HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Krocketspel bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Krocketspel för 6 personer
Bäst-i-test 2024

Krocketspel bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Krocketspel för 6 personer

Krocketspel för 6 personer
 • 6 klubbor och handtag
 • 6 bollar
 • 2 målstavar
 • 10 bågar
 • 1 canvasväska med dragkedja och handtag
 • Flerspråkig regelbok och instruktioner
 • Setet väger 8 kg
Nackdelar:
 • Kostsamt
 

2. Bex Krocket 6 personer

Bex Krocket 6 personer
 • 6 köpcentrum och handtag
 • 6 bollar
 • 2 målpinnar
 • 10 hoops
 • 1 bomullsväska
 • Tillverkat i björkträ
 • Väger 3 kg
 

3. Krocketspel 4 personer

Krocketspel 4 personer
 • Garanti på 2 år
 • Krocketspel i trä för 4 deltagare
 • 4 träklubbor (75 cm)
 • Levereras i praktisk påse
 • Väger 1,8 kg
Innehåll [ visa ]

Krocketspel → Bäst-i-test (2024) — Köpguide

I denna artikel kommer vi att ta en titt på krocketspel bäst i test, samt ge dig en omfattande köpguide med för- och nackdelar för varje set, så att du kan göra ett informerat val när du köper ett krocketset. Oavsett om du är en erfaren krocketspelare eller en nybörjare, så kommer denna artikel att ge dig allt du behöver veta för att välja det bästa krocketsetet för din familj och dina behov.

krocketspel bäst i test

Köpguide för krocketspel — Att tänka på innan ditt köp

Att välja rätt krocketspel kan vara en utmaning, särskilt när det finns så många olika varianter att välja mellan. För att hjälpa dig att hitta det perfekta setet för din familj, har vi sammanställt en omfattande köpguide med 10 faktorer som du bör tänka på innan du köper ett krocketset.

1. Material

Det första du bör tänka på när du köper ett krocketset är materialet. De flesta är tillverkade av trä, men det finns också billigare set som är tillverkade av metall eller plast. Trä är det vanligaste valet och är också det mest traditionella materialet.

2. Antal klubbor

Antalet klubbor som följer med i setet är också en viktig faktor att tänka på. De flesta set innehåller sex klubbor, men det finns också set med åtta eller tio klubbor. Ju fler klubbor som ingår i setet, desto fler personer kan spela samtidigt. Tänk på antalet personer som kommer att spela för att välja rätt storlek på ditt krocketspel.

krocketspel 6 personer

3. Storlek på klubborna

Storleken på klubborna är en annan viktig faktor att tänka på. Vanligtvis är krocketklubborna mellan 70 och 90 centimeter långa. Tänk på åldern på spelarna och välj en lämplig storlek. Om du vill ha en mer allsidig uppsättning klubbor som passar både barn och vuxna, bör du överväga att köpa ett set med justerbara klubbor.

4. Bollarnas storlek

Bollarnas storlek är också en faktor att tänka på. De flesta krocketspel innehåller bollar med en diameter på mellan sex och åtta centimeter. Mindre bollar passar bättre för yngre spelare medan större bollar passar bättre för vuxna.

5. Vikt

Vikten på krocketklubborna och bollarna kan variera mellan olika set. Tyngre klubbor kan vara mer hållbara men kan också vara svårare att hantera, särskilt för yngre spelare. Lätta klubbor kan vara enklare att hantera men är även mindre slittåliga.

6. Tillbehör

Vissa krocketset innehåller bara klubbor och bollar, medan andra också innehåller andra tillbehör som markeringar och hinder. Om du vill ha ett mer komplett krocketspel som också inkluderar tillbehör bör du överväga ett set med hinder och markeringar. Detta är givetvis dyrare men då kan du börja spela direkt.

7. Kvalitet

Kvaliteten på krocketsetet är också en faktor att tänka på. Ett högkvalitativt set håller länge och ger en bättre spelupplevelse. Tänk på varumärket och läs recensioner från andra kunder för att bedöma kvaliteten innan du köper.

8. Pris

Priset på krocketspel varierar från några hundralappar till flera tusen kronor. Det är viktigt att ha en budget i åtanke när du köper ett krocketset. Tänk på vad du är villig att betala och jämför priser från olika återförsäljare för att hitta det bästa erbjudandet.

9. Transport och förvaring

Tänk på hur du kommer att transportera och förvara ditt krocketspel. Om du planerar att ta med det på utflykter eller semestrar bör du överväga ett set som är lätt att transportera där det ingår en smidigt väska i köpet.

10. Garanti och returpolicy

Sist men inte minst, tänk på garantin och returpolicyn när du köper ett krocketspel. En bra garanti kan ge dig extra trygghet när du köper ett set.

Summa summarum: när du köper ett krocketset bör du tänka på material, antal klubbor, storlek på klubborna, bollarnas storlek, vikt, tillbehör, kvalitet, pris, transport och förvaring, samt garantin och returpolicyn. Genom att tänka på dessa faktorer kan du välja det bästa krocketspelet för dig och din familj och njuta av en rolig utomhusaktivitet tillsammans.

För- och nackdelar med krocketspel

Fördelar

 • Socialt: Krocketspel är en social utomhusaktivitet som passar för både barn och vuxna. Det är en bra aktivitet för att umgås med familj och vänner.
 • Enkel att lära sig: Krocket är enkelt att lära sig och kräver inte mycket erfarenhet eller träning för att spela.
 • Utvecklar färdigheter: Det kräver precision och strategi vilket kan hjälpa till att utveckla spelares färdigheter i dessa områden.
 • Utomhusaktivitet: Det är en utomhusaktivitet som kan spelas på allehanda gräsmattor och parker. Det är en bra aktivitet för att komma ut i friska luften och njuta av naturen.
 • Passar för alla åldrar: Det är en aktivitet som passar för alla åldrar.

Nackdelar

 • Beroende av vädret: Krocketspel är en utomhusaktivitet och kan bara spelas när vädret tillåter det. Om det är för blåsigt eller regnigt är det varken lätt eller roligt att spela.
 • Behöver stort utrymme: Det kräver en stor yta för att spelas på, vilket kan vara svårt att hitta om du bor i en stad eller i ett mindre bostadsområde.
 • Inte en högintensiv aktivitet: Det är definitivt inte en högintensiv aktivitet, vilket kan göra det mindre attraktivt för personer som vill ha ett mer ansträngande spel.
 • Kan bli repetitivt: Det är dessvärre en aktivitet som blir repetitiv efter ett tag, särskilt om du spelar det ofta. Det kan behövas variation eller nya utmaningar för att hålla spelet intressant. Givetvis kan man ändra reglerna något, men det kommer ändock bli repetitivt.

Slutsats

Sammanfattningsvis är alltså krocketspel en rolig och social utomhusaktivitet som passar för alla åldrar och utvecklar spelares färdigheter i precision och strategi. Men det är också beroende av vädret, kräver en stor yta, behöver underhåll och kan bli repetitivt. Tänk på dessa för- och nackdelar när du bestämmer om detta är rätt val för dig och din familj.

Vid val av krocketspel bör man tänka på faktorer som material, antal klubbor, storlek på klubborna, bollarnas storlek, vikt, tillbehör, kvalitet, pris, transport och förvaring, samt garantin och returpolicyn. Genom att tänka på dessa faktorer kan man välja det bästa krocketsetet för sina behov.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.