HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Cykelhållare för dragkrok bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Thule Easyfold XT 13 pin
Bäst-i-test 2024

Cykelhållare för dragkrok bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Thule Easyfold XT 13 pin

Thule Easyfold XT 13 pin
 • Kompakt & lättanvänd
 • Hög lastkapacitet
 • Perfekt för bredare elcyklar
 • Justerbara pumpspännen
 • Tiltfunktion
 • För 2 cyklar
 

2. Thule Easyfold XT 2B

Thule Easyfold XT 2B
 • Vikbar
 • Stabil dragkrokskoppling
 • Fälgskydd i mjukt gummi
 • Fotmanövrerad tiltfunktion
 • Bärhandtag
 • Låsbar till dragkroken
 

3. Thule Velocompact 3

Thule Velocompact 3
 • Udragbar hjulhållare
 • Spännband med pumpspännen
 • Tiltfunktion
 • Löstagbara cykelarmar
 • Lås till dragkroken
 • För 3 cyklar
Innehåll [ visa ]

Cykelhållare dragkrok

Behöver du köpa cykelhållare för dragkrok har du kommit till rätt plats. Genom att ha testat alla de bästa modellerna utifrån ett antal kriterier, har vi kommit fram till den bästa cykelhållaren just nu. Dock finns det varianter utan dragkrok som fästs på baklucka eller tak, men i den här guiden är för dig vars bil har en klassisk dragkrok. Oavsett om du vill ha en variant som håller 2, 3 eller 4 cyklar, har vi vad du letar efter. Baserat på funktionalitet, kvalitet, pris och recensioner har vi sedan rankat cykelhållarna i en topplista. På så sätt blir ditt val lättare och smidigare då du slipper läsa igenom individuella recensioner. Börja med att läsa hela köpguiden där du lär dig om hur du väljer rätt produkt, lagar och regler samt fördelar och nackdelar. Därefter kan du bläddra i bäst-i-test listan för att se vilken som passar dina behov bäst.

Så väljer du cykelhållare för dragkrok

När du står i akt att köpa en cykelhållare för dragkrok är det några specifika saker du bör veta. För första ska du se till att cykelstället går att utöka till fler cyklar. För det andra måste maxlasten vara tillräcklig för dina behov. För det tredje kanske du har en elcykel, och då måste cykelhållaren vara anpassad för detta. Utöver nämnda faktorer ska du tänka på följande innan du genomför ditt köp.

 1. Antal cyklar
  De flesta cykelhållare för dragkrok har kapacitet för 1-5 cyklar. Desto färre antal cyklar, desto billigare blir kostnaden. Därav ska du inte köpa en variant för 5 cyklar om du inte behöver detta, samtidigt som du inte ska köpa en med för liten kapacitet. Fundera noggrant över om du vill utrymme för en extra cykel eller om du framgent behöver lasta din partners cykel.
 2. Lås
  Det är extremt viktigt för oss att understryka vikten av att kunna låsa en cykelhållare för dragkrok. Inte bara hållaren utan även cyklarna. Orsaken är att stöldrisken ökar ju fler cyklar du har på stället, och är varken stället eller cyklarna låsta blir det ännu lättare för tjuven. Därför ska du se till att hållaren har både låsbart fäste samt lås för cyklarna.
 3. Påbyggnad
  Är du osäker på hur många cyklar du vill kunna fästa på hållaren, då ska du välja en vars kapacitet är 2 cyklar men som går att utöka till flera cyklar. Du köper helt enkelt till en påbyggnad som gör att du kan ställa fler cyklar. Dock måste du vara beredd på att öppna plånboken för denna funktionalitet.
 4. Lämpad för elcyklar
  På grund av att elcyklar har en unik konstruktion med batteri och motor, måste den fästas på en speciell plats på en cykelhållare för dragkrok. Däremot har de flesta hållare inte stöd för elcyklar. Därför måste du hålla ett extra öga på att det finns möjlighet att använda den med en elcykel.
 5. Maxlast
  Hur mycket en cykelhållare för dragkrok kan bära i vikt kallas maxlast eller nyttolast. Exempelvis har en cykelhållare för 2 cyklar en maxlast på 45 kilo. Därmed kan inte varje cykel väga över 22,5 kilo. Tänk efter hur mycket dina cyklar väger tillsammans för att enkelt räkna ut vad taket för den här parametern ska vara.
 6. Fällbar
  För att smidigt packa undan cykelhållaren rekommenderar vi att köpa en fällbar variant. På så sätt kan du enkelt fälla ihop stället och förvara i bakluckan, garaget eller på vinden. Dessutom måste cykelhållaren vara nedfällbar med monterade cyklar, så du enkelt kan åka till ICA och ladda på varor i bagageluckan.

Fördelar med cykelhållare för dragkrok

 • Enkel att montera.
 • Längre livslängd än takhållare.
 • Litet utbud som gör ditt val lättare.
 • Är fullt kompatibla med cykelöverdrag.
 • Njut av cykelsemestern tillsammans med hela familjen.

Utfällbar cykelhållare för dragkrok

En utfällbar cykelhållare för dragkrok är lämpad för dig som vill att det ska vara enkelt och smidigt att förvara, hantera och montera. Tack vare den förminskade storleken i hopvikt läge, kan den förvaras i trånga utrymmen som bagageluckan, garaget eller i förrådet. Dessutom är den enklare att montera då du kan fästa den hopvikt på dragkroken och fälla upp den när den sitter stadigt. Dessutom är enklare att fästa ytterligare en cykel på hållaren, allt du behöver göra är att tilta hållaren något så blir avståndet mellan cykeln och cykelarmarna så litet som möjligt. Således ska du välja Thule Easyfold XT då det är den bästa cykelhållaren för dragkrok som dessutom är utfällbar.

Cykelhållare till dragkrok för 4 cyklar

Planerar du och din familj en cykelsemester eller helt enkelt bara vill ta med cyklarna till landet, så är en cykelhållare till dragkrok för 4 cyklar ditt bästa val. Därjämte ska du välja en modell som du kan utvidga till 5-6 cyklar genom att köpa ett billigt tillägg. Dock är det särskilt viktigt för dig med många cyklar att både hållaren och cyklarna ska vara låsbara. På så vis minskar du stöldrisken markant.

Regler för cykelhållare till dragkrok

Det finns flera fall av konsumenter som köpt den billigaste cykelhållaren för dragkrok de kunde hitta, men som sedan – efter de stoppades av polisen – ångrade sig djupt. Orsaken är att cykelstället skymmer sikten av registreringsskylten vilket inte sällan leder till böter. Därtill finns det förvånansvärt många varianter som också döljer baklamporna, vilket såklart också är olagligt. Därför är det väldigt viktigt att du tittar på produktbilderna för att se hur cykelhållaren kommer se ut i praktiken.

cykelhållare för dragkrok cykelhållare dragkrok 4 cyklar cykelhållare dragkrok


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.