HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Badkarskudde bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Sealskin Badkarskudde 33 x 24 ...
Bäst-i-test 2023

Badkarskudde bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Sealskin Badkarskudde 33 x 24 cm

Sealskin Badkarskudde 33 x 24 cm
 • Uppnå lyx och komfort i badkaret
 • Ger en fantastiskt bekväm badposition
 • Utrustad med 2 sugproppar på baksidan
 • Överdraget kan tas av och tvättas separat
 • Tvättinstruktioner: Använd fintvättsprogrammet i din tvättmaskin på 30°C
 • Material: Polyester: 100%
Nackdelar:
 • Kostar över 500 kronor
 

2. Halkfri badkudde

Halkfri badkudde
 • Avslappnande nackstöd som stöder huvud och hals
 • Enkel att sköta, avtagbar och platsbesparande
 • Tillverkade av högkvalitativt, stödjande och bekvämt material
 • Passar alla kroppstyper
 • 7 sugproppar håller den stabilt på plats
 • Utmärkta recensioner
 

3. Uppblåsbar badkudde

Uppblåsbar badkudde
 • Mjuk och bekväm badkudde
 • Hål i mitten för optimal komfort
 • Fästs med sugproppar
 • Lätt att ta med på resan eller stranden
 • Längd: 37 cm
 • Höjd: 27 cm
Innehåll [ visa ]

Badkarskudde — Bäst-i-test (2023)

När du tar ett bad för att koppla av efter en dags idogt arbete, kan du förhöja njutningen tusenfalt genom att köpa en badkarskudde. Oavsett om du spenderar 15 minuter eller 2 timmar i badet är det viktigt att din nacke är avslappnad i naturligt läge. Därför har vi listat de bästa badkarskuddarna i en bäst-i-test lista så du enkelt och snabbt kan göra ditt val.

Vidare finns det varianter med olika typer av fästen, form och kvalitet vilket försvårar ditt val. Exempelvis har särskilda tillverkare av badkar speciella kuddar som är anpassade för specifika badkar, som t.ex. hopfällbara badkar eller uppblåsbara badkar. Av den orsaken har vi skrivit en guide om vad du ska tänka på innan du genomför ditt köp, samt för- och nackdelar med olika kuddar. Börja därför med att förkovra dig i vad du behöver veta, för att sedan göra ett så bra köpval som möjligt.

Så väljer du badkarskudde

 1. Fäste
  De flesta badkarskuddar fästs med hjälp av sugproppar. På så vis kan du enkelt flytta kudden till en annan position för bättre komfort. Förutom sugproppar finns det varianter som du helt enkelt hänger över badkarskanten, däremot är dessa svårare att flytta runt då de har ett bestämt utgångsläge. Trots att de flesta badkarskuddar med sugproppar sitter stabilt, är det ändock många som gör misstaget att köpa en för billig vars sugkraft är svag och således tappar fästet. Därför ska du absolut inte köpa en billig modell för under 200 kronor, då denna tenderar att ramla ner i badkaret och störa din värdefulla egentid.
 2. Rengöring
  Se till att badkarskudden du väljer har ett avtagbart överdrag. Orsaken är att kudden kan bli smutsig efter några månaders användning, och då är det viktigt att kunna fräscha upp den genom en ordentlig maskintvätt. Därför ska du välja en variant vars överdrag du kan tvätta på minst 30 grader.
 3. Ergonomi
  Ligger du länge i badkaret och läser en bok eller ser en TV-serie, är det viktigt att nacken är positionerad i ett bekvämt läge. Annars riskerar du att få nackont vilket påverkar din nattliga sömn negativt. Har du dessutom befintliga nackproblem ska du definitivt investera i en ergonomisk badkarskudde i allmänhet, och en ergonomisk kudde i synnerhet. Sålunda ska du fundera över om det inte är värt att investera några hundralappar extra i en kudde som visar omsorg för dina muskler och leder. Denna faktor är extra viktig om du t.ex. har en bok på en badkarshylla och vill ha en mer upprätt position i badkaret.
 4. Form
  På grund av att det finns många olika former kan det vara svårt att veta vilken form av badkarskudde som är bäst. Till exempel finns det vågformade modeller där huvudet placeras i mitten så du kan vila huvudet till vänster eller höger utan att tappa balansen. Vidare finns det hjärtformade varianter som även dem håller huvudet på plats. Välj den form som passar dig bäst ur bekvämlighetssynpunkt, men också baserat på estetisk utformning.
 5. Uppblåsbar eller solid
  Du kan välja att köpa en uppblåsbar badkarskudde eller en solid. Skillnaden är helt enkelt att du kan anpassa hur mycket luft som ska finnas i den uppblåsbara varianten, medan den solida är fast i sin utformning. Med det sagt rekommenderar vi en solid variant då det bara är dessa som är ergonomiska. Däremot är de uppblåsbara modellerna betydligt billigare, så om du har låg budget är dessa att föredra.
 6. Pris
  Kostnaden för en badkarskudde är liten i förhållande till den mängd njutning du får. Förbered dig för att betala mellan 500 – 1000 kronor för en kvalitativ modell. Som sagt är det bättre för din nackes hälsa om du väljer en dyrare modell, då dessa är mest komfortabla. Väljer du en billig modell riskerar du att få ont i nacken vilket onekligen kommer leda till sämre sömn och slutligen lägre välbefinnande.

Badkarskudde för barn

Är du på jakt efter en badkarskudde för dig själv – varför inte investera i en för ditt barn också? Genom att köpa en badkudde för barn gör du det roliga för barnet att bada, men framförallt ökar du säkerheten vilket skänker ett lugn till både dig och ditt barn. Tack vare att dessa kuddar är särskilt utformade för små bebisar kan de också användas som sittstöd i badkaret.
badkarskudde test badkarskudde bäst i test badkarskudde


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.