HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Resekudde bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Air Evolution Resekudde
Bäst-i-test 2023

Resekudde bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Air Evolution Resekudde

Air Evolution Resekudde
 • Förhöjda sidor och platt nackdel för optimalt stöd
 • Justerbart halsknäppe och möjlighet att snurra kudden för extra hakanpassning
 • Uppblåsbar design som enkelt kan anpassas till önskad fasthet
 • Avtagbart och tvättbart överdrag för enkel rengöring
 • Praktisk ficka för förvaring av telefon och hörlurar
 • Kompakt nedpackad storlek
 

2. Cabeu TNE S3 resekudde

Cabeu TNE S3 resekudde
 • Patentsökt hakbandsteknik för maximalt stöd och säkerhet
 • Exklusiva S3-sätesremmar för att förhindra lutning och hålla huvudet i perfekt linje
 • Ergonomisk memory foam-design ger skräddarsytt stöd och komfort
 • Temperaturreglering och luftflöde genom öppningen framtill.
 

3. Cocoon Air-C

Cocoon Air-C
 • 2 års garanti
 • Anpassningsbar komfort genom att välja luftnivå
 • Mjukt och lyxigt ytmaterial för en behaglig känsla
 • Lätthanterlig ventil för enkel uppblåsning och förslutning
 • Överkomligt pris för överlägsen komfort
 • Perfekt för långa flygresor med nackstöd och huvudstöd
Nackdelar:
 • Designen lämnar mer att önska
Innehåll [ visa ]

Bäst Resekudde → Bäst-i-test (2023) — Perfekt för flyg & tåg

Det finns det en typ av kudde som är av största vikt för att få en behaglig flygresa – en resekudde. Med utvecklingen av teknologi och ergonomi har resekuddar blivit en viktig accessoar för resenärer som vill uppleva ultimat komfort och avslappning under långa flyg-, tåg-, eller bilresor.

En resekudde kan vara skillnaden mellan att känna sig utvilad och fräsch eller att vara stel och trött efter en lång resa. Dess huvudsakliga syfte är att erbjuda stöd och komfort för nacken och huvudet under resans gång. Den hjälper till att minimera nackspänningar, muskelstelhet och obehag genom att ge rätt stöd och avlastning för dina muskler och leder.

Den senaste generationens flygkuddar är inte bara utformade för att ge ergonomiskt stöd, de är också lätta, portabla och enkla att använda. Därför kommer vi i denna artikel att lista de bästa resekuddarna under 2023. Så häng med!

Bästa resekudde 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Air Evolution Resekudde

Bästa resekudden för flyg 2023
Air Evolution Resekudde

Air Evolution från Cabeau är en resekudde som har intagit förstaplatsen i vårt bäst-i-test. Denna kudde erbjuder nämligen högst anmärkningsvärda egenskaper och designelement som kommer att förvandla dina resor till en bekväm och njutbar upplevelse.

Air Evolution är en ergonomiskt utformad resekudde som har utvecklats för att ge dig det ultimata stödet i obekväma situationer. Dess förhöjda sidor och platta nackdel erbjuder en stabil och behaglig plattform för huvudet och nacken. Dessutom har kudden ett justerbart halsknäppe för att passa din unika komfortnivå. Och om du behöver extra stöd för hakan kan du enkelt snurra kudden 180 grader och hitta den perfekta positionen.

En annan imponerande aspekt hos Air Evolution är dess upplåsbara design. Med bara några få andetag kan du blåsa upp kudden till önskad fasthet och anpassa den efter dina behov. När du är klar med användningen kan du enkelt tömma luften och packa ned kudden till en kompakt storlek. Dess nedpackade storlek motsvarar en vanlig läskburk på 33 cl, vilket gör den otroligt praktisk att ta med sig på resan.

Air Evolution är inte bara funktionell, den är också praktisk och enkel att underhålla. Den är utrustad med ett avtagbart och tvättbart överdrag, vilket gör det enkelt att hålla kudden fräsch och ren. Du kan således enkelt ta bort och tvätta överdraget när det behövs för att hålla kudden i bästa skick under en lång tid framöver.

För att ytterligare förbättra bekvämligheten har denna resekudde försetts med en praktisk ficka där du kan förvara din telefon och hörlurar. Du behöver inte längre leta efter dina tillhörigheter i bagaget eller ha dem lösa i fickan medan du sover. Med den inbyggda fickan har du alltid dina viktiga saker inom räckhåll för en smidig och organiserad resa.

