dessutom är samtliga portsöppnare idag försedda med en fjärrkontroll, så du behöver inte oroa dig för att du köpt en gammal modell som inte har detta.

garageportsöppnare garageportsöppnare fjärrkontroll garageportsöppnare test


Skriven av Wilhelm Agrell
Skriven av Wilhelm Agrell

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.