HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Cykelhållare utan dragkrok bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Cykelhållare ClipOn 3 cyklar
Bäst-i-test 2024

Cykelhållare utan dragkrok bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Cykelhållare ClipOn 3 cyklar

Cykelhållare ClipOn 3 cyklar
 • Snabbmonterad transportlösning för 3 cyklar
 • Unikt snabbfäste som spänns fast på bakluckan
 • Superlätt att återmontera
 • Spännband ingår
 • Superb kvalitet (Thule)
 • Lastkapacitet: 45 kg
 • Vikt: 8,5 kg
 

2. Cykelhållare RaceWay 2 cyklar

Cykelhållare RaceWay 2 cyklar
 • Revolutionerande bakluckemonterad cykelhållare
 • Sure-tight-vajrar i stål fäster hållaren på säkrast tänkbara sätt
 • Högkvalitativa vaggor med elastiska RDT-material
 • Gummikuddar som skyddar mot repor
 • No-Sway-hållare förhindrar gungning och kontakt med bilen
 • Lås mot cykel och bilen (medföljer)
 • Finns även en modell för 3 cyklar
 

3. Specialgjord cykelhållare utan dragkrok

Specialgjord cykelhållare utan dragkrok
 • Anpassad för vans, jeepar och större bilar
 • Cyklarnas placering skymmer varken bakljus och nummerplåt
 • Passar många bilar med anpassningskit
 • Lastar upp till 2 cyklar med möjlighet till fler m.h.a. adapter
 • Lastkapacitet: 60 kg
 • Vikt: 14 kg
Innehåll [ visa ]

Cykelhållare utan dragkrok

Vill du förflytta dig med bil som inte har en dragkrok, och ta med cykeln, då måste du köpa en cykelhållare utan dragkrok. Däremot finns det en uppsjö av cykelhållare som inte håller måttet, och det är svårt för konsumenter att särskilja agnarna från vetet. Därför har vi sammanställt de bästa cykelhållarna för att göra ditt val så smidigt som möjligt. Oavsett om du letar efter en billig cykelhållare utan dragkrok, eller en mer exklusiv variant som kan bära många cyklar, har vi vad du letar efter. På så vis slipper du själv granska varje recension och kan förlita dig fullt ut på vår bäst-i-test lista. Dessutom har vi författat en köpguide i vad du ska tänka på under ditt köp. Börja med att läsa guiden nedan för att därefter välja den bästa cykelhållaren utifrån dina behov.

Så väljer du cykelhållare utan dragkrok

På grund av att en cykelhållare utan dragkrok måste fästas direkt på bakluckan, finns det några saker du ska ha i åtanke. För det första får inte cykelhållaren repa bilen. För det andra måste cyklarna hållas stabilt på plats så de inte skakar eller gungar in i bakrutan. Utöver nämnda faktorer har vi nedan listat det viktigaste du behöver tänka på när du tittar igenom alla varianter.

