HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Brevlåda med lås bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Olof postlåda
Bäst-i-test 2024

Brevlåda med lås bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Olof postlåda

Olof postlåda
 • Liten låsbar postlåda
 • Rejäl inåtgående inkastlucka
 • Magneter håller luckan på plats
 • Vredlås med två nycklar
 • Skylt ingår
 

2. Albertina postlåda

Albertina postlåda
 • Låsbar för extra säkerhet
 • Mellanstor postlåda
 • Rymmer flera dagars post
 • Inåtgående lucka som brevbärare tycker om
 • Magneter håller luckan på plats vid oväder
 • Vredlås med två nycklar
 

3. Albert postlåda

Albert postlåda
 • Låsbar för säkerhets skull
 • Mellanstor postlåda
 • Rymmer flera dagars post
 • Rejäl inåtgående lucka
 • Vredlås med två nycklar
 • Skylt ingår
Innehåll [ visa ]

Brevlåda med lås

En brevlåda med lås ett ypperligt sätt att se till att ingen stjäl din post. Oavsett om du är på semester under en längre tid eller helt enkelt kopplar av i din bostad, är det ett absolut krav att känna sig trygg att posten är i tryggt förvar. Tidigare fick man lita på sina medmänniskors goda moral medan det i dagens tidevarv finns mängder av tjuvar som vill komma åt dina beställda produkter eller brev. Genom att köpa en brevlåda med lås säkerställer du att ingen obehörig får tillträde till någon så pass privat, samtidigt som tjuven inte kan se hur mycket post som finns i postlådan. Dock är utbudet brett och det finns mängder av varianter med olika typer av lås, storlekar och färger. Därför har vi, baserat på recensioner på nätet, listat de bästa brevlådorna med lås så du slipper göra efterforskningarna om varje produkt själv. Därtill har vi författat en köpguide nedan så du är väl medveten om vilka faktorer du ska ta i beaktande innan du genomför ditt köp.

Börja med att läsa på för att sedan välja en brevlåda från vår bäst-i-test lista.

Så väljer du brevlåda med lås

Som sagt finns det mycket att beakta innan du köper en brevlåda med lås. För det första ska du ta ställning till hur stor postlådan ska vara. För det andra ska du grunna på färgen. Utöver detta finns det olika typer av lås att välja mellan. Därför är det inte helt lätt att veta vilken du ska välja, varför vi nedan har listat de viktigaste faktorerna du ska tänka på innan ditt val.

 1. Utan insyn
  Många brevlådor är idag designade på ett sådant sätt som gör att de förhindrar insyn. Således riskerar du inte att en tjuv råkar gå förbi just din postlåda och tar en snabb titt på vad som finns inuti, varpå tjuven ser flera dyra paket från exempelvis NetOnNet, och bestämmer sig för att stjäla innehållet. Därför ska du prioritera denna faktorn högst om du vet med dig att denna risken är förhållandevis hög.
 2. Storlek
  Storleken på en brevlåda med lås är viktigt på grund av att den lätt kan bli överfylld under semestern. Dessutom skriker du ju till tjuven att du är bortrest om flera reklamblad och tidningar hänger ut ur brevlådan. Sålunda ska du ha en brevlåda med tillräckligt stor volym så den klarar av oöppnad post i åtminstone en månad. Å andra sidan ska ju inte lådan vara för stor då det lätt blir svårt att ta upp posten. Summa summarum finns det stående brevlådor vars höjd är runt 100 cm (även kallad veckopostlåda) och mindre lådor som fästs på ett spö i marken.
 3. Färg
  Trots att färgen på brevlådan inte är den viktigaste faktorn är den ändock av vikt. Orsaken är att du vill att din brevlåda ska smälta in med andras lådor. Till exempel är det inte att rekommendera att köpa en brevlåda med lås som är skrikande röd, medan postlådorna bredvid alla är svarta. Således ska du alltså inte sticka ut så tjuven får ett lättare byte. Istället ska du alltså välja en neutral färg alternativt en nyans som smälter in bland dina grannars brevlådor.
 4. Tillverkare
  För att veta vilken brevlåda med lås som är kvalitativ måste du oftast se den själv och känna efter. Däremot finns det en annan lösning för att få ett hum om dess kvalitativa nivå, nämligen att se vilket varumärke som som tillverkat den. Kort sagt är de kändaste tillverkarna som t.ex. Habo, Berglund och Biggi kända för sin kvalitet. Därmed slipper du att fysiskt besöka en butik, utan kan istället beställa en låda från en av nämnda varumärke.
 5. Montering
  På grund av att konsumenter i regel monterar brevlådor på vitt skilda sätt, har flera återförsäljare – av miljöskäl – valt att inte skicka med fästskruvar. Därför ska du i noggrannhet fundera på hur du vill fästa postlådan, och beställa passande monteringsanordningar själv – alternativt fråga återförsäljaren i fråga om de kan skicka med några fästskruvar ändå.
 6. Extranyckel
  Ytterligare en faktor som man inte ska ignorera är att säkerställa att du får en extranyckel på köpet. Anledningen till varför vi nämner detta är för att flera återförsäljare väljer att skicka en slät nyckel som måste slipas hos låssmeden. Så läs produktbeskrivningen noga och se till att en anpassad extranyckel kommer med paketet.

Varför en brevlåda med lås är viktigt

Om du är osäker till varför alltfler väljer att köpa en brevlåda med lås är du inte ensam. Först och främst bottnar det i de senaste årens tekniska framfart som inneburit stora effektiviseringar för människan i allmänhet, men också för tjuvarna. Genom ID-kapningar beställer tjuven dina kreditkort, lösenord och andra känsliga uppgifter direkt hem till din brevlåda. Därefter dyker de upp tidigare än alla andra för att stjäla dem från postlådan varpå de kan påbörja att hacka ditt bankkonto eller logga in på din mail. Därför är det inte oväntat att både Polisen, Stöldkyddsföreningen samt försäkringsbolagen alla rekommenderar en låsbar brevlåda.

bäst brevlåda med lås brevlåda med lås brevlåda med lås bäst i test


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.