3 bästa kuddarna för nackont


En bekväm kudde är essentiellt för att undvika smärtor i nacke och rygg. Oavsett om du redan har ont och letar efter en ergonomisk kudde som avlastar nacken, eller om du i förebyggande syfte vill investera i en bra kudde, är det viktigt att köpa en med kvalitet. Kort sagt ska du inte beställa den första billiga modellen som du ser, tvärtom rekommenderar vi att välja en kudde med omsorg. Därför har vi i detta inlägg skrivit om de 3 bästa kuddarna för nackont.

Tips för att undvika nackont

  • Undvik att använda många kuddar då det är lätt att per automatik rulla runt under natten, vilket kan leda till en sämre nackposition och i slutändan permanent smärta.
  • Hur du sover bestämmer vilken kudde som är bäst för dig, t.ex. finns det speciella kroppskuddar för dig som är sidosovare, och knäkuddar för dig som är gravid, magsovare eller ryggsovare.
  • Sover du på rygg ska du välja en låg kudde då du enkelt kan överanstränga nacken om kudden är för hög.
  • Föredrar du istället att sova på magen ska du ha en platt kudde så inte nacken vinklas för högt upp, det är nämligen ett recept för mer smärta.
  • Har du ett kontorsjobb ska du säkerställa att du använder en ergonomisk kontorsstol. Anledningen är att en dålig sittposition under en lång arbetsdag kan ha förödande konsekvenser för din nacke.

Förebygg med massage under dagen

Lider du av nackont är det i allmänhet bra att köpa en massagekudde, förslagsvis Flowpillow från Flowlife då det är den bästa på marknaden. Alternativt kan du köpa en massageapparat som fokuserar på olika specifika delar av nacken. Orsaken är att du under dagen mjukar upp muskler och leder vilket förbereder nacken inför nattens sömn.

3 bästa kuddarna för nackont

Nu när du vet hur viktigt det är med rätt stol och att undvika flera kuddar, är det dags att presentera de 3 bästa kuddarna för nackont.

  1. Tempur Comfort
  2. Tempur Ombracio
  3. Tempur Millenium