HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Allvädersstövlar för barn bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Viking Ultra 2.0 Allvädersst...
Bäst-i-test 2023

Allvädersstövlar för barn bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Viking Ultra 2.0 Allvädersstövlar

Viking Ultra 2.0 Allvädersstövlar
 • Varmfodrad och klarar ner till -20 grader
 • Stabil sula med bra grepp
 • Generös läst ger extra utrymme för tårna
 • 100% PVC-fri
 • Hög kvalitetsstandard och tålig konstruktion
Nackdelar:
 • Dyrare än andra allvädersstövlar på marknaden
 

2. Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel

Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel
 • Vattentätt TPR-material
 • Mönstrad yttersula med bra grepp på isiga och hala underlag
 • Högt skaft ger extra skydd mot snö och slask
 • Mjukt och värmande innerfoder
 • Lätt och bekväm att bära
Nackdelar:
 • Kan nästan bli för varma
 

3. Tretorn Gränna Gummistövel

Tretorn Gränna Gummistövel
 • Tillverkade i vattentätt naturgummi för att hålla fötterna torra
 • Förstärkt sula för extra komfort
 • Yttersula med bra markgrepp för stabilitet
 • Fri från PVC
 • Hållbar och tålig konstruktion
Innehåll [ visa ]

Allvädersstövlar för barn → Bäst-i-test (2023)

Barn är kända för att älska att leka utomhus oavsett väderförhållanden, men att hålla dem torra och bekväma kan vara en utmaning, särskilt när det regnar eller snöar. Allvädersstövlar är ett måste för alla föräldrar som vill hålla sina barn torra och varma under våta och kalla dagar. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att hitta rätt par.

I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på de bästa allvädersstövlarna för barn 2023, som är utformade för att hålla små fötter torra och bekväma oavsett väder. Vi kommer att ta hänsyn till material, passform, vattentäthet, hållbarhet och stil.

Bästa allvädersstövlar för barn 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Viking Ultra 2.0 Allvädersstövlar

Bästa allvädersstövlarna för barn 2023
Viking Ultra 2.0 Allvädersstövlar

Viking Ultra 2.0 är en uppföljare till Viking Cherrox och är en varmfodrad allvädersstövel som klarar ner till -20 grader. Vi har testat stövlarna i kalla och fuktiga förhållanden och kan intyga att de håller fötterna varma och torra, även under de mest krävande förhållandena. Detta beror på stövlarnas unika material - 100% PVC-fri Elastopan® - som innehåller miljontals luftbubblor som ger en utmärkt isolering.

Innerfodret i Viking Ultra 2.0 är gjort av en ullblandning, vilket gör att stöveln är mjuk och bekväm mot huden. Detta är viktigt för att dina barn ska kunna leka och röra sig fritt utan att uppleva obehag eller irritation. Vi uppskattar också att stövlarnas läst ger tillräckligt med utrymme för tårna, vilket minskar risken för skador och ökar bekvämligheten för dina barns fötter.

Viking Ultra 2.0 har en stabil sula med bra grepp som ger en säker och stabil känsla för dina barns fötter. Detta är särskilt viktigt för att undvika halkningar och olyckor på blöta och glatta underlag. Stöveln har också en hög kvalitetsstandard, vilket gör den till en slitstark och tålig allvädersstövel som kan användas under en lång tid.

Vi vill också betona att Viking Ultra 2.0 är en miljövänlig produkt, vilket är viktigt för många föräldrar som vill göra sitt bästa för att skydda planeten. Viking Ultra 2.0 är nämligen 100% PVC-fri, vilket minskar dess påverkan på miljön.

Mot bakgrund av detta kan vi säga att dessa allvädersstövlar för barn är enastående på alla sätt och vis. Denna stövel kombinerar värme, komfort, funktionalitet och miljövänlighet för en optimal upplevelse i alla slags väderförhållanden. Vi rekommenderar Viking Ultra 2.0 starkt till alla föräldrar som vill investera i en högkvalitativ och hållbar allvädersstövel till sina barn.

