HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Komposittrall bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Komposittrall för balkong &am...
Bäst-i-test 2024

Komposittrall bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Komposittrall för balkong & altan

Komposittrall för balkong & altan
 • Naturligt och distinkt mönster för en elegant utomhusmiljö
 • Underhållsfri och väderbeständig för minimalt arbete och lång livslängd
 • Miljövänligt material tillverkat av 100% återvunnet material
 • Enkel montering med dolda clips för en smidig och estetiskt tilltalande finish
 

2. FOREST Golvtrall

  FOREST Golvtrall
 • 25-års garanti mot insekts-, röt- och svampskador
 • Unikt och naturligt mönster med distinkt design
 • Ökad säkerhet genom ytan med förbättrad friktion
 • Genomfärgat material som enkelt kan repareras vid mindre skador
 • Inget behov av målning eller oljning för underhåll

i samarbete med PriceRunner

 

3. Komposittrall brun

  Komposittrall brun
 • Mått: B: 30 D: 30 H: 2.22 cm
 • Tjocklek: 2.22 cm
 • Materialtyp: Träkomposit, 55% träfiber och 45% polyeten
 • Materialval: Träkomposit

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Bäst komposittrall → Bäst-i-test (2024) — Helt underhållsfritt

Komposittrall har blivit allt mer populärt som ett hållbart och underhållsfritt alternativ till vanlig trätrall. Med sina imponerande egenskaper har komposittrallen snabbt blivit ett förstahandsval för många villaägare, trädgårdsentusiaster och de som helt enkelt vill lägga det på balkongen.

En av de främsta fördelarna med komposittrall är dess överlägsna hållbarhet i jämförelse med vanlig trätrall. Det kan motstå slitage och påverkan av väderförhållanden på ett sätt som vanligt trä inte kan. Tack vare sitt unika material är det mer tåligt mot fukt, vilket förhindrar att brädorna ruttnar eller blir skadade. Dessutom är den UV-beständig.

Oavsett om det är isande kyla på vintern eller glödheta sommardagar, förblir trallen sålunda intakt och behåller sin form. Med en temperaturtolerans från -40℃ till +60℃ är det ett pålitligt val i alla klimatförhållanden.

I denna artikel kommer du hitta bäst komposittrall i vårt bäst-i-test. Så häng med!

Bästa komposittrall 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG
Komposittrall för balkong & altan

Denna komposittrall har säkrat förstaplatsen i vårt bäst-i-test och erbjuder enastående egenskaper som kommer att göra din utomhusyta till en fröjd att använda och njuta av.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med denna trall är dess imponerande hållbarhet och långa livslängd. Till skillnad från klassisk trätrall är denna komposittrall mer slitstark och har en förmåga att motstå väder och vind utan att förlora sin estetiska charm. Så du kan vara säker på att din balkong eller altan kommer att se fantastisk ut i många år framöver.

Det underhållsfria konceptet är också en stor fördel. Du behöver inte oroa dig för regelbundet underhåll såsom slipning, målning eller oljning. Istället kan du spendera mer tid på att njuta av din utomhusmiljö och mindre tid på att arbeta för att behålla dess skönhet. Givetvis kan du med jämna mellanrum använda en altantvätt för att rengöra ytan, men det är alltså inget måste.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos detta komposittrall är dess motståndskraft mot UV-strålning och vatten. Detta material är utformat för att klara av solens intensiva strålar och fukt utan att förlora sin färg eller struktur. Så oavsett om det är en solig sommardag eller en regnig höstdag, kan du vara säker på att det kommer att se fantastisk ut och behålla sin funktionalitet.

Miljövänligheten är också en betydande fördel. Tillverkad av 100% återvunnet material och utan farliga kemikalier, är denna trall ett miljövänligt val som hjälper till att minska mängden avfall och bidra till en mer hållbar framtid. Genom att välja detta komposittrall för balkong & altan visar du inte bara omsorg om din utomhusmiljö, utan också om planeten som helhet.

