HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Dörrhängare bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Justerbar dörrkrok
Bäst-i-test 2024

Dörrhängare bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Justerbar dörrkrok

Justerbar dörrkrok
 • Enkel montering på dörrar
 • Justerbart fäste gör att den passar flera olika dörrar
 • Finns i enkel och dubbel krok
 • Perfekt för att hänga handdukar, morgonrockar och väskor
Nackdelar:
 • Kräver en dörr med minst 3 mm glipa upp till dörrfodret
 

2. Dörrhängare med hylla och krokar

Dörrhängare med hylla och krokar
 • Lätt att montera och hänga upp på dörrar
 • Tio krokar och en hylla ger många förvaringsmöjligheter
 • Passar perfekt för badrum, hall och sovrum
 • Håller saker organiserade och på plats
 • Kromad metall ger en stilren och modern look
Nackdelar:
 • Passar endast på dörrar med en glipa på minst 3 mm upp till dörrkarmen
 • Tjockleken på dörren får inte överstiga 4 cm
Innehåll [ visa ]

Dörrhängare → Bäst-i-test (2024) — Praktiska dörrhängare

Dörrhängare och krokar är en oumbärlig del av våra hem och kan användas på ett flertal sätt för att organisera och hålla saker på plats. Oavsett om du behöver hänga upp kläder, handdukar, eller andra föremål, är dörrhängare och krokar ett enkelt och praktiskt sätt att göra det på.

Men med så många olika typer att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa för dina behov. Det är där denna artikel kommer in i bilden. Vi har samlat information om de bästa dörrhängarna och krokarna på marknaden och diskuterar deras för- och nackdelar för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut.

Bästa dörrhängare 2024 — Bäst i test

9/10
EXPERTBETYG

1. Justerbar dörrkrok

Justerbart fäste 3,6 cm-5,5 cm
Justerbar dörrkrok

På andra plats i vårt bäst-i-test kommer den här smarta justerbara dörrkroken! Med sin enkla montering och patenterade design kan du snabbt och enkelt hänga upp dina saker på dörrar och frigöra ytor från rörigt kaos.

Dörrkroken har en justerbar fäste som gör att den passar flera olika dörrar med olika djup mellan ca 3,6 cm och 5,5 cm. Detta gör att den är ett praktiskt val för alla som vill organisera saker på ett enkelt och effektivt sätt.

Den justerbara dörrkroken finns i två olika modeller: enkel krok och dubbel krok. Enkel krok är 17,8 cm hög och 2,5 cm bred medan den dubbla kroken är 19 cm hög och 7,6 cm bred. Båda modellerna är lätta och enkla att använda och kommer med en totaldjup på 9,5 cm, vilket ger dig gott om utrymme att hänga upp dina saker.

Den justerbara dörrkroken är perfekt för att hänga handdukar i badrummet, morgonrocken i sovrummet eller som en extra hängare för väskor och ytterkläder i hallen. Montering är superenkelt och du behöver bara hitta en dörr med en glipa på minst 3 mm upp till dörrfodret. (Ska du däremot hänga upp flera handdukar så rekommenderar vi istället en handdukshängare eftersom dessa är avsedda för att kunna hänga flera handdukar på.)

Att justera djupet på kroken är enkelt, du trycker helt enkelt ner metalldelen ovanpå kroken och skjuter låset framåt eller bakåt beroende på om du vill ha en bredare eller smalare krok.

Således är denna justerbara dörrhängare en smart och praktisk lösning för att hålla ordning på saker och ting i ditt hem. Med sin enkla montering och patenterade design är det enkelt att hänga upp dina saker på dörrar och frigöra ytor från rörigt kaos.

Fördelar:

 • Enkel montering på dörrar
 • Justerbart fäste gör att den passar flera olika dörrar
 • Finns i enkel och dubbel krok
 • Perfekt för att hänga handdukar, morgonrockar och väskor

Nackdelar:

 • Kräver en dörr med minst 3 mm glipa upp till dörrfodret


8/10
EXPERTBETYG

2. Dörrhängare med hylla och krokar

Utmärkt för badrum, hall & sovrum
Dörrhängare med hylla och krokar

Denna dörrhängaren har tio krokar som är perfekta för att hänga upp kläder, handdukar, morgonrockar och andra föremål. Dessutom finns en praktisk hylla som ger ännu mer förvaringsmöjligheter för saker som inte är så lätta att hänga upp. Hyllplanet är 35 cm brett, 9,5 cm djupt och 6,5 cm högt med ett galler som håller sakerna säkert på plats.

