HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Dieselkanon bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Tiger King TK-80ID
Bäst-i-test 2024

Dieselkanon bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Tiger King TK-80ID

  Tiger King TK-80ID
 • Robust konstruktion med förbränningskammare
 • Fotosensor och automatisk brännarkontroll
 • Mångsidig uppvärmning av olika fastigheter och industriella utrymmen
 • Imponerande värmekapacitet på 23 kW för snabb och effektiv uppvärmning
 • Separering av avgaser och varmluft för en säker och miljövänlig drift

i samarbete med PriceRunner

 

2. Kinlux Dieselkanon 30Kw

  Kinlux Dieselkanon 30Kw
 • Rostfri förbränningskammare för långvarig och pålitlig prestanda
 • Flamsensor och överhettningsskydd för ökad säkerhet
 • Medföljande 230-volt kabel och skorsten för enkel anslutning
 • Imponerande maxeffekt på 30 kW
 • Mobil och mångsidig design
Nackdelar:
 • Kostar över 10 000 kronor

i samarbete med PriceRunner

 

3. Tiger King Bärbar dieselkanon TK-20K

  Tiger King Bärbar dieselkanon TK-20K
 • Imponerande värmeeffekt på 22 kW för snabb och effektiv uppvärmning
 • Inbyggd rumstermostat för enkel temperaturkontroll
 • Robust konstruktion med förbränningskammare i rostfritt stål
 • Bärbar design med handtag för enkel förflyttning mellan platser
 • Ingen skorsten krävs, vilket gör installationen enkel och bekväm
Innehåll [ visa ]

Bäst dieselkanon → Bäst-i-test (2024) — Torkning & Uppvärmning

Dieselkanoner är en ovärderlig utrustning inom byggindustrin för att säkerställa effektiv uppvärmning i välventilerade utrymmen. Denna tekniska innovation har revolutionerat förmågan att torka byggplatser och garage och snabbt värma upp stora utrymmen. Med tanke på deras viktiga roll är valet av den bästa dieselkanonen för dina behov avgörande för att uppnå optimal prestanda och kostnadseffektivitet.

Denna artikel syftar till att fungera som en omfattande guide för att hjälpa dig att välja den bästa dieselkanonen 2024. Vi kommer att undersöka de senaste teknologiska framstegen och innovationerna inom branschen samt identifiera de viktigaste faktorerna att överväga innan du gör ditt köpbeslut. Dessutom kommer vi att granska både fördelar och nackdelar med att använda dieselkanoner för torkning på byggplatser och för uppvärmning av välventilerade utrymmen.

Bästa dieselkanon 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Tiger King TK-80ID

Automatisk kylning och värmeväxlare
Tiger King TK-80ID

Tiger King TK-80ID är en mobil dieselkanon som inte bara imponerar med sin överlägsna prestanda, utan också erbjuder en imponerande mångsidighet för torkning på byggplatser och uppvärmning av olika fastigheter och industriella utrymmen. Med sin avancerade design och användbara funktioner har denna dieselkanon förtjänstfullt intagit första plats i vårt bäst-i-test. Låt oss nu dyka in i vad som gör TK-80ID till enastående.

TK-80ID kommer med en förbränningskammare i robust och hållbart rostfritt stål. Den är utrustad med automatisk kylning och värmeväxlare som effektivt separerar avgaser från varmluft. Denna innovativa design garanterar en effektiv och pålitlig värmeproduktion samtidigt som den säkerställer att avgaser inte blandas med den genererade varmluften. Detta gör TK-80ID till en säker och miljövänlig lösning för uppvärmning.

En av de imponerande funktionerna hos TK-80ID är dess fotosensor, som kontrollerar lågan och möjliggör automatisk brännarkontroll. Detta säkerställer inte bara effektivitet och energibesparingar, utan också extra säkerhet genom att snabbt identifiera eventuella avvikelser i förbränningsprocessen. Säkerhetstermostaten och reglerutrustningen ger dig också kontroll över temperaturinställningar och värmeeffekt för att anpassa sig efter dina specifika behov.

