Gåband utan motor – är det värt det?


Gåband utan motor är en typ av promenadband som saknar motor och istället drivs manuellt. Detta gör det till ett mycket billigare alternativ för den som vill träna men inte har råd med en av de dyrare modellerna. Dock saknar det också många av de funktioner och fördelar som gör vanliga gåband så populära. Eftersom de drivs av ditt eget steg så är det du själv som både startar igång bandet samt bibehåller dess hastighet. Så frågan är: är det värt att köpa ett gåband utan motor? Det kommer du lära dig nedan.

Köp ett gåband utan motor om du vill ha…

  • Ett billigt alternativ: Vill du träna men inte spendera tusentals kronor på ett promenadband som du kanske inte vet om du kommer använda så mycket eller inte? Då är en variant utan motor perfekt. På så vis kan du testa denna träningsmaskin utan att göra en ordentlig investering.
  • Mindre buller: Många som använder gåband på kontoret är oroliga för att det låter för mycket, och eftersom de flesta inte vill störa sina kollegor så är en variant utan motor briljant då du slipper det lågfrekventa motorljudet som många finner irriterande.

Köp inte ett gåband utan motor om du vill ha…

  • Kontroll över hastighet och motstånd: Vill du kunna kontrollera hastigheten så måste gåbandet dessvärre ha en motor. Så om du vill ha full kontroll över hastighet, motstånd och så vidare så är det inte värt att köpa en utan motor.

Läs vår kompletta köpguide för gåband om du vill veta mer om denna effektiva träningsmaskin!