Enkelheten i montering är också en aspekt som förtjänar beröm. Komposittrallen levereras med dolda clips och fästen, vilket gör att monteringen blir smidig och problemfri. Du kan snabbt och enkelt bygga upp din utomhusyta utan att behöva hantera synliga skruvar eller andra hinder. Så du kan fokusera på att skapa en vacker och funktionell plats utan störande element.

Priserna för detta komposittrall för balkong & altan är något att beakta innan köpet: Med ett pris på 654 kr per kvadratmeter och 98 kr per löpmeter kan det vara viktigt att överväga din budget och investeringsnivå. Det är värt att komma ihåg att denna typen av trall kan vara dyrare än traditionell trätrall, men den långa livslängden och det minimala underhållet kan göra den till en kostnadseffektiv lösning på lång sikt. Det är också viktigt att notera att priset är per paket, där ett paket innehåller 1,68 kvadratmeter eller 4 plankor.

Genom att noga överväga priserna i förhållande till de andra fördelarna och egenskaperna hos trallen kan du fatta det bästa beslutet för din utomhusmiljö.

Summa summarum ger detta komposittrall för balkong & altan grymt bra fördelar såsom hållbarhet, enkelhet, miljövänlighet och estetiskt tilltalande utseende. Men det är också viktigt att vara medveten om eventuella nackdelar som priset och den subjektiva upplevelsen av autenticitet.

Fördelar:

 • Naturligt och distinkt mönster för en elegant utomhusmiljö
 • Underhållsfri och väderbeständig för minimalt arbete och lång livslängd
 • Miljövänligt material tillverkat av 100% återvunnet material
 • Enkel montering med dolda clips för en smidig och estetiskt tilltalande finish

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. FOREST Golvtrall

Utmärkt friktion för ökad säkerhet
FOREST Golvtrall

Detta komposittrall erbjuder en unik och naturlig estetik med en modern twist. Det är en perfekt kombination av stil och funktionalitet som kommer att förvandla din utomhusmiljö till en elegant och inbjudande plats att njuta av.

Det första som fångar ögat är trallens dekorativa yta med ett mönster som liknar exotiska träslag. FOREST har verkligen tagit estetiken till en ny nivå genom att skapa en distinkt textur som ökar friktionen. Detta gör inte bara trallen vacker att se på, utan ger även extra säkerhet för dig och dina nära och kära. Du kan känna dig trygg när du rör dig över ytan, även när den är våt eller hal.

En av de mest imponerande egenskaperna hos FOREST Golvtrall är dess exceptionella kvalitet och långa livslängd. Tillverkad av Woodplastics, ett företag känt för sin höga standard och innovation inom kompositmaterial, är denna trall byggd för att hålla. Produkten levereras med en 25-årig garanti mot insekts-, röt- och svampskador, vilket ger dig en övertygelse om dess pålitlighet och beständighet över tid.

Förutom sin imponerande hållbarhet är FOREST komposittrall också enkel att underhålla. Materialet är helt genomfärgat, vilket innebär att mindre repor och skador kan repareras på ett mycket enkelt sätt. Du behöver inte oroa dig för spetsar eller stickor som kan vara farliga eller obekväma att hantera. Dessutom behöver du inte lägga tid och energi på att måla eller olja trallen regelbundet, vilket sparar dig både pengar och arbete på lång sikt.

Med en bredd på 13,7 cm ger den tillräckligt med yta för att skapa en rymlig och bekväm uteplats. Dess 400 cm i längd ger dig flexibilitet att anpassa trallen efter dina specifika behov och utrymme. Med en höjd på 2,3 cm ger den tillräckligt med stabilitet och styrka för att klara av daglig användning och påfrestningar.

Det är viktigt att notera att även om FOREST komposittrall har många fördelar, kan det finnas några aspekter som vissa personer kan uppleva som negativa. Priset är något högre än för traditionell trätrall, vilket kan påverka budgeten för vissa kunder. Dessutom, även om trallen är designad för att efterlikna exotiska träslag, kan vissa personer föredra autentiskt trä i sin utomhusmiljö och tycka att komposittrall inte ger samma känsla.

