HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Allrengöring bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Five Oceans Allrengöring
Bäst-i-test 2023

Allrengöring bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Five Oceans Allrengöring

Five Oceans Allrengöring
 • Högeffektiv allrengöring med en unik formula baserad på tallolja
 • Biologiskt nedbrytbar och skonsam mot miljön
 • Ger en fräsch känsla av nystädat med noter av tall, krispig mint och marina ackord
 • Enkel dosering och användning
 

2. AJAX Original 5 L

AJAX Original 5 L
 • Aktiv kraft som effektivt tar bort smuts, även ingrodd
 • Inga krav på hård skrubbning för att uppnå en perfekt rengöring
 • Rekommenderade doseringar för olika nivåer av smuts
 • Stor förpackningsstorlek på 5000 ml för långvarig användning
 

3. EcoClean Allrengöring Lavendel 750 ml

EcoClean Allrengöring Lavendel 750 ml
 • Mångsidig rengöring för alla ytor i hemmet
 • Naturlig och ekologisk sammansättning med biologiskt nedbrytbara ingredienser
 • Praktisk flaskdesign med användarvänlig sprayfunktion
 • Skapar en fräsch atmosfär med lavendeldoften
Innehåll [ visa ]

Bäst allrengöring → Bäst-i-test (2023)

I vårt hektiska moderna liv är det viktigt att ha rätt rengöringsprodukter som kan underlätta våra dagliga sysslor. När det gäller att hålla våra hem rena och skinande är allrengöring ett oumbärligt verktyg. Med en allrengöring kan du snabbt och effektivt ta hand om smuts och fläckar på i princip alla ytor.

Allrengöring är en mångsidig produkt som kan användas på en rad olika material. Oavsett om det är stål, glas, porslin, marmor, emalj, linoleum, vinyl, plast, kakel eller målade ytor, kan du vara säker på att det kommer att ge dig de resultat du önskar. Detta gör det till ett oumbärligt hjälpmedel för daglig rengöring i hemmet, på kontoret eller i andra utrymmen där snabb och effektiv rengöring behövs.

I denna artikel kommer vi att ge dig vårt bäst-i-test av allrengöring under 2023. Vi kommer att utforska olika produkter på marknaden och granska deras egenskaper, prestanda och användarrecensioner. Vi kommer också att ta upp för- och nackdelar med olika typer för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut. Låt oss dyka in!

Bästa allrengöring 2023 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Five Oceans Allrengöring

Bästa allrengöringen 2023
Five Oceans Allrengöring

Five Oceans Allrengöring Universal Cleaner har imponerat oss rejält och placerat sig på en stark första plats i vårt bäst-i-test, därom rådet det ingen tvekan.

En av de mest framstående egenskaperna hos denna allrengöring är dess högeffektiva formula baserad på tallolja. Den här moderna sammansättningen överträffar vanlig såpa när det kommer till rengöring av olika ytor i hemmet. Den är särskilt lämplig för att rengöra golv, väggar, målade ytor, stål, vinyl och stenmaterial. Med Five Oceans kan du känna dig trygg med att få en effektiv rengöring samtidigt som du skonar både materialem i hemmet.

En stor fördel med denna allrengöring är som sagt dess biologiskt nedbrytbara formula som kombinerar moderna sockertensider med nordisk tallolja. Denna kombination ger en kraftfull rengöringseffekt samtidigt som den är skonsam mot miljön. Du kan rengöra ditt hem utan att behöva kompromissa med hållbarheten och samtidigt njuta av en fräsch känsla av nystädat med noter av tall, krispig mint och marina ackord.

När vi tittar närmare på ingredienserna i Five Oceans Allrengöring hittar vi bland annat tvål, nonjoniska tensider och anjoniska tensider. Dessa ingredienser bidrar till den effektiva rengöringseffekten, men det är viktigt att notera att vissa användare kan vara känsliga mot dessa kemiska ämnen. Om du har känslig hud eller allergier rekommenderar vi att du noga överväger detta innan du använder produkten.