Den här dörrhängaren är tillverkad i kromad metall och är 37 cm bred och 36,5 cm hög. Den passar på dörrar med minst 3 mm glipa upp till dörrkarmen och med en max tjocklek på 4 cm. Montering är enkel och det tar bara några minuter att hänga upp den på din dörr.

Användningsområdena för denna dörrhängare är många, den fungerar lika bra i sovrummet, badrummet eller hallen och ger enkel tillgång till alla dina viktiga föremål. Du kan organisera din garderob, hålla handdukar nära till hands eller bara få ordning på rörigt kaos. Det är helt upp till dig!

Sammanfattningsvis är denna hängare en praktisk och stilren lösning för att hålla ordning på saker och ting i ditt hem. Med sin smarta hylla och tio krokar kan du organisera alla dina föremål på ett enkelt och praktiskt sätt. Så frigör ytor i ditt hem med denna fantastiska dörrhängare och få ordning på allt en gång för alla!

Fördelar:

 • Lätt att montera och hänga upp på dörrar
 • Tio krokar och en hylla ger många förvaringsmöjligheter
 • Passar perfekt för badrum, hall och sovrum
 • Håller saker organiserade och på plats
 • Kromad metall ger en stilren och modern look

Nackdelar:

 • Passar endast på dörrar med en glipa på minst 3 mm upp till dörrkarmen
 • Tjockleken på dörren får inte överstiga 4 cm


Köpguide för dörrhängare — Att tänka på innan ditt köp

Att välja rätt dörrhängare kan som sagt vara svårt när det finns så många olika modeller och funktioner på marknaden. Men att ha en bra hängare kan göra underverk för att organisera ditt hem och frigöra ytor. Här är sex faktorer att tänka på innan du köper:

1. Typ av dörrhängare

De två vanligaste typerna av dörrhängare är de som hängs över dörren och de som monteras på dörren.

De som hängs över dörren är enkla att installera och kräver inga verktyg eller montering. Dessa dörrhängare hängs helt enkelt över toppen av dörren och har ofta flera krokar eller hyllor för förvaring. De är idealiska för tillfällig förvaring och passar för personer som inte vill göra hål i dörren eller montera permanenta lösningar.

De som monteras på dörren är mer permanenta och kräver verktyg och montering. Dessa dörrhängare är vanligtvis större och kan hålla mer vikt än de som hängs över dörren. De är idealiska för personer som vill ha en mer permanent lösning för förvaring och som vill ha en hängare som kan hantera tyngre föremål.

När du väljer mellan de två typerna är det viktigt att tänka på vad som passar dina behov och din livsstil bäst. Om du bor i en hyreslägenhet eller ofta flyttar kan en dörrhängare som hängs över dörren vara det bästa alternativet. Om du däremot har ett permanent boende och vill ha en mer hållbar lösning för förvaring kan en hängare som monteras på väggen vara bättre lämpad.

2. Material

Dörrhängare kan tillverkas i olika material, inklusive metall, trä, plast och glas. Materialvalet kan påverka både designen och hållbarheten. Tänk på vilken typ av material som passar din inredningsstil och dina behov.

3. Antal krokar och hyllor

Antalet krokar och hyllor på din dörrhängare kan variera från enkla modeller med en krok eller hylla, till mer avancerade hängare med flera krokar och hyllor.

Om du har en stor familj eller ofta har gäster kan det vara en god idé att välja en dörrhängare med flera krokar. Detta ger dig fler möjligheter att hänga upp kläder och annat, vilket minskar röran och skapar mer utrymme. Om du vill ha extra förvaring kan en inbyggd hylla också vara en praktisk funktion.

