HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Grävaggregat till ATV bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Minigrävare till ATV
Bäst-i-test 2024

Grävaggregat till ATV bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Minigrävare till ATV

Minigrävare till ATV
 • Skopa, bredd: 8″ / 20 cm
 • Skopa max. vinkel: 145°
 • Max. grävdjup: 204 cm
 • Max. grävbredd: 256 cm
 • Max. lyfthöjd, arm: 140 cm
 • Max. lyftkapacitet: 180 kg
 • Draganordning: 50 mm kula
Nackdelar:
 • Hydrauloljan ingår ej (du behöver köpa minst 15 liter)
 

2. Grävaggregat till ATV

Grävaggregat till ATV
 • Minigrävare med 10 hk bensinmotor
 • Gräver 204 cm djupt och 23 cm skopbredd
 • Flyttas med ATV eller annat fordon med 50 mm dragkula
 • Förlängd dragstång för enklare körning efter ATV ingår
Nackdelar:
 • Den kräver montering
Innehåll [ visa ]

Grävaggregat till ATV → Bäst-i-test (2024) → Bästa minigrävare

Om du funderar på att köpa en minigrävare till din ATV, har vi gjort det enkelt för dig. Vi har utfört ett omfattande test av olika grävaggregat till ATV och utsett den bästa minigrävaren på marknaden.

I den här artikeln kommer du att få veta vilken maskin som fick det högsta betyget och vad som gjorde den till vår vinnare. Vi kommer också att gå igenom andra alternativ som är värda att överväga, så att du kan hitta en minigrävare som passar dina behov och krav. Läs vidare för att ta reda på vilken maskin som vi utsett till bäst-i-test under 2024.

grävaggregat atv

Tips: Läs vår artikel om slaghack till ATV om du vill ha ett annat tillbehör till fyrhjulingen.

Bästa grävaggregat till ATV 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Minigrävare till ATV

Bästa minigrävaren under 2024
Minigrävare till ATV

Vi har haft nöjet att testa en mångsidig minigrävare som kan lösa en mängd olika uppgifter. Maskinen levereras med en skopa på 20 cm och har en vridbar arm på 145°. Motorstyrkan på 10 HK drivs av en 302cc 4-takts bensinmotor som har en hydraulpump.

Vidare har maskinen en standard kulkoppling på 50 mm, vilket gör den redo att fästas efter din ATV eller annat lämpligt fordon. Vi vill dock påpeka att hydrauloljan inte ingår i leveransen och att det behövs ca 15 liter för att fylla på.

När maskinen är monterad har den måtten 185 cm i bredd mätt från utsidan av däcken och 201 cm mätt från utsidan av stödbenen. Måttet mellan däck och stödben är 185 cm.

Detta grävaggregat till ATV:n levereras omonterat, men det är enkelt att sätta ihop med hjälp av de medföljande instruktionerna. Skopan har en bredd på 8 tum / 20 cm och kan rotera upp till 145 grader. Maximalt grävdjup är 204 cm och den kan gräva upp till 256 cm i bredd. Maximal lyfthöjd för armen är 140 cm och maskinen kan lyfta upp till 180 kg.

Den har en draganordning med en 50 mm kula och nettovikten är 446 kg. Motorn kräver 0,8 liter 10W-40 motorolja och har en varvtalskapacitet på 3.600 v/min. Cylinderdiametern är Ø 63 x 300 mm och maskinen har fyra cylindrar. Däcken har en storlek på 16 tum och hydrauloljetanken har en kapacitet på 11 liter. Hydraulikoljan som rekommenderas är antingen HVI 32 eller HVI 46.

Vi blev mäkta imponerade av hur enkel och mångsidig denna minigrävare är att använda. Den kan användas för att gräva ner djupa hål, flytta tunga föremål eller rensa ogräs. Maskinen är lätt att manövrera och styra tack vare den vridbara armen och skopan. Vi rekommenderar dock att du noggrant läser igenom instruktionerna innan du börjar använda maskinen, särskilt om du inte har erfarenhet av att använda grävmaskiner tidigare.

