HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Iläggssula bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Bauerfeind ErgoPad Weightflex ...
Bäst-i-test 2023

Iläggssula bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2

Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2
 • Balanserad och komfortabel upplevelse för fötterna
 • Individuell avlastning och tryckfördelning för optimalt stöd
 • Anpassningsbar viktinsats för att möta specifika behov
 • Mjuk och behaglig yta för ökad komfort
 • Enkel applicering och användarvänlig design
Nackdelar:
 • Högre pris jämfört med många andra skoinlägg
 

2. Skoinlägg för hålfot

Skoinlägg för hålfot
 • Effektiv smärtlindring vid Hallux Valgus, platfotighet och metatarsalgi
 • Diskret och bekväm design som kan bäras under strumpor och i skor
 • Enkel applicering och justering för bästa passform
 • Hjälper till att fördela trycket under foten för avlastning och komfort
Nackdelar:
 • Begränsad användning för specifika fotåkommor
 

3. Scholl Gel Activ Everyday

Scholl Gel Activ Everyday
 • Avlastar och absorberar stötar
 • Ger stöd för fotvalvet och hälen
 • Anpassningsbar passform
 • Mångsidig användning i olika skotyper
Innehåll [ visa ]

Bästa iläggssulor → Bäst-i-test (2023) → Test av Skoinlägg

I denna omfattande artikel kommer vi att utforska och analysera de bästa illäggssulorna 2023 och ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut vid ditt köp. Vi kommer att granska de olika typerna av skoinlägg tillgängliga på marknaden och diskutera deras specifika funktioner samt för- och nackdelar.

Dessutom kommer vi att granska de senaste teknologierna och materialen som används för att skapa skoinlägg och undersöka hur de kan lindra tryckpunkter, minska stötar och erbjuda en avlastning för dina fötter. Vi kommer även att diskutera olika former av stabilitet som sulorna kan erbjuda, inklusive pronationsstöd och fotvalvsstöd, för att hjälpa till att korrigera eventuella obalanser eller felställningar i fotens naturliga rörelsemönster.

Oavsett om du lider av plantar fasciit, överpronation, hälsporre eller bara vill ha extra komfort i dina skor, kommer denna artikel att fungera som din ultimata guide till bekväma och kvalitativa illäggssulor. Med vår omfattande forskning och expertanalys kommer du att vara utrustad med all den kunskap du behöver för att göra det bästa köpet.

Bästa iläggssulor 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2

Bästa skoinlägget 2023
Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2

Denna högpresterande iläggssula är skapad för att erbjuda en balanserad och komfortabel upplevelse för dina fötter, och levererar en imponerande kombination av stöd, avlastning och anpassning.

Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2 är utvecklat med fokus på att ge optimal balans och komfort för dina fötter. Genom att använda avancerade material och banbrytande teknik, har Bauerfeind skapat ett inlägg som anpassar sig perfekt efter fotens form och rörelser. Detta resulterar i en skräddarsydd passform som ger dig maximal komfort och stöd under hela dagen.

En av de imponerande egenskaperna hos ErgoPad Weightflex 2 är dess förmåga att erbjuda individuell avlastning och tryckfördelning. Skoinlägget är utrustat med en flexibel viktinsats som kan justeras enligt behov. Detta gör det möjligt att anpassa avlastningen för specifika områden där du behöver extra stöd eller där trycket är högt. Resultatet är en avlastning som är skräddarsydd för dina unika fotbehov.

Komforten är också i fokus med ErgoPad Weightflex 2. Inlägget är utformat med en mjuk och behaglig yta som ger en skön känsla mot huden och minskar risken för skav och obehag. Dessutom är det tillverkat av material av högsta kvalitet som är både hållbart och motståndskraftigt, vilket säkerställer att du kan njuta av dess fördelar under lång tid framöver.

ErgoPad Weightflex 2 är också känt för sin enkelhet och användarvänlighet. Det är utrustat med markeringar som underlättar appliceringen och säkerställer att du får rätt position och passform. Du behöver inte vara en expert för att använda detta inlägg, det är utformat för att vara tillgängligt och användarvänligt för alla.

Oavsett om du lider av fotrelaterad smärta, behöver extra stöd under fysisk aktivitet eller helt enkelt vill förbättra ditt fotvälbefinnande, är Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2 det perfekta valet för dig. Det erbjuder en imponerande kombination av balans, komfort och anpassning för att möta dina unika behov.