När det gäller dosering och användning är det enkelt och smidigt. Du kan enkelt hälla Universal Cleaner i en hink med ljummet vatten och använda en matsked (15 ml) per 10 liter vatten. Vid behov kan du också använda den koncentrerad för att ta itu med extra svår smuts. Applicera den på ytan med en ren trasa och torka av golven eller andra ytor. Låt sedan lufttorka för att uppnå ett rent och fräscht resultat.

Summa summarum är Five Oceans Allrengöring Universal Cleaner 1000 ml en grymt effektiv rengöringsprodukt som erbjuder högeffektiv rengöring med sin unika talloljebaserade formula. Den ger en frisk och ren känsla i hemmet samtidigt som den tar hänsyn till miljön. Kom dock ihåg att vissa användare kan vara känsliga mot vissa ingredienser, så det är viktigt att vara medveten om detta innan du använder produkten.

Fördelar:

 • Högeffektiv allrengöring med en unik formula baserad på tallolja
 • Biologiskt nedbrytbar och skonsam mot miljön
 • Ger en fräsch känsla av nystädat med noter av tall, krispig mint och marina ackord
 • Enkel dosering och användning

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG

2. AJAX Original 5 L

Avlägsnar även ingrodd smuts
AJAX Original 5 L

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos denna allrengöring är dess aktiva kraft som effektivt tar bort ytlig smuts och ingrodd smuts, och ger en imponerande kvick rengöring. Den gör jobbet utan att du behöver anstränga dig genom att skrubba frenetiskt. Med AJAX Original kan du uppnå ett skinande rent hem utan att behöva spendera onödig tid och energi.

Den levereras med rekommenderade doseringar för olika typer av smuts. För normalt nersmutsade golv är det tillräckligt att hälla en kapsyl i en hink med 8 liter vatten, och ingen eftersköljning behövs. Vid hårt smutsade golv kan du använda fyra kapsyler för samma mängd vatten. För svåra fläckar är det bäst att hälla några få droppar på en svamp och försiktigt skrubba ytan innan du torkar av med en fuktig trasa.

Det är dock viktigt att notera att AJAX Original behöver spädas ut med vatten innan den används på specifika ytor som marmor, aluminium, kalksten, porslin och lackat trä. För dessa material är det bäst att vara försiktig och prova på en liten dold yta först för att undvika eventuella skador eller missfärgning. Dessutom bör denna allrengöring inte användas på glaskeramikhällar, halogenplattor eller på varma och skadade ytor.

En annan faktor att beakta är innehållsförteckningen för AJAX Original. Produkten innehåller mindre än 5% nonjoniska tensider, polykarboxylater, tvål och parfym. Detta kan vara av betydelse för dem som är känsliga mot vissa kemiska ämnen eller har specifika allergier. För att undvika eventuella problem rekommenderar vi att du noggrant läser innehållsförteckningen och tar hänsyn till dina personliga preferenser och behov.

Förpackningsstorleken på 5000 ml är en fördel för dem som vill ha en större mängd allrengöring tillgänglig för långvarig användning. Detta gör AJAX Original till ett kostnadseffektivt val för de som använder denna typ av rengöringsmedel regelbundet.

Därmed är AJAX Original 5 L en allrengöring med imponerande rengöringskraft och förmåga att avlägsna även ingrodd smuts. Dess rekommenderade doseringar gör det enkelt att använda produkten på olika typer av ytor. Det är viktigt att vara medveten om dess specifika riktlinjer för användning på vissa material och läsa innehållsförteckningen för eventuella allergiska reaktioner. Med den stora förpackningsstorleken får du valuta för pengarna och en pålitlig allrengöring som kan ta hand om dina rengöringsbehov.

Fördelar:

 • Aktiv kraft som effektivt tar bort smuts, även ingrodd
 • Inga krav på hård skrubbning för att uppnå en perfekt rengöring
 • Rekommenderade doseringar för olika nivåer av smuts
 • Stor förpackningsstorlek på 5000 ml för långvarig användning

Nackdelar:EcoClean Allrengöring Lavendel 750 ml

För det första är det värt att nämna att EcoClean Allrengöring Lavendel är en mångsidig produkt som passar perfekt för alla dina dagliga rengöringsbehov. Oavsett om det är stål, glas, porslin, marmor, emalj, linoleum, vinyl, plast, kakel eller målade ytor, kan du vara säker på att detta rengöringsmedel kommer att klara av dem alla. Detta gör den till ett praktiskt val för att hålla hela ditt hem rent och fräscht.