Med det sagt är detta en snygg komposittrall som kombinerar naturlig skönhet med distinkt design. Med sin unika yta, pålitliga kvalitet och minimalt underhåll kommer den att förhöja din utomhusmiljö på ett sätt som få andra produkter kan göra. Var medveten om de eventuella nackdelarna, men om du letar efter hållbarhet och estetiskt tilltalande trall, är FOREST definitivt ett alternativ att överväga.

Fördelar:

 • 25-års garanti mot insekts-, röt- och svampskador
 • Unikt och naturligt mönster med distinkt design
 • Ökad säkerhet genom ytan med förbättrad friktion
 • Genomfärgat material som enkelt kan repareras vid mindre skador
 • Inget behov av målning eller oljning för underhåll

Nackdelar:

Återförsäljare:8/10
EXPERTBETYG

3. Komposittrall brun

Väldigt estetitskt tilltalande
Komposittrall brun

Fördelar:

 • Mått: B: 30 D: 30 H: 2.22 cm
 • Tjocklek: 2.22 cm
 • Materialtyp: Träkomposit, 55% träfiber och 45% polyeten
 • Materialval: Träkomposit

Nackdelar:

Återförsäljare:Innan du köper komposittrall — Tänk på dessa 4 faktorer

Att välja rätt komposittrall för din balkong, altan eller uteplats är en viktig investering som kan påverka både utseendet och funktionaliteten på lång sikt. För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet, har vi sammanställt en köpguide med några faktorer som du bör överväga innan du köper.

1. Kvalitet och hållbarhet

En avgörande faktor för att bedöma kvaliteten är att se efter trallar som är tillverkade av högkvalitativa material. Komposittrall av hög kvalitet bör vara konstruerad med en noggrant utvald blandning av träfiber och återvunnen plast som är väl mixade. Detta resulterar i en stark och hållbar trall som kan motstå slitage och påverkan av väderförhållanden under lång tid.

En annan indikator på kvalitet är att välja trallar som erbjuder garantier mot insekts-, röt- och svampskador. En garanti är ett bevis på tillverkarens förtroende för sin produkt och deras åtagande att stå bakom den. Genom att välja en trall med en sådan garanti kan du känna dig trygg att du investerar i en produkt som är konstruerad för att hålla och behålla sin kvalitet över tid.

Hållbarhet är också en viktig faktor att överväga när det gäller komposittrall. En högkvalitativ trall ska vara motståndskraftig mot slitage och kräva minimalt underhåll. Den bör klara av extrema temperaturer och UV-strålning utan att tappa färg eller struktur. Genom att välja en hållbar trall kan du vara säker på att den kommer att behålla sin skönhet och funktionalitet år efter år, vilket sparar dig tid och pengar på lång sikt.

2. Design och estetik

När det kommer till komposittrall är design och estetik avgörande faktorer att överväga. Valet av design och stil påverkar ju inte bara utseendet på din utomhusmiljö, utan även den atmosfär och känsla du vill skapa.

Komposittrall finns i olika stilar och mönster för att passa olika estetiska preferenser. Vissa trallar är utformade för att efterlikna naturligt trä och har en varierande färgskala och texturer som ger en autentisk känsla. Dessa trallar kan ge din utomhusyta en naturlig och organisk look som smälter samman med omgivningen.

Å andra sidan finns det också trall med en mer modern och stilren design. Dessa har inte sällan släta ytor och minimalistiska linjer, vilket ger en elegant och modern känsla till din utomhusmiljö. Om du föredrar en ren och minimalistisk stil kan dessa trallar vara det perfekta valet för att skapa en modern och sofistikerad utomhusyta.

När du väljer design och estetik är det viktigt att tänka på hur trallen kommer att komplettera resten av din utomhusmiljö. Ta hänsyn till arkitekturen i ditt hem för att skapa en enhetlig och harmonisk atmosfär. Du kan också överväga att matcha trallens färger och mönster med befintliga element såsom utomhusmöbler, balkongmöbler och växter för att skapa en sammanhängande och estetiskt tilltalande utomhusmiljö.

