HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Öronlappsfåtölj bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Buffalo tyg
Bäst-i-test 2024

Öronlappsfåtölj bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Buffalo tyg

Buffalo tyg
 • Stoppning av kallskum, fibervadd och nozag-fjädrar
 • Enormt skön komfort
 • Bruna träben
 • Fina recensioner
 

2. Linsey i tyg

Linsey i tyg
 • Klassisk design
 • Solid trä
 • Sitsen har ett behagligt tyg
 • Kombinera med soffgrupp eller soffbord
 • Billig
 

3. Vivaldi oxblod

Vivaldi oxblod
 • Genomfärgat anilinläder
 • Tvåtonseffekt i oxblod, brun och svart
 • Chesterfield-inspirerad
 • Pall finns att köpa till
Innehåll [ visa ]

Öronlappsfåtölj

En öronlappsfåtölj är tveklöst den mest bekväma fåtölj du kan sitta i. Oavsett om du använder den som läsfåtölj eller TV-möbel kommer du inte bli besviken. Genom att låta sig omfamnas av öronlapparna är det en enorm njutning att luta huvudet till endera håll samtidigt som benen vilar över armstödet. Trots att den har vissa likheter med fladdermusfåtöljen, är öronlappsfåtöljen tusenfalt mer bekväm – och dyrare. För det första är de inte sällan klädda i exklusiva skinn som t.ex. semianilinskinn eller brunt äkta läder. För det andra är benen ofta tillverkade i ett vackert träslag som ask. Således är det inget impulsköp. Tvärtom krävs det lång betänketid för att komma fram till vilken fåtölj som passar dina behov bäst. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa och mest populära öronlappsfåtöljerna – baserat på samlade recensioner – i en bäst-i-test lista då du kan göra ditt val enklare. Därtill har vi skrivit en köpguide nedan om allt du behöver tänka på innan ditt val.

Börja därför med att förkovra dig i informationen nedan för att därefter genomföra ett så genomtänkt beslut som möjligt.

Så väljer du öronlappsfåtölj

Som sagt innebär en öronlappsfåtölj en ordentlig kostnad. Därför är det enormt viktigt att veta vad du ska tänka på när du ska välja. Först och främst måste du bestämma vilket material tyget ska vara i. Därefter bör du välja träslag och färg på benen för att slutligen hitta en fåtölj vars kostnad passar din plånbok. Utöver det vi nämnt ska du tänka på följande innan ditt köp.

 1. Material
  Det dyraste på en öronlappsfåtölj är utan tvekan materialet som omsluter fåtöljen. Däremot är materialet samtidigt den faktor som till hög grad bestämmer hur länge fåtöljen kommer hålla. Därmed är det väldigt viktigt att hitta en balans mellan kvalitet och pris. Exempelvis kanske inte du behöver ett pigmenterat och slipat skinn för flera tusen kronor, utan kan istället välja ett billigare material. Med det i åtanke ska du grunna ordentligt på vilket material du väljer då det också bestämmer hur bekvämt det är.
 2. Stomme
  I de flesta fall har öronlappsfåtöljen blivit försedd med träben. Dock finns det andra typer av stommar som t.ex. aluminium. På så vis kan du antingen välja mellan retrostilen med trä, eller mer modern estetik med aluminiumstomme. Därtill kan du ofta välja mellan rustik, brunmelerad eller grå aluminium. Spendera lite extra tid på att se bilder på olika fåtöljer för att se vilken stomme som faller dig i smaken.
 3. Lutning
  Flera öronlappsfåtöljer har möjligheten att kunna luta ryggstödet bakåt. På så vis kan du koppla av ytterligare eller varför inte ta en liten tupplur i favoritfåtöljen? Men vill du kunna luta stolen ska du se till att du kan låsa lutningen i det läge som passar dig bäst. Orsaken är att förvånansvärt många stolar saknar denna funktionalitet.
 4. Priset
  Du ska vara beredd att betala mellan 3000-15000 kronor för en öronlappsfåtölj. Orsaken till att kostnaden är så hög är delvis på grund av att många har en sits med kallskum och inbakad pocketspringkärna. Dessutom ingår en fotpall i många fåtöljpaket. Trots att det finns billiga modeller rekommenderar vi att köpa en kvalitativ fåtölj då den kommer hålla i många år framöver.
 5. Fotpall
  När du köper en öronlappsfåtölj har du valet att välja till en fotpall eller ej. Däremot ska du fundera noggrant på detta då priset drastiskt ökar med fotpall – i vissa fall kostar fotpallen lika mycket som fåtöljen! Således är det ett dyrt köp. Utöver detta ska du mäta upp hur mycket utrymme du har för både fåtölj och fotpall så du inte kommer hem och det visar sig att du inte har plats.

Fördelar med en öronlappsfåtölj

Fördelarna med en öronlappsfåtölj är många. Till en början slås man av den snygga designen. Därefter inser man hur många användningsområden den har. Slutligen är den ergonomisk vilket är bra för leder och muskler. Förutom nämnda fördelar har vi nedan listat de mest påtagliga fördelarna med denna fantastiska möbel.

 • Perfekta läsfåtöljen
  Den primära anledningen till varför öronlappsfåtöljen är så populär är såklart bekvämligheten. Till exempel kan du byta sittställning från sida till sida, benen kan du vila på ömsom högra armstödet ömsom vänstra armstödet. Därmed kan du läsa i flera timmar utan att känna behovet att sträcka på benen. Således är det den optimala läsfåtöljen för dig som älskar böcker.
 • Ergonomisk
  Tack vara den höga ryggen får du ett robust och ergonomiskt stöd för din ländrygg. Därtill bidrar armstöden till komfort för armar och axlar. Sålunda kan du sitta i stolen i flera timmar utan spänningar.
 • Estetik
  Har du en öronlappsfåtölj kommer den definitivt sticka ut och kontrastera mot övriga möbler. Genom den symmetriska och harmoniska estetiska utformningen, är denna fåtölj en ren fröjd att vila ögonen på. Därmed är den i princip en inredningsdetalj i sig.

öronlappsfåtölj bäst öronlappsfåtölj öronlappsfåtölj med fotpall


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.