En av de mest lockande egenskaperna hos denna allrengöring är dess naturliga och ekologiska sammansättning. Den är tillverkad av växt- och sockerbaserade ingredienser, vilket gör den biologiskt nedbrytbar och mer miljövänlig än många andra alternativ på marknaden. Dessutom kommer den med en underbar doft av lavendel, tack vare de naturliga eteriska oljor och organiska blomvatten som används. Det ger en frisk och behaglig atmosfär i ditt hem under rengöringsprocessen.

När vi testade produkten var vi imponerade av den smarta och användarvänliga flaskan. Den har en praktisk sprayfunktion som gör det enkelt att applicera allrengöringen jämnt på ytan. Flaskan är således utformad på ett sätt som gör det lätt att hantera och använda produkten utan att riskera spill eller överanvändning. Detta är definitivt ett plus för dem som värdesätter bekvämlighet och noggrannhet i sin rengöringsrutin.

En aspekt som vissa kanske upplever som en liten nackdel är själva doften av lavendel. Även om doften är trevlig och behaglig, kan den vara något annorlunda jämfört med traditionella lavendeldoftande produkter. Vissa användare har påpekat att den inte riktigt når upp till förväntningarna när det gäller autentisk lavendeldoft. Men det är viktigt att komma ihåg att doftpreferenser varierar från person till person, och även om det inte är den exakta lavendeldoften du förväntar dig, kan den fortfarande skapa en fräsch och ren atmosfär i ditt hem. Därtill är denna allrengöring otroligt billig, så att doften inte är så autentisk kanske inte är ett problem.

Sammanfattningsvis är EcoClean Lavendel en utmärkt allrengöring som erbjuder mångsidig rengöring för alla ytor i ditt hem. Dess naturliga sammansättning och biologiskt nedbrytbara egenskaper gör den till ett miljövänligt alternativ, och den praktiska flaskan gör användningen enkel och bekväm. Även om lavendeldoften kan vara något avvikande för vissa, är det viktigt att fokusera på dess övergripande rengöringsprestanda och förmåga att skapa en fräsch atmosfär, jämte dess billiga pris.

Fördelar:

 • Mångsidig rengöring för alla ytor i hemmet
 • Naturlig och ekologisk sammansättning med biologiskt nedbrytbara ingredienser
 • Praktisk flaskdesign med användarvänlig sprayfunktion
 • Skapar en fräsch atmosfär med lavendeldoften

Nackdelar:Innan du köper en allrengöring — Tänk på dessa 5 faktorer

När det gäller att välja rätt allrengöring för dina behov kan det vara överväldigande med det stora utbudet av produkter på marknaden. För att underlätta ditt beslut och säkerställa att du får en produkt som passar dina krav och preferenser, har vi sammanställt denna köpguide med 5 viktiga faktorer att tänka på innan du köper allrengöring.

1. Ytor och material

När det gäller att välja rätt allrengöring är det viktigt att noga överväga vilka ytor och material du planerar att använda produkten på. Varje yta har sina egna specifika egenskaper och krav, och därför behöver du se till att rengöringsmedlet är säkert och lämpligt för dessa material.

Vissa är utformade för att vara mångsidiga och fungera på en rad olika ytor och material. De kan vara lämpliga för användning på stål, glas, porslin, marmor, emalj, linoleum, vinyl, plast, kakel och målade ytor. Dessa produkter erbjuder en bekväm lösning för att rengöra olika ytor i ditt hem eller arbetsplats.

Å andra sidan finns det också specialiserad allrengöring som är utformade för specifika ytor eller material. Det kan vara produkter som är utvecklade speciellt för träytor, stenmaterial eller känsliga ytor som marmor eller kalksten. Dessa produkter kan erbjuda särskild omsorg och rengöring för att behålla yternas skönhet och kvalitet.

