4 tips för att träna mer kreativt med en trappmaskin


Det finns ingen magisk formel för hur man ska träna på en trappmaskin för att uppnå de bästa resultaten. Men det finns vissa saker du kan göra för att göra din träning mer effektiv och kreativ. Här är fyra tips:

  • Använd hantlar i båda händerna
  • Öka hastigheten och vridningen
  • Gör intervallträning
  • Kör hopprep mellan seten

1. Använd hantlar i båda händerna

Detta hjälper dig att träna både armarna och benen på samma gång, och ökar intensiteten av din träning. Börja med hantlar som inte väger så mycket och arbeta dig successivt uppåt. Vill du ha ännu mer utmaning kan du lyfta hantlarna över axlarna för varje steg du tar.

2. Öka hastigheten och vridningen

Ju snabbare du trampar, desto bättre är det för din kondition. Och ju mer du vrider på trappstegen, desto mer tränar du också balansen och koordinationen. Så se till att öka hastigheten, men inte för mycket. Tänk alltid på att öka steg för steg så du inte riskerar att skada dig.

3. Gör intervallträning

För bättre resultat så ska du prova att göra intervallträning på trappmaskinen. Det innebär att du tränar i kortare perioder med högre intensitet, och sedan vilar mellan seten. Detta ökar din uthållighet och får dig att bränna fler kalorier om det är viktnedgång du är ute efter.

3. Kör 5 minuters hopprep mellan seten

Som alltid är det bra att variera träningen. Därför rekommenderar vi dig att testa köra 5 minuters hopprep mellan varje set. Detta gör att du får igång överkroppen och inte bara benen. Dessutom är ju hopprep väldigt enkelt. Dock får du inte glömma att läsa vår artikel om de 3 vanligaste misstagen när man hoppar hopprep.

Testa dessa tips och se hur mycket bättre resultat du får!