Fördelar:

 • Varmfodrad och klarar ner till -20 grader
 • Stabil sula med bra grepp
 • Generös läst ger extra utrymme för tårna
 • 100% PVC-fri
 • Hög kvalitetsstandard och tålig konstruktion

Nackdelar:

 • Dyrare än andra allvädersstövlar på marknaden


9/10
EXPERTBETYG
Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel

Denna allvädersstövel från Nordbjørn är tillverkad av vattentätt TPR-material och har en kraftig och mönstrad yttersula som ger bra grepp på isiga och hala underlag. Det höga skaftet ger extra skydd mot snö och slask, samtidigt som det mjuka och värmande innerfodret håller fötterna varma och torra i kalla och blöta förhållanden.

Vi är imponerade av hur lätt och bekväm stöveln är att bära, trots dess robusta konstruktion. Det mjuka innerfodret ger en mjuk och skön känsla mot huden, medan TPR-materialet ger en hållbar och tålig yta som tål tuffa tag.

Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel är en utmärkt produkt för barn som vill leka och utforska utomhus under höst- och vintermånaderna. Dess vattentäta egenskaper, tillsammans med det värmande innerfodret, gör att den kan användas i alla slags väderförhållanden, från regn och slask till snö och is. Det höga skaftet ger extra skydd mot väta och kyla, samtidigt som den kraftiga yttersulan ger bra grepp och stabilitet på alla typer av underlag.

Således är Nordbjørn Blizzard en pålitlig och högkvalitativ allvädersstövel som vi starkt rekommenderar för alla föräldrar som vill investera i en vinterstövel som håller fötterna varma och torra under kalla och blöta dagar. Denna stövel kombinerar hög komfort, bra grepp och vattentäthet för en optimal utomhusupplevelse.

Fördelar:

 • Vattentätt TPR-material
 • Mönstrad yttersula med bra grepp på isiga och hala underlag
 • Högt skaft ger extra skydd mot snö och slask
 • Mjukt och värmande innerfoder
 • Lätt och bekväm att bära

Nackdelar:

 • Kan nästan bli för varma


8/10
EXPERTBETYG

3. Tretorn Gränna Gummistövel

Tillverkade i naturgummi
Tretorn Gränna Gummistövel

Dessa allvädersstövlar är tillverkade i vattentätt naturgummi, vilket innebär att dina barns fötter förblir torra under lek i regn, lera eller snö. Vi uppskattar också att stövlarna är fria från PVC, vilket är ett bra val för miljön.

Tretorn Gränna har en förstärkt sula som ger extra stötdämpning och komfort för dina barns fötter. Detta är särskilt viktigt för barn som är aktiva och utsätter sina fötter för många olika rörelser.

Vi vill också framhäva stövlarnas yttersula som ger bra markgrepp och stabilitet. Detta gör att dina barn kan leka och springa fritt utan att oroa sig för att halka och falla.

Tretorn Gränna är en produkt av hög kvalitet med många funktionella egenskaper. Ovandelen i naturgummi ger en hållbar och tålig konstruktion som kan stå emot tuffa lekar och utmaningar. Sulan i textil ger en mjuk och skön känsla mot huden, samtidigt som den förstärkta sulan och yttersulan i EVA-gummi ger stöd och stabilitet.

Därmed är Tretorn Gränna ett utmärkt val för föräldrar som vill investera i högkvalitativa och funktionella allvädersstövlar för sina barn. Dessa stövlar kombinerar vattentäthet, komfort och stabilitet för en optimal lekupplevelse i alla slags väderförhållanden.

