HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Uppblåsbart badkar bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Tubble Royal
Bäst-i-test 2024

Uppblåsbart badkar bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Tubble Royal

Tubble Royal
 • Bäst uppblåsbart badkar 2024
 • Mjuka kanter
 • Avkopplande bad för 1-2 personer
 • Elektrisk pump blåser upp badet på en minut
 • Otroligt bra och slittålig kvalitet
 • Utmärkta recensioner
 • Längd 156 cm
 • Bredd 82 cm
 • Höjd 52 cm
 

2. Uppblåsbart badkar med mugghållare

Uppblåsbart badkar med mugghållare
 • Utrustat med ryggstöd & mugghållare
 • Skydd med dragkedja på ovansidan
 • Ventil för enkel tömning
 • Mått: ca 160 x 84 x 64 cm
 • Material: PVC-Plast
 

3. Blått uppblåsbart badkar

Blått uppblåsbart badkar
 • Hög kvalitet
 • Integrerad dryckhållare på ena sidan
 • Ventil vid botten för enkel tömning av vatten
 • Expanderbart och böjbart plaströr ingår till ventilen så vattnet rinner ut där du vill
 • Skydd på ovansidan med dragkedja (längd: ca 82 cm)
 • Uppblåsbar sittkudde medföljer (ca 34 x 20 cm)
 • Total längd: ca 147 cm
 • Total bredd: ca 80 cm
Innehåll [ visa ]

Bästa uppblåsbara badkaret 2024

Ett uppblåsbart badkar är den ultimata lösningen för dig som inte har ett badkar i din bostad. Det är även förträffligt för dig som anser att uppblåsbara spabad är på tok för dyrt, eller att hopfällbara badkar är för obekväma. Allt du behöver göra är att pumpa upp badkaret med en pump och sedan fylla med vatten.

Fördelarna är att du kan använda det i trädgården, balkongen eller i din lägenhet. Dessutom tar det minimalt med plats när det är tömt på vatten. Tillsätt lite badsalt för den ultimata badupplevelsen!

I denna artikel kommer vi lista de bästa uppblåsbara badkaren 2024. Därtill har vi skrivit en köpguide för att lära dig allt du behöver kunna för att göra ett välinformerat val.

uppblåsbart badkar bäst i test

Uppblåsbart badkar – Köpguide – Detta ska du tänka på innan köp

Innan du köper ett uppblåsbart badkar behöver du dels tänka på om det ska vara för 1 eller 2 personer, dels om du vill ha en sittkudde eller nackkudde. Men det finns mer du behöver tänka på, varför vi listat alla viktigaste aspekterna nedan.

För 1 eller 2 personer

Den första faktorn du behöver tänka på är storleken på badkaret, om det ska vara för en eller två personer. Detta bör du ha klart för dig innan du börjar leta uppblåsbart badkar. Ett uppblåsbart badkar för två personer är ofta något större, upp emot 190 cm i längd. Detta ger mer utrymme för både två personer och alla tillbehör du behöver ha med.

Dock kommer det givetvis kosta mer om du vill ha en variant för två personer. Därför är det viktigt att du tänker på detta innan du börjar leta uppblåsbart badkar.

Integrerad dryckhållare

En annan aspekt du bör tänka på är om uppblåsbart badkar har en integrerad dryckhållare. En sådan hållare är ofta uppblåsbar och befinner sig på sidan av badkaret. Detta är praktiskt eftersom du slipper hålla i drycken hela tiden, och kan njuta av din tid i badet på ett helt annat sätt.

Men det finns självklart modeller som inte har en integrerad dryckhållare. Då är det upp till dig att avgöra om du anser det vara något du behöver eller inte, och i så fall köpa det vid sidan av som ett tillbehör. Vi rekommenderar en badkarshylla eftersom du kan använda den till mer än bara dryck, förslagsvis för att placera en bok eller mobiltelefon på.

Sittkudde eller nackkudde

uppblåsbart badkar test

Något som få konsumenter tänker på, och som vi därför vill nämna, är om badkaret har en badkarskudde. Detta kan verka onödigt för vissa, men faktum är att det är skönt att ha dessa mjukare delar mot ryggen och nacken när man ligger och slappnar av i karet.

Därför kan vi rekommendera att du letar upp en modell med sittkudde eller nackkudde för den ultimata upplevelsen. Detta är dock inget krav, utan det är upp till dig och dina preferenser.

Om du inte köper en variant med någon av dessa kuddar så kommer upplevelsen helt enkelt inte att bli lika bekväm.

Ventil för enkel tömning av vatten

Något du också bör tänka på är alla de olika typerna av ventiler uppblåsbara badkar har. Detta är för att underlätta tömningen av karet, något som skiljer sig åt från modell till modell.

De bästa varianterna är försedda med en ventil undertill. På så vis går det snabbare att tömma karet, och du slipper vänta på att det ska rinna bort av sig själv. Det finns även modeller som har en ventil uppe på kanten. Dessa är dock inte lika effektiva, då det tar längre tid för vattnet att rinna ut.

