HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Fladdermusfåtölj bäst-i-test

💡  Tips: Hitta fler fladdermusfåtöljer hos Trendrum.

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Fladdermusfåtölj cognac
Bäst-i-test 2024

Fladdermusfåtölj bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Fladdermusfåtölj cognac

Fladdermusfåtölj cognac
 • En riktig klassiker i utomordentlig kvalitet
 • Väldigt bekväm
 • Utförande i cognacfärgat äkta läder
 • Svart metallunderrede
 • Höjd: 90 cm
 • Bredd: 74 cm
 • Djup: 68 cm
 • Sitthöjd: 40 cm
 

2. Melissa med koskinn

Melissa med koskinn
 • Sits i brunt koskinn
 • Slittåliga metallben
 • Bra recensioner
 • Bredd: 68 cm
 • Djup: 70 cm
 • Höjd: 93 cm
 

3. Baltimore med läder & mässing

Baltimore med läder & mässing
 • Brunt äkta läder
 • Vackert mässingsunderrede
 • Bekväm och smidig
 • Extremt snygg färg
 • Rimligt pris
Innehåll [ visa ]

Fladdermusfåtölj

Har du nån gång sett en fladdermusfåtölj kommer du aldrig glömma hur den ser ut. Orsaken till det spåras tillbaka till 1877 i Argentina då två unga arkitekter ville skapa en innovativ möbel som särskiljde sig från den klassiska fåtöljen. Istället för att använda en träram och en sits av canvas bestämde de sig för att begagna en stålram i kombination med sadelläder. På så vis skapade de en unikt stilsäker fåtölj som dessutom är väldigt slittålig. Däremot blev fladdermusfåtöljen ingen dundersuccé. Tvärtom såldes den väldigt dåligt vilket sägs bero på den futuristiska designen. Trots den tröga starten har denna innovation från Sydamerikas södra breddgrader på senare tid ökat i popularitet. Anledningen till det var att några amerikanare tog den till USA där den uppskattades på grund av att den var lätt att vika ihop och bära från plats till plats. Sedermera såldes den i varje modernt möbelvaruhus och numera går den till och med att hitta på IKEA.

På grund av senare års ökade popularitet finns det många tillverkare som producerar billiga varianter utan äkta läder. Därför har vi, baserat på recensioner online, sammanställt en lista över de bästa fladdermusfåtöljerna på marknaden. Därtill har vi skrivit en köpguide nedan om allt du behöver tänka på innan ditt köp. Börja med att läsa på för att därefter välja den fladdermusfåtölj som passar din stil bäst.

Så väljer du en fladdermusfåtölj

Innan du köper din fladdermusfåtölj finns det några saker du ska tänka på. För det första är det en väldigt populär stol att kopiera, vilket fått följden att många saknar äkta läder. Således måste du veta vad du ska titta efter så du inte köper en kopia. För det andra är många av stolarna väldigt dyra, så du ska tänka på vilka krav du har på materialet. Utöver detta har vi nedan listat vad du ska tänka på innan du slutför din beställning.

 1. Material
  Den viktigaste faktorn i ditt val av fladdermusfåtölj är materialet. Trots att den äkta Mariposa-stolen var försedd med argentiskt läder, finns det många olika material som använts på senare år för att tillverka denna vackra fåtölj. Till exempel är lammull, hampacanvas, bomull och akryl populärt. Medan ull värmer bättre på vintern, så är lädret lämpat bättre för sommaren. Vidare rekommenderas hampa för utomhusbruk. Således ska du fundera på vilket material som passar dig bäst. Dock ska du vara medveten om att priset ökar i takt med materialets kvalitet.
 2. Kostnaden
  En fladdermusfåtölj kostar allt från 1000 – 10 000 kronor. Därmed skiljer sig priset stort mellan olika modeller. Det som skiljer en billig fåtölj från en dyr är den ovanstående faktorn, d.v.s. materialet. Vidare påverkas priset i hög grad på vilken återförsäljare du väljer. Därför ska du alltid se till att jämföra pris mellan butiker så du inte råkar köpa en dyr modell vars pris är lägre hos en konkurrent.
 3. Färg
  Den klassiska varianten har en snygg brun cognac-färg. Men det finns andra modeller med t.ex. fårull som såklart har en ljusgrå nyans. Förutom dessa finns det flera andra nyanser att välja mellan, så fundera därför på vilken färg som kommer passa bäst i det rummet där du ämnar placera skönheten.

Fördelar med fladdermusfåtölj

 • Estetiken
  Utöver de självklara fördelarna som rengöring, komfort och smidighet; är det mest slående intrycket med en fladdermusfåtölj hur estetiskt tilltalande den är. Enkelt uttryck är den ett stilsäkert inslag i vilket rum som helst. Dessutom kontrasterar den på ett snyggt sätt mot de moderna IKEA-möbler som finns i så många svenska hem.
 • Lätt att rengöra
  Tack vare att fladdermusfåtöljen inte sällan är gjorda av läder eller skinn är det väldigt smidiga att rengöra. Kort sagt behöver du bara torka av stolen med en duk om du fläckat ner den. På grund av att materialet saknar veck så går det också alldeles utmärkt att dammsuga stolen utan att riskera att förstöra fiber och liknande. Däremot ska du såklart behandla lädret innan du använder det för att på så sätt förlänga livslängden på stolen.
 • Bekvämligheten
  En underbar konsekvens av de fladdriga öronlapparna på stolen är bekvämligheten. Med andra ord är det otroligt skönt att efter en lång arbetsdag komma hem för att slå sig ner i sin fladdermusfåtölj med en härlig kopp kaffe. Du sjunker ner på ett behagligt sätt och känner dig skyddad av stolens flärpar medan dagens bestyr sköljs bort.
 • Perfekt för sommarstugan
  En av de största fördelarna med en fladdermusfåtölj är att de är lätta att vika ihop. Därmed tar den liten plats och är dessutom lätt att flytta den från plats till plats. Således är det ett utmärkt val för dig som letar efter en stol för din sommarstuga eller fritidshus.

fladdermusfåtölj fladdermusfåtölj fårskinn bäst fladdermusfåtölj


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.