HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG
 
 

Krinner Julgransfot

 
 • Granen stĂ„r rakt oavsett hur stammen ser ut
 • FĂ€st granen med pedalen
 • Extremt robust
 • Klarar julgranar med en lĂ€ngd upp till 250 cm
 • Inbyggd sĂ€kerhetskedja (motverkar att granen vĂ€lter)
 • VattenbehĂ„llare med indikator (3,5 liter)

LÀs mer »

Krinner Julgransfot

Krinner julgransfot Àr den mest populÀra julgranfoten som lanserats i Sverige under det senaste decenniet. Orsaken Àr dels för att julgranen stÄr helt rakt, dels att den Àr intuitiv och enkel att anvÀnda. Till exempel behöver du inte böja dig ner för att spÀnna fast foten, utan du anvÀnder en fotpump för att spÀnna fast den. Dessutom Àr Krinner julgransfot försedd med en indikator för vattenmÀngd.

Oavsett om du har en stor, liten, smal eller tjock gran, Àr detta den ultimata modellen pÄ grund av att lÄssystemet Àr sÄ pass dynamiskt. Dock finns det en Krinner-modell som kallas XL för de granar som Àr extra stora och krÀver en nÄgot bredare fot. DÀremot Àr funktionaliteten densamma som standardmodellen, varför denna guide Àr applicerbar pÄ bÄdadera.

Dock finns det bÄde för- och nackdelar med denna modell, varför vi har skrivit denna recension baserat pÄ vÄrt eget test som varade i tvÄ veckor. Vi rekommenderar att lÀsa det noggrant sÄ du vet vad du kan förvÀnta dig innan ditt köp.

OBS: Har du en julgran som överstiger 230 cm med stamdiameter över 11 cm mÄste du köpa XL-varianten, annars rÀcker det med standardmodellen.

krinner julgransfot

Fördelar med Krinner julgransfot

Det finns flera fördelar med Krinner julgransfot. För det första Ă€r lĂ„smekanismen den smidigaste som hittills framstĂ€llts – vem som helst kan anvĂ€nda den utan problem. För det andra stĂ„r granen otroligt stabilt vare sig den Ă€r smal, tjock eller krokig. Utöver detta har vi nedan listat de mest anmĂ€rkningsvĂ€rda fördelarna. Glöm bara inte att Ă€ven lĂ€sa nackdelarna lĂ€ngre ner sĂ„ du fĂ„r en objektiv bild av produkten.

Exempel pÄ en recension frÄn en konsument:

LÀtt att anvÀnda. Stabil. RejÀlt plats för vatten.

 • Stabil
  Varje julgran mÄste givetvis stÄ stabilt sÄ den varken svajar eller ramlar omkull om ett barn skulle rÄka stöta in i den. DÀrför Àr det en högst pÄtaglig fördel att Krinner julgransfot Àr otroligt stabil och stÄr helt upprÀtt utan problem. PÄ sÄ vis slipper du all oro nÀr det finns springande barn runt omkring.
 • Fotpedal med smart lĂ„sfunktion
  Det som sÀrskiljer Krinner julgransfot frÄn dess konkurrenter Àr framförallt den smarta fotpedalen. Den anvÀnds för att spÀnna fast foten pÄ ett smidigt sÀtt med att endast anvÀnda foten. SÄledes slipper du böja dig ner för att rÀta upp granen nÀr den hamnat snett. IstÀllet behöver du bara rucka pÄ granen tills den stÄr rakt, trycka nÄgra gÄnger pÄ fotpedalen varpÄ lÄsfunktionen aktiveras. DÀrefter kommer granen stÄ spikrakt tills den kastas ut!
 • Stor vattenbehĂ„llare (3 liter)
  Problemet med mÄnga konkurrenter till Krinner julgransfot Àr att vattenbehÄllaren Àr för liten. Problemet med detta Àr att du stup i kvarten mÄste fylla pÄ vatten för att hÄlla granen levande. DÀrför Àr det otroligt bra att denna modell Àr utrustad med en vÀldigt stor vattenbehÄllare.

krinner julgransfot test

Nackdelar med Krinner julgransfot

Trots att fördelarna Àr fler finns det Àndock en anmÀrkningsvÀrd nackdel med Krinner julgransfot. Det Àr ingen stor negativ aspekt med för somliga konsumenter Àr det eventuellt det. DÀrför ska du lÀsa nedanstÄende stycke noggrant sÄ du kan vÀga för- och nackdelar mot varandra.

 • Indikator för vattenbehĂ„llare
  Den enda nÀmnvÀrda nackdelen med Krinner julgransfot Àr indikatorn för vattenbehÄllare. Det Àr nÀmligen sÄ att det Àr svÄrt att avlÀsa hur mycket vatten som finns kvar. Du mÄste i princip sÀtta dig ner pÄ knÀna, trycka ansiktet mot indikatorn för att pÄ sÄ vis se exakt hur mycket det finns kvar. Vi tycker att det vore bÀttre med en större indikator sÄ den gÄr att se frÄn ett par meters avstÄnd.

SÄ anvÀnder du Krinner julgransfot

Det krÀvs egentligen inga anvÀndningsinstruktioner för att börja anvÀnda denna modell. Men för de som Àr osÀker har vi ÀndÄ skrivit ihop en liten lathund du ska följa för bÀsta resultat.

 1. Se till att foten Àr öppen sÄ hela stammen fÄr plats.
 2. HÄll granen och börja trycka pÄ fotpedalen tills granen kÀnns spÀnd.
 3. Rucka nu lite pÄ granen tills den stÄr sÄ rakt som möjligt.
 4. Trycka en eller tvÄ gÄnger till pÄ fotpedalen för att slutföra processen.
 5. FĂ€rdigt!

Slutsats

Avslutningsvis Ă€r Krinner julgransfot tveklöst den bĂ€sta julgransfoten du kan hitta. Anledningen till varför den blivit sĂ„ populĂ€r i Sverige Ă€r för att alla tycker den Ă€r extremt enkel att anvĂ€nda. Men inte bara det, den möjliggör ocksĂ„ anvĂ€ndning utan att böja pĂ„ ryggen – perfekt för dig som Ă€r till Ă„ren kommen eller har ryggproblem.

Dock ska du vara medveten om att indikatorn för vattenbehÄllaren Àr under all kritik, men eftersom detta endast Àr den enda nackdelen vi kunde hitta efter vÄrt test fÄr det anses som en rimlig kompromiss.

Slutligen fÄr du inte glömma att följa anvÀndningsrÄden ovan. Lycka till!