Sammanfattningsvis har Bauerfeind ErgoPad Weightflex 2 visat sig vara enastående bland de skoinlägg vi testat. Med sin balanserade design, individuella avlastning och överlägsna komfort, förtjänar det sin plats som det främsta valet i vårt bäst-i-test!

Fördelar:

 • Balanserad och komfortabel upplevelse för fötterna
 • Individuell avlastning och tryckfördelning för optimalt stöd
 • Anpassningsbar viktinsats för att möta specifika behov
 • Mjuk och behaglig yta för ökad komfort
 • Enkel applicering och användarvänlig design

Nackdelar:

 • Högre pris jämfört med många andra skoinlägg


9/10
EXPERTBETYG

2. Skoinlägg för hålfot

Bästa skoinlägget för hålfoten
Skoinlägg för hålfot

Detta innovativa stöd för mellanfoten är speciellt utformat för att erbjuda enastående smärtlindring och komfort genom att fördela trycket under foten på ett unikt sätt.

ActyToe Lift är särskilt konstruerat för att lyfta mellanfotsbenet, vilket ger omedelbar lindring för ett antal tillstånd. Oavsett om du lider av Hallux Valgus, platfotighet eller metatarsalgi, kan detta hålfotsinlägg vara lösningen du söker. Det erbjuder enastående stöd och dämpning, vilket minskar trycket och smärtan i mellanfoten.

Det som verkligen gör ActyToe Lift unikt är dess lågprofil-design. Det är diskret och smidigt, vilket gör det enkelt att bära under strumpor och i skor utan att det blir obekvämt eller påverkar din naturliga gångstil. Du kan njuta av smärtlindring och komfort utan att kompromissa med stil eller användbarhet.

En annan fördel med detta hålfotsinlägg är dess enkla applicering och justeringsmöjligheter. Du kan enkelt anpassa det för att passa din fot perfekt och uppnå den bästa passformen för optimala resultat. Universalstorleken gör att det passar både vänster och höger fot, vilket ger extra bekvämlighet och flexibilitet för användaren.

Med en inbyggd dämpande platta, i form av en kudde, för fotvalvet får du också en extra nivå av komfort och stöd. Denna platta hjälper till att minska trycket på fotvalvet och lindrar eventuell smärta och obehag. Du kan gå genom dagen med lätthet och utan att känna den belastning som tidigare plågade dina fötter.

Det är också värt att nämna att Aircast ActyToe Lift hålfotsinlägg är latexfritt, vilket är en stor fördel för personer med latexallergi eller känslig hud.

Sammanfattningsvis erbjuder Aircast ActyToe Lift ett skoinlägg för hålfoten som är en revolutionerande lösning för att lindra smärta och ge komfort till mellanfoten. Dess unika design, enkla applicering och justeringsmöjligheter samt dämpande platta för fotvalvet gör det till enastående val för alla som lider av olika fotåkommor.

Fördelar:

 • Effektiv smärtlindring vid Hallux Valgus, platfotighet och metatarsalgi
 • Diskret och bekväm design som kan bäras under strumpor och i skor
 • Enkel applicering och justering för bästa passform
 • Hjälper till att fördela trycket under foten för avlastning och komfort

Nackdelar:

 • Begränsad användning för specifika fotåkommor


8/10
EXPERTBETYG

3. Scholl Gel Activ Everyday

Utmärkt stöd för fotvalvet och hälen
Scholl Gel Activ Everyday

Detta sofistikerade och dubbelsidiga gel-inlägg är skapat för att ge avlastning åt dina fötter samtidigt som det absorberar stötar, och hjälper dig att undvika trötta fötter på ett enkelt och effektivt sätt.

Scholl Gel Activ Everyday är specifikt designat för män och erbjuder enastående stöd för fotvalvet och hälen. Den är utrustad med avancerad dämpningsteknik och enastående stötabsorbering, vilket minskar trycket som uppstår när du går eller utför vardagssysslor. Oavsett om du är på jobbet, i fritidskläder eller sportar, passar detta skoinlägg perfekt i en mängd olika skotyper, inklusive sneakers, lågklackade skor, fritidsskor och till och med lyftarskor.