Vidare är denna dieselkanon perfekt för torkning på byggplatser, men dess användningsområden sträcker sig långt bortom det. Den kan effektivt användas för att värma upp fastigheter, lager, verkstäder, garage och industribyggnader. Dessutom kan den användas som tillskottsvärme för torkrum och andra liknande applikationer. Med TK-80ID kan du känna dig trygg att den klarar av att möta dina specifika uppvärmningsbehov.

Med en värmekapacitet på 23 kW, 20000 kCal/h och 80000 BTU/h kan denna dieselkanon generera en kraftfull och konsekvent värmeström för att effektivt torka ytor eller värma upp utrymmen. Bränsleförbrukningen på 1,8 liter per timme ger en balans mellan effektivitet och kostnadsbesparingar. Med en generös tankvolym på 50 liter behöver du inte oroa dig för frekventa påfyllningar under långvarig användning.

TK-80ID imponerar inte bara med sin prestanda, utan också med sin solida konstruktion. Med måtten 1050x440x550 mm och en vikt på 39 kg är denna dieselkanon robust och stadig. Den är byggd för att klara av krävande arbetsförhållanden och långvarig användning utan att tumma på prestanda eller driftsäkerhet.

Därmed har Tiger King TK-80ID visat sig vara enastående på många sätt. Med sin överlägsna prestanda, imponerande mångsidighet och innovativa funktioner är den en klar vinnare i vårt bäst i test över dieselkanoner.

Fördelar:

 • Robust konstruktion med förbränningskammare
 • Fotosensor och automatisk brännarkontroll
 • Mångsidig uppvärmning av olika fastigheter och industriella utrymmen
 • Imponerande värmekapacitet på 23 kW för snabb och effektiv uppvärmning
 • Separering av avgaser och varmluft för en säker och miljövänlig drift

Nackdelar:

Återförsäljare:9/10
EXPERTBETYG

2. Kinlux Dieselkanon 30Kw

Flamsensor, regleringsutrustning samt överhettningsskydd
Kinlux Dieselkanon 30Kw

Kinlux Dieselkanon 30Kw är en mobil värmekanon som erbjuder imponerande prestanda för torkning på byggplatser och uppvärmning av välventilerade utrymmen. Med sitt robusta utförande och användbara tillbehör har denna enhet hamnat på en välförtjänt andra plats i vårt bäst-i-test. Låt oss ta en närmare titt på vad denna dieselkanon har att erbjuda.

En av de anmärkningsvärda egenskaperna hos Kinlux 30Kw är dess rostfria förbränningskammare. Detta säkerställer inte bara en långvarig och pålitlig prestanda, utan också en ökad hållbarhet för att hantera krävande arbetsförhållanden. Med denna kvalitetskomponent kan du vara säker på att din värmekanon kommer att hålla länge och fungera optimalt.

När det gäller säkerhet och reglering är Kinlux 30Kw utrustad med flera viktiga funktioner. Enheten är utrustad med en flamsensor, som övervakar lågans aktivitet och ger en extra säkerhetsnivå genom att snabbt känna av eventuella avvikelser eller felaktig förbränning. Dessutom har den ett inbyggt överhettningsskydd för att skydda enheten och förhindra eventuella skador vid långvarig användning. Därutöver ger regleringsutrustningen dig också kontroll över värmeeffekten och temperaturinställningarna för att anpassa sig efter dina specifika behov.

En annan fördel med Kinlux 30Kw är dess medföljande tillbehör, vilket gör det ännu mer användbart och praktiskt. En 230-volt kabel med en längd på 1,6 meter ger enkel anslutning till elnätet och ökar flexibiliteten i placeringen av enheten. Dessutom kommer den med en skorsten för att effektivt leda bort och ut avgaserna. Det är dock viktigt att notera att god ventilation måste säkerställas före användning för att garantera säkerheten och förhindra onödiga risker.

