HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Ergonomisk kudde bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Tempur ergonomisk kudde
Bäst-i-test 2023

Ergonomisk kudde bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Tempur ergonomisk kudde

Tempur ergonomisk kudde
 • 3 års garanti
 • Motverkar tryckpunkter
 • TEMPUR®s nya SmartCool-kyltråd är perfekt invävd
 • Mjukt stöd
 • Briljanta recensioner
 • Passar alla sovställningar
 • Lång livslängd med regelbunden tvättning
 • Mått: 56 x 48 cm (one size)
 • Allergivänlig
 

2. Tempur komfort

Tempur komfort
 • Passar alla Sovställningar
 • Lätt att forma/fluffa utifrån dina preferenser
 • Kudden har en mjuk tryckavlastande komfort
 • Smidig att rengöra
 • Finns i 3 modeller: Mjuk, Medium & Fast
Nackdelar:
 • Saknar garanti
 

3. Tempur Millenium

Tempur Millenium
 • 3 års garanti
 • Kylande överdrag som naturligt absorberar värme utan användning av kemikalier
 • Terapeutiskt stöd
 • Resistent mot allergener
 • För rygg- och sidosovare
 • Stöd åt övre ryggkotor
 • Finns i 3 olika storlekar
Innehåll [ visa ]

Ergonomisk kudde — Bäst-i-test (2023)

Vill du sova bättre och samtidigt lindra nackont och ledvärk, ska du välja en ergonomisk kudde. Genom sin något hårdare utformning i kombination med tryckavlastande cylindrar och utmärkt textil, kan du se fram emot en markant förbättrad sömn. Glöm de nätter där du vaknar upp av nacksmärta och har svårt att somna om. Oavsett om du redan har nackbesvär eller helt enkelt vill ha en stadigare kudde med mer stöd, ska du köpa denna typ av kudde.

Därför har vi testat de bästa modellerna för att i slutändan utse den bästa ergonomiska kudden på marknaden. På så vis blir ditt val lättare på grund av att du slipper besväras med att läsa igenom varje recension. Istället kan du välja den bästa produkten i vår bäst-i-test lista.

Dessutom har vi skrivit en köpguide så du vet vad du ska tänka på innan köpet, fördelar och nackdelar, samt vanliga frågor och svar. Börja med att förkovra dig nedan för att därefter göra ett så bra val som möjligt.

Tips: Se vår köpguide om knäkuddar om du är gravid, sido- eller ryggsovare eller om du har höft- eller ryggsmärtor när du sover.

Så väljer du en ergonomisk kudde

Före du köper en ergonomisk kudde finns det flera saker du måste veta. För det första ska du ta hänsyn till materialets kvalitet. För det andra är finns det kuddar med utbytbara cylindrar i olika varianter, och du måste veta skillnaden. För det tredje finns det olika fyllningar som t.ex. andfjäder och dun. Utöver dessa faktorer finns det fler saker du ska ta i beaktande, vilka vi har vi sammanfattat dem nedan.

 1. Sovposition
  Du kan antingen välja en ergonomisk kudde för alla möjliga sovpositioner, eller så kan du välja en specifik modell för hur just du sover. Exempelvis finns det en speciellt utformad kudde för dig som sover på rygg, sidan eller bådadera. Oavsett vad du väljer ska du tänka igenom vad just du behöver för att optimera sömnen. Därtill
 2. Sval kudde
  De bästa ergonomiska kuddarna är alltid försedda med två olika temperaturer på vardera sida av kudden. Således kan du välja med vilken sida du ska somna med. Antingen väljer du att somna med den varma sidan uppåt, vilket kan hjälpa mot migrän eller huvudvärk, eller så kan du vända den svalkande sidan uppåt och njuta av lite kyla under varma sommarnätter. Därför ska du se till att kudden du väljer har ett svalkande övre lager. Hur sval kudden blir påverkas även av örngottet, har du t.ex. ett högkvalitativt sidenörngott kommer det vara betydligt svalare.
 3. Anpassad för sidosovare
  Många ergonomiska kuddar har stöd för olika sovsätt. Kort sagt betyder det att du som är sidosovare behöver en axelficka så nackmusklerna slappnar av när du både sover på sidan och på rygg. Risken med att välja fel kudde är att du kan få värre smärtor än vad du tidigare hade.
 4. Temperaturkänsligt skum
  Fyllningen i en ergonomisk kudde kan vara av olika material. Ju billigare kudde desto sämre fyllning. Orsaken till varför det är viktigt är för att du vill ha temperaturkänsligt skum, vilket innebär att kudden håller samma temperatur och mjukhet oavsett om det är kallt eller varmt i rummet.
 5. Lättskött
  Se till att kudden har ett överdrag som är lätt att tvätta i maskin och som håller sig fräscht under en lång tidsperiod.
 6. Barn eller bebis
  Det finns många val för dig som letar efter en ergonomisk kudde för ett barn eller bebis. Dock är det extra viktigt att veta vad du köper då du absolut inte vill skada barnets rygg eller nacke under de tidiga levnadsåren.

Tips: Vill du även ha en ergonomisk kudde under flygresor så rekommenderar vi resekuddar.

ergonomisk kudde bäst i test ergonomisk kudde test ergonomisk kudde


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.