HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Insektsnät till dörr bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Insektsnät med gångjärn fö...
Bäst-i-test 2024

Insektsnät till dörr bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Insektsnät med gångjärn för dörr 100x215 cm

Insektsnät med gångjärn för dörr 100x215 cm
 • Det håller effektivt insekter ute såsom flugor, getingar, bin och myggor, samtidigt som det släpper igenom frisk luft
 • Utrustat med två handtag (ett på insidan och ett på utsidan) och kan enkelt öppnas och stängas
 • Kan justeras för att passa alla dörrstorlekar
 • Material: Aluminium, glasfiber
 • Mått: 100 x 215 cm (B x H)
 • Monteringstillbehör ingår
 

2. Insektsnät till dörr i bambu 56x185 cm

Insektsnät till dörr i bambu 56x185 cm
 • Dess täta bambustammar skyddar inte bara från insekter utan ger även avskildhet och värmeisolering, samtidigt som du håller din entré lättillgänglig
 • Mått: 56 x 185 cm (B x H)
 • Med trästång längst upp
 • Med 56 trådar av fina bambustammar
 • Även lämpligt till husvagn
 

3. Myggnät Antibit Dörr 95x220 cm

  Myggnät Antibit Dörr 95x220 cm
 • Dörrgardin i vilken 4 remsor av insektsnätstyg hänger från plastram fäst ovanpå dörrkarmen
 • Storleken kan justeras för att passa både smalare och lägre dörrar.
 • Höjd: 220 cm
 • Bredd: 99 cm
 • Djup: 2 cm

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Insektsnät till dörr — Bäst-i-test (2024) — Köpguide

Ett effektivt sätt att hålla insekterna borta är att använda insektsnät till dörr. Ett myggnätsdörr, som de också kallas, är en praktisk lösning som låter dig ha dörren öppen utan att behöva oroa dig för insekter som flyger in.

Men vilket insektsnät är det bästa för dina behov? I den här artikeln kommer vi att ge en komplett guide till insektsnät för dörrar och presentera de bästa alternativen under 2024. Vi kommer att täcka allt från material och storlekar till installation och underhåll, så att du kan göra det bästa valet för att hålla insekterna ute och samtidigt ha en bekväm och ventilerad inomhusmiljö.

Tips: Om flugor, getingar eller andra insekter ändå har kommit in i din bostad, så kan du använda en elektrisk flugsmälla för att snabbt bli av med dem.

Köpguide för insektsnät till dörr — 3 saker att tänka på innan köp

Innan du köper insektsnät till din dörr finns det flera faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer rätt produkt för dina behov. Här är en köpguide för insektsnät som hjälper dig att fatta det bästa beslutet.

1. Mätning av dörr

Att mäta din dörr på ett noggrant sätt är en grundläggande faktor för att välja rätt insektsnät. Här är några steg för att mäta din dörr:

 • Mät dörröppningens bredd: Använd en tumstock för att mäta bredden på dörröppningen från en sida till den andra. Se till att mäta från insidan av karmen och inte från utsidan.
 • Mät dörröppningens höjd: Använd en tumstock för att mäta höjden på dörröppningen från överkanten av karmen till golvet. Se till att – återigen – mäta från insidan av karmen och inte från utsidan.
 • Kontrollera om det behövs ytterligare utrymme: Kontrollera om det finns utrymme för montering av insektsnätet. Insektsnätet kommer att behöva monteras på en ram som antingen fästs in i dörrkarmen eller utanpå. Se därför till att du har tillräckligt med utrymme för att montera nätet utan att det kommer i konflikt med något annat.
 • Dubbelkolla dina mått: När du har mätt höjden och bredden på din dörröppning, dubbelkolla måtten för att säkerställa att de är korrekta. Det är viktigt att ha exakta mått för att kunna köpa ett insektsnät som passar dörren perfekt.

Genom att mäta din dörr på rätt sätt kan du välja rätt storlek på nätet. För om det inte passar perfekt kan det lämna öppningar där insekter kan komma in.

2. Material

Det finns flera olika material att välja på när det kommer till insektsnät till dörrar. Här är några vanliga material och deras fördelar och nackdelar:

 • Glasfiber: Glasfiber är ett vanligt material för insektsnät. Det är lätt, tåligt och har goda luftgenomströmning- och ljusinsläpp. Det är också relativt billigt och enkelt att rengöra. Nackdelen med glasfiber är att det kan bli skadat av höga temperaturer och UV-ljus.
 • Aluminium: Aluminium är ett annat vanligt material för insektsnät. Det är tåligt, lätt och motståndskraftigt mot höga temperaturer och UV-ljus. Aluminium är också enkelt att rengöra och har bra luftgenomströmning. Nackdelen med aluminium är att det är dyrare än andra material.
 • Polyester: Polyester är ett mer hållbart material än glasfiber och aluminium. Det är tåligt och motståndskraftigt mot höga temperaturer och UV-ljus, vilket gör det till ett bra val för användning utomhus. Det är också enkelt att rengöra och har bra luftgenomströmningar. Nackdelen med polyester är att det är dyrare än andra material.