Mot bakgrund av detta är denna minigrävare till ATV med en 10 HK bensinmotor en mycket användbar och effektiv maskin som klarar av en mängd olika uppgifter. Med en skopa på 20 cm och en vridbar arm på 145° är den lätt att manövrera och styra för att nå önskad position. Dessutom är den enkel att fästa efter din ATV eller annat fordon tack vare den standardiserade kulkopplingen på 50 mm.

Fördelar:

 • Skopa, bredd: 8″ / 20 cm
 • Skopa max. vinkel: 145°
 • Max. grävdjup: 204 cm
 • Max. grävbredd: 256 cm
 • Max. lyfthöjd, arm: 140 cm
 • Max. lyftkapacitet: 180 kg
 • Draganordning: 50 mm kula

Nackdelar:

 • Hydrauloljan ingår ej (du behöver köpa minst 15 liter)


9/10
EXPERTBETYG

2. Grävaggregat till ATV

Kompakt och välbyggt grävaggregat med egen kraftkälla
Grävaggregat till ATV

Detta grävaggregatet för ATV är en mycket användbar maskin för markjobb där utrymmet sätter gränserna. Trots att det är en minigrävare med en 10 hk bensinmotor och en grävskopa på 23 cm i bredd, kan den gräva ner så mycket som 204 cm djupt.

Maskinen är utformad för att enkelt kunna transporteras med ATV eller andra fordon som har en 50 mm dragkula. En förlängd dragstång ingår för enklare körning efter ATV. Under transport monteras hjulen bak och maskinen blir då fullt mobil. Vid grävning monteras hjulen fram och stödbenen bak. Då flyttas maskinen med hjälp av bom och sticka, genom att knuffa eller dra sig framåt eller bakåt.

Grävaggregatet har en tvåspakshydraulik för smidig och enkel grävning. Förarstolen på 90 cm höjd ger god överblick över arbetet och maskinen har fyra dubbelverkande hydraulcylindrar samt korskontroll på två kontrollpunkter.

Konstruktionen är robust och hållbar med genomgående hög godstjocklek i både konstruktionen och skoporna. Profilskopan är gjord av 8 mm plåt. Förpackningen har måtten 220x100x85 cm (LxBxH) och produkten kräver montering.

Den tekniska informationen för grävaggregatet inkluderar en 4-taktsmotor OHV på 10 hk som startas med dragstart. Svängområdet är 130 grader och maskinen har en grävdjup på 2,10 m och ett område på 2,45 m. Tipphöjden är 1,45 m och lastkapaciteten utan motvikt är 180 kg medan lastkapaciteten med motvikt är 326 kg. En 25 cm bred skopa ingår tillsammans med AHK dragdon. Hjulen och stöden är utbytbara för transport. Motoroljemängden är ca 1 l (10W40 eller 15W40) medan hydrauloljemängden är 14,6 l (HLP46). Maskinen har en total längd på 3250 mm och en bredd på stödet på 1970 mm. Bredden på huvudramen är 950 mm och den minsta bredden i transportläget är 1800 mm medan den maximala höjden är 1970 mm.

Sammanfattningsvis är detta grävaggregat till ATV en kraftfull och mångsidig maskin som trots sin kompakta storlek kan gräva ner till imponerande 204 cm djup. Det är en hållbar och pålitlig maskin med en robust konstruktion som gör att den klarar av tuffa markjobb. Tack vare möjligheten att enkelt transporteras med ATV eller andra fordon, är den också mycket flexibel och användbar för arbete på svåråtkomliga platser.

Fördelar:

 • Minigrävare med 10 hk bensinmotor
 • Gräver 204 cm djupt och 23 cm skopbredd
 • Flyttas med ATV eller annat fordon med 50 mm dragkula
 • Förlängd dragstång för enklare körning efter ATV ingår

Nackdelar:

 • Den kräver montering


Köpguide för grävaggregat till ATV — 9 faktorer att tänka på innan ditt köp

Att köpa ett grävaggregat till din ATV kan vara en smart investering för dig som behöver utföra markjobb på en mindre yta. Här är 9 faktorer som du bör tänka på innan du köper en minigrävare till din ATV.

1. Maximal grävdjup och bredd

Att känna till den maximala grävdjupet och bredden på en minigrävare är viktigt när man ska köpa en. Detta påverkar hur djupa hål och breda ytor som maskinen kan gräva. Att välja en maskin med rätt grävdjup och bredd är avgörande för att kunna utföra dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och för att undvika onödigt arbete.