För att undvika eventuell skada eller missfärgning är det således avgörande att välja en allrengöring som är kompatibel med de material du behöver rengöra. Kontrollera noggrant produktens anvisningar, specifikationer och märkningar för att se till att den är säker att använda på de specifika ytor du har i åtanke.

En bra praxis är att göra en testrengöring på en liten och dold yta innan du använder den på en större yta. På så sätt kan du vara säker på att produkten inte orsakar oönskade reaktioner eller skador på materialet. Var extra försiktig när det gäller känsliga ytor som marmor eller lackat trä och se till att produkten är uttryckligen rekommenderad för dessa material.

Material Lämplighet för allrengöring
Stål Lämpligt
Glas Lämpligt
Porslin Lämpligt
Marmor Endast vissa produkter lämpliga
Emalj Lämpligt
Linoleum Lämpligt
Vinyl Lämpligt
Plast Lämpligt
Kakel Lämpligt
Målade ytor Lämpligt
Trä (lackat) Särskilda produkter krävs
Trä (oljat) Särskilda produkter krävs
Stenmaterial Endast vissa produkter lämpliga

Denna tabell bör ses som en generell vägledning och inte som en definitiv lista. Det är viktigt att läsa och följa tillverkarens rekommendationer och anvisningar för att få den bästa rengöringseffekten och undvika eventuella skador på materialen du arbetar med.

2. Effektivitet och rengöringsprestanda

För att bedöma effektiviteten hos en allrengöring kan du börja med att titta på produktens egenskaper och specifikationer. Är den utformad för att bekämpa och lösa upp olika typer av smuts? Är den särskilt framtagen för att ta bort ingrodda och envisa fläckar? Genom att studera dessa detaljer kan du få en uppfattning om dess rengöringsförmåga.

Ett annat sätt att bedöma effektiviteten är att läsa recensioner och omdömen från andra kunder. De kan ge värdefulla insikter om hur väl produkten fungerar i praktiken. Leta efter recensioner som berör specifika rengöringsutmaningar eller ytor som liknar dina egna. På så sätt kan du få en bättre uppfattning om hur väl allrengöringen kommer att prestera för just dina behov.

En effektiv allrengöring bör kunna ta bort smuts och fläckar på ett tillfredsställande sätt, oavsett om det är i köket, badrummet eller någon annan del av ditt hem. Den bör kunna lösa upp oljor, fett, kalkavlagringar och andra orenheter utan att lämna efter sig rester eller fläckar. Dessutom bör den lämna ytan ren, fräsch och fri från oönskade lukt.

3. Säkerhet och miljövänlighet

När du väljer ett rengöringsmedel är säkerheten en oerhört viktig faktor att beakta, särskilt om den ska användas i ditt hem där du och din familj spenderar mycket tid. Det är av yttersta vikt att välja en allrengöring som är säker att använda och inte innehåller skadliga ämnen som kan utgöra en risk för din hälsa.

För att säkerställa att den är säker kan du börja med att läsa innehållsförteckningen noggrant. Undvik produkter som innehåller allergiframkallande ämnen, farliga kemikalier eller ämnen som du eller någon i ditt hushåll är känslig mot. Välj endast de som är märkta som allergivänliga eller har certifieringar som visar att de är säkra för användning i hemmet.

Miljövänlighet är också en viktig aspekt att överväga när det gäller allrengöring. Biologiskt nedbrytbara alternativ är att föredra eftersom de bryts ner naturligt utan att lämna efter sig skadliga rester i miljön. De som är miljövänliga minskar den negativa påverkan på naturen och bidrar till en hållbar livsstil.

Om du vill köpa en miljövänlig allrengöring kan du leta efter märkningar eller certifieringar som visar att den är ekologiskt certifierad eller uppfyller hållbarhetsstandarder. Dessa märkningar indikerar att produkten har genomgått tester och uppfyller strikta kriterier för att vara skonsam mot miljön.

4. Doft och parfym

När det kommer till allrengöring kan doften och parfymen spela en betydande roll för att skapa en trevlig rengöringsupplevelse. Doften kan bidra till att göra rengöringen mer njutbar och ge en fräsch atmosfär i ditt hem. Det är viktigt att välja en doft som du personligen tycker om och som inte irriterar dina sinnen.

