HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Kupevärmare bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Kupévärmare WaveLine 1700W
Bäst-i-test 2024

Kupevärmare bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Kupévärmare WaveLine 1700W

Kupévärmare WaveLine 1700W
 • Garanti på 5 år
 • Låg ljudnivå för en tyst och avslappnad körupplevelse
 • Flexibelt 360° vinklingsbart fäste med bajonettanslutning
 • Medföljande golvstativ, väggfäste och quick clip
 • On/Off-knapp med effektinställning
 • Avancerad motorteknik för ökad effektivitet
 • Temperaturstyrd uteffekt med PTC-funktion
 • Automatiskt överhettningsskydd
 

2. Termini II 1700

Termini II 1700
 • Flexibel effektjustering med två lägen för optimal värme
 • Anpassningsbart PTC-element för effektiv och energisnål drift
 • Pålitliga säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och smältsäkring
 • Tillverkad enligt höga kvalitetsstandarder för pålitlighet och hållbarhet
 

3. Kupevärmare MK Mini 900W

Kupevärmare MK Mini 900W
 • Imponerande prestanda trots sin lilla storlek
 • Självjusterande effekt baserat på omgivningstemperaturen
 • Enkel montering med medföljande fäste
 • Snabb uppvärmning av kupén med kraftig luftgenomströmning
Nackdelar:
 • Mindre lämplig för större fordon
Innehåll [ visa ]

Bäst kupévärmare → Bäst-i-test (2024) — 3 bästa kupévärmare

Vintertid kan det vara en prövning att stiga in i en iskall bil och försöka värma upp den innan man kan njuta av en behaglig resa. En lösning på detta frustrerande problem är att investera i en pålitlig kupévärmare. År 2024 finns det en rad innovativa och effektiva kupévärmare på marknaden som kan göra dina körupplevelser under kalla väderförhållanden mycket mer behagliga.

På denna sida kommer vi att utforska de bästa kupévärmarna och ge dig all den information du behöver för att fatta ett informerat beslut. Vi kommer att granska olika modeller, deras egenskaper och förmågor, och diskutera för- och nackdelarna med varje alternativ.

Bästa kupévärmare 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Kupévärmare WaveLine 1700W

Bästa kupévärmaren 2024
Kupévärmare WaveLine 1700W

Denna imponerande kupévärmare från svenska Calix kombinerar effektivitet och användarvänlighet i ett miniformat, vilket gör den till det ultimata valet för att hålla kupén varm och bekväm under vinterkörningen. Med en imponerande lista över fördelar och smarta funktioner visade sig WaveLine vara en värdig förstaplats i vårt test.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos WaveLine är dess låga ljudnivå. Du behöver inte oroa dig för irriterande brummande eller störande ljud under din bilresa. Istället kan du njuta av en tyst och avslappnad atmosfär medan kupévärmaren arbetar i bakgrunden för att hålla temperaturen på en behaglig nivå.

En annan fördel med WaveLine är den generösa garantin på 5 år. Detta ger dig extra trygghet och försäkrar dig om att du har en pålitlig produkt som står emot tidens prövningar. Med en så lång garantitid kan du vara säker på att du kommer att få en långvarig och pålitlig värmeupplevelse i din bil.

WaveLine kommer också med ett 360° vinklingsbart fäste med bajonettanslutning, vilket ger dig flexibilitet och möjlighet att anpassa värmaren efter dina behov. Oavsett om du föredrar att rikta värmen mot passagerarutrymmet eller fokusera på vindrutan, kan du enkelt justera fästet för att uppnå optimal värmeutbredning.

För att ge ännu mer mångsidighet inkluderar WaveLine även golvstativ, väggfäste och quick clip i förpackningen. Detta gör det möjligt att använda värmaren i olika situationer och monteringsalternativ, oavsett om det är i bilen, hemma eller på kontoret. Det är en praktisk funktion som ger extra flexibilitet och användarvänlighet.

