HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Pormasksug bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Xiaomi MS7000 pormasksug
Bäst-i-test 2023

Pormasksug bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Xiaomi MS7000 pormasksug

Xiaomi MS7000 pormasksug
 • Enkel och användarvänlig pormaskborttagare
 • Tre manöverkrafter för anpassningsbar behandling
 • Fyra ersättningshuvuden för mångsidighet och effektivitet
 • Väldigt vacker design
 • Lämplig för alla hudtyper
 • Kompakt och lätt att bära med sig
 

2. Xiaomi pormasksug

Xiaomi pormasksug
 • Effektiv och snabb pormaskborttagning
 • Tre olika effektnivåer och fyra ersättningshuvuden för anpassningsbar behandling
 • Keramisk värmespets för att öppna hudens porer
 • Makrokamera för att tydligt upptäcka även små pormaskar
 • Liten och lätt att bära med sig
 • Batteridriven och enkel att ladda upp
 

3. Elektrisk Pormaskborttagare

Elektrisk Pormaskborttagare
 • Effektiv och enkel att använda
 • Fyra utbytbara munstycken för olika behandlingsområden
 • Anpassad för både nybörjare och erfarna användare
 • Tillverkad av högkvalitativ plast för säkerhet och hygien
Nackdelar:
 • Batterier (2x AA) ingår inte i förpackningen
Innehåll [ visa ]

Bäst pormasksug → Bäst-i-test (2023) — Få bort pormaskar!

En pormasksug är en elektrisk apparat som använder sig av vakuumteknik för att suga ut pormaskar och orenheter från huden. Genom att skapa ett undertryck suger den försiktigt upp föroreningarna och rengör porerna på ett skonsamt sätt. Detta gör det möjligt att effektivt avlägsna pormaskar utan att orsaka irritation eller skador på huden.

Det är en revolutionerande metod för att bekämpa pormaskar och hålla huden frisk och strålande. I denna artikel kommer vi att gå igenom de bästa pormasksugarna, inklusive deras funktion, fördelar och nackdelar

Bästa pormasksug 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Xiaomi MS7000 pormasksug

Bästa pormasksugen 2023
Xiaomi MS7000 pormasksug

Xiaomi MS7000 är den överlägset bästa pormasksugen 2023. Denna innovativa apparat erbjuder en enastående rengöringsupplevelse och levererar imponerande resultat för en strålande och frisk hud. Vi har tagit en närmare titt på dess unika egenskaper och prestanda.

Xiaomi MS7000 är inte bara lättanvänd, den är enkelhetens mästare. Den ergonomiska designen ger en bekväm greppkänsla, vilket gör det lätt att manövrera den över ansiktet med precision och kontroll. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren användare kommer du snabbt att känna dig snabbt bekant med denna enhet och kunna dra nytta av dess fantastiska funktioner.

En av de mest imponerande aspekterna med Xiaomi MS7000 är de tre olika styrkorna som kan anpassas efter dina individuella behov och hudkondition. Du kan välja mellan mild, medium och intensiv styrka för att optimera pormaskborttagningen och anpassa den efter hudens känslighet och rengöringsbehov. Detta ger en flexibilitet som gör att enheten passar alla hudtyper och ger en skräddarsydd upplevelse för varje användare.

Med fyra ersättningshuvuden erbjuder Xiaomi MS7000 mångsidighet och effektivitet i sin rengöringsförmåga. Varje huvud har en specifik funktion, från att avlägsna pormaskar och död hud till att förbättra blodcirkulationen och främja hudens elasticitet. Denna kombination av ersättningshuvud möjliggör en helhetsinriktad behandling som tar hand om flera hudproblem samtidigt och ger en känsla av fräschhet och vitalitet.

En annan stor fördel med denna pormasksug är att den är lämplig för alla hudtyper. Oavsett om du har fet, torr eller känslig hud kan du använda denna enhet med förtroende. Du kan anpassa inställningarna och styrkan efter dina egna preferenser och behov. Detta gör att även personer med mer känsliga hudtyper kan njuta av fördelarna med pormaskborttagning utan att oroa sig för hudirritation.

Xiaomi MS7000 är också en kompakt och lätt pormasksug, vilket gör den lätt att ta med sig på resor eller för användning på språng. Med sina dimensioner på 21 cm i höjd, 10 cm i bredd och 5 cm i djup tar den minimalt med plats i din necessär eller handväska. Dess vikt på endast 354 gram gör att du kan ha den med dig överallt. På så sätt kan du hålla din hud i toppskick oavsett var du befinner dig.

