HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Vågtång bäst-i-test

 

1. HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver
 • Sladdlängd på 3 meter
 • Värms upp på 10-15 sekunder
 • Reglerbar temperatur mellan 150-210 grader
 • Ger fina vågor
 • U-formad
Läs mer »
 

2. LYKO Deep Waver

LYKO Deep Waver
 • Reglerbar värme mellan 80-230 grader
 • Sladdlängd på två meter
 • Värms upp på 15 sekunder
 • Ger vackra vågor
Läs mer »
 

3. Remington Vågtång PROluxe 4-In-1

Remington Vågtång PROluxe 4-In-1
 • Du kan välja mellan 4 olika stilar på vågorna
 • Mångsidig – kan användas för olika vågformer.
 • Tre olika valsar
 • Väldigt användarvänlig
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Vågtång – Test

En vågtång används för att skapa vackra vågor i håret. Den fräschar verkligen upp ens utseende och skapar en känsla av glamour på bara några sekunder. Genom att använda en vågtång får du både volym och vågor på samma gång – något som ingen annan skönhetsprodukt kan göra. Och det bästa är att det fungerar oavsett hårlängd, så det kvittar om du har kort eller långt hår.

Det finns idag ett brett urval på marknaden, varför vi valt ut de 3 stycken som vi anser är bäst just nu.

vågtång bäst i test

Vågtång – Bäst-i-test

1. HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

Denna vågtång från HH Simonsen är vår absoluta favorit. Den har en unik U-formad design som gör det möjligt att vika in håret på ett enkelt och effektivt sätt. Dessutom är den väldigt lätt att använda, och ger fina vågor på bara några sekunder. Sladden är hela 3 meter lång.

Den värms upp väldigt fort – det tar endast 10-15 sekunder, så om du är stressad på morgonen så kommer denna vågtång inte stå i vägen. Vidare har du har möjlighet att ändra värmen mellan 150-210 grader.

Fördelar med HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver:

Nackdelar med HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver:

Se bästa priset

2. LYKO Deep Waver

LYKO Deep Waver

Denna vågtång från LYKO är en av de mest populära på marknaden. Orsaken är att du får en härlig volym på håret samtidigt som vågorna blir jämna och fina. Sladden är två meter lång, och vågtången värms upp på bara 15 sekunder. Vill du reglera värmen kan du så göra mellan 80-230 grader. Tack vare detta kan vågorna formas väldigt fort.

Fördelar med LYKO Deep Waver:

Nackdelar med LYKO Deep Waver:

Se bästa priset

3. Remington Vågtång PROluxe 4-In-1 Adjustable Waver

Remington Vågtång PROluxe 4-In-1 Adjustable Waver

Denna vågtång från Remington är väldigt mångsidig, och kan användas för att skapa olika vågformer – hela 4 st olika vilket är fantastiskt. Den har en unik design med tre olika valsar: 13 mm, 19 mm och 25 mm. Detta gör vågtången väldigt användarvänlig, och ger fina vågor på bara några sekunder. Sladden är lite kortare – endast två meter.

Fördelar med Remington Vågtång PROluxe:

Nackdelar med Remington Vågtång PROluxe:

Se bästa priset

Vad är en vågtång?

En vågtång är en elektrisk apparat som används för att skapa vackra vågor i håret. Den består av två plattor på varsin sida om ett handtag. När du trycker på handtaget värms plattorna upp och när du drar vågtången genom håret viker håret sig runt plattorna och blir till vackra, lockiga vågor. Med de bästa modellerna kan du dessutom välja om du vill ha korta eller långa vågor.

Vågtång – Köpguide

När man väljer vågtång är det viktigt att titta på flera olika faktorer. Annars är det svårt för en att veta vad som särskiljer de olika varianterna åt.

Plattornas storlek: Den viktigaste faktorn är nog plattornas storlek. Ju mindre platta, desto mindre våg. Ju större platta, desto mer våg. Om du har kort hår bör du välja en vågtång med mindre plattor och om du har långt hår bör du välja en vågtång med större plattor.

Material: De flesta vågtänger är gjorda av keramik eller turmalin. Dessa material är skonsamma mot håret och minskar friktionen, vilket gör det enklare att dra vågtången genom håret. De billigaste varianterna är tillverkade av sämre material vilket kan skada håret – så välj endast de som har keramik i plattorna.

Temperaturinställningar: Alla vågtänger har olika temperaturinställningar, så att du kan välja hur varmt plattorna ska bli. Det är viktigt att välja en temperatur som inte är för hög, för då kan vågtången skada håret. Temperaturinställningarna gör det också enklare att anpassa användningen efter olika hårtyper, d.v.s. om du har kort hår och följaktligen vill ha kortare vågor.

Autoavstängning: En vågtång med autoavstängning är praktisk, eftersom den slås av automatiskt när du inte använder den. Detta minskar risken för olyckor och sparar dessutom på elen.

Sladdlängd: En vågtång med lång sladd är praktisk, eftersom det gör det enklare att använda vågtången utan att behöva vara begränsad till eluttagets position. Så försök hitta en variant med så lång sladd som möjligt.

vågtång kort hår

Så använder du en vågtång – steg för steg

 1. Välj lämplig temperatur: Först och främst är det viktigt att välja en lämplig temperatur för vågtången. Om du har kort hår kan en lägre temperatur vara bättre, medan om du har långt hår ä en högre temperatur att föredra.
 2. Dra den långsamt genom håret: När vågtången väl är på rätt temperatur är det dags att börja. Det gör du genom att dra den långsamt och regelbundet genom håret. Man börjar alltså vid roten och viker sedan vågtången ut mot topparna.
 3. Vänd vågtången mellan varje drag: Det är viktigt att inte dra vågtången för snabbt eller trycka för hårt, eftersom det kan skada håret. Man bör också vända den mellan varje drag, så att vågorna inte blir asymmetriska.

Kan jag hitta billiga vågtänger på REA?

vågtång hår

Ja, det är möjligt att hitta billigare vågtänger på REA. Men du bör vara försiktig, eftersom dessa ofta har sämre kvalitet, vilket följaktligen gör att resultatet blir sämre. Kontrollera alltid plattornas storlek och material, så att du vet vad du köper. Även temperaturinställningarna och sladdlängden är viktiga faktorer – så försök hitta en som har allt det du behöver.

Det bästa är om du kan hitta före- och efter-bilder så du vet exakt vilken resultat som vågtången ger.

Slutsats

Sammanfattningsvis är en vågtång en väldigt användbar skönhetsprodukt som kan fräscha upp ditt utseende på bara några sekunder. Den ger dig givetvis vågor, men även volym. På så vis kan du fräscha upp håret på bara några sekunder.

Dessutom ger dig dig både korta och långa vågor beroende på hur du väljer att använda den. Glöm inte att tänka på temperaturinställningar, plattornas storlek, varumärket och sladdlängden innan du köper.

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.