HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Lamellgardiner bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Dekosol lamellgardin
Bäst-i-test 2024

Lamellgardiner bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Dekosol lamellgardin

Dekosol lamellgardin
 • Ljusfiltrerande lameller ger ett funktionellt och behagligt solskydd
 • Möjlighet att prova lameller i olika färger för att skapa en unik och personlig stil
 • Enkel och smidig montering med medföljande hängare och bottenvikter
 • Ger ett stilrent och elegant intryck med snygg färg och fint ljusinsläpp
 

2. Lamellgardin Eclipse 240x250cm

  Lamellgardin Eclipse 240x250cm
 • Passar perfekt för både stora och små fönster
 • Flexibilitet i användningen
 • Sidodragssystemet ger enkel och precis kontroll över ljusinsläppet
 • Mörkläggande egenskaper möjliggör total avskärmning och skapar en mysig atmosfär
 • Robust konstruktion i polyester och aluminium garanterar långvarig hållbarhet

i samarbete med PriceRunner

 

3. Lamell SOLUNA grå 100x260cm

  Lamell SOLUNA grå 100x260cm
 • Skräddarsytt solskydd och flexibilitet för att reglera ljusinsläppet
 • Transparenta lameller ger arbetsvänligt ljusinsläpp utan att bländas av solen
 • Diskret och stilren design som passar väl in i olika inredningsstilar

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Bäst Lamellgardiner → Bäst-i-test (2024) — Kontrollera ljusinsläpp

Lamellgardiner har blivit en alltmer populär lösning när det gäller att skapa den perfekta balansen mellan ljusinsläpp och insyn i ditt hem eller kontor. Med deras moderna design och praktiska funktioner erbjuder lamellgardiner en mängd fördelar som gör dem till ett idealiskt val för alla typer av rum och fönster.

En av de främsta fördelarna med lamellgardiner är deras förmåga att erbjuda fullständig kontroll över ljusinsläpp och insyn. Med vertikala lameller kan du enkelt justera mängden ljus som släpps in i rummet genom att vrida lamellerna i önskad vinkel. På så sätt kan du skapa den perfekta atmosfären för varje tillfälle, oavsett om det är att skapa en mysig stämning i vardagsrummet eller att skapa en arbetsvänlig miljö på kontoret.

Utöver att hantera ljusinsläppet kan lamellgardiner också agera som ett insynsskydd. Genom att justera lamellerna kan du bekvämt blockera oönskade blickar. Detta är särskilt fördelaktigt för bostäder eller kontor som ligger på platser med tättbebyggda områden eller där integritet är av största vikt.

Bästa lamellgardinerna 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Dekosol lamellgardin

Två paket med lameller räcker till 1 meter skena
Dekosol lamellgardin

Detta är tveklöst det ohotade första valet i vårt bäst-i-test av lamellgardiner 2024 - den imponerande Dekosol. Denna ljusfiltrerande lamellgardin erbjuder både ett praktiskt och dekorativt solskydd, vilket gör den till en perfekt lösning för stora fönster och ett utmärkt alternativ när du vill anpassa ditt hem efter dina behov.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Dekosol är dess flexibilitet och anpassningsbarhet. Med möjligheten att prova lameller i olika färger på samma skena kan du skapa en unik och personlig stil i ditt hem. Detta ger dig möjlighet att utforska olika designalternativ och skapa en visuell effekt som passar din inredning perfekt. Varför inte låta din kreativitet flöda och skapa en elegant och dynamisk atmosfär?

Dekosol Lamellgardin levereras i ett 8-pack, vilket ger dig tillräckligt med lameller för att täcka en meter skena. Medföljande hängare och bottenvikter gör monteringen enkel och smidig. När det kommer till längden är gardinen 250 cm lång, vilket ger tillräckligt med utrymme för att passa olika fönsterstorlekar. Dess breda dimensioner på 8,9 cm ger en imponerande närvaro och skapar en modern och stilren look.

