HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSS ‱ KONTAKT ‱ BLOGG
 
 

Easee laddbox

 
 • 1- och 3-fas
 • Hastighet mellan 1,4 – 22 kW
 • Typ 2-kontakt
 • Snyggaste laddboxen pĂ„ marknaden
 • Uppkopplad mot WiFi & 4G
 • Ladda smart & snabbt
 • Med lastbalansering

Easee laddbox

Easeee laddbox Ă€r en ny kvalitativ modell som tagit marknaden med storm. Orsaken Ă€r dels dess vackra yttre – det Ă€r nĂ€mligen en av de snyggaste boxarna pĂ„ marknaden med flera olika fĂ€rgkombinationer, dels dess imponerande funktionalitet. Men det Ă€r flera konsumenter som hört av sig till oss gĂ€llande eventuella problem med installation och jordfelsbrytare nĂ€r det kommer till Easee laddbox. DĂ€rför har vi nedan sammanstĂ€llt information frĂ„n vĂ„rt eget test som vi genomförde under tvĂ„ veckors tid.

Av en orsaken gör du bĂ€st i att noggrant lĂ€sa nedanstĂ„ende information innan ditt köp. PĂ„ sĂ„ vis Ă€r du förberedd pĂ„ vad du köper och blir inte irriterad över de – enligt vissa – problem som möjligen finns med Easee laddbox.

Installation av Easee laddbox

easee laddbox installation

Easee laddbox Àr vacker, finns i flera fÀrger och minst sagt prisvÀrd. Kostar runt 7 000 kr plus installation.

OvanstÄende citat Àr nÄgot som flera konsumenter vittnar om. D.v.s. att Easee laddbox Àr billig eftersom installationen inte sÀllan ingÄr pÄ köpet. Glöm inte att detta beror pÄ vilken ÄterförsÀljare du köper ifrÄn. Somliga ÄterförsÀljare har ett pris dÀr installationen ingÄr eftersom de rÀknar med att de flesta köpare behöver anstÀlla en elektriker oavsett.

Givetvis kan du sköta installationen av Easee laddbox sjÀlv, men dÄ mÄste du till stor del ha liknande kunskaper som en erfaren elektriker.

Problem med Easee laddbox

NÄgot du mÄste veta om innan du köper Easee laddbox Àr att flera har kontaktat oss med diverse problem. Dessa problem Àr endast förenade med smartladdningen. SÄledes Àr det inte tillrÀckligt stora problem för att avstÄ köpet, men likvÀl viktigt att kÀnna till. DÀrför kommer vi nedan att gÄ igenom problemet sÄ du har bra kÀnnedom om den negativa aspekt som flera andra konsumenter noterat.

För det första uppstÄr problem med smartladdningen om det Àr aktiverat pÄ laddboxen och bilen samtidigt. Genom att endast aktivera smartladdningen pÄ sjÀlva boxen sÄ löser sig problemen. (Observera att detta problem endast uppstÄr om du har fordonet integrerat med Tibber.)

easee laddbox problem

Fördelar med Easee laddbox

Det finns flera fördelar med denna briljanta laddbox. Bland annat Àr den smart, vacker och har stöd för smartladdning. Utöver detta tÄl den extrem kyla samt har en reglerbar laddningshastighet.