Vid bekämpning av trötta fötter är rätt skor av avgörande betydelse. Men med Scholl Gel Activ Everyday Men kan du ta ett steg vidare för att ge dina fötter den ultimata komforten och avlastningen de behöver. Genom att använda detta kvalitetsinlägg får du möjligheten att njuta av dagen utan att känna dig trött eller smärtsamt påverkad.

För att uppnå förebyggande åtgärder mot trötta fötter rekommenderar vi att du väljer skor som passar perfekt och ger optimal dämpning och stöd. Det är också viktigt att röra på sig regelbundet för att främja blodcirkulationen. För att undvika belastning på fötterna kan du också placera dem högt när du sitter ner och låta dem vila.

Dessa iläggssulor passar skor i storlekarna 40-46,5. Du kan enkelt anpassa sulorna genom att klippa eller skära längs den kontur som matchar din skostorlek, eller använda den befintliga innersulan som mall. Detta gör det möjligt för dig att få en skräddarsydd passform som passar perfekt för dina fötter.

För att uppnå bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du byter ut de befintliga innersulorna mot Scholl Gel Active Everyday Men. Placera inläggen med gel-sidan nedåt för att maximera komfort och stöd. När dina Scholl Gel Active-inlägg börjar visa tecken på slitage är det dags att ersätta dem med nya. Vi rekommenderar att du byter ut dem var sjätte månad för att säkerställa optimal prestanda och komfort.

Det är enkelt att hålla dina inlägg rena och fräscha. Du kan helt enkelt torka dem med en trasa fuktad i varmt tvålvatten. Var dock noga med att inte blötlägga inläggen, då de är mest effektiva när de är torra och redo att ge dig den ultimata komforten.

Således är detta inte bara ett skoinlägg, det är en upplivande upplevelse för dina fötter. Med dess banbrytande teknologi och innovativa design är det ingen överraskning att det har placerat sig på tredje plats i vårt bäst-i-test. Ge dina fötter den kärlek de förtjänar och upptäck hur detta gel-inlägg förvandlar din skoupplevelse till något extra speciellt.

Fördelar:

 • Avlastar och absorberar stötar
 • Ger stöd för fotvalvet och hälen
 • Anpassningsbar passform
 • Mångsidig användning i olika skotyper

Nackdelar:Innan du köper iläggssulor: Tänk på dessa 5 faktorer

När det kommer till att köpa illäggssulor eller skoinlägg är det extra viktigt att göra ett välgrundat och informerat köpbeslut. För att hjälpa dig i processen har vi sammanställt en omfattande köpguide med 5 viktiga faktorer att överväga innan du gör ditt val. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta de bästa inläggen som passar dina individuella behov och ger optimal komfort och stöd.

1. Fotproblem och behov av lindring

När du väljer illäggssulor är det viktigt att noggrant utvärdera dina specifika fotproblem och behov av lindring. Varje individ kan ha olika åkommor och besvär som kräver olika typer av stöd. Här är några vanliga fotproblem och vilken typ av lindring de kan kräva:

 • Plantar fasciit: Denna vanliga åkomma kännetecknas av smärta i hälen och undersidan av foten. Sulor med extra stöd för fotvalvet och en välpolstrad häl kan hjälpa till att minska trycket på plantarfascian och ge avlastning.
 • Överpronation: Om du har en överpronation innebär det att din fot rullar för mycket inåt när du går eller springer. Illäggssulor med pronationsstöd kan hjälpa till att korrigera fotens rörelse och förhindra överbelastning på fotens insida.
 • Hälsporre: En hälsporre orsakar smärta i hälen, särskilt vid de första stegen på morgonen. Sulor med extra stöd för hälen och en mjuk och stötdämpande yta kan minska trycket på hälsenan och lindra smärta.
 • Metatarsalgi: Metatarsalgi är smärta och obehag i främre delen av foten, särskilt i området under mellanfotsbenen. Illäggssulor med en avlastande kudde i främre delen av foten kan hjälpa till att minska trycket och lindra smärta.

Genom att välja illäggssulor som riktar in sig på dina specifika fotproblem och behov, kan du uppnå optimal lindring och stöd för dina fötter. Kom ihåg att konsultera en fotvårdsspecialist eller ortoped för att få rätt diagnos och rekommendationer för vilka sulor som passar bäst för just dig.