Det är viktigt att notera att trots Dekosol Lamellgardins imponerande egenskaper och estetiska tilltalande design, kan det finnas vissa utmaningar för vissa användare. Enligt somliga kunders erfarenheter kan det vara en utmaning att få lamellerna raka och korrekt justerade. Detta kan kräva lite knep och knåp och tålamod för att uppnå önskat resultat. Det är dock glädjande att resultatet blir enastående när man väl lyckas, men var beredd på att det kan krävas lite pyssel.

Med det sagt ger dessa gardiner ett stilrent och elegant intryck samtidigt som den filtrerar ljuset på ett behagligt sätt. Detta skapar en harmonisk och ljus atmosfär i ditt hem, samtidigt som den ger ett viktigt solskydd. Det är värt att notera att när lamellerna dras helt åt sidorna kan de uppfattas som lätt gulaktiga, men framför fönstret återspeglar de korrekt färgerna på fönsterkarmar och lister. Detta är något att överväga beroende på ditt specifika ljusinsläpp och estetiska preferenser.

Summa summarum ger Dekosol Lamellgardin enastående funktionalitet och stil för att möta dina solskyddsbehov. Med sin flexibilitet och dekorativa potential ger den dig möjlighet att skapa en personlig och unik atmosfär i ditt hem. Trots vissa justeringsutmaningar är Dekosol ett utmärkt val för dem som söker ett praktiskt och stilfullt solskydd som kommer att förhöja utseendet och känslan i deras rum.

Fördelar:

 • Ljusfiltrerande lameller ger ett funktionellt och behagligt solskydd
 • Möjlighet att prova lameller i olika färger för att skapa en unik och personlig stil
 • Enkel och smidig montering med medföljande hängare och bottenvikter
 • Ger ett stilrent och elegant intryck med snygg färg och fint ljusinsläpp

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Lamellgardin Eclipse 240x250cm

Utmärkt mörkläggning
Lamellgardin Eclipse 240x250cm

Denna eleganta men samtidigt funktionella lamellgardin har intagit en väl förtjänt andra plats i vårt bäst-i-test och erbjuder enastående funktionalitet och estetik för både stora och små fönster.

Med sina generösa mått på 240x250 cm är Lamellgardin Eclipse perfekt anpassad för att komplettera stora fönster och uterum. Dess imponerande design gör dock att den också passar utmärkt för mindre fönster, vilket ger en flexibilitet som imponerar på alla användare. Oavsett storlek på fönstret kommer Eclipse att ge en sofistikerad och stilfull touch till ditt rum.

En av de mest framstående egenskaperna hos Lamellgardin Eclipse är dess sidodragssystem, som gör det möjligt att enkelt justera mängden ljusinsläpp efter dina önskemål. Genom att vrida lamellerna i sidled kan du kontrollera ljuset och skapa den perfekta atmosfären för varje tillfälle. Behovet av att släppa in maximalt ljus eller skapa en mer avskärmad miljö ligger i dina händer. Med hjälp av det praktiska dragsnöret kan du också smidigt förflytta lamellerna helt åt sidan, vilket ger dig enkel och bekväm åtkomst till dina fönster.

Vidare har de också en mörkläggande funktion, vilket gör det till ett utmärkt val för rum där totalt mörker önskas. Detta gör att du kan skapa en mysig och avkopplande atmosfär, särskilt i sovrum eller rum där behovet av avskildhet och avskärmning är högt. Med Eclipse kan du njuta av en välbehövlig natts sömn eller skapa den perfekta TV-känslan i ditt vardagsrum och slippa reflektioner.

När det gäller teknisk information har Lamellgardin Eclipse en bredd på 89 mm, vilket ger en imponerande närvaro och stil på fönstret. Dess konstruktion i polyester och aluminium garanterar långvarig hållbarhet och enkel skötsel. Den robusta och högkvalitativa konstruktionen gör att Eclipse kan stå emot tidens tand - något man verkligen känner när man vidrör materialet.