En annan positiv aspekt av WaveLine är dess on/off-knapp med effektinställning. Detta ger dig möjlighet att enkelt kontrollera värmaren och anpassa värmen efter dina preferenser och behov. Du kan välja mellan olika effektlägen för att säkerställa optimal värme och komfort i kupén.

WaveLine är utrustad med den senaste motortekniken som garanterar ökad effektivitet och prestanda. Med denna teknik kan du vara säker på att värmaren arbetar på toppnivå och ger snabb och pålitlig uppvärmning även vid extrema temperaturer.

En viktig funktion som erbjuds av WaveLine är dess temperaturstyrda uteffekt, som regleras av en PTC (Positive Temperature Coefficient)-funktion. Vid -25°C kan du förvänta dig en imponerande effekt på antingen 1100W eller 1700W, beroende på dina behov. Detta garanterar att du får tillräckligt med värme för att hålla kupén varm och bekväm, även under de kallaste vinterdagarna.

För att säkerställa säker användning är denna kupévärmare utrustad med automatiskt överhettningsskydd som löser ut vid behov. Detta skydd säkerställer att värmaren inte överhettas och ger dig extra trygghet och säkerhet under användningen.

Summa summarum är WaveLine en imponerande kupévärmare i miniformat som erbjuder effektiv värme och användarvänlighet. Med dess låga ljudnivå, generösa garantitid, flexibla fäste och smarta funktioner är WaveLine det perfekta valet för att hålla kupén varm och bekväm under vinterresorna.

Fördelar:

 • Garanti på 5 år
 • Låg ljudnivå för en tyst och avslappnad körupplevelse
 • Flexibelt 360° vinklingsbart fäste med bajonettanslutning
 • Medföljande golvstativ, väggfäste och quick clip
 • On/Off-knapp med effektinställning
 • Avancerad motorteknik för ökad effektivitet
 • Temperaturstyrd uteffekt med PTC-funktion
 • Automatiskt överhettningsskydd

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Termini II 1700

Perfekt för medelstora till stora personbilar
Termini II 1700

Denna imponerande kupévärmare imponerade på oss med sin effektivitet och förmåga att skapa en varm och bekväm kupé, även under de kallaste vinterdagarna. Med sin imponerande prestanda och smarta funktioner tog Termini II 1700 en välförtjänt andraplats i vårt bäst-i-test.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Termini II 1700 är dess flexibilitet när det kommer till effektlägen. Användaren kan välja mellan två effektnivåer, beroende på behovet. Vid extrema -25°C kan du njuta av full kraft med en imponerande effekt på 1700W i Nivå 2-läget. Detta garanterar snabb och effektiv uppvärmning av kupén, så att du kan stiga in i en varm och bekväm bil utan fördröjning. För mildare vinterdagar finns även Nivå 1-läget med en effekt på 830W, vilket fortfarande ger tillräckligt med värme för att hålla bilen bekväm och frostfri.

En annan fördel med Termini II 1700 är dess pålitliga PTC-element (Positive Temperature Coefficient), som anpassar effekten baserat på insugningsluftens temperatur. Detta säkerställer att värmaren arbetar optimalt och effektivt under olika förhållanden. Det är en smart funktion som bidrar till att spara energi och säkerställer att du får rätt mängd värme precis när du behöver det.

När det kommer till säkerhet, har Termini II 1700 flera skyddsfunktioner. Den är utrustad med ett automatiskt överhettningsskydd som löser ut om värmaren blir för varm. När detta inträffar behöver du bara dra ur kontakten och vänta i cirka 30 minuter tills kupévärmaren har svalnat innan du kan använda den igen. Dessutom finns det en smältsäkring som ger extra skydd vid höga temperaturer. (Om denna säkring löses ut måste du skicka in värmaren för undersökning av felorsak.)

När det gäller kvalitet och tillverkning är DEFA ett företag som lever upp till de högsta standarderna. De är certifierade enligt ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 och OHSAS 18001:2007. Dessutom uppfyller alla deras kablar och motorvärmeprodukter ISO/TS 16949:2002-standarden. Detta ger en extra trygghet när du väljer Termini II 1700, vetandes att du investerar i en pålitlig och välgjord kupévärmare.

