HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Lyftarskor bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Nike Savaleos Lyftarskor
Bäst-i-test 2024

Lyftarskor bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Nike Savaleos Lyftarskor

Nike Savaleos Lyftarskor
 • Enastående stabilitet och säkerhet för tunga lyft
 • Hård mellansula och förhöjd häl för korrekt positionering och kraftöverföring
 • Justerbara remmar för en tight passform och säkert stöd
 • Häldämpning för extra komfort under långa träningspass
 • Ventilerande mesh-fodrad insida för att hålla fötterna svala och fräscha
 • Tilltalande design och stil för självsäkerhet och personlig stil
 

2. Nike Romaleo 4 Lyftarskor

Nike Romaleo 4 Lyftarskor
 • Enastående fixering med justerbara remmar för optimalt stöd
 • Explosivt frånskjut genom stabil mellansula och inlägg i hälen
 • Stadig plattform med bred häl för tunga lyft
 • Slitstark gummisula för pålitligt grepp och sportens krav
Nackdelar:
 • Dyrare jämfört med många andra lyftarskor på marknaden
 

3. Adidas Powerlift 4

Adidas Powerlift 4
 • Imponerande stabilitet och fixering för att maximera dina lyft
 • Gummiyttersulan ger ett stadigt grepp mot underlaget för ökad säkerhet
 • Slitstark canvasovandel som klarar av tuffa träningspass
 • Öppen framfot med flexibel tådesign förventilerande komfort
 • Justerbar passform med snörning och kardborrerem över vristen
 • Lättviktig konstruktion för en behaglig och fixerad känsla under träningen
Nackdelar:
 • Kilhöjden kan vara för hög för vissa som föredrar en lägre klack
Innehåll [ visa ]

Bäst lyftarskor → Bäst-i-test (2024) — Test av tyngdlyftarskor

För att nå en ny nivå i din tyngdlyftning är det viktigt att ha rätt utrustning som ger dig den stabilitet, stöd och flexibilitet du behöver. Lyftarskor är speciellt utformade för att optimera din prestation och hjälpa dig att lyfta tyngre vikter med bättre teknik. Dessa skor har utvecklats med fokus på att ge en stadig grund och ett säkert grepp när du utför knäböj, marklyft, stötar och ryck.

En av de främsta fördelarna med lyftarskor är deras unika design och tekniska egenskaper. Dessa skor är utrustade med en förhöjd klack som främjar rätt kroppshållning och rörelsemekanik under tunga lyft. Klackens höjd gör det möjligt att bibehålla en mer upprätt position i kroppen och ökar stabiliteten i fotleden, vilket minskar risken för skador och överbelastning.

I denna artikel kommer du hitta djupdykande test och recensioner av de bästa lyftarskorna 2024.

Bästa lyftarskorna 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Nike Savaleos Lyftarskor

Bästa lyftarskorna 2024
Nike Savaleos Lyftarskor

Vi är stolta över att presentera Nike Savaleos - tyngdlyftningsskorna som tog första platsen i vårt bäst-i-test 2024. Dessa skor är inget mindre än briljanta och levererar prestanda, stabilitet och stöd i en klass för sig. Oavsett om du är en erfaren atlet eller en entusiastisk nybörjare, kommer Savaleos att ge dig den ultimata fördelen när det gäller att nå dina träningsmål.

En av de mest framstående egenskaperna hos Savaleos är dess platta och breda sula som skapar enastående stabilitet och säkerhet när du utför tunga lyft. Denna konstruktion ger dig en fast grund att stå på och minskar risken för att tappa balansen under intensiva träningspass. Med dessa lyftarskor kan du vara säker på att varje lyft görs med stabilitet och precision, vilket ökar möjligheten till att slå personliga rekord och nå nya höjder.

För att erbjuda det ultimata stödet har Savaleos en imponerande hårda mellansulan som är utformad för att hjälpa dig att positionera kroppen korrekt under lyften. Den förhöjda hälen ger inte bara extra stöd, utan hjälper dig också att ta tillvara på kraften från marken och kanalisera den effektivt genom hela kroppen. Med Savaleos på fötterna kommer du att uppleva optimal stabilitet och en känsla av att vara i full kontroll över varje rörelse.