2. Stöd och stabilitet

Det är också viktigt att fokusera på stöd och stabilitet för att främja en sund gångstil och minska risken för skador. Här är några faktorer att tänka på när det gäller stöd och stabilitet:

 • Stöd för fotvalvet: Många människor lider av plattfothet eller lågt fotvalv, vilket kan leda till överpronation och obalans. För att korrigera detta kan illäggssulor med inbyggt stöd för fotvalvet vara till stor hjälp. Dessa sulor ger extra lyft och stöd för fotvalvet, vilket bidrar till att bibehålla en naturlig gångstil och minska överdriven rörelse. Ett tips är att även använda fotledsstöd för att öka stabiliteten.
 • Stöd för hälen: En annan viktig faktor är att ha tillräckligt med stöd för hälen. Detta är särskilt viktigt för personer som lider av hälsporre eller har problem med hälsmärta. Illäggssulor med välpolstrad häl och extra stöd kan bidra till att minska belastningen på hälsenan och ge avlastning för hälen.
 • Generellt stöd och stabilitet: Oavsett specifika fotproblem kan det vara viktigt att välja skoinlägg som erbjuder tillräckligt med generellt stöd och stabilitet. Detta hjälper till att förbättra hållningen och minska risken för skador genom att fördela trycket jämnt över hela foten och stabilisera fotleden.

Kom ihåg att olika sulor kan ha olika nivåer av stöd och stabilitet, så det är viktigt att anpassa ditt val efter dina individuella behov.

3. Dämpning och komfort

När du letar efter skoinlägg är det ytterst viktigt att prioritera dämpning och komfort för att ge dina fötter den avlastning de behöver.

 • Dämpningsteknologi: Många moderna illäggssulor är utrustade med avancerad dämpningsteknologi som hjälper till att absorbera stötar och minska belastningen på fötterna. Detta är särskilt viktigt om du har en aktiv livsstil eller om du är utsatt för repetitivt tryck under träning eller sport, t.ex. om du använder badmintonskor. Genom att välja sulor med inbyggd dämpning kan du minska risken för smärta och obehag och ge en mer behaglig upplevelse för dina fötter.
 • Gel: En annan populär funktion i illäggssulor är användningen av gel. Dessa insatser ger extra komfort och dämpning genom att fördela trycket jämnt över foten och minska friktionen. Gelinsatser kan vara särskilt fördelaktiga för personer med känsliga fötter eller för de som behöver extra stöd i specifika områden, som fotvalvet eller hälen.
 • Mjuk och bekväm yta: En viktig aspekt av komfort är att ha en mjuk och bekväm yta mot huden. Titta efter illäggssulor som har en behaglig och mjuk yta för att undvika skav och obehag, särskilt under längre perioder av användning. En bra passform och bekväm yta kan göra skillnaden mellan att njuta av dina sulor hela dagen eller att känna obehag och irritabilitet.
 • Anpassningsbarhet: För att säkerställa optimal komfort är det viktigt att skoinläggen kan anpassas efter dina individuella behov. Många kan klippas eller formas för att passa din specifika fotform och skostorlek. Detta gör det möjligt att skapa en skräddarsydd passform som ger maximal komfort och stöd.

Genom att välja illäggssulor som erbjuder god dämpning och komfort kan du ge dina fötter den avlastning de förtjänar. Se till att överväga faktorer som dämpningsteknologi, gelinsatser, mjuk yta och anpassningsbarhet för att hitta sulor som passar dina individuella behov och ger en behaglig upplevelse för dina fötter.

Tips: När du inte använder vanliga skor kan du komplettera med zonterapitofflor för att lindra besvär.

4. Passform och storlek

Att säkerställa en rätt passform och storlek är avgörande för att få optimal effekt och komfort. Här följer de viktigaste sakerna att ha i åtanke när det gäller passform och storlek:

 • Kompatibilitet med skostorlek: Se till att välja illäggssulor som är kompatibla med storleken på dina skor. De flesta finns i olika storlekar och är märkta med den skostorlek de passar. Kontrollera noga att du väljer rätt storlek för att undvika att sulorna blir för trånga eller för lösa.
 • Komfortabel passform: Det är viktigt att sulorna passar bekvämt i dina skor. De bör inte vara för trånga och begränsa rörelsefriheten för dina fötter. Å andra sidan bör de heller inte vara för lösa och riskera att glida runt i skorna. En bekväm passform hjälper till att ge optimalt stöd och komfort under hela dagen.
 • Justerbarhet och anpassningsbarhet: Vissa erbjuder möjligheten att klippa eller anpassa dem efter behov. Detta kan vara till stor fördel för att skapa en skräddarsydd passform för dina fötter och dina skor. Se till att följa tillverkarens anvisningar noggrant om klippning eller anpassning för att undvika skador på sulorna.
 • Materialkvalitet och flexibilitet: Sulornas materialkvalitet spelar en viktig roll för en god passform. De bör vara tillräckligt flexibla för att anpassa sig efter din fot och sko, samtidigt som de i bästa fall ska behålla sin form och stödjande egenskaper över tiden. Högkvalitativa material ger långvarig användning och bibehåller komforten och stödet.

