HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Kompressionshandskar bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Catell Kompressionshandskar
Bäst-i-test 2023

Kompressionshandskar bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Catell Kompressionshandskar

Catell Kompressionshandskar
 • Effektiv lindring av svullnad i händer och fingrar
 • Sömmar som är vända utåt för maximal komfort
 • Tillverkad av nylon och lycra för slitstyrka och elastisk passform
 • Kompressionsklass 1-2 för förbättrad blodcirkulation
 • Styckvis försäljning för anpassningsbar användning
Nackdelar:
 • Något dyra
 

2. Fingerlösa Kompressionshandskar

Fingerlösa Kompressionshandskar
 • Fingerlös design för full användning av fingertopparna
 • Lindrar smärta och svullnad i händerna
 • Bidrar till förbättrad blodcirkulation
 • Väldigt skön passform
 • Mjukt och elastiskt tyg för långvarig bekvämlighet
 • För dig med artrit, kalla händer eller allmän led- och muskelsmärta
 

3. Kompressionshandskar artrit

Kompressionshandskar artrit
 • Effektiva lindring av smärta och stelhet
 • Ökar blodcirkulationen och minskar inflammation
 • Fingerlös design för att underlätta dagliga aktiviteter
 • 2 elastiska och bekväma handskar för användning på båda händerna
 • Utmärkt för kalla händer
Nackdelar:
 • Endast tillgängliga i storlek S
Innehåll [ visa ]

Bäst kompressionshandskar → Bäst-i-test (2023)

Kompressionshandskar har blivit alltmer populära när det kommer till att lindra besvär såsom svullnader i handled eller fingrar, ömma leder och muskler, samt kalla händer. Dessa handskar, även kända som ödemhandskar, har utvecklats för att erbjuda både medicinska fördelar och ökat välbefinnande för användarna. Med en kombination av bekvämt material och lätt tryck på specifika områden kan kompressionshandskar ge lindring från smärta och obehag, samtidigt som de främjar blodcirkulationen och minskar inflammation.

På denna sida kommer vi att ta en närmare titt på de bästa kompressionshandskarna under 2023. Vi kommer att utforska de olika funktioner och egenskaper som är värda att överväga vid köp, samt diskutera för- och nackdelarna.

Oavsett om du lider av svullnader, ledvärk, kalla händer eller muskelbesvär, kan denna artikel hjälpa dig att fatta välgrundade beslut när det kommer till att välja rätt kompressionshandskar för dina behov.

Bästa kompressionshandskarna 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Catell Kompressionshandskar

Kompressionsklass 1-2 (15-25 mmHg)
Catell Kompressionshandskar

På den välförtjänta första platsen i vårt bäst-i-test av kompressionshandskar finner vi Catell. Dessa högkvalitativa ödemhandskar är utformade för att hjälpa dig att minska svullnaden i dina händer och fingrar. Med deras exceptionella egenskaper och omsorgsfullt utformade detaljer ger dessa handskar enastående komfort och effektivitet.

Ett av de främsta kännetecknen hos Catell är deras unika design som maximerar komforten för dina händer. Med sömmar som är vända utåt undviks obehaglig skav och tryckpunkter, vilket gör att du kan bära handskarna under långa perioder utan att uppleva obehag. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som lider av svullnad och behöver lindring utan att behöva kompromissa med komforten. Givetvis är det inte särskilt estetiskt tilltalande med sömmar vända utåt, men när du känner bekvämligheten så kommer du nog tycka att det är värt det.

Dessa handskar säljs styckvis, vilket ger dig möjlighet att anpassa användningen efter dina behov. Oavsett om du behöver behandla svullnaden i en specifik hand eller föredrar att använda handskarna separat, ger Catell Kompressionshandskar den flexibilitet du behöver för att hantera din svullnad effektivt.

För att säkerställa hög kvalitet och användarkomfort tillverkas dessa kompressionshandskar av nylon och lycra. Detta ger en slitstark och elastisk konstruktion som ger en behaglig passform samtidigt som den ger det nödvändiga kompressionstrycket för att minska svullnad. Det är också viktigt att notera att Catell är latexfria, vilket gör dem lämpliga för personer med latexallergier.

