HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Flakmoped bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Eldriven flakmoped MGB Deliver...
Bäst-i-test 2024

Flakmoped bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Eldriven flakmoped MGB Delivery

Eldriven flakmoped MGB Delivery
 • Vikt: 183 kg
 • Maxlast på flaket: 150kg
 • Toppfart: Två lägen 25km/h & 45km/h
 • Flakstorlek: L950xB1000 mm
 • Motortyp: Borstlös
 • Max effekt: 3000 W
 • Fjädring: Hydraulisk fram & bak
Nackdelar:
 • Dyr
 

2. Elektrisk Flakmoped MGB

Elektrisk Flakmoped MGB
 • Räckvidd på 50 km på en laddning
 • 80% laddning på bara 2 timmar
 • Med 2 * 1,5 kW motor i framhjulen tar du dig fram där andra flakmopeder får se sig besegrade
 • Utformad för det nordiska klimatet
 • Maxlast på hela 150 kg på flaket
Innehåll [ visa ]

Flakmoped → Bäst-i-test (2024) — Eldrivna flakmopeder

Flakmopeder har blivit alltmer populära under de senaste åren då de är ett enkelt och miljövänligt sätt att transportera mindre gods runt stan. Men vilken är den bästa eldrivna flakmopeden under 2024?

Eldrivna modeller har blivit allt vanligare och många tillverkare erbjuder nu flera olika varianter. I denna artikel kommer vi att presentera en köpguide för att hjälpa dig hitta den bästa eldrivna flakmopeden för dina behov.

Vi kommer också att titta på de för- och nackdelar som kommer med att välja en eldriven jämfört med en traditionell bensindriven modell.

Bästa flakmoped 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Eldriven flakmoped MGB Delivery

Bästa flakmopeden under 2024
Eldriven flakmoped MGB Delivery

Det är lätt att förstå varför den här modellen har blivit en av de mest sålda elektriska flakmopederna i Sverige - den är en riktig bjässe som är speciellt utformad för vårt nordiska klimat.

Med MGB Delivery får du en pålitlig och driftsäker elektrisk flakmoped som kan användas i en mängd olika situationer. Flaket är rymligt och kan enkelt lastas med upp till 150 kg, vilket gör den perfekt för både arbete och fritid. Motorn är tyst och avgasfri, vilket gör den miljövänlig och lämplig för både inomhus- och utomhusbruk.

En annan sak som vi verkligen uppskattade med MGB Delivery var det två olika effektlägena. Det ena läget gör att du kan köra i ett långsammare tempo, vilket är perfekt för trånga utrymmen som lagerlokaler eller kulvertar. Det andra läget ger dig en topphastighet på 45 km/h, vilket gör att du lätt kan hålla takten med övrig trafik när du kör på vägarna.

Vidare är MGB Delivery också mycket lättmanövrerad tack vare sin backväxel och den hydrauliska fjädringen gör att du kan köra på ojämnt underlag utan problem. Bromsarna är också mycket effektiva och ger en säker inbromsning även med full last på flaket.

Slutligen måste vi nämna designen på MGB Delivery. Den är klassisk och påminner om de gamla bensindrivna flakmopederna från 70- och 80-talet, men under skalet finns en modern och miljövänlig elmotor. Sadeln är ergonomiskt utformad och ger en bekväm körupplevelse även under längre turer.

Sammanfattningsvis kan vi verkligen rekommendera MGB Delivery till alla som söker en pålitlig, robust och mångsidig elektrisk flakmoped. Med en räckvidd på 50 km och en topphastighet på 45 km/h är det en perfekt lösning för både arbete och fritid, och det stora flaket gör att du enkelt kan transportera allt du behöver.

Fördelar:

 • Vikt: 183 kg
 • Maxlast på flaket: 150kg
 • Toppfart: Två lägen 25km/h & 45km/h
 • Flakstorlek: L950xB1000 mm
 • Motortyp: Borstlös
 • Max effekt: 3000 W
 • Fjädring: Hydraulisk fram & bak

Nackdelar:

 • Dyr


9/10
EXPERTBETYG

2. Elektrisk Flakmoped MGB

Bästa framhjulsdrivna flakmopeden 2024
Elektrisk Flakmoped MGB

Vi har testat MGB Starbridge Delivery, en elektrisk flakmoped som imponerade på oss från första stund. Den här mopeden är utformad för det nordiska klimatet och den nya framhjulsdriften ger en imponerande acceleration som vi inte sett på någon annan modell. Med en lastkapacitet på hela 150kg och en flakstorlek på 950x1000mm är det lätt att lasta in allt du behöver och mer därtill.

Motorn på 2 * 1,5 kW i framhjulen reagerar snabbt och ger bra tryck även med full last på flaket. Vi testade att köra upp för branta backar med full last och det gick lätt som en plätt. Batterikapaciteten på 5x12V45Ah ger en räckvidd på ca 50 km på en enda laddning, och det tar bara 2 timmar att ladda upp till 80%. Perfekt för en dag i stadstrafik eller på landsbygden.