Därutöver väger den blott 130 g, vilket gör den lätt att bära och hantera. Den är som sagt fylld med luft, vilket ger dig möjlighet att enkelt anpassa fastheten efter dina preferenser. Måtten på 27 x 23 x 13,3 cm ger en bekväm och lämplig storlek för att stödja huvud och nacke på resan. Vidare är resekudden tillverkad av 100% polyester och insidan är gjord av phthalate-free PVC för att säkerställa både komfort och hållbarhet.

Summa summarum ger denna resekudde en ljuvlig kombination av komfort, bekvämlighet och användarvänlighet. Dess upplåsbara design, avtagbara överdrag och praktiska ficka gör den till en utmärkt följeslagare på dina resor. Om du är ute efter den bästa resekudden som både ger stöd och bekvämlighet, är Air Evolution det perfekta valet för dig.

Fördelar:

 • Förhöjda sidor och platt nackdel för optimalt stöd
 • Justerbart halsknäppe och möjlighet att snurra kudden för extra hakanpassning
 • Uppblåsbar design som enkelt kan anpassas till önskad fasthet
 • Avtagbart och tvättbart överdrag för enkel rengöring
 • Praktisk ficka för förvaring av telefon och hörlurar
 • Kompakt nedpackad storlek

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. Cabeu TNE S3 resekudde

Maximalt stöd för huvud och nacke i alla vinklar
Cabeu TNE S3 resekudde

The Neck's Evolution S3 från Cabeau är en exceptionell resekudde för flygresor som med rätta har tagit andraplatsen i vårt bäst-i-test. Denna kudde erbjuder enastående innovationer och designfinesser som kommer att förbättra din resa på många sätt.

En av de mest revolutionerande funktionerna i The Neck's Evolution S3 är Cabeaus patentsökta hakbandsteknik. Denna teknik ger en bekväm och säker passform som stöder huvudet och nacken från alla vinklar. Det banar väg för maximalt stöd och minimerar rörelser som kan ge en obehaglig känsla när man vaknar upp av att huvudet dimper ner så fort man somnar. Dessutom håller hakbandet munnen stängd under resan och säkerställer att ditt huvud är säkert på plats.

En smart designfunktion är den stora öppningen framtill på nacken som möjliggör effektiv värmeavledning och luftflöde, vilket bidrar till en personlig temperaturreglering - något som ytterst få resekuddar erbjuder..

The Neck's Evolution S3 är också utrustad med exklusiva S3-sätesremmar som gör att du kan fästa kudden på olika stolar, inklusive flygplansstolar och kontorsstolar. Detta förhindrar som sagt att du lutar eller faller framåt under resan och hjälper till att hålla huvudet och ryggraden i en perfekt linje - något som är ett måste om du t.ex. redan använder ett ryggstöd. Resultatet är enastående komfort och stöd under hela resan.

En annan imponerande egenskap hos denna resekudde är dess ergonomiska memory foam-design. Detta gör den till den första memory foam-kudden med ett justerbart hakband, vilket ger ett grymt bra stöd i alla riktningar och erbjuder 360 graders komfort. Memory foam-materialet formar sig efter din nacke och huvudform och ger skräddarsytt stöd för att minska tryckpunkter och förbättra avkopplingen.

Dess kompakta mått på 24 x 25 x 13 cm gör den lätt att ta med sig på resan. Trots sin imponerande funktionalitet väger den endast 329 g, vilket gör den enkel att bära och hantera.

Det är viktigt att nämna att vissa användare kan uppleva vissa nackdelar med The Neck's Evolution S3. Den anpassningsbara passformen kan vara svår att justera för vissa personer och det kan ta tid att hitta den optimala inställningen. Dessutom kan vissa individer uppleva att kudden är något tung och tar upp lite extra utrymme i packningen. Det är viktigt att överväga dessa faktorer och personliga preferenser innan man gör sitt köp.

Således erbjuder The Neck's Evolution S3 en banbrytande upplevelse av resekomfort. Med sin innovativa hakbandsteknik, sätesremmar och memory foam-design kommer denna resekudde att förvandla din resa till en bekväm och avkopplande upplevelse. Varje detalj är noggrant utformad för att ge dig enastående stöd och komfort oavsett vart dina äventyr tar dig.

Fördelar:

 • Patentsökt hakbandsteknik för maximalt stöd och säkerhet
 • Exklusiva S3-sätesremmar för att förhindra lutning och hålla huvudet i perfekt linje
 • Ergonomisk memory foam-design ger skräddarsytt stöd och komfort
 • Temperaturreglering och luftflöde genom öppningen framtill.

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Cocoon Air-C

Billig uppblåsbar resekudde
Cocoon Air-C

Cocoon Air-C är en smidig resekudde som tar din flygupplevelse till nya höjder genom att erbjuda enastående komfort och justerbarhet. Denna fantastiska nackkudde för flyg har förtjänat sin plats på tredje plats i vårt bäst-i-test och låt oss berätta varför.