Fördelar:

 • Tillverkade i vattentätt naturgummi för att hålla fötterna torra
 • Förstärkt sula för extra komfort
 • Yttersula med bra markgrepp för stabilitet
 • Fri från PVC
 • Hållbar och tålig konstruktion

Nackdelar:Köpguide för allvädersstövlar för barn — 6 saker att tänka på innan ditt köp

Att välja rätt allvädersstövlar till ditt barn kan vara en utmaning, särskilt med så många alternativ på marknaden. Här är fem faktorer som du bör överväga innan du köper dessa typer av stövlar:

1. Vattentäthet

När du köper allvädersstövlar till ditt barn är det viktigt att se till att de är vattentäta för att undvika att fötterna blir blöta och kalla. Stövlarna ska ha en bra passform och täcka tillräckligt högt upp på benen för att förhindra att vatten tränger in. Vattentäthet är avgörande för att hålla fötterna torra och bekväma, oavsett om det är regn, slask eller snö.

För att säkerställa vattentätheten bör du leta efter stövlar som är tillverkade av vattentäta material som till exempel PVC-fritt naturgummi eller elastopan. Dessa material är tåliga och kan stå emot vatten och fukt, vilket håller fötterna torra och skyddade. Se också till att stövlarna har tejpade eller förseglade sömmar för att förhindra att vatten tränger in genom svaga punkter.

Stövlarna bör som sagt täcka tillräckligt högt upp på benen för att förhindra att vatten tränger in ovanifrån. Det är också viktigt att stövlarna har en passform som ger tillräckligt med utrymme för dina barns fötter och ben samtidigt som de inte är för lösa och glider runt.

En bra testmetod för att kontrollera vattentätheten på allvädersstövlar är att fylla dem med vatten och observera om något vatten sipprar igenom. Det är också en bra idé att läsa recensioner från andra föräldrar eller tester för att se hur stövlarna presterar i regnigt eller blött väder.

2. Foder

Ett varmt och mjukt foder är en viktig faktor att överväga när du köper allvädersstövlar till ditt barn, särskilt om stövlarna ska användas i kallare väderförhållanden. Ett bra foder kan hjälpa till att hålla fötterna varma och torra, vilket är avgörande för att barnen ska kunna leka och utforska utomhus i alla slags väder.

Innerfoder kan tillverkas av olika material, såsom ull, syntetiska material eller en blandning av båda. Ull är ett populärt val för allvädersstövlar eftersom det är naturligt varmt, mjukt och absorberar fukt. Syntetiska material som polyester är också vanliga eftersom de är lätta och torkar snabbt.

Det är viktigt att välja ett foder som passar till ditt barns behov och den typ av aktiviteter som de kommer att utföra i stövlarna. Om stövlarna kommer att användas i mycket kallt väder, är det en god idé att välja stövlar med ett tjockt och isolerande foder för att hålla fötterna varma. Om stövlarna däremot kommer att användas i mildare klimat, kan ett tunnare och mer andningsbart foder vara tillräckligt – annars kan det lätt bli för varmt.

När du köper allvädersstövlar till ditt barn, bör du också överväga om fodret är löstagbart eller fastsytt. Ett löstagbart foder gör det enklare att tvätta och torka stövlarna på en skotork efter användning, medan ett fastsytt foder ger en mer stabil och stadig passform.

3. Grepp och stabilitet

Stövlarna bör ha en mönstrad yttersula som ger tillräckligt med grepp och stabilitet för att undvika halkningar och olyckor på blöta och hala underlag.

En bra allvädersstövels sula kan tillverkas av olika material, till exempel gummi, EVA eller TPR. Gummi är ett vanligt val för allvädersstövlar eftersom det är tåligt och har en bra greppförmåga. EVA är ett lätt och stötdämpande material som ger en bekväm gång, medan TPR ger bra grepp och stabilitet på hala ytor.

Mönstret på yttersulan är också en faktor att överväga. En djupare mönstring ger bättre grepp på hala ytor, medan en mer grundläggande mönstring är lämplig för mindre krävande aktiviteter. En annan faktor att tänka på är hur sulan är utformad för att stödja foten. En bra sula bör ge tillräckligt med stöd och stabilitet för att undvika skador på foten och främja en god hållning.

allvädersstövlar barn bäst i test

4. Passform

Allvädersstövlarna bör vara tillräckligt stora för att ge tillräckligt med utrymme för ditt barns fötter, men inte så stora att de glider runt och orsakar obehag eller ökar risken för skador. Det är viktigt att mäta ditt barns fötter noggrant och välja stövlar som passar deras storlek och form.