MGB Starbridge Delivery har en höjd på 1100mm och en markfrigång på 150mm, vilket ger en bekväm och stabil körning. Den hydrauliska skivbromsen på både fram- och bakhjul ger ett säkert bromsande och gör det enkelt att stanna även med full last. Vi uppskattar också den automatiska växellådan som gör det enkelt att köra och manövrera mopeden.

Därmed är MGB Starbridge Delivery en pålitlig, kraftfull och mångsidig modell som är perfekt för både stad och landsbygd. Vi rekommenderar denna eldrivna flakmoped till alla som behöver ett pålitligt fordon eller bara vill ha en rolig och bekväm färd i staden.

Fördelar:

 • Räckvidd på 50 km på en laddning
 • 80% laddning på bara 2 timmar
 • Med 2 * 1,5 kW motor i framhjulen tar du dig fram där andra flakmopeder får se sig besegrade
 • Utformad för det nordiska klimatet
 • Maxlast på hela 150 kg på flaket

Nackdelar:Köpguide för flakmoped — 7 faktorer att tänka på innan ditt köp

Att köpa en eldriven flakmoped kan vara en smart investering för personer som behöver transportera mindre varor runt stan. Men innan du köper finns det flera faktorer som du bör tänka på. Här är 7 faktorer att överväga innan du lägger din beställning:

1. Räckvidd

Räckvidden på en eldriven flakmoped är viktig att tänka på eftersom det påverkar hur långt du kan köra på en enda laddning. Räckvidden beror på flera faktorer, inklusive batterikapacitet, hastighet och terräng. Om du planerar att använda din flakmoped för längre avstånd eller i kuperad terräng, kan det vara värt att välja en modell med högre räckvidd.

2. Batterikapacitet

Batterikapaciteten är givetvis kopplad till räckvidden vi just gick igenom, och bestämmer hur länge du kan köra på en enda laddning. Batterikapaciteten mäts i wattimmar (Wh) eller ampere-timmar (Ah). Ju högre kapacitet, desto längre räckvidd har du. Det är också viktigt att tänka på att högre batterikapacitet ofta innebär högre kostnad.

Om du bara behöver köra kortare avstånd på stadsgator, kan en modell med lägre batterikapacitet vara tillräcklig. Men om du planerar att använda din flakmoped för längre transporter eller på landsvägar, är det givetvis en fördel att välja en modell med högre batterikapacitet.

3. Laddningstid

De flesta eldrivna flakmopeder tar mellan 4 och 8 timmar för att ladda upp till full kapacitet. För att maximera laddningstiden är det viktigt att ladda batteriet regelbundet och att undvika att köra batteriet till 0%. Att köra batteriet till 0% kan påverka dess livslängd och försämra batterier markant.

Om du behöver använda den flera gånger om dagen, kan det vara en fördel att välja en modell med kortare laddningstid eller att ha tillgång till en laddningsstation på din arbetsplats eller hemma. Det är också viktigt att tänka på hur lång tid det tar att ladda batteriet när du planerar längre resor eller transporter, för att undvika att batteriet tar slut mitt i en resa.

4. Hastighet

Vissa modeller är byggda för att köra i stadstrafik och har en lägre topphastighet på ungefär 20-30 km/h, medan andra kan köra upp till 45 km/h. Det är viktigt att tänka på dina behov och var du kommer att använda din flakmoped innan du väljer en modell med en viss hastighet.

Om du planerar att använda den i stadstrafik kan en modell med lägre hastighet vara lämplig. Detta eftersom de är smidigare och enklare att manövrera runt hinder på stadsgatorna. Men om du planerar att använda den för längre transporter eller på landsvägar, är det en fördel att välja en modell med högre hastighet.

Glöm inte att vissa städer har begränsningar för hastigheten på eldrivna flakmopeder, så det är viktigt att kontrollera reglerna och begränsningarna i ditt område innan du köper.

5. Motor

En kraftfull motor ger bättre prestanda, men det leder också till ett betydligt högre pris. Tänk på dina transportbehov och hur kraftfull motor du behöver för att utföra dina transporter.

6. Hjulstorlek

Hjulstorleken påverkar både stabiliteten och manövrerbarheten på din flakmoped. Mindre hjul ger en smidigare åkning i stadstrafik och kan vara lämpliga för kortare transporter på asfalterade ytor. Större hjul däremot ger bättre stabilitet och manövrerbarhet på ojämna vägar och terräng på landet.

Om du planerar att använda den huvudsakligen i stadstrafik är det således fördelaktigt att välja en modell med mindre hjul. Mindre hjul gör det enklare att navigera i trånga utrymmen och smidigare att manövrera runt hinder på stadsgatorna. Men om du planerar att använda den för längre transporter eller på ojämna vägar och terräng, är det som sagt en fördel att välja en modell med större hjul.

Det är också viktigt att tänka på däcktypen när du väljer hjulstorlek. En med mindre hjul har i regel sämre grepp, medan en modell med större hjul har bättre grepp på ojämna ytor. Det är också viktigt att tänka på däckens slitstyrka och livslängd, eftersom detta kan påverka underhållskostnaderna på sikt.