3. Montering: Magnet, Kardborrband, Skruvar eller Självhäftande fästen

insektsnät till dörr magnet

Montering av insektsnät till dörrar kan vara enkelt eller svårt, beroende på vilken typ av monteringssystem du väljer. Här är några vanliga monteringssystem för insektsnät till dörrar:

 • Magneter: Magneter är enligt oss det bästa alternativet för att montera insektsnät till dörrar. Detta innebär att nätet har magneter längs kanterna som fäster på en metallram som i sin tur fästs runt dörröppningen. Detta ger en enkel montering och demontering av insektsnätet.
 • Kardborrband: Kardborrband är ett enkelt och billigt sätt att montera insektsnät till din dörr. Detta system använder alltså kardborrband som fästs på dörrkarmen och på insektsnätet. Kardborrbanden håller insektsnätet på plats och gör det enkelt att ta bort och återanvända när det inte behövs längre.
 • Självhäftande fästen: Självhäftande fästen är en annan enkel monteringslösning. Dessa fästen fästs på dörrkarmen och insektsnätet och håller nätet på plats. Självhäftande fästen kan vara enkla att använda och ger ett mer permanent monteringssystem än kardborrband.
 • Skruvar: Skruvar är ett annat alternativ för att fästa insektsnätet på dörrkarmen. Detta ger en mer permanent montering, men det kan också göra det svårare att ta bort insektsnätet vid behov.

För- och nackdelar med insektsnät till dörr

Fördelar

 • Håller insekter och andra skadedjur utomhus, vilket bidrar till en mer bekväm och hälsosam inomhusmiljö.
 • Tillåter luftcirkulation och ventilation utan att riskera att insekterna kommer in.
 • Kan installeras på en rad olika dörrtyper, inklusive glasdörrar, balkongdörrar, terrassdörrar och skjutdörrar.
 • Finns i olika storlekar och material för att passa olika dörrtyper och användningsområden.
 • Är en kostnadseffektiv lösning för att undvika insektsproblemen utan att behöva köpa dyra bekämpningsmedel.

Nackdelar

 • Installationen kan vara tidskrävande och kräva vissa tekniska kunskaper, särskilt om man vill ha skräddarsydda lösningar eller om dörren är ovanlig i storlek eller form.
 • Myggnätsdörrar kan bli skadade eller nötta över tiden, vilket kan kräva reparation eller byte.
 • Vissa typer av insektsnät kan begränsa synligheten samt minska ljusinsläppet genom dörren.
 • Vissa människor kan uppleva att insektsnät till dörar är oattraktivt eller störande för den estetiska känslan.

nackdelar med insektsnät till dörr

Installation av insektsnät till dörrar

Att installera insektsnät till din dörr är en enkel process som kan utföras på några minuter. Här är en steg-för-steg guide du kan följa:

Förberedelse och planering

 1. Se till att du har valt rätt storlek på insektsnät för din dörr genom att mäta dörröppningens höjd och bredd, som vi nämnde i köpguiden.
 2. Kontrollera att du har rätt monteringssystem för både din dörr och insektsnät.
 3. Se till att du har alla nödvändiga verktyg; inklusive skruvmejsel, kardborrband, självhäftande fästen eller magneter.

Steg-för-steg installation guide

 1. Fäst nätet på dörrkarmen med hjälp av det valda monteringssystemet, t.ex. kardborrband, självhäftande fästen, skruvar eller magneter.
 2. Sätt fast nätet på den övre delen av dörrkarmen först och arbeta dig sedan neråt.
 3. Spänn insektsnätet så det är sträckt och inte vecklat på nåt sätt.
 4. Klipp bort eventuellt överflödigt nät med en sax.
 5. Kontrollera att insektsnätet är ordentligt fastsatt och inte kan röra sig eller blåsa bort.

Slutord

Att ha insektsnät till dörrarna är en effektiv och bekväm lösning för att hålla insekter utomhus och samtidigt som det tillåter frisk luft att strömma in. Det finns flera faktorer att överväga när man väljer rätt myggnät till dörrar, inklusive storlek, material och monteringssystem. Genom att välja rätt insektsnät kan du skydda ditt hem från insekter och samtidigt njuta av en bekväm och luftig miljö.

Glöm inte att läsa för- och nackdelarna ovan så du får en objektiv bild över det som är bra och mindre bra.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.