Summa summarum är Xiaomi MS7000 en revolutionerande pormasksug som levererar imponerande resultat. Dess lättanvända design, tre manöverkrafter, fyra ersättningshuvuden och lämplighet för alla hudtyper gör den till en solklar vinnare i vårt bäst-i-test 2023. Med Xiaomi MS7000 kan du uppnå en strålande och frisk hud utan pormaskar.

Fördelar:

 • Enkel och användarvänlig pormaskborttagare
 • Tre manöverkrafter för anpassningsbar behandling
 • Fyra ersättningshuvuden för mångsidighet och effektivitet
 • Väldigt vacker design
 • Lämplig för alla hudtyper
 • Kompakt och lätt att bära med sig

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Xiaomi pormasksug

Skonsamt blått ljus för att lugna huden
Xiaomi pormasksug

Xiaomi Pormasksug är en kraftfull och praktisk enhet som gör det snabbt och enkelt att ta bort pormaskar och rengöra porerna från talg. Med tre olika effektnivåer och fyra ersättningshuvuden kan den anpassas efter olika hudtyper och behov, vilket gör den användbar för en bred användargrupp oavsett kön.

En av de imponerande funktionerna hos denna enhet är dess keramiska värmespets. Genom att använda värme kan den säkert öppna hudens porer, vilket underlättar avlägsnandet av pormaskar utan att irritera huden. Detta gör att pormasken snabbt och effektivt kan sugas bort, vilket ger en renare, lenare och fräschare hy.

En annan fördel med Xiaomi Pormasksug är dess inbyggda makrokamera. Denna kamera kan förstora upp till 20x och gör även de minsta pormaskarna tydliga och synliga. Genom att skicka bilderna till en smartphone blir det lättare att upptäcka även de spirande pormaskarna som annars kan vara svåra att se med blotta ögat. Detta ger dig en omfattande överblick över hudens tillstånd och möjliggör en mer noggrann behandling.

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen har enheten en hudlindrande blå ljusfunktion. Efter att ha avslutat behandlingen kan man njuta av det lugnande blå ljuset, vilket ger en känsla av avslappning och friskhet till huden - något vi var tveksamma till innan vi testade den, men faktum är att det verkligen känns lugnande.

Xiaomi Pormasksug är inte bara kraftfull och effektiv, utan den är också lätt och smidig att hantera. Med sin ergonomiska design och låga vikt på cirka 120 gram är den enkel att använda och kan enkelt bäras med i till exempel en handväska. En full laddning räcker i cirka 60 minuters användningstid, och den kan enkelt laddas med den medföljande USB-laddningskabeln.

Den enda nackdelen är att priset är högre än för liknande pormaskborttagare på marknaden.

Mot bakgrund av detta är detta en imponerande och effektiv pormasksug som erbjuder användaren en snabb och enkel lösning för att rengöra porerna och avlägsna pormaskar. Med sina anpassningsbara funktioner, keramiska värmespets och makrokamera ger den användaren möjlighet att skräddarsy behandlingen och uppnå en renare och fräschare hy. Med tanke på dess kompakta och lätta design är det också en enhet som enkelt kan användas på språng.

Fördelar:

 • Effektiv och snabb pormaskborttagning
 • Tre olika effektnivåer och fyra ersättningshuvuden för anpassningsbar behandling
 • Keramisk värmespets för att öppna hudens porer
 • Makrokamera för att tydligt upptäcka även små pormaskar
 • Liten och lätt att bära med sig
 • Batteridriven och enkel att ladda upp

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Elektrisk Pormaskborttagare

5 munstycken för olika områden
Elektrisk Pormaskborttagare

Med denna elektriska pormasksugen får du en enkel och effektiv lösning för att hålla ditt ansikte rent och fräscht. Den här produkten imponerar med sina praktiska funktioner och möjligheten att använda olika utbytbara munstycken för att behandla olika områden i ansiktet.

Pormaskborttagaren levereras med fyra stycken utbytbara munstycken i olika storlekar för att möta olika behov. Ett av munstyckena är utformat för att effektivt avlägsna död hud, medan de två rundade munstyckena är idealiska för att bekämpa pormaskar, smuts och fett. Dessutom finns det ett ovalt munstycke som fokuserar på att motverka rynkor. Denna mångsidighet gör att du kan rikta in dig på specifika områden och anpassa behandlingen efter dina individuella behov.

En av de stora fördelarna med denna pormasksug är dess användarvänlighet. Den är enkel att hantera och erbjuder ett bekvämt grepp, vilket gör det enkelt att navigera runt i ansiktet och behandla olika områden. Den är utformad för att vara lätt att använda även för personer som inte är bekanta med liknande apparater, vilket vi på redaktionen inte var innan vårt test. Detta gör den till ett perfekt val för både nybörjare och erfarna användare.