Kompressionsklassen för dessa handskar ligger mellan 1-2, vilket motsvarar ett tryck på 15-25 mmHg. Denna nivå av kompression har visat sig vara effektiv för att lindra svullnad och förbättra blodcirkulationen.

Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa kompressionshandskar kanske inte är lämpliga för alla. Personer med diabetes, känslig hud, kända kontaktallergier, nedsatt känsel eller dålig cirkulation bör vara extra uppmärksamma på eventuellt tryck, skav eller ökad svullnad under användning. Det är också viktigt att notera att kompressionsterapi kan vara kontraindicerat vid vissa tillstånd, såsom pågående infektion/inflammation, hjärtproblem, tumörsjukdom, njur- och leversjukdom samt perifer neuropati. Vid osäkerhet är det alltid rekommenderat att rådfråga en läkare.

Med det sagt är Catell väldigt effektiva när det kommer till lindring av svullnad för händer och fingrar. Deras omsorgsfulla design och högkvalitativa material erbjuder överlägsen komfort och effektivitet. Det är dock viktigt att ta hänsyn till de angivna varningarna och kontraindikationerna för att säkerställa säker och korrekt användning. Men för de som behöver behandla svullnad i händerna är Catell en utmärkt lösning för att förbättra välbefinnandet och återfå rörligheten.

Fördelar:

 • Effektiv lindring av svullnad i händer och fingrar
 • Sömmar som är vända utåt för maximal komfort
 • Tillverkad av nylon och lycra för slitstyrka och elastisk passform
 • Kompressionsklass 1-2 för förbättrad blodcirkulation
 • Styckvis försäljning för anpassningsbar användning

Nackdelar:

 • Något dyra


9/10
EXPERTBETYG

2. Fingerlösa Kompressionshandskar

Fingerlösa så du kan göra annat samtidigt
Fingerlösa Kompressionshandskar

På en välförtjänt andra plats i vårt bäst-i-test hittar vi dessa fingerlösa kompressionshandskar. Dessa eleganta mörkgrå handskar är inte bara ett par snygga handskar, utan de erbjuder även enastående smärtlindring och förbättrad blodcirkulation. Oavsett om du lider av artrit, kalla händer eller allmän led- och muskelsmärta, kan dessa handskar vara en räddning för dig.

En av de mest framstående fördelarna med dessa handskar är deras fingerlösa design. Det betyder att du kan få lindring och stöd samtidigt som du behåller full användning av fingertopparna. Detta är särskilt värdefullt för människor som behöver fortsätta utföra precisionsuppgifter eller använda elektroniska enheter utan några hinder. Du kan enkelt skriva, använda din smartphone eller utföra andra uppgifter som kräver fingertoppskänsla, samtidigt som du får den önskade smärtlindringen.

Dessa fingerlösa kompressionshandskar är utformade för att lindra smärta och svullnad. De ger ett skonsamt tryck på dina händer, vilket minskar obehag och främjar bättre blodcirkulation. Detta är särskilt fördelaktigt för personer med artrit eller kalla händer, då det kan bidra till att öka välbefinnandet och ge lindring från stelhet. Dessutom kan de vara till hjälp för de som lider av allmän led- och muskelsmärta. Jag kombinerade dessa handskar med kompressionsstrumpor och upplevde en stor smärtlindring efter blott några timmar.

Den mjuka och elastiska känslan av tyget gör att dessa kompressionshandskar är mycket bekväma att bära hela dagen. Materialet, som huvudsakligen består av bomull, är skonsamt mot huden och ger en behaglig passform. Du kan enkelt ha på dig handskarna under längre perioder utan att känna obehag. Den grå färgen ger en elegant och mångsidig stil som passar till olika kläder och tillfällen.

Därmed erbjuder dessa fingerlösa kompressionshandskar både stil och funktion. Deras fingerlösa design möjliggör användning av fingertopparna samtidigt som de ger smärtlindring och förbättrad blodcirkulation.