För att säkerställa en tight passform och förhindra fotglidning under tunga lyft, har denna lyftarskorna ett karborreband på ovansidan av skon. Denna justerbara funktion ger dig möjligheten att anpassa skorna efter din egen fot och säkerställa en säker och stabil passform som håller dig på plats genom hela träningen. Med Savaleos kommer du att kunna fokusera helt på dina lyft utan att oroa dig för att fötterna ska glida eller tappa greppet.

Utöver de överlägsna funktionerna erbjuder Savaleos fler fördelar som förbättrar din upplevelse. Skorna har en häldämpning som minskar belastningen på fötterna och ger extra komfort under långa träningspass. Den mesh-fodrade insidan främjar ventilation, vilket håller fötterna svala och torra även under de mest intensiva träningsövningarna. Med en vadderad plös får du en mjuk och bekväm känsla runt foten, samtidigt som du får extra stöd och skydd.

Nike Savaleos är tillgängliga i storlekarna 36-48 och kommer i eleganta färgalternativ som svart och vit. Oavsett om du vill ha en tidlös och klassisk look eller en stilren och modern design, kommer du att hitta en variant som passar din stil och personlighet.

Mot bakgrund av detta sätter Nike Savaleos en ny standard för lyftarskor med sin oöverträffade konstruktion och innovativa teknik. Dessa skor är inte bara utformade för att hjälpa dig att lyfta tunga vikter, de är också designade för att förbättra din totala prestation och säkerhet.

Fördelar:

 • Enastående stabilitet och säkerhet för tunga lyft
 • Hård mellansula och förhöjd häl för korrekt positionering och kraftöverföring
 • Justerbara remmar för en tight passform och säkert stöd
 • Häldämpning för extra komfort under långa träningspass
 • Ventilerande mesh-fodrad insida för att hålla fötterna svala och fräscha
 • Tilltalande design och stil för självsäkerhet och personlig stil

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Nike Romaleo 4 Lyftarskor

Optimal kraftöverföring för explosiva rörelser
Nike Romaleo 4 Lyftarskor

Dessa lyftarskor är inget mindre än ett mästerverk i design och funktionalitet, skapade med fokus på styrka och stabilitet för att hjälpa dig att uppnå dina högsta prestationer.

Romaleo 4 har en imponerande konstruktion som kombinerar en stödjande mellansula med en bred och platt yttersula. Denna kombination ger enastående fixering och säkerhet när du tar dig an dina mest utmanande träningspass. Med justerbara remmar vid mellanfoten kan du anpassa skorna efter din egen fötts form och behov, vilket ger dig en personligt anpassad passform som håller foten på plats, även under de mest intensiva rörelserna.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos dessa lyftarskor är dess förmåga att ge ett explosivt frånskjut. Den stabila mellansulan med inlägg i hälen är utformad för att optimera kraftöverföringen från marken och ge dig den extra kraft du behöver för att utföra explosiva rörelser med lätthet. Oavsett om du utför stötar eller ryck, kommer Romaleo 4 att ge dig det stöd du behöver för att ta din prestation till nya höjder.

För att ge dig en stadig plattform för tunga lyft har Romaleo 4 en bred häl som ger en exceptionellt stabil bas. Du kan vara säker på att dessa tyngdlyftarskor kommer att stå emot de tuffaste utmaningarna och ge dig den trygghet du behöver när du belastar din kropp med tunga vikter. Med en slitstark gummisula som ger ett pålitligt grepp kommer du att kunna möta kraven i din sport med fullt förtroende och säkerhet.

Det är emellertid viktigt att notera att medan Nike Romaleo 4 är enastående i sin prestanda och konstruktion, kommer denna kvalitet också med en högre prislapp. Med ett pris över 2000 kronor är dessa skor något dyrare än andra lyftarskor på marknaden. Men som det välkända uttrycket säger, "man får vad man betalar för." Om du är redo att investera i överlägsen kvalitet och prestanda, kommer Romaleo 4 att vara ett val som du inte kommer att ångra.

Därmed är Nike Romaleo 4 är ett mästerverk när det kommer till tyngdlyftningsskor. Med sin totala fixering, explosiva frånskjut och stadiga plattform kommer dessa skor att bli din mest betrodda partner när du strävar efter att uppnå dina träningsmål. Trots den högre prislappen får du ett par skor som överträffar förväntningarna och ger dig den ultimata styrka, stabilitet och prestanda som behövs.