Den elektriska pormasksugen imponerar inte bara med sin enkelhet och effektivitet, utan den är också utformad med hänsyn till säkerhet och hygien. Den är tillverkad av plastmaterial av hög kvalitet och har en vit färg som ger den en ren och fräsch estetik. Förpackningen innehåller även tydliga instruktioner för att underlätta användningen och maximera resultatet.

Trots sina fördelar finns det en aspekt att överväga innan man köper denna elektriska pormaskborttagare: batterierna inte ingår i förpackningen, vilket innebär att du måste köpa 2x AA-batterier separat för att kunna använda enheten. Det är viktigt att ha detta i åtanke.

Med det sagt är denna elektriska pormasksugen en enkel och effektiv lösning för att rengöra och vårda ansiktet. Med sina utbytbara munstycken och användarvänliga design ger den möjlighet till skräddarsydd behandling av olika hudområden. Trots att den kräver separata batterier för att fungera, är dess fördelar och prestanda svåra att ignorera. Om du letar efter en pålitlig, prisvärd och mångsidig pormaskborttagare är detta definitivt ett alternativ att överväga.

Fördelar:

 • Effektiv och enkel att använda
 • Fyra utbytbara munstycken för olika behandlingsområden
 • Anpassad för både nybörjare och erfarna användare
 • Tillverkad av högkvalitativ plast för säkerhet och hygien

Nackdelar:

 • Batterier (2x AA) ingår inte i förpackningen


Innan du köper en pormasksug — Tänk på dessa 4 faktorer

Att välja rätt pormasksug är viktigt för att uppnå optimala resultat och undvika eventuella negativa konsekvenser för din hud. Det finns flera faktorer att överväga innan du gör ditt köp. Vi har därför sammanställt en köpguide med 4 viktiga faktorer att tänka på för att hjälpa dig att hitta rätt pormaskborttagare som passar dina specifika behov och önskemål.

1. Effektivitet och funktionalitet

När det gäller effektivitet och funktionalitet är det viktigt att välja en pormasksug som verkligen levererar resultat. En hög effektivitet innebär att den kan avlägsna pormaskar, orenheter och överflödig olja från porerna på ett grundligt sätt.

Funktionaliteten är också avgörande. Undersök vilka typer av munstycken som medföljer och vilka funktioner de har. Vissa pormasksugare kan ha flera munstycken som är utformade för att ta itu med olika hudproblem, såsom pormaskar, akne eller rynkor. Till exempel kan ett munstycke vara utformat för att avlägsna pormaskar och överflödig olja från porerna, medan ett annat munstycke kan ha en mildare sugkraft för att behandla känslig hud. Bedöm om dessa funktioner och munstycken matchar dina specifika behov och önskemål.

2. Hudtyp och känslighet

Att ta hänsyn till din egen hudtyp och känslighet är avgörande när du köper en pormasksug. Varje person har unika hudbehov och olika känslighet för olika behandlingar. Därför är det viktigt att välja en som är anpassad efter din hudtyp för att undvika eventuell överstimulering eller hudirritation.

För personer med känslig hud kan det vara bäst att välja en pormasksug som erbjuder justerbara inställningar för sugkraften. På så sätt kan du anpassa intensiteten efter din hudkänslighet och undvika att orsaka obehag eller rodnad. En mer skonsam sugkraft kan vara fördelaktig för personer med känslig hud eftersom den minimerar risken för att skada eller irritera huden.

Å andra sidan kan personer med fet hud dra nytta av en kraftfullare pormasksug. En högre sugkraft kan effektivt avlägsna överflödig olja, smuts och orenheter från porerna och hjälpa till att förebygga och behandla pormaskar. Men även för personer med fet hud är det viktigt att vara försiktig och undvika överdriven användning eller för stark sugkraft för att undvika att överstimulera huden.

3. Användarvänlighet och ergonomi

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en pormasksug är användarvänligheten och ergonomin hos enheten. Det är viktigt att ha en som är enkel att använda och som inte kräver komplicerade instruktioner eller avancerade inställningar för att fungera. En intuitiv användarupplevelse är avgörande för att göra det till en smidig och bekväm process.