När det gäller tekniska specifikationer imponerar Kinlux Dieselkanon 30Kw med sin maxeffekt på 30 kW och en bränsleförbrukning på 2,4 liter per timme. Detta gör den till en kraftfull enhet som kan generera tillräcklig värme för att snabbt torka byggplatser eller värma upp välventilerade utrymmen. Med en tankvolym på 56 liter kan enheten köra under en längre tid utan frekventa påfyllningar. Luftsflödet på 780 m³/tim säkerställer en effektiv och jämn spridning av varmluft i utrymmet.

Observera emellertid att Kinlux Dieselkanon 30Kw är en dyr investering, med en prisnivå som överstiger 16 000 kronor. För vissa kan detta vara en begränsande faktor i köpbeslutet.

Således erbjuder Kinlux 30Kw en kraftfull och mångsidig lösning för torkning och uppvärmning. Med sin rostfria förbränningskammare, säkerhetsfunktioner och medföljande tillbehör kan denna dieselkanon möta dina behov på ett tillfredsställande sätt. Trots det högre priset och eventuella anpassningar för ventilation, kan Kinlux 30Kw vara ett utmärkt alternativ för dem som söker tillförlitlig och effektiv uppvärmning.

Fördelar:

 • Rostfri förbränningskammare för långvarig och pålitlig prestanda
 • Flamsensor och överhettningsskydd för ökad säkerhet
 • Medföljande 230-volt kabel och skorsten för enkel anslutning
 • Imponerande maxeffekt på 30 kW
 • Mobil och mångsidig design

Nackdelar:

 • Kostar över 10 000 kronor

Återförsäljare:8/10
EXPERTBETYG
Tiger King Bärbar dieselkanon TK-20K

Med sin imponerande prestanda och användarvänliga design har denna bärbara dieselkanon blivit ett populärt val för både torkning på byggplatser och uppvärmning av välventilerade utrymmen. Låt oss ta en närmare titt på vad denna kraftfulla enhet har att erbjuda.

TK-20K levereras med en imponerande värmeeffekt på 22 kW, vilket gör den till en pålitlig partner för att snabbt generera värme i olika situationer. Oavsett om du behöver torka fuktiga ytor på en byggplats eller värma upp ett välventilerat utrymme för att skapa en bekväm arbetsmiljö, kan denna dieselkanon leverera den nödvändiga värmen.

Med en smart design som inkluderar en inbyggd rumstermostat, kan du enkelt kontrollera och justera temperaturen efter dina behov. Detta ger dig flexibilitet och precision i att skapa den optimala värmebalansen för dina specifika projekt eller utrymmen. Dessutom är TK-20K utrustad med en fotocensor som övervakar lågans aktivitet och ger automatisk brännarkontroll, vilket bidrar till ökad säkerhet och effektivitet.

En av de anmärkningsvärda egenskaperna hos TK-20K är dess robusta konstruktion. Förbränningskammaren i rostfritt stål och den automatiska kylningen garanterar att enheten kan hantera krävande arbetsförhållanden och långvarig användning utan att kompromissa med prestanda eller driftsäkerhet. Detta gör TK-20K till en pålitlig och hållbar partner för att möta dina uppvärmningsbehov.

När det gäller användarvänlighet och portabilitet är TK-20K verkligen ett vinnande val. Med ett smidigt handtag på ovansidan kan du enkelt flytta dieselkanonen mellan olika platser utan besvär. Den kompakta designen gör att den enkelt kan placeras i trånga utrymmen och erbjuder ändå en imponerande värmeeffekt. Med sin avsaknad av skorsten blir installationen enkel och bekväm.

TK-20K drivs av både el (230V) och dieselbränsle, vilket ger flexibilitet och mångsidighet i användningen. Bränsleförbrukningen ligger på 2,0 liter per timme, vilket gör enheten relativt effektiv med tanke på dess värmekapacitet. Den har också en generös tankvolym på 20 liter, vilket minimerar behovet av frekventa påfyllningar.

Observera att vikten på 13,1 kg kan upplevas som lite tung för vissa användare vid frekvent förflyttning.