3. Storlek och dimensioner

Storleken och dimensionerna på komposittrallen spelar en avgörande roll för att skapa en utomhusyta som är både funktionell och visuellt tilltalande. Genom att överväga bredd, längd och tjocklek kan du skapa en harmonisk balans och anpassa trallen efter dina specifika behov och utrymmeskrav.

 • Bredden: En bredare trall ger mer utrymme att röra sig, sitta och njuta av din utomhusmiljö. Om du har tillräckligt med utrymme kan en bredare trall skapa en känsla av rymlighet och ge möjlighet till olika möbleringsalternativ. Å andra sidan kan en smalare trall vara mer lämplig för mindre utrymmen eller om du vill ha en mer minimalistisk och slank utseende på din uteplats.
 • Längden: Längden på trallen påverkar både installationsprocessen och det estetiska utseendet. Med längre trallar kan du täcka större ytor med färre skarvar och sömmar, vilket ger en jämnare och mer sömlös yta. Däremot kan kortare trallar vara lättare att hantera och installera, speciellt om du har begränsat med utrymme eller behöver anpassa trallen till en specifik form eller konfiguration.
 • Tjockleken: Tjockleken på trallen är också en faktor att överväga. En tjockare komposittrall kan ge en mer robust och stabil yta, särskilt om den används i områden med tung användning eller om du vill ha extra stöd och stadga. Med det sagt kan en tunnare trall vara mer lämplig för estetiska syften och skapa en mer elegant och stilren look.

4. Installationsteknik och fästsystem

När det kommer till att lägga komposittrall är det viktigt att överväga vilken installationsteknik och fästsystem som används. Detta påverkar inte bara själva installationsprocessen, utan även utseendet och hållbarheten på den färdiga trallytan.

En populär och estetiskt tilltalande metod är att använda dolda clips eller fästen för att säkra trallen. Dessa clips eller fästen placeras diskret längs kanten på varje bräda och ger en snygg och elegant yta utan synliga skruvar eller spikar. Denna teknik ger en jämn och sömlös yta, samtidigt som den underlättar monteringsprocessen. Det blir också lättare att underhålla trallen då clipsen kan lossas och brädorna tas bort individuellt vid behov.

komposittrall bäst i test

Vanliga frågor och svar om komposittrall

Vad är komposittrall?

Komposittrall är tillverkad av en blandning av träfiber och återvunnen plast. Det är ett populärt alternativ till traditionell trätrall eftersom det erbjuder hållbarhet, lågt underhållsbehov och estetiskt tilltalande ytor.

Hur skiljer sig komposittrall från trätrall?

Jämfört med trätrall är komposittrall mer hållbar och motståndskraftig mot väderförhållanden, UV-strålning och insektsangrepp. Dessutom kräver det minimalt underhåll, medan trätrall ofta behöver oljas, målas och slipas regelbundet.

Vilka är fördelarna med att välja komposittrall?

Fördelarna inkluderar dess låga underhållsbehov, lång livslängd, motståndskraft mot väder och skadedjur, samt dess estetiska utseende. Dessutom är det miljövänligare eftersom det är tillverkad av återvunnet material.

Vilka är de vanligaste designalternativen?

De finns i olika stilar och mönster för att passa olika estetiska preferenser. Vanliga designalternativ inkluderar träliknande ytor med olika färger och texturer, samt moderna och stilrena designalternativ med släta ytor och minimalistiska linjer.

Hur installeras det?

Vanligtvis används clips eller fästen för att säkra trallen och ge en snygg och elegant yta utan synliga skruvar eller spikar. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för korrekt installation.

Är komposittrall kostnadseffektivt?

Komposittrall kan initialt vara dyrare än trätrall, men det är å andra sidan kostnadseffektivt på lång sikt. Med dess låga underhållsbehov och långa livslängd kan du undvika kostnader för regelbundet underhåll. Dessutom är de mer motståndskraftig mot väder och slitage, vilket minskar risken för både skador och reparationer.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.