Se till att det uppblåsbara badkaret har en ventil undertill, som gör det möjligt för dig att tömma karet på ett enkelt och snabbt sätt.

Skydd på ovansidan med dragkedja

Något annat du bör tänka på är huruvida det uppblåsbara badkaret har ett skydd på ovansidan. Detta är nödvändigt för att hindra smuts från att hamna i vattnet och på själva karet, och är något som långt ifrån alla varianter har.

Om du tänker använda det ofta utomhus, på balkongen eller i trädgården, är det viktigt att kontrollera att det har ett sådant skydd. Detta skydd stängs ofta med en dragkedja på ovansidan, som du enkelt kan dra över karet när det inte används. Detta är supersmidigt men framförallt hygieniskt. Så kontrollera därför om detta finns innan ditt köp. Annars behöver du, likt dryckhållare, köpa det som tillbehör!

Huruvida luftpump ingår eller ej

En annan viktig aspekt du inte får glömma bort är om det har en luftpump som ingår i köpet, eller om du behöver köpa den separat. Detta är givetvis något som kostar pengar, och det är därför vi uppmanar dig att titta noga innan du handlar uppblåsbart badkar.

De flesta modeller har pump inkluderad, dock finns det en del fåtal som inte har detta. Därför är det viktigt att du kontrollerar om en luftpump ingår i köpet, innan du genomför ditt köp!

Storlek

bäst uppblåsbart badkar

Förutom alla de aspekter vi nämnt ovan, så är det tillslut viktigt att du tittar på storleken. Detta för att se till att det uppblåsbara badkaret passar på den plats där du ämnar placera det.

Badkaren kan ha olika storlekar, allt ifrån små badkar för ett barn, till stora badkar för två vuxna personer. Därför ska du alltid först titta på måtten och sedan mäta ditt badrum för att säkerställa att det kommer få plats. Glöm inte att räkna med några centimeters marginal så att det inte kommer befinna sig för nära väggarna – detta då det kan uppstå fuktskador på väggarna. Glöm inte heller att du måste ha en bra badrumsfläkt om du ämnar bada ofta – detta av samma anledning då fukt och mögel kan uppstå om ventilationen i badrummet är dålig.

Fördelar med uppblåsbart badkar

 • Betydligt billigare än uppblåsbara spabad: En fantastisk fördel med ett uppblåsbart badkar är att det är betydligt billigare än ett uppblåsbart spabad. Spabad kostar ofta tusentals kronor, medan du endast behöver betala några hundralappar för ett luftfyllt badkar. Således är det perfekt för dig som inte vill spendera hela månadslönen på ett spbad.
 • Tar liten plats när den är tömd på luft: En uppblåsbart badkar tar inte heller mycket plats. När den inte används kan du helt enkelt tömma den på luft, och förvara den i ett skåp eller under sängen. Detta gör att det tar ytterst lite plats när det inte används, och är därför perfekt för den trångbodde.
 • Går att använda på balkongen, trädgården eller i badrummet: De är även perfekta för dig som inte bor i en villa med stort badrum, då de går att använda på balkongen, i trädgården eller i det lilla badrummet. Dessutom upplever många personer att det är mycket skönt att få bada utomhus under sommaren, och denna produkt gör detta möjligt för en liten summa pengar.

Nackdelar med uppblåsbart badkar

 • Kräver luftpump: Ett uppblåsbart badkar kräver en luftpump för att kunna blåsa upp det. Detta kan uppfattas som en nackdel av personer som inte vill ha ytterligare en sak att förvara, och som upplever det som onödigt krångligt. Dessutom finns det en del varianter som inte har luftpump inkluderad i paketet, utan att du måste köpa den separat.
 • Inte lika skönt som uppblåsbara spabad: Dessa typer av badkar är inte lika skönt som ett spabad då det oftast inte har integrerade massagefunktioner eller bubblor. Sålunda upplevs det ofta inte lika lyxigt, då badkaret är ganska enkelt utformat. Så om du är ute efter en upplevelse på högsta nivå, är spabad ett bättre alternativ.

Sammanfattning

En uppblåsbart badkar är en fantastisk produkt som är perfekt för dig som vill ha ett billigare och mindre krångligt alternativ till uppblåsbara spabad. Dessutom tar de ytterst lite plats när de inte används, och är oftast enkla att förvara.

Det finns dock nackdelar med dem då de för det första kräver en luftpump. Dessutom upplevs de inte alltid lika sköna och lyxiga som spabad. Men å andra sidan är de ju mycket smidigare då du kan pumpa upp det snabbt, ta ett bad, sedan stuva in det under sängen eller i ett skåp. Så det finns helt enkelt både för- och nackdelar som du måste väga mot varandra.

Tips: Glöm inte att vattenlarm är väldigt bra att ha nära badkar så du får en notifikation till din mobil om läckage uppstår som du inte märker.

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.