Sammanfattningsvis är DEFA Termini II 1700 en grymt bra kupévärmare som levererar effektiv värme i ett kompakt format. Dess flexibla effektlägen, anpassningsbara PTC-element och säkerhetsfunktioner gör den till ett utmärkt val för att hålla kupén varm och bekväm under vintermånaderna.

Fördelar:

 • Flexibel effektjustering med två lägen för optimal värme
 • Anpassningsbart PTC-element för effektiv och energisnål drift
 • Pålitliga säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och smältsäkring
 • Tillverkad enligt höga kvalitetsstandarder för pålitlighet och hållbarhet

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Kupevärmare MK Mini 900W

En av de minsta kupévärmarna
Kupevärmare MK Mini 900W

Kupevärmare MK Mini 900W överraskade oss positivt med sin imponerande prestanda och kompakta design. Detta lilla kraftpaket tog en välförtjänt tredjeplats i vårt test och visade sig vara ett utmärkt val för ägare av mindre bilar som inte vill kompromissa med värme och komfort under kalla dagar.

En av de första sakerna som fångar ens uppmärksamhet är storleken på MK Mini. Med sina små dimensioner på endast 120x65x150 mm är det nästan svårt att tro att den kan producera tillräckligt med värme för att värma upp kupén. Men låt dig inte luras av dess kompakta form - MK Mini levererar imponerande prestanda som får dig att glömma allt annat.

En av de mest lysande aspekterna med Kupevärmare MK Mini 900W är dess självjusterande effekt. Den är utrustad med ett PTC-element som kontinuerligt övervakar omgivningstemperaturen och reglerar värmarens effekt därefter. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att värmaren överhettas eller inte genererar tillräckligt med värme när det behövs som mest.

När temperaturen sjunker till extrema -25°C, kan du förvänta dig att MK Mini arbetar med full kraft och producerar en imponerande effekt på ca 900W. Detta garanterar en snabb uppvärmning av kupén och skapar en varm och mysig miljö innan du ens har hunnit ta av dig vinterjackan. När omgivningstemperaturen når nollstrecket sjunker värmarens effekt något till ca 750W, vilket fortfarande är tillräckligt för att hålla bilen bekväm och frostfri.

En annan fördel med MK Mini är dess enkelhet när det kommer till montering. Den levereras med ett praktiskt fäste som gör installationen enkel och smidig. Du kan snabbt och säkert fästa värmaren på valfri plats i bilen utan att behöva oroa dig för komplicerade monteringsprocesser. Detta gör att MK Mini kan installeras både permanent och flyttas mellan olika fordon vid behov.

När det kommer till luftgenomströmning imponerar MK Mini trots sin lilla storlek. Den genererar en kraftig luftström som snabbt sprider värmen genom hela kupén. Du behöver inte vänta länge på att känna effekten av värmaren - den levererar omedelbar värme för att göra din bilresa behaglig och trivsam även under de kallaste vinterdagarna.

Således är Kupevärmare MK Mini 900W en imponerande liten kupévärmare som tar minimalt med plats men ger maximal komfort. Dess självjusterande effekt, enkel montering och kraftfulla luftgenomströmning gör den till ett utmärkt val för ägare av mindre bilar som söker pålitlig och snabb uppvärmning. Även om den kanske inte passar för de allra kallaste klimaten eller större fordon, är MK Mini ett utmärkt alternativ för att göra dina bilresor under vintern mer behagliga och varma.

Fördelar:

 • Imponerande prestanda trots sin lilla storlek
 • Självjusterande effekt baserat på omgivningstemperaturen
 • Enkel montering med medföljande fäste
 • Snabb uppvärmning av kupén med kraftig luftgenomströmning

Nackdelar:

 • Mindre lämplig för större fordon


Innan du köper kupévärmare — Tänk på dessa 4 faktorer

Att välja rätt kupévärmare för din bil kan göra skillnaden mellan en kall och obehaglig resa och en varm och bekväm körupplevelse. Det finns flera faktorer som du bör överväga innan du gör ditt köp. I denna köpguide kommer vi att gå igenom 4 viktiga faktorer som hjälper dig att fatta ett informerat beslut.

