HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Verktygsväska bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Ryggsäck servicetekniker
Bäst-i-test 2024

Verktygsväska bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Ryggsäck servicetekniker

Ryggsäck servicetekniker
 • 35 förvaringsutrymmen
 • Ergonomisk design
 • Vadderad baksida
 • Perfekt för servicetekniker
 • Tillverkad av 1680D ballistisk nylon
 

2. Dewalt verktygsväska

Dewalt verktygsväska
 • Eminent väska med inner- och ytterfack samt axelband
 • Tillverkad av kraftig polyester
 • Väger 2,4 kilo
 • Utmärkt varumärke
 

3. Väska med gjuten bas

Väska med gjuten bas
 • Stöttålig gjuten bas
 • Öppen verktygsväska med 28 fickor
 • 1680 ballistisk nylonkonstruktion
 • Slitstarkt gummiklätt handtag
 • Metallskelett
Innehåll [ visa ]

Verktygsväska

Ett av de mest praktiska sätten att bära sina verktyg är i en verktygsväska. Tidigare var verktygslådan det enda alternativet för snickaren, elektrikern eller rörmokaren; men nu vill de professionella arbetarna ha något mer lättviktigt och smidigt. Därför är verktygsväskan det ultimata valet för dig som vill ha något lätt och portabelt att bära till och från jobbet. Däremot finns det en uppsjö varianter. Allt från olika former, färger och fack, till skiftande varumärken och kvalitet. Av den anledningen är det viktigt att veta vad du faktiskt väljer vid ditt köp. Därför har vi, baserat på recensioner på nätet, listat de bästa verktygsväskorna på marknaden. Dessutom har vi skrivit en köpguide om allt du behöver veta innan ditt köp som t.ex. om du ska ha lock eller hjul på väskan. Börja därför med att förkovra dig nedan för att sedan ta ett så genomtänkt beslut som möjligt.

Så väljer du verktygsväska

När du ska köpa en verktygsväska är det flera faktorer som sammantaget utgör hur pass bra den är. För det första ska du ta materialet i beaktande då livslängden i hög grad bestäms av vilket textil den är tillverkad i. För det andra finns det många olika typer av fack som passar olika typer av arbetare. Förutom nämnda kriterier ska du välja verktygsväska baserat på följande faktorer.

 1. Material
  Som sagt är materialet något som till stor del bestämmer hur länge väskan kommer hålla. Därför är det extra viktigt att du väljer ett textil som är slittåligt och som utan problem stöter bort regn och smuts. Kort sagt ska du kunna ställa ner väskan i smuts medan regnet porlar ner – utan att väskan försvagas eller blir smutsig. Därför ska du välja något slittåligt material som t.ex. läder. Desto bättre kvalitet desto längre kommer du kunna använda väskan.
 2. Dragkedja
  Dragkedjan är svårbedömd på avstånd. Oftast krävs det att man drar i den själv för att taktilt känna om det är kvalitet eller inte. Däremot är du garanterad god kvalitet på dragkedjan såtillvida du väljer en verktygsväska från ett välrenommerat varumärke.
 3. Fack
  Utöver materialet och dragkedjans kvalitet är fackens storlek och utformning det viktigaste när du ska köpa en verktygsväska. Dessutom är det extra viktigt beroende på vilket jobb du har då verktygen skiljer sig enormt. Således är kravbilden olika baserat på vad du jobbar med vilket gör att du måste leta efter den väska som passar dig bäst. Till exempel finns det modeller med fack både innanför och utanpå väskan, och då ska du se till att det finns en dragkedja för varje fack så inget värdefullt ramlar ur.
 4. Vadderat stöd
  När du transporterar din verktygsväska från en plats till en annan, kan det vara tungt för vissa ställen som armen eller axeln. Orsaken är inte sällan ett dåligt vadderat stöd. Med det i åtanke ska du se till att väskan har vadderat stöd på de viktigaste ställena. Därtill är det en enorm fördel om axelbandet kan regleras och vadderingen med detta.
 5. Vattentålig
  Trots att de flesta verktygsväskor är resistenta mot vatten är det ändock viktigt att ha detta i åtanke när du väljer, för det finns förvånansvärt många varianter som saknar detta. Särskilt de billiga modellerna. Utöver väskan är det ju faktiskt verktygen du vill skydda, så se till att väskan är tillverkad för alla väderlekar.
 6. Hjul
  Fastän de flesta verktygsväskor är gjorda för att bäras som en väska eller ryggsäck, finns det varianter som är försedda med hjul. Orsaken är att dessa i regel är gjorda för väldigt tunga verktyg som t.ex. en trädgårdspump. Dessvärre får du vara beredd på att en verktygsväska med hjul är betydligt dyrare än utan, och dessutom mer otymplig. Sålunda ska du noga tänka igenom om du verkligen behöver hjul eller om axelrem är tillräckligt.
 7. Lock
  I jämförelse med dragkedjor finns det vissa verktygsväskor som har ett lock för att skydda huvudfacket. Medan det ger ett mer robust stöd, samt bidrar till stabilitet, ska du vara medveten om att väskan inte lika enkelt går att knyckla ihop, samt att den blir något tyngre på grund av en tjock plastbotten.

verktygsväska verktygsväska på hjul verktygsväska med verktyg


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.