Sammanfattningsvis är Tiger King TK-20K en pålitlig och kraftfull dieselkanon som levererar effektiv uppvärmning och snabb torkning. Med sina imponerande funktioner och användarvänliga design kan den möta behoven hos byggplatser och välventilerade utrymmen. Dock är det viktigt att överväga enhetens vikt och termostatens precision vid ditt köpbeslut. Oavsett vilket är TK-20K en stark kandidat att överväga för att uppfylla dina uppvärmningskrav.

Fördelar:

 • Imponerande värmeeffekt på 22 kW för snabb och effektiv uppvärmning
 • Inbyggd rumstermostat för enkel temperaturkontroll
 • Robust konstruktion med förbränningskammare i rostfritt stål
 • Bärbar design med handtag för enkel förflyttning mellan platser
 • Ingen skorsten krävs, vilket gör installationen enkel och bekväm

Nackdelar:

Återförsäljare:Innan du köper dieselkanon — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt dieselkanon för dina behov kan vara en viktig investering för att säkerställa effektiv torkning på byggplatser eller uppvärmning av välventilerade utrymmen. Det finns flera faktorer att överväga innan du gör ditt köpbeslut för att se till att du väljer rätt enhet som passar dina specifika krav och ger dig optimal prestanda. Här är 5 viktiga faktorer att ha i åtanke:

1. Värmeeffekt och kapacitet

För att säkerställa att enheten kan leverera tillräcklig värme för att effektivt värma eller torka ditt utrymme är det viktigt att ta hänsyn till storleken och typen av utrymme som ska behandlas.

Värmeeffekten mäts vanligtvis i kilowatt (kW) och indikerar hur mycket värme enheten kan generera. En enhet med för låg värmeeffekt kan ha svårt att nå önskad temperatur eller att snabbt värma upp utrymmet, vilket kan leda till ineffektiv drift och otillfredsställande resultat. Å andra sidan kan en för kraftfull enhet vara överdimensionerad för dina behov, vilket kan leda till onödig energiförbrukning och högre kostnader.

För att bestämma rätt värmekapacitet för din dieselkanon bör du börja med att mäta storleken på utrymmet som ska värmas eller torkas. Ta hänsyn till både längd, bredd och höjd på utrymmet, då detta påverkar det totala volymen som ska värmas. Faktorer som isolering, klimatförhållanden och önskad temperatur påverkar också ditt behov av värmeeffekt.

En tumregel är att 1 kW värmeeffekt kan räcka för att värma upp ungefär 10-15 kvadratmeter utrymme med standardtak och normal isolering. Om ditt utrymme är större eller har dålig isolering kan det krävas högre värmeeffekt. Det är alltid bra att ha en viss marginal för att säkerställa att enheten kan hantera eventuella kyliga perioder eller krävande förhållanden.

Tips: Läs gärna vår artikel om dieselvärmare för garage.

2. Bränsleförbrukning och tankkapacitet

Dessa faktorer påverkar både kostnaderna för användningen och drifttiden utan att behöva fylla på bränslet. Genom att ha kunskap om enhetens bränsleförbrukning per timme och tankkapacitet kan du göra en välgrundad bedömning av enhetens långsiktiga prestanda och kostnadseffektivitet.

 • Bränsleförbrukning: Bränsleförbrukningen per timme är en nyckelfaktor att överväga för att bedöma kostnaderna för att driva dieselkanonen. Detta mått visar hur mycket bränsle enheten förbrukar under en timmes drift. Genom att ha en uppfattning om bränsleförbrukningen kan du beräkna de uppskattade bränslekostnaderna och avgöra om det är en hållbar lösning för dina behov, både på kort och lång sikt.
 • Tankkapacitet: Tankkapaciteten är en annan viktig faktor. Den anger hur mycket bränsle enheten kan rymma i sin tank. En större tankkapacitet kan vara fördelaktig om du behöver längre drifttid utan att behöva avbryta arbetet för att fylla på bränsle. Det minimerar också behovet av frekventa påfyllningar, vilket kan vara en fördel om enheten används i avlägsna områden eller i situationer där det inte är praktiskt att ständigt övervaka bränslenivån.

