KÖP SMART. KÖP TESTVINNARE. 

Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Menu

Uppblåsbart spabad bäst-i-test

 

Intex Purespa

 • Trådlöst och portabelt
 • Robust konstruktion
 • Fjärrkontroll
 • Plats för 4 vuxna
 • Används av barn från 6 år
 • 120+ maxeffektmotorer

Uppblåsbart spabad bäst i test

Ett uppblåsbart spabad är det perfekta alternativet till ett klassiskt spabad. Orsaken är att det är betydligt billigare. Därtill är det smidigt då det kan flyttas runt utan större problem. Ytterligare fördelar är att det inte behöver installeras. Således slipper du installationskostnaderna som vanligtvis sker till dyra elektriker. Däremot är utbudet enormt stor och har ökat markant på senare tid. Därför har vi testat de uppblåsbara modellerna och kommit fram till vilket som är det bästa uppblåsbara spabadet  2021.

Oavsett om du är ute efter ett billigt uppblåsbart spabad eller en lyxig variant, finns det flera faktorer du behöver ta i beaktande. Först och främst är storleken viktig, d.v.s. du måste mäta utrymmet där du planerar att placera den. För det andra finns det olika material som har skiftande kvalitet. Därtill ska det vara enkelt att rengöra så inte skurningen blir det som du måste spendera tid på varje gång du ska ta ett bad.

RankingNamnPrisMer info
1Intex Purespa12 999 krLäs mer

Så väljer du ett uppblåsbart spabad

Det första du ska tänka på är som sagt storleken på det uppblåsbara spabadet. Vanligtvis är de anpassade för 4 personer, men det finns modeller för 2, 8 och 10 personer också. Sålunda är det utmärkt för en större familj eller en grupp vänner.

Vidare är bekvämligheten enormt viktig. Tack vare att de uppblåsbara spabad vi testat är speciellt utvecklade för att vara ergonomiska och följa en naturlig kroppshållning, slipper du själv leta sondera bland de billigaste alternativen.

Fördelar

Som sagt finns det många fördelar med ett uppblåsbart spabad. Förutom att det är billigare behöver du heller inte betala för installationskostaderna. Oftast behöver du anlita dyra elektriker men det behöver du alltså inte göra med denna varianten. Därtill är de portabla och kan sålunda enkelt flyttas runt. Exempelvis kan du ha det inomhus under vinter och utomhus under sommaren.

 • Går att använda året runt
 • Klarar av -30°C som minimitemperatur och 42°C om maxtemperatur
 • Styr med fjärrkontroll
 • Barnlås så barnen inte kan starta badet själv
 • Lysrör i botten som ökar mysfaktorn och gör att du kan bada under natten
 • Enkel att starta igång
 • Du slipper kostnaderna för installationen
 • Lätt att flytta runt då det inte är fjättrat till något
 • Lindrar led- och muskelvärk
 • Har inbyggd ozonrengöring
 • Inget bygglov krävs

Nackdelar

Nackdelar med uppblåsbara spabad är bl.a. att det rekommenderas att du testar vattnet en gång i veckan med en vattensticka, vilket av många uppfattas som en nackdel då det är tidskrävande. Därtill måste du byta filter och rengöra ventiler en gång var tredje månad.

 • Måste testa vattnet med en vattensticka i tid och otid.
 • Rengöring av filter måste ske var tredje månad.

Massagefunktioner

En anmärkningsvärd funktion som det bästa uppblåsbara spabad har, är massagefunktioner. Desto mer du betalar desto bättre funktionalitet får du. Orsaken är att massagestrålarnas precision och känsla skiljer sig från modell till modell. Till exempel finns det en variant som har 200 massagestrålar och som kan riktas in på t.ex. nacken, axlar och ben. Därjämte kan du reglera styrkan på strålarna. Å andra sidan har de billigare uppblåsbara spabaden inga strålar utan endast bubbelfunktion.

Installera och underhåll ett uppblåsbart spabad

Fortsättningsvis är det superenkelt att sköta om ditt uppblåsbara spabad. Därför har vi skrivit en komplett guide i hur du installerar och underhåller det nedan.

Installation:

 1. När du fått hem ditt bad trycker du på en knapp som gör att det blåses upp automatiskt. Vanligtvis tar det 10 minuter.
 2. Därefter fyller du på rekommenderad mängd vatten.
 3. Sätt i kontakten i eluttaget.
 4. Klart!

Underhåll:

 1. Byt vatten 6-7 gånger per år så det håller ni fräscht.
 2. Placera en klortablett med jämna mellanrum som också garanterar att det hålls rent.
 3. Testa vattnet med en vattensticka föra att säkerställa att det är hälsosamt.
 4. Köp till ett lock som skyddar mot smuts och regn.

Bästa uppblåsbara spabad

För att utse bästa uppblåsbara spabad baserade vi våra tester på ett antal kriterier. Till en början tar vi en titt på kostnaden och säkerställer att den är i relation till kvaliteten. Därefter undersöker vi hur bra massagefunktionerna är. Slutligen begrundar vi den estetiska framtoningen då designen är otroligt viktig. Utöver detta tar vi samlade kundrecensioner i beaktande och på så vis lyckas vi få en så objektiv bild som möjligt.

Sammanfattning

Sammafattningsvis är uppblåsbara spabad det perfekta alternativet till dig som vill ha en billigare variant. Dessutom har de samma funktioner som klassiska spabad. Den enda skillnaden är materialet som såklart inte är lika robust som en ordentlig konstruktion. Utöver det får du ett fullt fungerande bad som minskar stress och hjälper din hy och psykiska hälsa bli markant bättre.

uppblåsbart spabad bäst i test

bästa uppblåsbara spabad