Fördelar:

 • Enastående fixering med justerbara remmar för optimalt stöd
 • Explosivt frånskjut genom stabil mellansula och inlägg i hälen
 • Stadig plattform med bred häl för tunga lyft
 • Slitstark gummisula för pålitligt grepp och sportens krav

Nackdelar:

 • Dyrare jämfört med många andra lyftarskor på marknaden


8/10
EXPERTBETYG

3. Adidas Powerlift 4

Lätt och fixerad känsla
Adidas Powerlift 4

Adidas Powerlift 4 är de ultimata, och samtidigt prisvärda, tyngdlyftningsskorna som kommer att ta din träning till helt nya nivåer. Med sin slanka och åtsittande passform, en imponerande kil i mellansulan och en bred rem över vristen, har dessa skor utformats för att erbjuda oslagbar stabilitet och enastående fixering. Oavsett om du är en erfaren atlet eller bara börjar utforska tyngdlyftningens värld, kommer Powerlift 4 att ge dig den ultimata fördelen.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Powerlift 4 är dess gummiyttersula som ger dina fötter ett stadigt grepp mot underlaget. Det spelar ingen roll om du står inför en utmanande knäböj eller ett intensivt marklyft, dessa skor kommer att säkerställa att du behåller kontakten med golvet och får maximal kraftöverföring. Medan andra lyftarskor kanske glider eller tappar greppet under krävande lyft, kommer du att känna dig trygg och stabil med Powerlift 4.

Förutom den imponerande sulan har dessa skor en lätt ovandel tillverkad av slitstark canvas. Den tåliga konstruktionen är perfekt för att hantera de tuffaste träningspassen och ger skorna en imponerande hållbarhet. Med Powerlift 4 kan du fokusera helt på dina lyft, utan att behöva oroa dig för att skorna ska ge vika.

När det gäller komfort är Powerlift 4 enastående. Lyftarskorna har en öppen framfot med en flexibel tådesign, vilket ger en ventilerande och bekväm känsla under träningen. Du kommer att uppskatta den genomtänkta designen som gör att dina fötter kan andas och förbli svala, även under de mest intensiva passen. Med dessa skor kommer du inte bara att prestera på topp, utan också känna dig bekväm och redo att ta dig an varje utmaning.

För att säkerställa en personligt anpassad och fixerad passform är Powerlift 4 utrustad med både snörning och en robust kardborrerem över vristen. Du kan justera skorna efter dina egna preferenser och säkerställa att de sitter perfekt på din fot. Denna anpassningsbara funktion garanterar att skorna ger optimal stabilitet och stöd när du behöver det som mest.

Powerlift 4 har en imponerande hälhöjd på 28 mm (storlek 42 2/3), vilket ger dig den perfekta balansen mellan stöd och komfort. Du kommer att uppleva en lätt och fixerad känsla när du bär dessa lyftarskor och de kommer att bli dina mest pålitliga följeslagare under tyngdlyftningen. Med sin oöverträffade prestanda och pålitlighet är Powerlift 4 verkligen ett prisvärt val för alla tyngdlyftare som strävar efter att nå sina mål.

Fördelar:

 • Imponerande stabilitet och fixering för att maximera dina lyft
 • Gummiyttersulan ger ett stadigt grepp mot underlaget för ökad säkerhet
 • Slitstark canvasovandel som klarar av tuffa träningspass
 • Öppen framfot med flexibel tådesign förventilerande komfort
 • Justerbar passform med snörning och kardborrerem över vristen
 • Lättviktig konstruktion för en behaglig och fixerad känsla under träningen

Nackdelar:

 • Kilhöjden kan vara för hög för vissa som föredrar en lägre klack


Innan du köper lyftarskor: Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt par lyftarskor är avgörande för att maximera din prestation och säkerhet under tyngdlyftningen. Det finns olika faktorer att ta hänsyn till för att hitta skorna som passar just dina behov och preferenser. I denna köpguide kommer vi att gå igenom 5 viktiga faktorer som du bör överväga innan du gör ditt köpbeslut.

1. Passform och komfort

En korrekt passform säkerställer att skorna sitter tätt och säkert runt foten, vilket ger optimal stabilitet och stöd under dina lyft. För trånga lyftarskor kan begränsa rörelsefriheten och påverka din teknik, medan för lösa skor kan leda till instabilitet och risk för skador.

När du provar lyftarskor är det viktigt att känna efter hur de sitter på foten. De bör vara åtsittande utan att vara obekväma eller begränsande. Tänk på att olika skomärken kan ha olika passform, så det kan vara värt att prova olika märken och modeller för att hitta den perfekta passformen för dig.