Genom att kombinera informationen om bränsleförbrukning och tankkapacitet kan du få en uppfattning om hur länge dieselkanonen kan fungera utan avbrott och hur mycket bränsle som kommer att behövas under en arbetsdag. Detta kan vara speciellt viktigt vid långvarig användning eller om du behöver enheten att fungera under en längre tid utan att kunna fylla på bränslet.

OBS: Det är viktigt att komma ihåg att bränsleförbrukningen kan variera beroende på enhetens prestanda och driftsförhållanden, så det är alltid bra att referera till tillverkarens specifikationer och riktlinjer.

3. Säkerhetsfunktioner och reglering

Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller dieselkanoner, och det är viktigt att välja en enhet som är utrustad med tillförlitliga och effektiva säkerhetsfunktioner. Dessa funktioner är utformade för att skydda både användaren och enheten genom att övervaka och reglera förbränningsprocessen samt hålla temperaturen inom säkra gränser.

 • Flamsensor: Flamsensorn övervakar förbränningens kvalitet och identifierar eventuella avvikelser eller felaktigheter. Om en flammas utsläpp inte är tillräcklig eller om det uppstår en flamavbrott, kommer flamsensorn att upptäcka det och vidta åtgärder för att säkerställa att bränslet brinner korrekt. Detta minskar risken för farliga situationer, som exempelvis gasläckage eller onormal förbränning.
 • Överhettningsskydd: Överhettningsskydd är en annan viktig säkerhetsfunktion. Den övervakar enhetens temperatur och vidtar åtgärder om den överstiger en säkerhetsnivå. Det kan innebära att enheten stängs av eller sänker sin effekt för att undvika skador eller överhettning. Denna funktion är särskilt viktig för att skydda dieselkanonens komponenter och för att förhindra eventuella bränder eller överbelastningsskador.
 • Säkerhetstermostat: Säkerhetstermostaten övervakar temperaturen i enheten och ser till att den håller sig inom en säkerhetsgräns. Om temperaturen blir för hög kommer säkerhetstermostaten att vidta åtgärder för att reglera och sänka temperaturen. Detta säkerställer att enheten fungerar inom säkra parametrar och minskar risken för överhettning och eventuella olyckor.
 • Brännarkontroll: En dieselkanon med automatisk brännarkontroll kan vara en fördel när det gäller både säkerhet och effektivitet. Denna funktion optimerar bränsleförbrukningen genom att reglera brännarintensiteten och anpassa den efter behovet av värme. Det bidrar till en mer ekonomisk och effektiv drift samtidigt som det minskar risken för överflödig bränsleförbrukning eller överhettning.

Genom att se till att din dieselkanon är utrustad med pålitliga säkerhetsfunktioner kan du känna dig trygg och säker under användning. Det är emellertid viktigt att regelbundet underhålla och kontrollera att dessa säkerhetsfunktioner fungerar korrekt för att säkerställa optimal säkerhet och prestanda.

4. Portabilitet och användarvänlighet

Beroende på dina behov kan det vara avgörande att ha en enhet som är lätt att flytta och hantera mellan olika platser och utrymmen. Att kunna enkelt förflytta enheten kan vara särskilt värdefullt om du arbetar på olika byggplatser eller behöver använda dieselkanonen i olika utrymmen.

 • Ergonomi: Ergonomiska handtag eller hjul gör det enkelt att manövrera enheten och flytta den på ett säkert sätt. Det är också viktigt att beakta enhetens storlek och vikt. En enhet som är för stor eller tung kan vara svår att hantera och transportera, vilket kan vara besvärligt och tidskrävande.
 • Intuitiva kontroller: Utöver portabilitet är användarvänlighet en viktig faktor att överväga. Enheten bör vara enkel att använda med intuitiva kontroller och en tydlig display. Detta gör det lättare för användaren att ställa in och justera önskad temperatur och andra inställningar. En intuitiv användarupplevelse minskar risken för felaktig användning och underlättar hanteringen av enheten.
 • Underhåll: En annan aspekt av användarvänlighet är underhåll och rengöring. Det är viktigt att välja en enhet som är enkel att rengöra och underhålla för att säkerställa långvarig användning. Tillgång till viktiga delar och filter bör vara lätt och enkel för att underlätta regelbundet underhåll och rengöring.