Först och främst ger Cocoon Air-C dig möjligheten att välja exakt hur mycket luft du vill blåsa in i kudden för att uppnå den perfekta komfortnivån för dig. Med bara ett par enkla andetag kan du anpassa kudden efter din personliga preferens och ge din nacke och huvud det stöd de behöver för en avkopplande resa. Denna anpassningsbara funktion gör att Cocoon Air-C sticker ut från mängden och ger dig möjlighet att skapa din egen lilla komfortzon ombord.

När det gäller materialkvalitet överträffar Cocoon Air-C förväntningarna. Den är tillverkad av ett mjukt ytmaterial som smeker din hud och ger en lyxig känsla under resan. Du kan luta dig tillbaka och slappna av, med vetskapen om att varje stund av vila kommer att vara präglad av lyx och bekvämlighet. Detta ytmaterial är dessutom lätt att rengöra och hålla fräscht, vilket gör det till en praktisk följeslagare på resan.

En annan fördel med denna resekudde är dess lätthanterliga ventil. Du behöver inte längre kämpa med att blåsa upp kudden eller förlora luft när du försöker försegla den. Ventilen är utformad för enkel användning och säkerställer att kudden snabbt blir fylld med luft utan några krångliga moment. Så du kan snabbt få kudden redo för en välbehövlig tupplur eller en god natts sömn på långa flygresor.

För att ytterligare öka förtroendet för resekuddens kvalitet erbjuder Cocoon Air-C en generös 2 års garanti. Detta visar tillverkarens förtroende för sin produkt och ger dig en extra trygghet när du gör ditt köp. Om du mot förmodan stöter på några problem under garantiperioden, kan du vara säker på att du kommer att bli väl omhändertagen.

En av de mest lockande aspekterna med Cocoon Air-C är dess överkomliga pris. Trots att resekudden levererar enastående komfort och anpassningsbarhet, behöver du inte tömma din plånbok för att äga denna kudde. Därmed är detta ett attraktivt alternativ för resenärer som letar efter överlägsen komfort utan att behöva spendera en förmögenhet.

Sammanfattningsvis erbjuder Cocoon Air-C en imponerande kombination av komfort och justerbarhet till ett förmånligt pris. Dess mjuka ytmaterial, lätthanterliga ventil och generösa garantiperiod gör det till ett attraktivt val för resenärer som vill ha en skönare flygresa.

Fördelar:

 • 2 års garanti
 • Anpassningsbar komfort genom att välja luftnivå
 • Mjukt och lyxigt ytmaterial för en behaglig känsla
 • Lätthanterlig ventil för enkel uppblåsning och förslutning
 • Överkomligt pris för överlägsen komfort
 • Perfekt för långa flygresor med nackstöd och huvudstöd

Nackdelar:

 • Designen lämnar mer att önska


Innan du köper resekudde — Tänk på dessa 4 faktorer

En resekudde är en värdefull följeslagare under dina resor, oavsett om det är en lång flygresa eller en bilresa. Men innan du investerar i en resekudde finns det flera faktorer att överväga för att hitta den perfekta kudden för dina behov. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt köp:

1. Ergonomi och design

Ergonomi och design spelar en avgörande roll när det gäller att hitta rätt resekudde för optimal komfort under resan. En ergonomiskt kudde tar hänsyn till kroppens naturliga position och ger rätt stöd för nacke och huvud. Genom att minska spänningar och obehag kan du njuta av en mer avslappnad resa.

 • Förhöjda sidor och platt nackdel: När du letar efter en ergonomisk resekudde bör du titta efter kuddar med förhöjda sidor och platt nackdel. Förhöjda sidor ger stöd och hjälper till att hålla huvudet på plats, vilket minskar risken för att det ska falla framåt eller åt sidan under sömnen. En platt nackdel ger stabilitet och håller nacken i en neutral position, vilket hjälper till att minska spänningar och obehag i nack- och axelområdet.
 • Justerbart halsknäppe: En annan faktor att överväga är om kudden har ett justerbart halsknäppe eller andra anpassningsbara funktioner. Detta gör det möjligt för dig att anpassa kudden efter din unika passform och sovstil. Genom att kunna justera kudden kan du hitta den perfekta balansen mellan komfort och stöd för att få en mer personlig och skräddarsydd sovupplevelse.

Därtill bör du se till att kudden är lätt att använda och underhålla. Resekuddar med avtagbara och tvättbara överdrag gör det enkelt att hålla dem rena och fräscha mellan resor. Enkla och intuitiva funktioner, som att kunna snabbt blåsa upp och tömma kudden, kan också vara praktiska när du är på språng.