Komfort är också viktigt för att du ska kunna fokusera helt på din träning utan distraktioner. Titta efter skor med en vadderad plös och en mjuk insida som minskar trycket på foten och ger extra komfort. En andningsbar insida är också fördelaktig för att hålla fötterna svala och torra under intensiva träningspass.

Ytterligare en faktor som kan förbättra komforten är extra häldämpning. Vissa lyftarskor har inbyggd dämpning i hälen för att minska stötar och belastning på fötterna vid tunga lyft. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du har tidigare skadeproblem eller om du spenderar lång tid i skorna under träningen.

2. Stabilitet och stöd

När det gäller tyngdlyftning är stabilitet och stöd två nyckelfaktorer som inte får underskattas. För att upprätthålla rätt kroppshållning och teknik under lyften behöver du lyftarskor som ger dig den nödvändiga stabiliteten och stödet för att utföra rörelserna på rätt sätt och minska risken för skador.

En viktig aspekt att överväga är skornas mellansula. Den bör vara hård och robust för att kunna överföra kraften från marken till din kropp under lyften. En hård mellansula ger en stabil plattform som hjälper dig att upprätthålla rätt position och fördela vikten jämnt över fötterna. Detta är särskilt viktigt vid tunga lyft där balans och stabilitet är avgörande.

Förhöjd klack är en annan faktor som kan bidra till stabilitet och stöd. En förhöjd häl i lyftarskorna hjälper till att förbättra din positionering genom att öka rörligheten och rörelseomfånget i vristen och anklarna. Detta är särskilt fördelaktigt vid övningar som involverar djupa squats eller stötar. En förhöjd häl ger dig också en stabil bas och möjliggör bättre balans och kraftöverföring.

För att få optimalt stöd runt fotleden är det viktigt att skorna har justerbara remmar eller snörning. Dessa funktioner ger dig möjlighet att anpassa skorna efter din egen fotform och ge dig den perfekta passformen och fixeringen. Detta hjälper till att förhindra fotrörelse inuti skon och minskar risken för skador och instabilitet.

3. Grepp och yttre sula

För att kunna utföra dina lyft med säkerhet är det viktigt att skorna har en yttersula som erbjuder stadigt grepp mot underlaget.

En populär och pålitlig typ av yttersula för lyftarskor är tillverkad av gummi. Gummiyttersulor är kända för sitt enastående grepp och hållbarhet. De ger dig stabilitet och säkerhet genom att förhindra att fötterna glider under lyft. Genom att ha tillförlitligt grepp kan du vara trygg i att kunna bibehålla rätt position och teknik under dina lyft.

När du letar efter lyftarskor bör du undvika skor med för halkiga eller glatta yttersulor. Dessa kan vara farliga och öka risken för att du tappar balansen eller glider under lyft. En bra lyftarsko bör ha en yttersula som ger tillräckligt med friktion och grepp mot olika typer av underlag, oavsett om det är golv i trä, gummi eller andra material som vanligtvis finns i gymmet.

Det är också viktigt att tänka på slitstyrkan hos yttersulan. Eftersom tyngdlyftning innebär att du kommer att ha frekvent och intensiv kontakt med golvet, bör yttersulan vara tillräckligt hållbar för att klara av denna påfrestning. Skor med slitstarka yttersulor kommer att hålla längre och erbjuda långvarigt grepp och stabilitet under dina lyft.

Upplever du problem med sulorna bör du fundera på att köpa en iläggsula som är personligt anpassad för just dina fötter.

Tips: Se till att använda både lifting straps, lyftarbälte och gymhandskar för att öka säkerheten i dina styrkelyft.

4. Klackhöjd

För styrkelyft, som inkluderar knäböj, marklyft och bänkpress, är en lyftarsko med en lägre klackhöjd vara mer lämplig. En lägre klackhöjd ger dig en mer stabil bas och möjliggör en mer upprätt position i kroppen. Detta är fördelaktigt när du behöver fokusera på att bygga styrka och maximala lyft i dessa övningar. En stabil bas hjälper dig att bibehålla balans och kontroll över vikterna, vilket är avgörande för att utföra lyften på rätt sätt och minska risken för skador.