Även om Eclipse har många fördelar och imponerande egenskaper, kan det finnas vissa aspekter som kan upplevas som mindre fördelaktiga för vissa användare. Den mörkläggande funktionen kan vara överflödig i rum där maximalt ljusinsläpp och insyn är önskade. Dessutom kan den breda bredden på 89 mm vara mindre lämplig för smalare fönster där en mer subtil lamellgardin kan vara önskvärd.

Med det sagt erbjuder Eclipse enastående stil, funktionalitet och mångsidighet för dina fönster. Dess imponerande design och sidodragssystem ger dig fullständig kontroll över ljusinsläppet, medan den mörkläggande funktionen ger möjlighet till total avskärmning. Med en imponerande konstruktion och elegant estetik är Eclipse ett säkert val för dem som söker en sofistikerad lamellgardin som kommer att förhöja rummets utseende och funktionalitet.

Fördelar:

 • Passar perfekt för både stora och små fönster
 • Flexibilitet i användningen
 • Sidodragssystemet ger enkel och precis kontroll över ljusinsläppet
 • Mörkläggande egenskaper möjliggör total avskärmning och skapar en mysig atmosfär
 • Robust konstruktion i polyester och aluminium garanterar långvarig hållbarhet

Nackdelar:

Återförsäljare:8/10
EXPERTBETYG

3. Lamell SOLUNA grå 100x260cm

Väldigt vackra och lätta att justera
Lamell SOLUNA grå 100x260cm

Denna innovativa lamellgardin har tagit marknaden med storm genom att erbjuda enastående solskydd och flexibilitet när det gäller ljusinsläpp. Med en diskret och stilfull design är Soluna ett perfekt komplement till olika rum, från arbetsrum till vardagsrum och terrasser.

En av de bästa egenskaperna hos Lamell Soluna är dess förmåga att ge ett skräddarsytt skydd mot solen och ljuset enligt dina önskemål. Genom att fästa de individuella lamellerna i en styrskena, som enkelt monteras i taket, kan du enkelt justera lamellernas position och vinkel för att reglera mängden ljusinsläpp i rummet. Detta ger dig fullständig kontroll över ljuset och gör det möjligt att skapa en behaglig atmosfär när du vill slappna av eller arbeta.

Soluna lamellgardin är särskilt idealisk för kontorsmiljöer där både sol- och insynsskydd är viktiga faktorer. Dess transparenta och individuella lameller gör det möjligt att njuta av ett arbetsvänligt ljusinsläpp samtidigt som de effektivt skyddar mot bländande solstrålar. Du behöver således inte längre oroa dig för att bli distraherad av starkt ljus eller tröttade ögon när du jobbar eller när du äter middag.

Förutom dess funktionella egenskaper har Soluna också en estetiskt tilltalande design. Gardinens diskreta och eleganta utseende smälter harmoniskt in i olika inredningsstilar, vilket gör den till en tidlös och stilren lösning för att skapa en elegant atmosfär i ditt hem eller arbetsplats. Den perfekta kombinationen av funktionalitet och estetik gjorde Soluna till en favorit bland både inredningsentusiaster och i vår egen testpanel.

Det är dock viktigt att nämna att Soluna lamellgardin, trots sina många fördelar, kanske inte passar alla användares preferenser och behov. Vissa personer kan uppleva att den transparenta designen inte ger tillräckligt med integritet i vissa situationer. Om du prioriterar fullständigt mörkläggning eller ett högre insynsskydd kan det vara värt att överväga andra alternativ. Det är också viktigt att komma ihåg att monteringen av styrskenan kan vara en tidskrävande process och kräva viss teknisk skicklighet.