Kom ihåg att olika tillverkare kan ha något olika storleksstandarder, så det kan vara bra att läsa recensioner och rådfråga storleksguider för att hitta det bästa alternativet för dig.

5. Materialkvalitet och hållbarhet

När du letar efter illäggssulor är det som sagt viktigt att prioritera materialkvalitet och hållbarhet för att få sulor som kan leverera på lång sikt. Här är några aspekter att tänka på:

 • Högkvalitativa material: Kontrollera att illäggssulorna är tillverkade av högkvalitativa material som är robusta och tåliga. Kvaliteten på materialen påverkar inte bara sulornas hållbarhet utan också deras förmåga att ge rätt stöd och komfort för dina fötter. Kolla efter sulor som använder material som är känt för sin kvalitet och slitstyrka, som exempelvis EVA-skum eller gelmaterial.
 • Motståndskraft mot slitage: Illäggssulor utsätts för daglig användning och slitage. Det är därför viktigt att välja sulor som är motståndskraftiga mot slitage och kan behålla sin form och funktion över tiden. Material som behåller sin stödjande struktur och inte komprimeras för snabbt är att föredra för att säkerställa att sulorna fortsätter att ge det stöd och den komfort du behöver.
 • Hållbara sömmar och konstruktion: Sulornas sömmar och konstruktion spelar också en roll i deras hållbarhet. Kontrollera att sömmarna är väl sydda och att sulorna har en hållbar konstruktion som kan stå emot belastning och användning. Denna robusta konstruktion kommer att bidra till att förhindra att sulorna spricker eller slits ut i förtid.
 • Enkel rengöring och underhåll: För att förlänga livslängden på dina illäggssulor är det viktigt att de är enkla att rengöra och underhålla. Kontrollera om sulorna kan torkas av med en trasa eller om de kan tvättas för att hålla dem fräscha och fria från lukt och smuts. Detta kommer att bidra till att sulorna behåller sin prestanda och hållbarhet över tid.

iläggssula bäst i test

Vanliga frågor och svar om iläggssulor

Vilka skor kan jag använda illäggssulor i?

Du kan använda de i olika typer av skor, inklusive fritidsskor, arbets- och sportskor, sneakers och lågklackade skor. Se till att sulorna passar bekvämt och inte förändrar passformen för mycket.

Hur vet jag vilken storlek jag behöver?

De finns i olika storlekar. Det är bäst att följa tillverkarens storleksguide och välja sulor som är kompatibla med din skostorlek. Vid behov kan vissa sulor klippas eller anpassas för att få en perfekt passform.

Hur ofta behöver jag byta ut illäggssulorna?

Det beror på användning och slitaget på sulorna. Som en generell riktlinje rekommenderas det att byta ut illäggssulor var sjätte till åttonde månad för att säkerställa att de fortsätter att ge optimalt stöd och komfort.

Kan jag använda samma illäggssulor i olika skor?

Ja, om sulorna passar bekvämt i dina olika skor kan du använda dem i olika par. Se bara till att sulorna inte förändrar passformen för mycket eller blir för trånga i vissa skor.

Kan jag tvätta illäggssulorna?

Det beror på sulornas specifika material och tillverkarens instruktioner. Vissa måste torkas av med en fuktig trasa, medan andra kan tvättas för att hålla dem rena och fräscha. Läs och följ tillverkarens rekommendationer.

Kan illäggssulor hjälpa till med smärta i fötterna?

Ja, illäggssulor är utformade för att ge avlastning och stöd för olika fotproblem. Genom att korrigera hållningen, minska trycket och absorbera stötar kan de bidra till att lindra smärta i fötterna, inklusive problem som hälsporre, plantar fasciit och metatarsalgi.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.