Fördelar:

 • Fingerlös design för full användning av fingertopparna
 • Lindrar smärta och svullnad i händerna
 • Bidrar till förbättrad blodcirkulation
 • Väldigt skön passform
 • Mjukt och elastiskt tyg för långvarig bekvämlighet
 • För dig med artrit, kalla händer eller allmän led- och muskelsmärta

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Kompressionshandskar artrit

Perfekt för dig med artrit
Kompressionshandskar artrit

Dessa kompressionshandskar är särskilt utformade för att ge lindring till personer som lider av artrit i händerna. Med sitt behagliga tryck och förmåga att öka blodcirkulationen, erbjuder dessa handskar en påtaglig minskning av stelhet och smärta. Om du behöver ett pålitligt stöd för dina händer, kan dessa artrithandskar vara din perfekta följeslagare.

Det första som imponerar med handskarna är deras effektivitet. Genom att applicera ett lätt tryck på händerna bidrar handskarna till att öka blodflödet och samtidigt hämma inflammation. Resultatet är en tydlig minskning av smärta och obehag - något som märks väldigt fort. För personer som kämpar med artrit, kan dessa handskar vara en räddning när det kommer till att kunna utföra dagliga aktiviteter utan onödig smärta.

En annan fördel med dessa handskar är deras fingerlösa design. Detta innebär att de inte kommer att vara i vägen för dina dagliga sysslor. Du kan fortsätta att arbeta, skriva, laga mat eller utföra andra aktiviteter utan att handskarna blir ett hinder. Därmed är det perfekt för dig som har ett skrivbordsarbete. Den elastiska och bekväma passformen säkerställer att kompressionshandskarna sitter på plats utan att begränsa rörligheten.

Vidare levereras i ett paket med 2 stycken handskar, vilket är praktiskt för att kunna använda dem på båda händerna. Svart är den valda färgen för dessa handskar, vilket ger en stilren look. Materialen som används i konstruktionen av handskarna inkluderar bomull, polyester och elastan. Denna kombination av material ger en mjuk och behaglig känsla samtidigt som handskarna behåller sin elasticitet och form över tiden.

Det är dock viktigt att nämna att dessa handskar är tillgängliga i en specifik storlek, nämligen storlek S. Det är viktigt att se till att du väljer rätt storlek för att få den bästa passformen och effekten. För vissa personer kan storleksbegränsningen vara en nackdel. Det är alltid rekommenderat att mäta din hand noggrant innan du beställer för att säkerställa att du väljer rätt storlek.

Sammanfattningsvis är dessa kompressionshandskar en pålitlig och effektiv lösning för personer som lider av artrit i händerna. Deras förmåga att öka blodcirkulationen och minska smärta har gjort dem till ett populärt val för många. Den fingerlösa designen och bekväma passformen gör det möjligt att använda handskarna under dagliga aktiviteter utan begränsningar. Dock kan storleksbegränsningen vara en nackdel för vissa användare.

Fördelar:

 • Effektiva lindring av smärta och stelhet
 • Ökar blodcirkulationen och minskar inflammation
 • Fingerlös design för att underlätta dagliga aktiviteter
 • 2 elastiska och bekväma handskar för användning på båda händerna
 • Utmärkt för kalla händer

Nackdelar:

 • Endast tillgängliga i storlek S


Innan du köper kompressionshandskar — Tänk på dessa 5 faktorer

1. Användningsområde och behov

För att kunna välja rätt kompressionshandskar är det avgörande att förstå ditt specifika användningsområde och behov. Dessa handskar är utformade för att rikta in sig på olika problemområden och tillhandahålla lindring och stöd där det behövs som mest.

 • Svullnad: Om du lider av svullnad i händer eller fingrar kan de vara till stor hjälp. De applicerar nämligen ett jämnt tryck på de drabbade områdena och bidrar till att minska svullnad och ödem. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av tillstånd som ödem eller lymfödem.
 • Artrit: För personer med artrit kan kompressionshandskar vara ett värdefullt verktyg för att minska smärta och stelhet i händerna. Genom att ge en lätt kompression på lederna kan dessa handskar lindra obehag och främja rörlighet.
 • Led- och muskelsmärta: Led- och muskelsmärta kan också lindras med hjälp av dessa typer av handskar. Det tryck som handskarna applicerar kan bidra till att öka blodcirkulationen och därigenom minska inflammation och främja läkning. Detta gör dem idealiska för personer som lider av exempelvis karpaltunnelsyndrom eller överansträngning i händerna.
 • Förbättrad blodcirkulation: Förbättrad blodcirkulation är en ytterligare fördel med kompressionshandskar. Genom att öka blodflödet kan de hjälpa personer som lider av dålig blodcirkulation eller som behöver öka cirkulationen i sina händer för att undvika kalla händer eller domningar.