Sammanfattningsvis är Lamell Soluna en högst funktionell lamellgardin som erbjuder en perfekt balans mellan solskydd och ljusinsläpp. Med sin anpassningsbara design och stilfulla estetik är den ett utmärkt val för både hem- och kontorsmiljöer. Genom att erbjuda en behaglig arbetsmiljö medan den effektivt skyddar mot solens strålar, visar Soluna varför den förtjänar sin plats bland våra bäst-i-test lamellgardiner.

Fördelar:

 • Skräddarsytt solskydd och flexibilitet för att reglera ljusinsläppet
 • Transparenta lameller ger arbetsvänligt ljusinsläpp utan att bländas av solen
 • Diskret och stilren design som passar väl in i olika inredningsstilar

Nackdelar:

Återförsäljare:Innan du köper lamellgardiner — Tänk på dessa 3 faktorer

För att hjälpa dig navigera genom det breda utbudet av lamellgardiner på marknaden har vi sammanställt en omfattande köpguide med 3 faktorer som du bör överväga innan du gör ditt köp. Låt oss ta en närmare titt på varje faktor för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut och hitta de bästa lamellgardinerna för dina behov och preferenser.

1. Storlek och passform

För att uppnå en perfekt balans mellan funktion och estetik är det viktigt att noga mäta både bredden och höjden på fönstret innan du gör ditt val. Att välja rätt storlek på lamellgardinerna är avgörande för att säkerställa att de passar sömlöst och skapar den önskade effekten i ditt rum.

 • Bredd: När du mäter bredden på fönstret är det viktigt att mäta från kant till kant och ta hänsyn till eventuella hinder som kan påverka monteringen, till exempel handtag eller beslag. Att ha tillräckligt med utrymme på sidorna av fönstret för att montera gardinerna ordentligt är avgörande för att säkerställa att de fungerar korrekt och ger ett snyggt utseende.
 • Höjd: När det gäller höjden på fönstret kan du bestämma om du vill täcka hela fönstret eller bara en del av det. Det är viktigt att mäta höjden noggrant och ta hänsyn till eventuella hinder som kan påverka monteringen av gardinerna. Att välja rätt höjd på lamellgardinerna är avgörande för att få den önskade nivån av ljuskontroll och insynsskydd.

Att tänka på eventuella hinder eller specialfunktioner i ditt fönster är extra viktigt för att säkerställa en korrekt passform. Om fönstret som sagt har handtag eller beslag som sticker ut kan du behöva anpassa lamellgardinernas montering för att undvika att de kommer i vägen. Att vara medveten om dessa faktorer kommer att hjälpa dig att undvika eventuella problem och göra rätt val när det gäller storlek och passform av gardinerna.

2. Ljuskontroll och insyn

Ljuskontroll och insyn är två avgörande faktorer att överväga. En av de stora fördelarna med lamellgardiner är deras förmåga att ge dig fullständig kontroll över ljusinsläppet i rummet samtidigt som de tillhandahåller önskad insynsskydd.

 • Transparenta lameller: För att bestämma hur mycket ljus du vill släppa in i rummet bör du börja med att begrunda rummets syfte och din personliga preferens. Om du vill ha ett ljust och luftigt utrymme kan du överväga att välja lameller i transparent material. Dessa lameller släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en öppen känsla samtidigt som de skyddar mot direkt solljus. De transparenta lamellerna ger också en friare utsikt utåt, vilket kan vara fördelaktigt om du har en vacker utsikt du vill bevara.
 • Mörkläggande lameller: Om du däremot föredrar att ha mer kontroll över ljusinsläppet och skapa en mörkare atmosfär, kan mörkläggande lameller vara det rätta valet för dig. Dessa lameller är tillverkade av material som effektivt blockerar starkt ljus och ger maximalt avskärmning. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för sovrum eller andra utrymmen där du vill kunna kontrollera mängden ljus som släpps in.