Att välja rätt hjulstorlek på din eldrivna flakmoped kan därmed göra stor skillnad i körupplevelsen och prestandan. Det är viktigt att tänka på vilket underlag du primärt kommer köra på, och välja en modell anpassat efter detta.

7. Bärkapacitet

Bärkapaciteten är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en flakmoped. Bärkapaciteten varierar också beroende på modell, men generellt sett kan flakmopeder bära mellan 100 och 200 kg. Om du planerar att använda den för tunga föremål, såsom verktyg eller stora paket, är det viktigt att välja en modell med högre bärkapacitet.

Att köra med en tyngre belastning kan påverka dess prestanda, så det är viktigt att tänka på hur mycket vikt du behöver transportera och välja en modell som är lämplig för dina behov. En med högre bärkapacitet är i regel något dyrare än en modell med lägre bärkapacitet, men det kan vara en viktig investering om du ofta behöver transportera tunga föremål.

För att maximera bärkapaciteten på är det också viktigt att fördela vikten jämnt över flaket. Om du lastar flaket på ett ojämnt sätt kan det påverka stabiliteten och manövrerbarheten. Det är också viktigt att undvika överbelastning på din flakmoped, eftersom detta kan påverka både prestanda och säkerhet.

Jämförelse mellan eldrivna flakmopeder vs bensindrivna

Faktor Eldrivna flakmopeder Bensindrivna flakmopeder
Miljövänlighet Mycket miljövänliga Mindre miljövänliga
Underhållskostnad Låg Hög
Laddningstid 4-8 timmar Kräver ingen laddning
Bränslekapacitet Batteri Bensin
Toppfart Upp till 45 km/h Upp till 60 km/h
Pris Dyra Billigare
Stabilitet Hög Lägre
Räckvidd Upp till 100 km Upp till 300 km
Ljudnivå Låg Högre

Fördelar

 • Miljövänlig: De är mer miljövänliga än traditionella bensindrivna modeller, eftersom de inte släpper ut några skadliga utsläpp.
 • Tystgående: Tystare än bensindrivna modeller, vilket kan vara en fördel i stadstrafik eller på platser där buller är ett problem.
 • Lägre driftkostnad: Lägre driftkostnader än bensindrivna modeller, eftersom el är billigare än bensin.
 • Lätt att underhålla: Kräver mindre underhåll än bensindrivna modeller, eftersom de inte har lika många rörliga delar eller behöver oljebyten.
 • Smidig acceleration: Eldrivna flakmopeder ger en jämn och smidig acceleration, vilket kan göra körningen mer behaglig.

Nackdelar

 • Begränsad räckvidd:  Har oftast en begränsad räckvidd på en enda laddning, vilket kan vara ett problem om du behöver transportera längre avstånd.
 • Längre laddningstid: Tar längre tid att ladda upp än att fylla på en bensintank.
 • Högre inköpskostnad: Ofta dyrare att köpa än bensindrivna varianter.
 • Behöver laddningsinfrastruktur: Du behöver tillgång till en laddningsstation eller en plats där du kan ladda din eldrivna flakmoped, vilket kan vara svårt att hitta på vissa platser.

Vanliga frågor och svar om flakmopeder

Hur lång är räckvidden på en eldriven flakmoped?

Generellt sett har eldrivna flakmopeder en räckvidd på mellan 20 och 50 kilometer på en enda laddning.

Hur lång tid tar det att ladda en eldriven flakmoped?

Det tar mellan 4 och 8 timmar att ladda en eldriven flakmoped till full kapacitet.

Vad är bärkapaciteten på en flakmoped?

De kan i regel bära mellan 100 och 200 kg.

Vilken hastighet kan de köra i?

Hastigheten på en eldriven flakmoped varierar kraftigt beroende på modell och användningsområde. Men i regel kan de köra i hastigheter mellan 20 och 45 km/tim.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att eldrivna flakmopeder och bensindrivna modeller har sina fördelar och nackdelar. De eldrivna är mer miljövänliga och har oftast en lägre driftkostnad och underhållskostnad. De har dock en högre inköpskostnad och en lägre toppfart samt begränsad räckvidd på en enda laddning.

Bensindrivna varianter har en högre toppfart och längre räckvidd, men är mindre miljövänliga och har en högre driftkostnad och underhållskostnad.

Valet mellan en eldriven eller bensindriven flakmoped beror på dina behov och användningsområdet för fordonet. Om du planerar att använda den för kortare transporter i stadstrafik och vill ha en miljövänlig och billigare lösning kan en eldriven modell vara ett bra val. Om du däremot planerar att använda den för längre transporter och på landsvägar kan en bensindriven modell vara mer lämplig.

Det är också viktigt att tänka på miljöaspekterna och kostnaderna på lång sikt vid val av flakmoped. Oavsett vilket alternativ man väljer kan det vara viktigt att överväga om det är mer hållbart för miljön och ekonomin i längden.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.