5. Ljudnivå och vibrationer

Ljudnivå och vibrationer är faktorer som kan vara betydelsefulla vid valet av en dieselkanon, särskilt om enheten kommer att användas i känsliga eller befolkade områden. Att minimera ljudnivån är viktigt för att undvika onödiga störningar och olägenheter för både användare och omgivning. Därför är det viktigt att välja en enhet som är utrustad med ljudisolerande funktioner och teknik som minskar ljudnivån.

Vibrationer är också en aspekt att överväga, särskilt om enheten kommer att placeras på eller i närheten av känsliga strukturer eller utrustning. Höga vibrationsnivåer kan leda till obehag och till och med skada på omgivande material och maskiner. Genom att välja en enhet med låga vibrationsnivåer kan du minimera risken för skador och bevara både enhetens och omgivningens integritet.

Vanliga frågor och svar om dieselkanon

Vad är en dieselkanon och hur fungerar den?

En dieselkanon är en typ av enhet som används för att generera varmluft genom att förbränna diesel. Enheten har en brännkammare där diesel brinner och avger värme, vilket sedan sprids genom en fläkt och blåses ut i utrymmet som ska värmas. Dieselkanonen är utrustad med olika funktioner som reglerar förbränningen, övervakar temperaturen och säkerställer säker drift.

Vilka är de vanligaste användningsområdena för en dieselkanon?

De används främst för torkning på byggplatser och uppvärmning av välventilerade utrymmen. De är idealiska för att snabbt och effektivt torka byggnader, konstruktioner och material efter vattenläckage, översvämningar eller vid nybyggnation. De kan också användas för att ge tillfällig värme i garage, lagerlokaler, verkstäder och andra industriella utrymmen.

Vilka fördelar har en dieselkanon jämfört med andra uppvärmningsalternativ?

För det första är de portabla och kan enkelt flyttas mellan olika platser och utrymmen. De är också mycket effektiva när det gäller att generera och distribuera varmluft. Dieselkanoner har också en snabb starttid och kan leverera höga värmeeffekter för att snabbt nå önskad temperatur. Dessutom är de ofta mer kostnadseffektiva än andra uppvärmningsalternativ.

Finns det olika storlekar?

Ja, det finns olika storlekar och modeller av dieselkanoner tillgängliga på marknaden. Storleken och modellen väljs utifrån behoven och storleken på utrymmet som ska värmas eller torkas. Det finns mindre och mer kompakta enheter som passar för mindre utrymmen och mer kraftfulla enheter som kan hantera större områden.

Är det viktigt att beakta säkerhetsaspekter vid användning av en dieselkanon?

Ja, säkerheten är av yttersta vikt vid användning av en dieselkanon. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och riktlinjer för korrekt installation och användning. Se till att enheten är placerad på en stabil och brandsäker yta, och att det finns tillräcklig ventilation för att undvika ackumulering av farliga gaser. Kontrollera även regelbundet enhetens säkerhetsfunktioner som flamsensor, överhettningsskydd och säkerhetstermostat.

Hur påverkar bränsleförbrukningen kostnaderna för en dieselkanon?

Bränsleförbrukningen har såklart en direkt påverkan på kostnaderna för att driva en dieselkanon. Det är viktigt att ta hänsyn till enhetens angivna bränsleförbrukning per timme för att uppskatta de löpande kostnaderna för bränsle. Genom att jämföra bränslekostnaderna med andra uppvärmningsalternativ kan du bedöma kostnadseffektiviteten.

Vilket underhåll krävs?

För att hålla en dieselkanon i gott skick och säker att använda är regelbundet underhåll viktigt. Det inkluderar rengöring av brännkammaren och brännaren, kontroll av filter och ventilationssystem, samt regelbunden inspektion av säkerhetsfunktioner. Följ tillverkarens rekommendationer för underhållsschemat och utför nödvändiga åtgärder för att säkerställa enhetens pålitlighet och prestanda.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.