2. Materialkvalitet och komfort

När det gäller material är det viktigt att leta efter resekuddar med mjuka och behagliga ytmaterial. Materialet bör kännas skönt mot huden för att du ska kunna koppla av och sova bekvämt under resan. Material som erbjuder en lyxig och len känsla kan göra resan ännu mer avkopplande.

En populär materialtyp för resekuddar är memory foam. Detta material är känt för sin förmåga att forma sig efter din nacke och huvudform, vilket ger skräddarsytt stöd. Memory foam kan bidra till att minska tryckpunkter och spänningar i nacken och bidra till en mer avslappnad sovupplevelse.

3. Portabilitet och storlek

Portabilitet och storlek är avgörande faktorer att tänka. En idealisk resekudde bör vara lätt att bära med sig och inte ta upp för mycket utrymme i bagaget.

 • Uppblåsta och nedpackade storlek: När du väljer en resekudde är det viktigt att överväga både dess uppblåsta och nedpackade storlek. Kudden bör vara tillräckligt kompakt när den är packad för att inte ta upp för mycket utrymme i ditt bagage. Detta gör det enklare att resa med kudden och innebär att du inte behöver kompromissa med viktig packning.
 • Förvaringsväska: För att ytterligare underlätta transporten kan du leta efter kuddar som levereras med en specifik packpåse eller förvaringsväska. Dessa påsar eller väskor är vanligtvis utformade för att passa kudden perfekt och skydda den från smuts och skador när den inte används. Med en dedikerad förvaringslösning kan du enkelt hålla resekudden organiserad och redo att användas när du behöver den.
 • Vikt: Vikt är också en viktig faktor när det gäller portabilitet. En lätt resekudde gör det mer bekvämt att bära med sig och påverkar inte den totala vikten av ditt bagage i någon betydande omfattning.

4. Justerbarhet och anpassningsbarhet

Att kunna anpassa resekudden efter dina personliga preferenser gör det möjligt att uppnå den perfekta komfortnivån för din kroppsform och sovstil.

 • Justerbara hakband: De bästa resekuddarna har funktioner som justerbara hakband, vilket gör det möjligt att anpassa passformen runt nacken och huvudet. Dessa hakband kan justeras för att ge optimalt stöd och förhindra att huvudet faller framåt eller åt sidan under resan. Genom att kunna anpassa hakbandet efter din unika passform kan du skapa en skräddarsydd och bekväm upplevelse.
 • Luftventiler: Luftventiler är en annan vanlig funktion som finns på somliga resekuddar. Dessa ventiler gör det möjligt för dig att reglera fastheten i kudden genom att justera lufttrycket. Genom att kunna blåsa upp eller tömma kudden på luft kan du anpassa fastheten efter dina preferenser och behov. Det ger dig möjlighet att skapa den perfekta balansen mellan stöd och komfort för en avkopplande resa.
 • Möjlighet att vridas eller roteras: Vissa kuddar har även möjligheten att vridas eller roteras för olika stödalternativ. Genom att vrida kudden kan du justera dess form och position för att passa din sovstil och preferenser. Det ger dig flexibilitet att hitta den mest bekväma positionen för huvudet och nacken under flygresan.

resekudde bäst i test

Vanliga frågor och svar om resekuddar

Hur vet jag vilken storlek resekudde jag behöver?

Kolla på resekuddens mått när den är uppblåst eller packad. Tänk på din egen kroppsstorlek och hur mycket utrymme du har tillgängligt i ditt bagage. En kudde som är tillräckligt stor för att ge stöd men ändå lätt att bära med sig är vanligtvis ett bra val.

Vilket material är bäst för en resekudde?

Material som är mjukt och behagligt mot huden är att föredra. Memory foam ger skräddarsytt stöd, medan andra material som fleece eller mikrofiber kan ge en mjuk och lyxig känsla. Tänk också på ventilationsegenskaperna för att undvika överhettning.

Kan jag tvätta min resekudde?

Det beror på. Vissa resekuddar har avtagbara och tvättbara överdrag som gör det enkelt att hålla dem rena. Kontrollera instruktionerna från tillverkaren för att se om kudden kan tvättas eller om endast överdraget kan tas bort och tvättas separat.

Hur blåser jag upp en uppblåsbar resekudde?

Vanligtvis har uppblåsbara resekuddar en ventil som du kan öppna för att blåsa upp kudden. Det kan göras genom att enkelt blåsa in luft manuellt. Se dock till att stänga ventilen ordentligt för att förhindra läckage.

Kan jag använda en resekudde vid andra tillfällen än flygresor?

Ja, resekuddar är utformade för att användas på olika transportsätt, inklusive flygplan, tåg och bilar.


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.