Om du till exempel planerar att gräva ett hål för en pool eller en septiktank vill du ha en maskin som kan gräva tillräckligt djupt och brett för att rymma den stora volymen. Å andra sidan kan en mindre maskin som kan gräva i trånga utrymmen vara mer lämplig för mindre jobb som plantering av träd eller blommor.

Det är därför viktigt att ta hänsyn till dina specifika behov och planerade användning när du väljer en minigrävare, så att du kan vara säker på att den kan utföra uppgifterna på ett effektivt och tillfredsställande sätt.

2. Lyftkapacitet

Lyftkapaciteten för en minigrävare är också en viktig faktor att ta hänsyn till när du ska köpa en. Om du behöver flytta tunga föremål eller lyfta tungt material är det viktigt att välja en maskin med tillräcklig lyftkapacitet för att utföra uppgiften på ett säkert och effektivt sätt.

Lyftkapaciteten mäts i kilogram och det är viktigt att känna till grävaggregatets maximala lyftkapacitet för att undvika överbelastning och potentiella skador på maskinen eller andra föremål.

Att välja ett grävaggregat till ATV med tillräcklig lyftkapacitet innebär också att man kan arbeta effektivt och undvika onödigt slitage på maskinen. Om du planerar att använda den för att flytta tunga föremål, se till att välja en maskin som har tillräcklig lyftkapacitet för att utföra dessa arbetsuppgifter på ett säkert och effektivt sätt.

3. Draganordning

Det är viktigt att säkerställa att draganordningen på maskinen passar till din ATV och inkluderar rätt typ och storlek av kula eller dragfäste.

Det finns olika typer av draganordningar, såsom kula, dragstång eller gaffel, och det är viktigt att välja en som passar din ATV och dina behov. Storleken på kulan eller dragfästet är också viktigt att ta hänsyn till, eftersom det påverkar hur maskinen sitter fast på din ATV och hur säkert den kan transporteras.

Att välja ett grävaggregat med en passande draganordning för din ATV innebär att du kan transportera maskinen på ett säkert sätt och undvika potentiella skador på maskinen eller din ATV. Det är därför viktigt att undersöka vilken typ och storlek av draganordning som passar din ATV innan du väljer en minigrävare.

Grävaggregat ATV bäst i test

4. Hydraulsystem

Hydraulsystemet är avgörande för maskinens förmåga att utföra olika uppgifter, såsom att gräva, lyfta och flytta material.

Det finns olika typer av hydraulsystem som används i grävaggregat till ATV, såsom enkelverkande och dubbelverkande hydraulik. Enkelverkande hydraulik används för uppgifter som kräver att en cylinder rör sig i en riktning, medan dubbelverkande hydraulik används för uppgifter som kräver att en cylinder rör sig fram och tillbaka. Att välja en maskin med rätt typ av hydraulsystem är således viktigt för att säkerställa att maskinen kan utföra de uppgifter som krävs på ett effektivt sätt.

Att välja en maskin med dubbelverkande hydraulik ger oftast mer flexibilitet och effektivitet när man arbetar med en minigrävare.

5. Motor

Motorn är avgörande för maskinens prestanda och förmåga att utföra olika arbetsuppgifter. När du väljer en motor är det viktigt att överväga faktorer som antalet hästkrafter, varvtal och bränsleförbrukning. Antalet hästkrafter och varvtal påverkar maskinens hastighet och prestanda, medan bränsleförbrukningen påverkar hur effektivt maskinen kan arbeta och hur mycket bränsle som behövs för att driva den.

Det är viktigt att välja en motor som passar till dina behov och arbetsuppgifter för att kunna arbeta effektivt och undvika onödiga driftskostnader. Om du till exempel planerar att använda din minigrävare för tunga arbetsuppgifter, kan du behöva välja en maskin med en kraftfull motor med hög hästkraft och varvtal. Om du däremot planerar att använda maskinen för mindre uppgifter kan en mindre och mer bränsleeffektiv motor vara mer lämplig.

6. Tillbehör

Tillbehören kan variera mellan olika modeller och tillverkare, så det är viktigt att undersöka vilka som ingår och vilka som kan köpas separat. Det kan inkludera olika typer av skopor i olika storlekar, palldragare, jordborrar, röjsågar och mycket mer.

