HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Tv-bänk ek bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 TV-bänk i vit ek
Bäst-i-test 2024

Tv-bänk ek bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. TV-bänk i vit ek

TV-bänk i vit ek
 • Extremt populär
 • För tankarna till 50-talet
 • Skandinavisk design
 • Två öppna fack med sladdhål
 • Två skåp
 • Vinklade ekben
 

2. TV-bänk med återvunnet trä

TV-bänk med återvunnet trä
 • Tillverkad av återvunnen ek i antik stil
 • Stort förvaringsutrymme
 • Unik design
 • Handgjord – varje bänk är unik
 • Polerat, målat och lackat
 

3. TV-bänk i Ek/antracit

TV-bänk i Ek/antracit
 • Massiv ek/antracit
 • Två lådor med dörr
 • Två hyllor
 • Polerad, delvis målad och vaxad
 • Enkel montering
Innehåll [ visa ]

TV-bänk i ek

Vill du piffa upp ditt vardagsrum är en TV-bänk i ek ett stilsäkert val. För det första är ek ett slittåligt träslag, vilket är orsaken till varför virket används att bygga t.ex. träbåtar. För det andra är det utmärkt inom möbeltillverkning på grund av dess hårdhet. Således är det robust och därmed perfekt för att bära upp en tung TV. Därtill, och detta är kanske den största orsaken till dess popularitet, är en tv-bänk i ek otroligt estetiskt tilltalande. Orsaken är att det mörka träslaget skär av mot det – inte sällan vita – vardagsrummet. På så sätt skapas en mysig atmosfärisk kontrast mellan ljus och mörker. Vidare finns det olika varianter av ek. Till exempel kan du välja mellan oljad, massiv, ljus, mörk och vit ek. Däremot är utbudet stort vilket kan försvåra valet för konsumenter. Därför har vi hoparbetat en topplista över de bästa tv-bänkarna i ek. Därjämte har vi skrivit en köpguide om vad du ska tänka på innan ditt köp.

Börja därför med att förbättra din kunskap nedan för att därefter göra det perfekta valet för dig.

Så väljer du TV-bänk i ek

På grund av att det på senare tid blivit enormt populärt med en tv-bänk i ek, är det många tillverkare där ute som fuskar. Kort sagt bygger de tv-bänkar av ett billigare virke, t.ex. al, för att sedan limma på ekfaner så det ser ut som solid ek. Men låt dig inte luras av detta. Vidare ska du tänka på storleken och om det finns hål för kablarna. Utöver detta har vi nedan listat vad som är viktigast innan ditt köp av tv-bänk.

 1. Färg
  En viktig faktor när du ska köpa en tv-bänk i ek är vilket färg du väljer. Som sagt finns det mängder av olika färger och nyanser som t.ex. vitoljad och mörkoljad ek. Därmed bestäms färgen i hög grad baserat på vilken smak du har, men framförallt på de resterande färgerna i rummet. Exempelvis kan det vara smart att bryta av med en ljus färg på tv-bänken om du har ett golv eller vägg i mörk nyans. Oavsett vad du väljer så ska du veta att det finns olika färger av ek.
 2. Skåp och hyllor
  Medan många konsumenter föredrar en stilren tv-bänk utan krusiduller och mängder av fack, finns det många andra som älskar praktiska skåp och hyllor. För det första är det praktiskt då du kan förvara klassiska VHS:er, DVD:er m.m. För det andra är det många som tycker det är snyggt med två vackra hyllor som flankerar TV:n i mitten. Dock är det dyrare och det kräver mer av dig som monterar bänken.
 3. Multimedia
  Oavsett om du gillar skåp och hyllor eller inte, är det åtminstone ett måste att en tv-bänk i ek har utrymme för multimedia. Anledningen är det numera finns mängder av fula tv-boxar och liknande som man ogärna vill visa sina gäster. Därför ska du se till att tv-bänken är försedd med dedikerade utrymmen för just multimediaenheter.
 4. Storlek
  Felet många gör när de köper en tv-bänk är att de missar att mäta upp utrymmet innan. Därmed står de där, med svansen mellan benen och en alldeles för stor tv-bänk. Således är det extremt viktigt att vara noggrann med måttbandet så du vet exakt hur stort det får vara. Vidare har storleken såklart betydelse ur ett praktiskt perspektiv om du t.ex. planerar att snygga till tv-bänken med några travar böcker och några fina vaser.
 5. Ben
  Att välja rätt ben kan verkligen elevera en tv-bänk till oanade höjder. Till exempel är det många som väljer mässingfärgade ben till framförallt en tv-bänk i vit ek då det passar väldigt bra till vitt. Därutöver är ben i ljus trä väldigt populärt då det är neutralt och inte sticker ut. Fastän du på förhand kanske inte värderat bänkbenen högt är det ändock en faktor som inte ska överses.

TV-bänk i vit ek

På senare år är det många som väljer att att köpa en tv-bänk i vit ek istället för mörk. Skälen är många. Till en början är Sverige känt för sin ljus-och-fräsch-estetik som. Men vitt är en färg som seklerna igenom uppfattats ren och oskuldsfull vilket är perfekt för en bänk i vardagsrummet. Därjämte är det retro då det var väldigt populärt med vit ek för många år sedan. Dock ska du säkerställa att tv-bänken är omsluten av vitoljad ek så bänken är vattenavvisande och impregnerad. Sålunda ska du noggrant läsa produktbeskrivningen så du inte råkar köpa fel.

tv-bänk ek tv-bänk ek test bäst tv-bänk i ek


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.