Å andra sidan, om du ägnar dig åt olympisk tyngdlyftning med stötar och ryck, är en lyftarsko med en högre klackhöjd vara mer fördelaktig. En högre klackhöjd möjliggör en djupare squat-position vid stötar och hjälper till att förbättra ditt rörelseomfång och explosivitet i lyftet. Den extra klackhöjden hjälper dig att komma ner i en djup squat-position och uppnå en mer optimal startposition för att generera maximal kraft och kraftöverföring vid stötar och ryck.

Det är följaktligen viktigt att välja en klackhöjd som passar din individuella teknik och anpassar sig till dina träningsmål. Du kan behöva experimentera och testa olika klackhöjder för att hitta den som känns mest bekväm och effektiv för dig. Kom ihåg att klackhöjden kan påverka din rörlighet och stabilitet, så var noga med att välja en höjd som du känner dig trygg och stabil med.

5. Hållbarhet och kvalitet

Hållbarhet och kvalitet är ofantligt viktiga faktorer att beakta när du väljer lyftarskor. Dessa skor är inte bara en del av din träning, de är också en investering i din hälsa och framgång. Genom att välja skor av hög kvalitet kan du vara säker på att de kommer att stå emot påfrestningar och slitage under lång tid.

När du letar efter lyftarskor bör du därför fokusera på att välja skor som är tillverkade av slitstarka material. Material som läder eller syntetiskt läder är ofta bra alternativ eftersom de är kända för att vara tåliga och motståndskraftiga mot slitage. Dessa material ger också stabilitet och stöd till foten under lyften.

En annan viktig faktor att överväga är sömnad och konstruktion av skorna. De bästa tyngdlyftarskorna kommer att ha noggrann sömnad och en robust konstruktion som gör dem motståndskraftiga mot de påfrestningar som uppstår under intensiva träningspass. Kontrollera därför att de är väl konstruerade och att inga lösa trådar eller brister i sömmarna finns.

Att investera i lyftarskor av hög kvalitet och hållbarhet kommer att ge dig fördelen av att ha pålitliga skor som kan klara av de tuffaste träningspassen. Du kan vara säker på att de kommer att ge dig stabilitet, stöd och skydd under dina lyft, samtidigt som de håller länge och bibehåller sin prestanda över tid.

lyftarskor bäst i test

Vanliga frågor och svar om lyftarskor

Behöver jag verkligen använda lyftarskor för tyngdlyftning?

De är utformade speciellt för att ge optimal stabilitet, stöd och grepp under tyngdlyftning. Även om det är möjligt att träna i vanliga tränings- eller löparskor, kommer lyftarskor förbättra din teknik och prestation genom att erbjuda specifika egenskaper som är viktiga för tyngdlyftning.

Vad är skillnaden mellan lyftarskor och vanliga tränings- eller löparskor?

Lyftarskor har unika egenskaper som är anpassade för tyngdlyftning. De har en stabil mellansula, en hårdare yttersula för grepp, justerbara remmar eller snörning för fixering och en specifik klackhöjd. Vanliga tränings- eller löparskor är inte utformade för att ge samma nivå av stabilitet och stöd under tunga lyft.

Vilka fördelar får jag av att använda lyftarskor?

Genom att använda lyftarskor får du ökad stabilitet, stöd och grepp, vilket bidrar till att förbättra din teknik och minska risken för skador. De hjälper dig att upprätthålla rätt kroppshållning och balans under lyft och ger dig en stabil bas för att generera kraft och kraftöverföring.

Vem borde använda tyngdlyftarskor?

Tyngdlyftarskor är särskilt fördelaktiga för personer som ägnar sig åt tyngdlyftning, styrketräning eller olympisk tyngdlyftning. De är också användbara för idrottare och träningsentusiaster som vill förbättra sin teknik och prestation under lyftövningar.

Kan jag använda skorna för andra träningsformer?

De är specifikt utformade för tyngdlyftning och är därför olämpliga för andra träningsformer som löpning eller konditionsträning. Om du tränar i olika träningsformer är det mer praktiskt att ha separata skor för varje aktivitet.

Hur vet jag vilken storlek jag ska välja för lyftarskor?

Det är viktigt att prova lyftarskorna och se till att de passar perfekt. Följ tillverkarens storleksguide och ta hänsyn till eventuella rekommendationer eller recensioner från andra användare för att få en uppfattning om hur skorna kan passa. Var noga med att kolla att skorna inte är för trånga eller för lösa och att de ger tillräckligt med stöd och fixering.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.