Genom att identifiera dina huvudsakliga problemområden och syften med att använda kompressionshandskar kan du välja handskar som är optimerade för att möta dina specifika behov. Oavsett om du behöver lindra svullnad, minska smärta eller förbättra blodcirkulationen, finns det handskar som är utformade för att hjälpa dig att må bättre och återfå funktionaliteten i dina händer.

2. Storlek och passform

Storlek och passform är givetvis av yttersta vikt för att uppnå optimal kompression och lindring. Att välja rätt storlek och passform är avgörande för att handskarna ska fungera effektivt och bekvämt.

För att säkerställa att du väljer rätt storlek är det bäst att noggrant mäta din hand. Detta kan göras genom att använda en måttband och mäta omkretsen av din handflata eller använda tillverkarens specifika mätdiagram. Det är viktigt att komma ihåg att olika tillverkare kan ha olika storleksguider, så se till att du följer rätt guide för den specifika produkt du är intresserad av.

När du väljer storlek är det viktigt att kompressionshandskarna sitter tätt men bekvämt på din hand. En för stor eller för liten storlek kan minska effektiviteten hos kompressionen eller orsaka obehag och begränsa rörligheten.

Utöver storleken är passformen också av betydelse. Kompressionshandskar bör vara jämnt åtsittande och täcka dina händer ordentligt. De ska inte vara för lösa eller för tighta. En korrekt passform hjälper till att applicera den rätta mängden kompression på dina händer och fingrar för att ge optimal lindring och stöd.

Storlek Handomkrets (cm)
XS 15-17
S 17-19
M 19-21
L 21-23
XL 23-25
XXL 25-27

Använd tabellen ovan som en grov riktlinje och se till att följa den specifika storleksguiden för den produkt du är intresserad av. Kom ihåg att en korrekt storlek och passform är nyckeln till att uppnå bästa möjliga kompression och komfort med dina handskar.

3. Material och kvalitet

Materialvalet för kompressionshandskar spelar en avgörande roll för komfort, elasticitet och hållbarhet. Vanliga material som används inkluderar bomull, nylon, lycra och elastan. Bomull erbjuder en mjuk och andningsbar känsla, medan syntetiska material som nylon och lycra ger mer elasticitet och kompression. Kontrollera kvaliteten på materialen för att säkerställa att handskarna är hållbara och behåller sin elasticitet över tiden. Högkvalitativa sömmar och konstruktion är också viktigt för att undvika skav och obehag under användning.

Tips: Läs gärna vår artikel om stödstrumpor som också använder kompression.

4. Grad av kompression

Kompression mäts vanligtvis i millimeter kvicksilver (mmHg) och olika kompressionsklasser kan ha olika effekter på blodcirkulation och svullnad.

Kompressionshandskar finns i olika grader av kompression, och valet av rätt grad beror på dina individuella behov och tillstånd. Lägre kompressionsklasser, såsom 15-20 mmHg, kan vara tillräckliga för milda besvär och lindra lätta symptom som svullnad och obehag i händerna. Dessa kan vara lämpliga för personer som upplever milda besvär av exempelvis artrit eller tillfällig svullnad.

För mer allvarliga tillstånd eller för personer som behöver mer intensiv kompression kan högre kompressionsklasser vara mer lämpliga. Kompressionshandskar med en kompressionsklass på 20-25 mmHg kan erbjuda starkare stöd och lindring för personer med exempelvis lymfödem eller kroniska svullnader.

Det är viktigt att notera att valet av rätt grad av kompression bör göras i samråd med din läkare eller sjukvårdspersonal. De kan bedöma dina individuella behov och ge rekommendationer baserade på din specifika situation. De kan ta hänsyn till faktorer som din hälsa, svullnadens omfattning och eventuella underliggande tillstånd för att hjälpa dig att välja rätt grad av kompression för bästa möjliga resultat.

Kompressionsklass Effekter och användning
15-20 mmHg Mild kompression, lämplig för milda besvär
20-25 mmHg Starkare kompression, mer lämplig för svårare tillstånd

5. Design och funktioner

Olika designelement och funktioner kan påverka både komforten och funktionaliteten hos handskarna.