1. Effekt och värmekapacitet

När det kommer till effekt och värmekapacitet är det viktigt att välja en kupévärmare som kan leverera tillräckligt med värme för att snabbt och effektivt värma upp kupén på din bil. En högre effekt betyder att värmaren kan generera mer värme och snabbare värma upp bilens interiör. Detta är särskilt viktigt om du bor i områden med extremt kalla vintrar eller om du har en större bil med mer utrymme att värma.

När du tittar på produktspecifikationerna för en kupévärmare bör du leta efter information om dess effekt vid olika temperaturer. Vissa modeller kan ha justerbar effekt beroende på omgivningstemperaturen för att optimera värmeutsläppet och energiförbrukningen. Det är också bra att vara medveten om hur värmekapaciteten kan variera beroende på omgivningstemperaturen. Vissa värmare kan minska sin effekt vid högre temperaturer för att undvika överhettning och spara energi.

Genom att jämföra olika modeller och deras effekt- och värmekapacitet kan du hitta en kupévärmare som passar dina behov och ger tillräcklig värme för att hålla kupén varm och bekväm under kalla vinterdagar.

2. Installation och montering

Det finns olika sätt att installera och montera en kupévärmare i din bil, och det är viktigt att välja en metod som passar dina behov och preferenser.

En del kupévärmare kommer med medföljande fästen eller klämmor som gör det enkelt att montera värmaren på ett säkert sätt i bilen. Dessa fästen kan vara utformade för att passa specifika bilmodeller eller vara mer allmänna och passa de flesta fordon. Med rätt fästen eller klämmor kan du enkelt montera och ta bort värmaren vid behov, vilket gör den portabel och lämplig för användning i olika fordon.

Å andra sidan kan vissa kupévärmare kräva professionell installation. Detta kan vara fallet för mer avancerade eller permanenta installationer där värmaren integreras i bilens elsystem eller kräver särskild anslutning. Professionell installation kan vara mer kostsamt, men det kan ge en mer pålitlig och säker anslutning.

När du väljer en kupévärmare bör du också överväga om du vill ha möjligheten att flytta värmaren mellan olika fordon eller om du föredrar en permanent installation. Portabla modeller med enkel montering kan vara fördelaktiga om du har flera fordon som du vill använda värmaren i. Å andra sidan kan en permanent installation vara mer praktisk om du har en specifik bil där du kommer att använda värmaren regelbundet.

3. Säkerhetsfunktioner

När du köper en kupévärmare är säkerheten en avgörande faktor att ta hänsyn till. Det är viktigt att se efter modeller som är utrustade med olika säkerhetsfunktioner för att skydda dig och din bil mot eventuella risker och olyckor.

 • Överhettningsskydd: En av de viktigaste säkerhetsfunktionerna att leta efter är överhettningsskydd. Detta skyddar värmaren från att överhettas och minskar risken för brand. Om kupévärmaren blir för varm kommer överhettningsskyddet att lösa ut och stänga av värmaren automatiskt för att förhindra skador och farliga situationer. Detta ger dig extra trygghet och säkerhet när du använder kupévärmaren.
 • Kortslutningsskydd: Kortslutningsskydd är en annan viktig säkerhetsfunktion att se efter. Detta skyddar mot eventuella kortslutningar i värmaren som kan orsaka brand eller skador på fordonets elsystem. Genom att ha ett inbyggt kortslutningsskydd kan kupévärmaren upptäcka och hantera eventuella fel eller kortslutningar och vidta åtgärder för att förhindra farliga situationer.
 • Automatisk avstängning: Automatisk avstängning vid överbelastning är också en viktig säkerhetsfunktion. Om värmaren belastas för mycket och riskerar att överhettas eller skadas kan denna funktion stänga av värmaren automatiskt för att skydda både dig och din bil. Detta är särskilt viktigt om du använder värmaren under långa perioder eller om det finns risk för överbelastning av värmaren.