 • Estetiskt tilltalande
  Det som utmÀrker Easee laddbox vid första anblick Àr dess ljuvliga yttre. Boxen Àr snyggt utformad och finns i flera olika fÀrger. DÀrmed slipper du en trÄkig grÄ eller svart box som de flesta har monterade, och som verkligen inte ser vidare vackert ut.
 • Smart laddbox
  Denna modell Àr smart i avseendet att den Àr uppkopplad via WiFi och 4G. PÄ sÄ vis kan du kontrollera boxen via den medföljande appen som dessutom Àr vÀldigt enkel och intuitiv att anvÀnda.
 • Smartladdning
  Trots att nĂ„gra upplevt problem med smartladdningen i Easee laddbox – som vi nĂ€mner ovan – Ă€r det inga problem om du anvĂ€nder det pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Smartladdningen gör att du fĂ„r 50% lĂ€gre elpris nĂ€r du laddar bilen dĂ„ laddningen sker nĂ€r elnĂ€tet Ă€r som minst belastat, vilket alltsĂ„ ger lĂ€gre pris.
 • TĂ„l extrem kyla
  Som en konsekvens att Easee laddbox Àr tillverkad i Norge Àr den anpassad för att klara av det nordiska klimatet. SÄledes behöver du inte vara orolig nÀr graderna letar sig ner till -20 °C.
 • Dynamisk
  PĂ„ grund av att det gĂ„r att ladda elbilen med bĂ„de 1- och 3-fas sĂ„ har du ett bra urval och kan sjĂ€lv vĂ€lja. Dessutom gĂ„r det att reglera hastigheten pĂ„ laddningen mellan 1,4 – 22 kW. Detta Ă€r mĂ€kta imponerande och en högst pĂ„taglig fördel.
 • Lastbalansering
  Easee laddbox Àr försedd med en realtidsmÀtare vars syfte Àr att hÄlla koll pÄ belastningen per fas. DÀrefter justeras effekten baserat pÄ trycket sÄ inte huvudsÀkringen gÄr. Detta Àr otroligt betryggande som konsument, nÀmligen att detta sköts per automatik, sÄ man kan slappna av medan elbilen laddas.

Jordfelsbrytare

Glöm inte att denna laddbox har en inbyggd jordfelsbrytare av Typ B. Exakt namn för denna jordfelsbrytare Ă€r följande: TYP B – 30 mA AC och 6 mA DC (IEC62742-1:2016)

ÅterförsĂ€ljare och pris pĂ„ Easee laddbox

Har du för avsikt att köpa Easee laddbox mÄste du vara medveten om att du kan vÀlja mellan olika ÄterförsÀljare. Dessa Àr EV solution, Tibber och Efuel. Varje ÄterförsÀljare erbjuder olika priser, men det varierar ofta mellan 7000-8000 kronor beroende pÄ om du vill ha en elektriker för installation pÄ köpet.

Det vi rekommenderar att du ska titta pÄ Àr garantiperioden. I nulÀget erbjuder Tibber bÀst garanti, men dÄ detta kan skifta frÄn mÄnad till mÄnad sÄ ska du noggrant lÀsa varje produktbeskrivning hos nÀmnda ÄterförsÀljare sÄ du sÀkerstÀller var du fÄr den lÀngsta garantin.

easee laddbox test

Sammanfattning

Avslutningsvis Àr Easee laddbox IP54-klassificerad sÄ den tÄl bÄde vatten, stötar och smuts. Den har stöd för en Typ 2-kabel som dessutom Àr lÄsbar. Det krÀvs en certifierad elektriker för installation och de problem som rapporterats har att göra med att konsumenterna anvÀnder smartladdningen pÄ fel sÀtt, varför problemet de facto Àr ett icke-problem.

FortsÀttningsvis Àr den utrustad med lastbalansering sÄ du utan problem kan seriekoppla flera boxar pÄ samma anslutning. DÀrefter kommer dessa kommuniceras per automatik för att hantera elförsörjningen sÄ sÀkringen inte gÄr.

Sammanfattningsvis Ă€r den slittĂ„lig, intuitiv att anvĂ€nda, snygg och funktionell. Trots att den har ett sĂ„ lĂ„gt pris Ă€r den förvĂ„nansvĂ€rt bra. Det vi tycker om bĂ€st Ă€r den schemalagda laddningen som gör att du sjĂ€lv kan bestĂ€mma – via appen – nĂ€r laddningen ska pĂ„börjas.

Letar du efter en bÀttre men ack sÄ dyrare modell sÄ ska du lÀsa mer om Garo laddbox.

Easee laddbox

14090
9

Fas

8.0/10

Kapslingsklass

7.0/10

Uppkoppling

10.0/10

Uttag eller kabel

10.0/10

Jordfelsbrytare

10.0/10

Pros

 • 1-fas & 3 fas
 • IP54
 • WiFi & 4G
 • Jordfelsbrytare B
 • 5 Ă„rs garanti

Cons

 • Dyr