 1. På taket eller bakluckan
  Det första du ska tänka på är huruvida du ska fästa cykelhållaren på taket eller på bakluckan. Genom det förstnämnda alternativet kräver det att du är stark nog att placera cykeln där. Dessutom måste du komma ihåg att bilen är 80 cm högre, vilket är lätt att glömma när du ska köra in i garaget eller drive-in på McDonald’s. Å andra sidan skymmer en cykelhållare utan dragkrok, som är fäst på bakluckan, både registreringsskylten och lysen. Därtill kommer det stänka ordentligt med smuts på cykeln – framför allt om du köper en billig modell. Sålunda måste du fundera över cykelns placering noggrant.
 2. Antal cyklar
  Det finns cykelhållare utan dragkrok som har kapacitet för en, två, tre eller flera cyklar. Desto större kapacitet, desto dyrare pris. Å enda sidan måste du se till att du inte köper mer än vad du behöver, å andra sidan vill du ha plats för fler cyklar då du inte vet om du kommer ha fler cyklar framgent. Men du måste också bestämma dig någonstans på vägen, och då är vår rekommendation att köpa en 3-cykelhållare just på grund av att du har stöd för fler cyklar om du träffar en partner eller skaffar familj. Glöm inte att du även måste ha ett cykelöverdrag anpassat för antalet cyklar också, förutsatt att du vill skydda dem mot väder och vind.
 3. Priset
  Den viktigaste faktorn för de flesta är kostnaden. Kort sagt vill konsumenten ha en cykelhållare utan dragkrok vars kvalitet är i paritet med priset. Av den orsaken måste du bestämma vilken prisnivå du vill lägga dig på. De flesta modeller kostar mellan 1000 – 4000 kr beroende på antalet cyklar den ska hålla, samt hur stabilt de hålls på plats. Dock ska det poängteras att en cykelhållare är en investering som du inte kommer behöva köpa igen på cirka 10 år. Således är det bättre att köpa en dyr, kvalitativ modell med garanti, istället för en budgetmodell som riskerar repa både bil och cykel.
 4. Förankringspunkter
  När du fäster din cykelhållare för du detta genom så kallade förankringspunkter. I bästa fall har du 3-punktsförankring vilket betyder att du kan fästa cyklarna på 3 olika punkter och därmed stabilisera färden ordentligt. Dessvärre har billiga modeller endast en punkt vilket följaktligen gör att cykeln skakar och slår emot karossen. Tänk därför på att hålla ett getöga på denna faktorn lite extra.
 5. Vikbar
  Se till att cykelhållaren kan vikas ihop och således uppta mindre utrymme i garageutrymme eller förråd. Köp aldrig en modell som inte går att fälla ihop då det ofta kommer ske att du behöver förvara cykelhållaren inuti bakluckan eller liknande.
 6. Lösa remmar
  Tidigare behövdes cyklar fästas med remmar för att inte skaka och på så sätt repa bilen. Däremot ska remmar inte behövas längre, utan cykelhållaren ska klara av att hålla cyklar på plats utan extra remmar. Trots detta finns det ändå mängder av cykelhållare utan dragkrok som använder rep – dessa ska du absolut undvika så du slipper pyssla med knutar och annat.
 7. Garanti
  Sist men inte minst ska du hålla ett vaksamt öga på garantin. Orsaken är att om cykelhållaren mot förmodan skulle gå sönder, får du en ny utskickad inom bara ett par dagar – helt gratis. Vissa cykelhållare, t.ex. Saris Superbones, erbjuder livstids garanti. Dock behöver du betala lite extra men det är definitivt värt det.

Fördelar med cykelhållare utan dragkrok

 • Cykelsemester
  Tack vare en cykelhållare utan dragkrok kan du ge dig ut tillsammans med hela familjen på en cykelsemester. Varför inte cykla runt vättern och bli vältränad samma gång?
 • Kan användas på flera bilar
  Du kan fästa cykelhållaren på alla möjliga tänkbara bilmodeller. Så om du köper en ny bil behöver du inte vara orolig för att cykelhållaren inte ska passa.
 • En dragkrok är inte estetiskt tilltalande
  Anledningen till varför du inte köpte en bil med dragkrok är förmodligen för att du inte tycker det är snyggt. Därför ska du heller inte behöva köpa en dragkrok bara för att kunna fästa en cykelhållare. Därmed är det en enorm fördel att det finns billiga alternativ.

Lagar för cykelhållare utan dragkrok

Som sagt så är nackdelen med en cykelhållare monterad på bakluckan att registreringsskylten inte syns tydligt. Följden av detta är ofta böter. Däremot finns det en lösning, nämligen att köpa till ett ljus som enkelt fästs på cykelhållaren. Vidare måste bilföraren ha full sikt bakåt i backspegeln, har du inte det kommer du få böter av Polisen för detta också. Därtill måste du veta reglerna i varje land inom Europa om du funderar på att ta en roadtrip.

cykelställ bil utan dragkrok cykelhållare bil utan dragkrok cykelhållare utan dragkrok


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.