Stövlarnas lästform är också en faktor att överväga när du väljer allvädersstövlar. En bra lästform bör ge tillräckligt med utrymme för ditt barns tår och fotvalv, samtidigt som den ger stöd och stabilitet för att undvika skador. En bredare lästform kan vara lämplig för barn med breda fötter, medan en smalare lästform är lämplig för barn med smalare fötter.

Materialet som stövlarna är tillverkade av kan också påverka passformen. Till exempel kan gummi vara mindre flexibelt än andra material och ta lite tid att brytas in, medan material som neopren kan ge en mer flexibel och bekväm passform direkt från början.

En god passform hjälper till att undvika skav och blåsor, och ger en bekväm och trygg känsla för ditt barn när de bär stövlarna. Det är viktigt att testa och justera stövlarna efter behov för att se till att de sitter bra och ger tillräckligt med stöd och komfort.

5. Hållbarhet

Barn är ofta aktiva och utomhus, vilket innebär att deras stövlar kan utsättas för tuffa förhållanden och slitage. Därför är det viktigt att välja allvädersstövlar som är tillverkade av högkvalitativa och tåliga material som kan hålla länge.

Stövlarnas material är en faktor som påverkar hållbarheten. Material som naturgummi, neopren och syntetiskt läder är vanliga materialval för allvädersstövlar och är känt för att vara tåliga och hållbara. Andra material som kan användas är PVC-fria plaster och syntetiska material som är mer miljövänliga och hållbara.

En slitstark konstruktion är också viktig för att öka stövlarnas hållbarhet. Köp helst stövlar med förstärkta sömmar, förstärkningar runt tårna och hälen, samt en robust yttersula med bra grepp och slitstyrka.

En stövel som är hållbar och tålig kan spara pengar på lång sikt genom att minska behovet av att köpa nya stövlar varje säsong. Att investera i högkvalitativa allvädersstövlar kan också bidra till att minska miljöpåverkan genom att minska mängden avfall som genereras av att kasta ut slitna eller trasiga stövlar.

Vanliga frågor och svar om allvädersstövlar för barn

Kan jag tvätta mina allvädersstövlar?

Ja, de flesta allvädersstövlar kan tvättas. Kontrollera dock tillverkarens rekommendationer för att se vilket tvättmedel och vilken metod som är lämplig för stövlarna.

Vilket material är bäst för allvädersstövlar?

Det finns flera material som kan vara lämpliga för allvädersstövlar, inklusive naturgummi, neopren, syntetiskt läder och PVC-fria plaster. Valet av material beror på dina behov och preferenser – samt budget.

Är alla allvädersstövlar vattentäta?

Nej, inte alla allvädersstövlar är vattentäta. Se därför till att välja ett par som är vattentäta för att hålla ditt barns fötter torra och bekväma.

Hur ofta behöver jag byta ut mitt barns allvädersstövlar?

Det beror på stövlarnas kvalitet, användning och slitage. Det kan vara en bra idé att byta ut stövlarna när de börjar bli sladdriga, har skador på sula eller ovandel eller när barnet har vuxit ur dem.

Vilken typ av foder är bäst för allvädersstövlar?

Ett varmt och mjukt foder är lämpligt för stövlar som ska användas i kallare väderförhållanden. Ullblandningar och polyesterfoder är båda bra val.

Är det viktigt med bra grepp på allvädersstövlars yttersula?

Ja, en stabil sula med bra grepp är viktig för att undvika halkningar och olyckor på blöta och hala underlag. Säkerställ att stövlarna har en mönstrad yttersula som ger tillräckligt med grepp och stabilitet för att hålla ditt barn säkert på fötterna.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.