Utöver ljuskontroll är insynsskydd en annan viktig aspekt att tänka på. Du kan överväga vilken grad av insynsskydd du behöver beroende på rummets placering och din personliga integritet. Transparenta lameller kan som sagt ge ett visst insynsskydd genom att minska direkt sikt in i rummet, medan mörkläggande lameller ger ett högre insynsskydd och begränsar möjligheten att se in utifrån.

Tips: Du kan även komplettera med att köpa ett insynsskydd som du kan placera utanför fönstret.

3. Funktion och flexibilitet

Lamellgardiner erbjuder olika funktioner som kan anpassas efter dina preferenser och livsstil för att ge dig den perfekta kontrollen över ljuset och insynen i ditt rum.

 • Justering av ljusriktningen: En av de viktiga funktionerna är vridbarheten i sidled. De bästa lamellgardinerna är utformade för att kunna vridas runt sin egen axel, vilket ger dig exakt kontroll över ljusriktningen. Genom att enkelt justera vinkeln på lamellerna kan du styra hur mycket ljus som släpps in i rummet och undvika bländning. Detta är särskilt användbart om du har fönster som utsätts för starkt solljus under vissa delar av dagen och vill undvika direkt ljusinsläpp.
 • Flytta horisontellt: En annan viktig funktion är den horisontella rörelsen hos lamellgardinerna. Vissa modeller kan flyttas horisontellt för att öppna eller stänga gardinen helt. Detta ger dig flexibiliteten att justera ljusinsläppet och insynen efter behov. Du kan dra gardinen åt sidan för att släppa in maximalt med ljus och ge en öppen känsla i rummet, eller stänga gardinen helt för att skapa en mörkare och mer avskärmad miljö.

Det är viktigt att överväga vilka funktioner som skulle vara mest användbara för dig och välja de gardiner som passar dina behov. Om du prioriterar exakt kontroll över ljusriktningen kan du leta efter de som erbjuder vridbarhet i sidled. Om du vill kunna anpassa ljusinsläppet och insynen mer flexibelt kan du leta efter de med horisontell rörelsefunktion.

Tips: Läs gärna vår artikel om ljuddämpande gardiner.

lamellgardiner bäst i test

Vanliga frågor och svar om lamellgardinerna

Vad är fördelarna med att välja lamellgardiner?

De erbjuder en rad fördelar, inklusive kontroll över ljusinsläpp och insyn, flexibilitet i ljusriktning, anpassningsbarhet till olika fönsterstorlekar, och en stilren och modern estetik.

Vilka rum är lämpliga för dessa typer av gardiner?

Lamellgardiner är mångsidiga och passar väl i olika rum, såsom vardagsrum, sovrum, kontor, och uterum. De är särskilt populära i kontorsmiljöer där sol- och insynsskydd är viktigt.

Hur rengör man lamellgardiner?

De kan torkas av med en lätt fuktad trasa eller dammsugas försiktigt. Vissa lamellgardiner kan också vara tvättbara enligt tillverkarens instruktioner.

Kan jag anpassa färgen på lamellerna?

Ja, vissa tillverkare erbjuder lameller i olika färger och material, vilket ger dig möjlighet att anpassa dem efter din inredning och personliga stil.

Hur väljer jag rätt storlek på lamellgardinerna?

För att välja rätt storlek mäter du noggrant både bredden och höjden på fönstret och tar hänsyn till eventuella hinder. Det finns lamellgardiner som kan anpassas till olika fönsterstorlekar för att ge en perfekt passform.

Vilka alternativ finns det för ljuskontroll och insynsskydd?

De erbjuder olika alternativ för ljuskontroll och insynsskydd. Transparenta lameller släpper in mer ljus och ger en friare utsikt, medan mörkläggande lameller ger bättre skydd mot starkt ljus och insyn.

Kan jag installera lamellgardinerna själv?

Ja, de flesta lamellgardinerna är enkla att installera och kräver endast grundläggande verktyg. Men för mer avancerade installationer eller om du är osäker, råder vi dig att anlita en professionell installatör för att säkerställa korrekt och säker montering.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.