Genom att välja en kupévärmare med ovanstående säkerhetsfunktioner kan du känna dig trygg och säker när du använder värmaren. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer för säker användning och att vara medveten om eventuella säkerhetsaspekter som är specifika för den valda modellen.

4. Styrningsalternativ

Det finns olika sätt att styra och justera temperaturen och inställningarna på kupévärmaren, och det är viktigt att välja en modell som passar dina preferenser och behov.

 • Enkel on/off-funktion: Enkla on/off-funktioner är vanligt förekommande på många kupévärmare. Dessa modeller erbjuder enkelhet och användarvänlighet, där du helt enkelt slår på eller stänger av värmaren utan att behöva göra några ytterligare inställningar. Detta kan vara lämpligt om du föredrar en enkel och snabb lösning för att värma upp bilens kupé.
 • Termostatfunktion: Vissa modeller har termostatfunktion, vilket gör det möjligt att ställa in och behålla en önskad temperatur. Med en termostat kan du justera värmen på ett mer exakt sätt och få en mer konsekvent temperatur i bilen. Du kan ställa in önskad temperatur och värmaren kommer att reglera sig själv för att upprätthålla den inställda nivån.
 • Fjärrkontroll: Fjärrkontroll är ett annat vanligt styrningsalternativ för kupévärmare. Detta gör att du kan styra och justera värmaren på avstånd, vilket ger extra bekvämlighet och användarvänlighet. Du kan enkelt ändra inställningar utan att behöva nå värmaren fysiskt, vilket är särskilt praktiskt om du vill förvärma bilen innan du kliver in.

Det är viktigt att välja ett styrningsalternativ som passar dina preferenser och behov. Tänk på hur du föredrar att kontrollera värmaren och vilken typ av inställningsprecision du letar efter. Oavsett om det är en enkel on/off-funktion, termostat eller fjärrkontroll, se till att välja en kupévärmare med de styrningsalternativ som passar dig bäst.

kupevärmare bäst i test

Vanliga frågor och svar om kupévärmare

Vad är en kupévärmare och vad används den till?

En kupévärmare är en elektrisk enhet som används för att värma upp bilens kupé under kalla väderförhållanden. Den är speciellt utformad för att ge extra värme och komfort till förare och passagerare.

Hur fungerar en kupévärmare?

De fungerar genom att omvandla elektrisk energi till värmeenergi. Den tar ström från bilens elsystem eller externt eluttag och använder den för att generera värme. Värmen sprids sedan i bilens kupé genom fläktar eller genom konvektion.

Vilken typ av strömkrav har en kupévärmare?

De flesta är utformade för att fungera på 12V-ström från bilens elsystem. Vissa modeller kan även anslutas till 230V eluttag för användning utanför bilen.

Kan jag använda en kupévärmare när motorn är avstängd?

Ja, vissa kupévärmare kan användas när motorn är avstängd. Dessa modeller är vanligtvis portabla och ansluts till bilens elsystem med en extern strömkälla, till exempel en extern batterikälla. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer för att undvika att tömma bilens batteri.

Hur mycket energi förbrukar en kupévärmare?

Energiförbrukningen hos en kupévärmare varierar beroende på modell och effekt. Generellt sett kan en värmare förbruka mellan 100-200 watt per timme. Det är viktigt att vara medveten om energiförbrukningen och se till att bilens batteri och elsystem klarar av belastningen.

Kan jag använda en kupévärmare i alla typer av bilar?

Ja, de kan användas i de flesta typer av bilar, inklusive personbilar, SUV:ar, minibussar och lastbilar. Det är dock viktigt att välja en kupévärmare som är kompatibel med din bilmodell och som passar storleken på kupén.

Är det säkert att använda en kupévärmare?

Ja, det är säkert att använda en kupévärmare om den används korrekt och enligt tillverkarens instruktioner. Det är viktigt att se till att värmaren är installerad och monterad på ett säkert sätt och att den används inom sina angivna gränser. Se till att vara försiktig med att undvika brandrisk och överhettning genom att inte täcka eller blockera värmaren.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.