 • Intuitiv knappstyrning: En pormasksugare med enkel knappstyrning är fördelaktig eftersom det gör det lätt att navigera genom olika inställningar och funktioner. Tydligt märkta knappar eller reglage gör det enkelt att välja önskade inställningar eller ändra sugkraften efter behov. Detta gör det möjligt att snabbt och enkelt använda enheten utan att behöva slösa tid på att försöka förstå komplicerade instruktioner.
 • Vikt och ergonomi: En annan viktig aspekt av användarvänlighet är enhetens vikt och ergonomi. En pormasksugare bör vara lätt att hantera och manövrera över ansiktet utan att orsaka trötthet eller obehag. En ergonomisk design med ett greppvänligt handtag gör det möjligt att hålla enheten stadigt och kontrollera rörelserna med precision. Det är fördelaktigt om den alltså har en design som passar bra i handen och är lätt att manövrera, även på svåråtkomliga områden i ansiktet.
 • Display: En tydlig och lättläst display är också en viktig faktor när det gäller användarvänlighet. En välplacerad display gör det möjligt att enkelt övervaka inställningar och batterinivå. Det är fördelaktigt att kunna se vilken inställning du använder och hur mycket batteri som återstår för att undvika oväntade avbrott under användningen av pormasksugaren.

4. Batteritid och laddning

Att ha tillräcklig batteritid är avgörande för att kunna genomföra en fullständig behandling av ansiktet utan att behöva oroa sig för att batteriet tar slut mitt i processen. Kontrollera produktens specifikationer för att få en uppfattning om hur länge batteriet kan hålla och om det uppfyller dina behov.

En annan fördelaktig egenskap hos en pormasksugare är snabb laddningstid. Att kunna ladda enheten snabbt mellan användningarna sparar tid och gör det möjligt att hålla den redo för nästa session. Därför rekommenderar vi endast pormasksugare som erbjuder snabb laddning i vårt bäst-i-test, för att minimera väntetiden och maximera användningstiden.

Långvarig användning efter varje laddning är också en viktig faktor att tänka på. Att kunna använda den under en längre tid innan den behöver laddas igen ger en smidig och kontinuerlig användning utan avbrott. Köp helst en modell som erbjuder långvarig användning efter varje laddning för att slippa avbryta behandlingen för att ladda enheten.

pormasksug bäst i test

Vanliga frågor och svar om pormasksug

Vad är en pormasksug och hur fungerar den?

En pormasksug är en elektronisk enhet som använder en sugfunktion för att avlägsna pormaskar, orenheter och överflödig olja från porerna i ansiktet. Den fungerar genom att skapa ett vakuum som suger ut smuts och orenheter från porerna, vilket resulterar i en renare och fräschare hud.

Är de säkra att använda?

Ja, de är generellt säkra att använda när de används enligt anvisningarna. Det är dock viktigt att vara försiktig och undvika överanvändning eller att använda för stark sugkraft, särskilt om du har känslig hud. Följ alltid tillverkarens anvisningar och rekommendationer för bästa resultat och undvik att använda pormasksugaren på skadad eller irriterad hud.

Vilka hudtyper kan använda en pormasksug?

De kan användas av olika hudtyper. Det är dock viktigt att välja en pormasksugare med justerbar sugkraft för att kunna anpassa den efter din specifika hudtyp och undvika irritation. Om du har känslig hud bör du vara extra försiktig och välja en lägre sugkraft.

Hur ofta ska jag använda den?

Frekvensen av pormaskborttagning beror på din hudtyp och behov. För personer med fet eller aknebenägen hud kan det vara lämpligt att använda den en eller två gånger i veckan för att rengöra porerna och förebygga pormaskar och akne. Personer med normal eller torr hud kan använda pormasksugaren mindre frekvent, till exempel en gång i månaden, för att hålla porerna rena och hudens balans intakt. Kom ihåg att lyssna på din hud och anpassa användningsfrekvensen efter dess behov.

Kan pormasksugaren användas på hela ansiktet?

Ja, de kan användas på hela ansiktet för att rengöra porerna och ta bort pormaskar och orenheter. Var dock försiktig runt känsliga områden som ögonen och läpparna. Undvik även att använda pormasksugaren på områden med öppna sår, utslag eller solbränna.

Kan de användas av tonåringar?

Ja, de kan användas av tonåringar för att hjälpa till att rengöra porerna och bekämpa pormaskar och orenheter. Tonåringar är ofta mer benägna att ha fet hud och vara mer mottagliga för pormaskar och akne. Det är givetvis viktigt att tonåringar använder den på rätt sätt och inte överanvänder den för att undvika att irritera eller skada huden.

Kan pormasksugaren ersätta professionella ansiktsbehandlingar?

Trots att det är ett praktiskt verktyg för att rengöra porerna och ta bort pormaskar, ersätter den inte nödvändigtvis professionella ansiktsbehandlingar. Professionella behandlingar, såsom ansiktsrengöringar eller djuprengörande behandlingar, kan erbjuda en mer omfattande och specialiserad behandling för din hud. Pormasksugaren kan dock vara ett komplement till din hudvårdsrutin mellan professionella behandlingar för att upprätthålla hudens renhet och fräschör.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.