Genom att välja tillbehör som passar till dina behov kan du öka maskinens användbarhet och effektivitet, vilket kan spara tid och öka produktiviteten. Det är därför viktigt att undersöka vilka tillbehör som ingår när du köper ett grävaggregat till ATV och vilka som kan köpas separat för att säkerställa att du har rätt verktyg för de uppgifter som du planerar att utföra.

7. Vikt

Kolla upp hur mycket maskinen väger och hur detta påverkar dess förmåga att gräva och manövrera. En lättare maskin är oftast enklare att manövrera, men en tyngre maskin kan vara mer stabil.

8. Transport

Kolla upp hur maskinen kan transporteras från en plats till en annan. En lättare maskin kan oftast enkelt transporteras på en släpvagn eller i en pickup, medan en tyngre maskin kan kräva en större lastbil.

9. Konstruktion

Säkerställ att maskinen är välbyggd och har en robust konstruktion som klarar av tuffa arbetsförhållanden. Detta inkluderar materialval och tjocklek på metallkomponenterna.

För- och nackdelar med grävaggregat till ATV

Fördelar

 • Mångsidighet: Ett grävaggregat till ATV är en mångsidig maskin som kan användas för olika typer av arbetsuppgifter, inklusive grävning, lyftning och förflyttning av material.
 • Mobilitet: En annan fördel med grävaggregat är dess mobilitet. Maskinen kan enkelt transporteras till och från arbetsplatsen och är lätt att manövrera även på trånga ytor och svåråtkomliga platser.
 • Kostnadseffektiv: De är oftast mer kostnadseffektivt än att hyra en större maskin eller anlita en entreprenör för att utföra arbetet.

Nackdelar

 • Mindre kapacitet: En nackdel med grävaggregat till ATV är dess mindre kapacitet jämfört med en större grävmaskin. Detta innebär att den inte är lika lämplig för större projekt eller tunga arbetsuppgifter.
 • Begränsad räckvidd: Eftersom grävaggregatet är monterat på en ATV, är dess räckvidd begränsad jämfört med en större grävmaskin. Detta kan göra det svårt att utföra arbete på högre höjder eller längre avstånd.
 • Mindre skopstorlek: En annan nackdel är dess mindre skopstorlek, vilket kan göra det svårt att hantera större mängder material eller utföra arbete på större områden.

minigrävare till atv

Vanliga frågor och svar om grävaggregat till ATV

Vad är den genomsnittliga kapaciteten för en grävaggregat till ATV?

Kapaciteten för en grävaggregat till ATV varierar beroende på modell och tillverkare, men den genomsnittliga grävdjupet är ca 204 cm och grävbredden är ca 256 cm.

Kan jag använda min minigrävare för att lyfta tunga föremål?

Ja, många grävaggregat har en lyftkapacitet på upp till 180 kg eller mer, vilket gör det möjligt att lyfta tunga föremål och material.

Kan jag använda mitt grävaggregat till ATV för att borra hål i marken?

Ja, vissa modeller av grävaggregat till ATV kan användas för att borra hål i marken med hjälp av en jordborr.

Kan jag köpa tillbehör för mitt grävaggregat?

Ja, det finns en mängd olika tillbehör som kan köpas till för att öka maskinens användbarhet och effektivitet, inklusive skopor, palldragare och jordborrar.

Hur väljer jag rätt grävaggregat till ATV för mina behov?

Det är viktigt att tänka på faktorer som grävdjup, lyftkapacitet, hydraulsystem och tillbehör innan du köper en grävaggregat till ATV. Det är också viktigt att säkerställa att maskinen har rätt draganordning för din ATV.

Slutsats

Slutsatsen är att grävaggregat till ATV är en mångsidig maskin som kan användas för att utföra olika typer av arbetsuppgifter på mindre projekt. Det är viktigt att tänka på faktorer som grävdjup, lyftkapacitet, hydraulsystem och tillbehör innan man köper en minigrävare.

Det är också viktigt att se till att maskinen har rätt draganordning för din ATV. Trots vissa begränsningar i kapacitet och räckvidd kan en grävaggregat till ATV vara ett kostnadseffektivt alternativ till att hyra en större maskin eller anlita en entreprenör för mindre projekt.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.