 • Fingerlösa handskar: En vanlig designfaktor är om handskarna är fingerlösa eller täcker hela handen. Fingerlösa kompressionshandskar är populära eftersom de ger maximal rörlighet och möjlighet att använda fingertopparna för att utföra finmotoriska uppgifter som att skriva, använda en smartphone eller hantera små föremål. Dessa är idealiska för personer som behöver bibehålla fingertoppskänsla och precision under användning av handskarna.
 • Heltäckande handskar: Å andra sidan kan kompressionshandskar som täcker hela handen ge en mer omfattande kompression och stöd. Dessa handskar kan vara fördelaktiga för personer som har svårare svullnad eller ledproblem i hela handen och inte behöver samma nivå av frihet för fingertopparna.
 • Justerbara kardborreband: Förutom designen finns det olika funktioner som kan vara värdefulla att titta efter. Justerbara kardborreband är en vanlig funktion som tillåter dig att anpassa passformen av handskarna efter dina individuella behov och preferenser. Detta kan vara särskilt användbart om du behöver extra stöd eller om du vill justera kompressionen under dagen.
 • Sömmar vända utåt för att undvika skav: Sömmar som är vända utåt är en annan viktig designfunktion att överväga. Dessa sömmar placeras på utsidan av handskarna för att undvika skav och obehag mot huden. Detta är särskilt viktigt för personer med känslig hud eller de som kommer att bära handskarna under längre perioder.

Det är viktigt att identifiera vilka designelement och funktioner som är viktiga för dig och dina behov. Genom att välja kompressionshandskar med rätt design och funktioner kan du optimera både komforten och effektiviteten hos handskarna för att uppnå bästa möjliga resultat och lindring.

kompressionshandskar bäst i test

Vanliga frågor och svar om kompressionshandskar

Vad är syftet med att använda kompressionshandskar?

Kompressionshandskar används främst för att lindra svullnad, minska smärta och förbättra blodcirkulationen i händer och fingrar. De kan vara till hjälp för personer som lider av tillstånd som artrit, ödem, lymfödem, eller för de som behöver stöd och kompression efter skador eller operationer.

Hur fungerar kompressionshandskar?

De applicerar ett jämnt tryck på händerna och fingrarna, vilket hjälper till att öka blodcirkulationen och minska svullnad. Genom att stödja muskler och leder kan de också minska smärta och stelhet.

Vem kan dra nytta av att använda dessa typer av handskar?

De kan vara fördelaktiga för en bred målgrupp, inklusive personer med artrit, svullnad i händerna, åderbråck, idrottsskador, karpaltunnelsyndrom, eller de som behöver förbättra blodcirkulationen i händerna. Det är emellertid alltid bäst att konsultera en läkare för att få en individuell bedömning och rekommendation.

Kan jag använda kompressionshandskar hela dagen?

Ja, de kan bäras under större delen av dagen. Det är dock viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och ta korta pauser vid behov för att undvika överbelastning eller obehag. Kompressionshandskar kan också bäras under natten för kontinuerlig lindring och stöd.

Hur vet jag vilken storlek jag ska välja?

För att välja rätt storlek är det bäst att mäta omkretsen av din hand och jämföra med tillverkarens storlekstabell. Det är viktigt att få en tät, men bekväm passform för optimal kompression och komfort. Om du är osäker kan du be om råd från tillverkaren eller prova olika storlekar för att hitta den bästa passformen.

Kan jag tvätta kompressionshandskar?

Ja, de flesta kompressionshandskar kan tvättas för att hålla dem rena och fräscha. Följ dock alltid tillverkarens instruktioner för tvätt och skötsel. Vissa handskar kan behöva handtvättas eller tvättas i kallt vatten för att behålla sin elasticitet och funktion.

Finns det några biverkningar med att använda kompressionshandskar?

Generellt sett är biverkningarna av att använda kompressionshandskar minimala. Vissa användare kan dock uppleva obehag eller klåda, särskilt om handskarna är för tighta eller om de inte passar korrekt. För personer med vissa medicinska tillstånd, som diabetes eller kärlproblem, är det vara viktigt att först rådgöra med en läkare innan man använder dessa typer av handskar för att undvika eventuella komplikationer.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.