HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Spabad bäst-i-test

 

Helsinki AirJet Pool

Helsinki
 • Riktig spakänsla med bubbelmassage
 • Hela 180 strålar
 • Digital kontrollpanel
 • Rymlig och lätthanterlig
 • 5-7 vuxna personer (även barn)
 • Spa-värmare inkluderad
Läs mer »
 

Spabad Super Camaro P-069

Spabad
 • Plats för 6 personer
 • Smart handkontroll
 • Filterpump och bubbelpump
 • 138 jet-hål
 • Isolermatta
 • 2 års garanti
Läs mer »
 

Spabad Cleanse

Spabad
 • Massage för fot, ben och nacke
 • Rotations- och direktmassage
 • Cirkulationspump
 • Kabinett i trä
 • Kontrollsystem
 • Olika filtreringslägen
 • PU-isolering
 • Temperatur mellan 15° och 42°
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Spabad bäst i test 2022

Efter att ha testat olika typer av spabad från uppblåsbara till utomhus-varianter, har vi utsett det bästa spabadet 2022. Baserat på faktorer som material, design och prisbild – kombinerat med kundrecensioner – har vi lyckats få en objektiv bild som resulterat i en bäst-i-test lista. Oavsett om du vill ha en billig eller en lyxig modell kommer du hitta alternativet som passar dig bäst.

För det första är spabad en underbar upplevelse som är en ordentlig stressavlastning. Orsaken är att det varma vattnet tillsammans med bubblorna skapar en speciell atmosfär som gör att kroppen slappnar av. Dessutom är det perfekt för hela familjen då alla kan slappna av tillsammans till skillnad från ett badkar som bara har utrymmet för en person. Därför har vi fokuserat på de modeller som har utmärkt kvalitet samt de som erbjuder massagefunktioner.

Så fungerar ett spabad

Hur ett spabad fungerar är förvånansvärt enkelt att förklara. För det första är de försedda med elvärmare som kopplas in i ett vanligt eluttag som är källan till värmen. För det andra hålls värmen intakt med ett s.k. ”thermo-lock” som också jobbar för att minimera kostnaderna för uppvärmningen. Därefter kan du reglera temperaturen utifrån ditt eget önskemål och aktivera eller inaktivera bubblorna. Utomhusspa och uppblåsbara spa fungerar på exakt samma sätt.

 1. Spabadet värms upp genom en elvärmare
 2. Uppvärmningskostnaderna minimeras med Thermo-lock
 3. Vattentemperaturen regleras enkelt via ett reglare
 4. Aktivera eller inaktivera bubblorna
 5. Njut!

Så väljer du det bästa spabadet

För att hitta det bästa spabadet för dig måste du först fundera på vilka faktorer som är viktigast. Orsaken är att detta skiljer sig från kund till kund. Till exempel måste du tänka på om det ska användas för hela familjen och därmed kräver större yta. I så fall blir kostnaden betydligt högre. Å andra sidan är ett litet spabad perfekt för dig som har ett mindre hus eller lägenhet och bara ämnar ha det för dig själv.

Vidare måste du kontemplera över vad syftet de facto är; vill du använda det proaktivt mot led- och muskelvärk och således behöver vattenstrålar som masserar vävnaden? Eller helt enkelt för hedonistiskt syfte. Anledningen till varför du ska fråga dig själv om detta är för att det hjälper dig veta vilket spabad som är bäst för dig.

Fortsättningsvis måste spabadet vara bekvämt, d.v.s. det måste ha en lämplig sitthöjd så din hållning blir naturligt bekväm och ergonomisk. Slutligen finns det modeller med mängder av funktioner och lysdioder som är fräckt att ha, men kanske inte är nödvändigt.

Att tänka på innan du köper spabad:

Fördelar med spabad

Förutom att det är otroligt skönt, avkopplande och stressavlastnade; hjälper det bästa spabadet dig som har muskel- och ledvärk. Därmed förebygger spabad många av de potentiella värker som människor får när de blir äldre. Dessutom ger det dig en meditativ känsla som gör att du blir lugn efter en stressfull dag på jobbet.

Tack vare att temperaturen kan regleras kan du välja mellan isbad eller varmvattensbad. Således går det att använda utomhus – även under vintern – utan problem då kontrasten mellan den kalla luften och det varma vattnet resulterar i en underbar upplevelse.

Vidare finns det spabad med vattenstrålar som gör att blodflödet aktiveras och masserar djupvävnaden. Dessutom ökas blodtillförseln och matsmältningen genom turbinvattenflödet. Sålunda är ett spabad perfekt för återhämtning efter ett hårt träningspass eller en aktiv arbetsvecka.

Billiga spabad

Det finns både lyxiga spabad där varje komponent är producerad av excellent kvalitet. Å andra sidan finns det billiga spabad som är mindre och saknar några funktioner som t.ex. inbyggd massage. Däremot är de perfekta för dig som har en låg budget och ändå vill kunna njuta av ett bubbelbad. Därför har vi också listat uppblåsbara spabad i vårt bäst i test som är en billigare variant.

Skillnad på spabad, jacuzzi och bubbelbad

Det finns ingen skillnad på spabad, jacuzzi och bubbelbad – termerna refererar till samma typ av produkt. Däremot är spabad det som på senare tid blivit populärt på grund av att många företag börjat marknadsföra sig med denna term.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är ett spabad utmärkt vare sig du ämnar använda det för rehabiliterings- eller njutningssyfte. Dessutom finns det mängder av tillbehör du kan köpa som t.ex. belysta hörn och ljudanläggningar, för att uppgradera badet. Däremot är nackdelen att de ofta är dyra. Men fördelarna slår nackdelarna varje dag i veckan på grund av hälsoaspekterna. Avslutningsvis är det bästa spabadet nödvändigtvis det som passar dig bäst. Därför ska du noggrant välja det som passar din situation bäst.

spabad bäst i test

bästa spabadet

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.