Det är emellertid viktigt att tänka på vilka föremål du vill hänga upp på din hängare och vilken storlek och vikt de har. Vissa dörrhängare kan mämligen bara hantera lätta föremål, medan andra kan hantera tyngre föremål som ytterkläder etc. Om du väljer en med flera krokar eller hyllor måste du säkerställa att den har tillräckligt med utrymme och viktgräns för att hantera det du vill hänga upp.

Antal krokar/hyllor Fördelar Nackdelar
Enkel krok/hylla Enkel och diskret, perfekt för mindre föremål Kan vara begränsad i kapacitet för större föremål
Flera krokar Ger fler förvaringsmöjligheter för kläder och handdukar Tar upp mer plats på dörren
Hylla och flera krokar Ger både hängande och hyllförvaring, praktiskt för att hålla flera föremål Dyrare än en enkel krok eller hylla

4. Storlek och viktgräns

Storleken på din dörrhängare kan påverka hur många föremål du kan hänga upp på den, medan viktgränsen avgör hur tunga föremål du kan hänga upp.

Innan du köper en dörrhängare bör du tänka på vilka föremål du vill hänga upp på den och vilken vikt de har. Om du vill hänga upp tunga föremål som ytterkläder, behöver du en hängare med högre viktgräns. Det är också viktigt att tänka på storleken på föremålen som du vill hänga upp, för att säkerställa att hängaren är tillräckligt stor för att hålla dem.

Det finns också de som är utformade för att hålla specifika föremål, såsom skor eller väskor. Dessa har ofta specifika storlekar och viktgränser som är anpassade för att hantera dessa föremål.

5. Kompatibilitet med din dörr

Att säkerställa att din dörrhängare är kompatibel med din dörr är kanske den viktigaste faktorn när du köper en. Innan du köper bör du följaktligen kontrollera dörrens tjocklek och om det finns en glipa mellan dörren och dörrkarmen. De flesta dörrhängare passar på standarddörrar, men det är alltid bäst att dubbelkolla innan köp för att undvika onödiga problem.

Att välja en hängare som inte passar din dörr kan resultera i att den glappar eller till och med skadar dörren eller dörrkarmen. Det är därför viktigt att noga mäta din dörr och välja en som är kompatibel med dess storlek och form.

Vissa dörrhängare är utformade för att passa på specifika dörrar, såsom innerdörrar eller dörrar med en viss tjocklek. Andra är mer mångsidiga och kan passa på olika typer av dörrar. Se till att du väljer en som är kompatibel med din dörr och som passar din livsstil och dina behov.

dörrhängare bäst i test

Vanliga frågor och svar om dörrhängare

Vad är fördelarna med att använda en dörrhängare?

En dörrhängare är ett bra alternativ för att frigöra ytor från golv, garderober och möbler. Den ger också extra förvaringsmöjligheter på platser där du kanske inte har mycket utrymme, såsom badrummet, sovrummet och hallen.

Finns det olika typer av dörrhängare?

Ja, det finns flera olika typer av dörrhängare att välja mellan, såsom de som hängs över dörren eller de som monteras på dörren. De som hängs över dörren är enkla att installera och kräver inga verktyg, medan de som monteras på dörren ger en mer permanent lösning.

Kan jag använda en dörrhängare på alla dörrar?

De flesta dörrhängare passar på standarddörrar, men det är alltid bäst att kontrollera dörrens tjocklek och om det finns en glipa mellan dörren och dörrkarmen innan du köper.

Hur många krokar behöver jag?

Det beror på dina behov. Om du har en stor familj eller ofta har gäster kan en hängare med flera krokar vara det bästa alternativet. Om du bara behöver en plats att hänga en morgonrock kan en enkel krok räcka.

Finns det en viktgräns för vad jag kan hänga på min dörrhängare?

Ja, det finns en viktgräns för vad du kan hänga på de flesta hängare. Det är viktigt att tänka på viktgränsen för dörrhängaren innan du köper den för att undvika skador på dörren eller dörrkarmen.

Kan jag använda en dörrhängare för att hänga skor?

Ja, det finns de som är speciellt utformade för att hänga skor. Dessa har oftast flera hyllor eller fickor för att ge extra förvaringsmöjligheter för dina skor. Se dock till att välja en hängare som är tillräckligt stark för att hålla vikten av dina skor.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.