3 tips för att använda gåband på kontoret


Har du funderat på att börja använda gåband på kontoret? Det är en bra idé! På så vis kan du träna samtidigt som du jobbar. Därtill är det ett perfekt sätt att starta arbetsdagen på då du kan skippa kaffet och gå 20 minuter istället för att väcka kropp och själ. Nedan delar vi med oss av 3 enkla tips för att inte störa dina kollegor.

  • Det ska vara rent och fräscht
  • Det får inte föra för mycket oväsen
  • Gå inte för länge eller för snabbt så du börjar svettas

1. Gåbandet ska vara rent och fräscht

Vårt första tips är att se till att gåbandet är rent och fräscht så att du gör ett gott intryck på dina kollegor. Om bandet är fullt av smuts eller ingrodd svett så kommer du inte uppskattas av kollegorna. Så först och främst ska du kontrollera hygienen och att det är rent!

2. Det får inte låta för mycket, annars stör du arbetsron

Som vi redan nämnt i vår köpguide för gåband är ljudnivån viktig i allmänhet, men på kontoret i synnerhet. Om du har köpt en billig modell som låter anskrämligt vid varje stegnedsättning så kommer många ilskna blickar att kastas åt ditt håll. Därför måste du – förutsatt att den ska användas på kontoret – tänka på hur mycket ljud den ger ifrån sig. Ett tips är att välja ett gåband utan motor, de låter betydligt mindre.

3. Gå inte så länge att du börjar svettas

Detta borde vara en självklarhet för de flesta, d.v.s. att inte gå så pass snabbt eller länge så att svettpärlorna börjar rinna från pannan. Då kommer du lukta svett på mötena och när du passerar dina arbetskollegor i korridorerna. Så se till att hålla stilen!

Sista ordet!

Utöver de 3 tipsen ovan vill vi också säga att du runt 5-tiden när de flesta gått hem kan börja att gå lite snabbare och ta ett lätt träningspass innan du går hem. Då stör det ju ingen om det väsnas lite eller om du börjar lukta lite svett.