Doftpreferenser kan variera från person till person. Vissa människor föredrar subtila, diskreta dofter som inte tar överhanden eller stör andra dofter i hemmet. Naturliga dofter som påminner om fräscha blommor, citrusfrukter eller örter kan vara populära val för dem som föredrar en mild och naturlig doft.

Å andra sidan kan vissa personer uppskatta mer intensiva eller exotiska dofter som ger en kraftfullare doftupplevelse under rengöringen. Parfymerad allrengöring kan erbjuda olika doftalternativ som kan ge en mer aromatisk och uppfriskande atmosfär i hemmet.

Det är dock viktigt att vara medveten om att vissa människor kan vara känsliga mot starka dofter eller allergiska mot vissa ämnen. Om du eller någon i ditt hushåll är känslig mot parfymer eller eteriska oljor, kan det vara klokt att välja en allrengöring med en mild eller allergivänlig doft. Det finns nämligen de varianter som är speciellt utformade för att vara doftfria eller hypoallergena för att minimera risken för allergiska reaktioner.

5. Användarvänlighet och appliceringsmetod

En viktig faktor att överväga är flaskdesignen och appliceringsmetoden. Vissa levereras med smarta sprutfunktioner eller pumpar som gör det enkelt att applicera medlet direkt på ytan som ska rengöras. Dessa funktioner ger en jämn och kontrollerad applicering, vilket sparar tid och minimerar spill.

Andra allrengöringar kan kräva att du blandar ut produkten med vatten innan användning. Detta kan vara fördelaktigt om du behöver rengöra större ytor eller om du föredrar en mer anpassningsbar dosering. Se till att följa de angivna instruktionerna för att uppnå bästa resultat och undvika överdosering eller underdosering av produkten.

Det är också viktigt att ta hänsyn till dina egna preferenser när det gäller appliceringsmetod. Vissa personer föredrar att använda en sprayflaska för att kunna rikta produkten på specifika områden, medan andra föredrar att använda en hink och trasa för att kunna rengöra större ytor på ett mer traditionellt sätt. Tänk på vilken metod som skulle vara mest bekväm och effektiv för dig och dina behov.

allrengöring bäst i test

Vanliga frågor och svar om allrengöring

Vilka ytor kan jag använda allrengöring på?

Det kan användas på en mängd olika ytor, inklusive stål, glas, porslin, marmor, emalj, linoleum, vinyl, plast, kakel och målade ytor. Det är viktigt att läsa produktens anvisningar för att säkerställa att den är lämplig för de specifika ytor du vill rengöra.

Hur mycket allrengöring behöver jag använda?

Doseringen kan variera beroende på hur smutsiga ytor du har och produktens koncentration. Följ tillverkarens rekommendationer när det gäller dosering och spädning. Det kan vara en bra idé att börja med en mindre mängd och öka vid behov.

Kan jag använda allrengöring på känsliga ytor som marmor eller trä?

Vissa varianter är lämpliga för känsliga ytor som marmor eller trä, medan andra kan vara för aggressiva och orsaka skador. Läs noga på produkten och se till att den är uttryckligen rekommenderad för de specifika material du vill rengöra. Om du är osäker, prova först på en liten dold yta.

Är det säkert att använda i närheten av barn eller husdjur?

Vissa varianter kan innehålla kemikalier som kan vara farliga för barn eller husdjur om de sväljs eller kommer i kontakt med huden.

Kan jag använda det för att ta bort fläckar från kläder?

Det är främst avsett för rengöring av ytor och inte för borttagning av fläckar från kläder. Det finns speciella rengöringsprodukter som är mer lämpliga för detta ändamål.

Kan jag använda allrengöring på fönster eller speglar?

Ja, många kan användas för att rengöra fönster och speglar. Se till att välja en allrengöring som inte lämnar rester eller ränder på glasytor. Använd en ren trasa eller en duk för att torka ytan för att undvika att få fläckar eller ränder. Med det sagt är en dedikerad fönsterputsrobot mer effektiv.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.