HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Handsymaskin bäst-i-test

Skriven av Wilhelm Agrell
#1 Handy Stitch handsymaskin
Bäst-i-test 2022

Handsymaskin bäst-i-test

Skriven av Wilhelm Agrell
 

1. Handy Stitch handsymaskin

Handy Stitch handsymaskin
 • Bäst handsymaskin 2022
 • Batteridriven
 • Får plats i väskan
 • Perfekt för snabba reparationer
 • Drivs av 4 st AA-batterier
 • Innehåller ett tillbehörskit
 • Längd: 22 cm
 • Bredd: 15 cm
 • Vikt: 286 grm
 

2. Handhållen symaskin - Sewket

Handhållen symaskin - Sewket
 • Klarar alla typer av tyg upp till 1.88 mm i tjocklek
 • Längd: 23 cm
 • Bredd: 9 cm
 • Vikt: 400 g
 • Säkerhetslås som förhindrar oavsiktlig påslagning
 • Transportpåse och tillbehör medföljer
 

3. Grönvit handsymaskin

Grönvit handsymaskin
 • Liten, handhållen symaskin
 • Kan sy i tunna och tjocka tyger
 • Spole, nålar och trådrullar medföljer
 • Längd: 22 cm
 • Bredd: 15 cm
 • Vikt: 290 gram
Innehåll [ visa ]

Bäst handsymaskin 2022

En handsymaskin är en handhållen symaskin vars syfte är att medtaga på resande fot. Den är exceptionellt bra för snabba lagningar av kläder eller andra textilier. De flesta är batteridrivna, men det finns även elektriska varianter som drivs med hjälp av en elkontakt.

I denna artikel kommer vi lista de bästa handsymaskinerna 2022 med en tillhörande köpguide. På så vis hoppas vi kunna underlätta i ditt val samtidigt som du lär dig lite matnyttig information.

handsymaskin bäst i test

Handsymaskin – Köpguide – Detta måste du tänka på innan köp

Innan du köper en handsymaskin är det viktigt att tänka igenom dina behov. Dels handlar det om hur ofta du kommer använda den, dels handlar det om för vilket syfte du ska ha den. Nedan har vi listat de faktorer som kommer klargöra detta, och därmed förenkla ditt val.

Elektrisk eller batteridriven

elektrisk handsymaskin

Det första du ska tänka på är huruvida handsymaskinen ska vara elektrisk eller batteridriven. Med en elektrisk maskin så är du inte begränsad av hur länge du kan ha den på, utan så länge kontakten sitter i uttaget kommer den fungera.

Med en batteridriven symaskin är du begränsad av både batteriets livslängd och hur länge du vill använda maskinen utan att behöva ladda den. Väljer du en batteridriven modell rekommenderar vi att du köper uppladdningsbara batterier. På så sätt slipper du köpa nya batterier när de tar slut, utan kan snabbt ladda upp dem igen.

Olika funktioner

En annan faktor att tänka på är handsymaskinens olika funktioner. De flesta modeller kan sy ihop ett par jeans – det är så att säga grunläggande, men det finns också modeller med mer avancerade funktioner som är kapabla till broderi. Om du bara ska sy och reparera vanliga kläder så kan det räcka med en maskin med färre funktioner, men om du vill ha lite mer utav den så är det bättre att välja en maskin med fler funktioner.

Dock kommer kostnaden skjuta i taket ju fler funktioner du vill ha. Så tänk på det.

Användarvänlighet

En handsymaskin ska vara användarvänlig och lätt att använda, så se till att handla en maskin som är lätt att hantera. Kolla även på de olika inställningarna och se till att du förstår hur den fungerar. När det kommer till användarvänligheten är det smart att välja en modell som har goda recensioner, för så länge det inte står något dåligt där så kommer den med största sannolikhet vara enkel att använda.

Vad de kan sy igenom

Som ovan nämnt måste du kontrollera vad handsymaskinen kan sy igenom. Somliga billiga varianter kan som sagt endast sy igenom enklare textilier för vanliga kläder, så att säga. Men det finns även mer avancerade modeller som kan sy igenom allt från filt, kartong, dekorgummi och läder. Således får du inte glömma vad du ämnar sy igenom!

Enhandsmanövrering

När det handlar om handsymaskiner är enhandsmanövrering någon som inte får glömmas bort. Det gör symaskinen mer smidig och enkel att använda, och du behöver inte ha två händer för att hantera den. Sålunda är det en funktion som är värd att leta efter.

Kontrollera handsymaskinens storlek

En handsymaskins storlek är en viktig aspekt. Om du har tänkt ta med maskinen på resande fot eller i handbagaget när du flyger, så är det smart att handla en mindre modell. Om du inte har några planer på att ta den med dig på resor, utan istället använda den hemma, så kan du istället handla en större variant.

Priset

När du handlar handsymaskin är det priset som ofta avgör vilken modell man väljer. I allmänhet går det hand i hand med kvalitén, så ju högre pris desto bättre maskin. Men det finns alltid undantag, så ta alltid en titt på recensioner innan du handlar något för att försäkra dig om att du verkligen får vad du betalar för.

Fördelar med handsymaskin

 • Lätt att ta med sig på resande fot: Den primära fördelen handsymaskiner har över vanliga symaskiner, är deras bärbarhet. Dessa handhållna symaskiner är ofta mindre och lättare att ta med sig på resande fot. På så vis är det ett perfekt alternativ när du ska bort på en kort resa.
 • Perfekt för snabba lagningar av kläder eller andra textilier: Handsymaskiner är också exceptionellt bra för snabba lagningar av kläder eller andra textilier. Dessa handhållna symaskiner har ofta en mindre nålskaft, vilket gör att de är mer precisionsinriktade och lättare att hantera.
 • Flera olika funktioner: De flesta varianter har olika funktioner, som gör att de är användbara för mer än bara en sak. Många av dessa handhållna symaskiner har olika nålar och sytrådar, vilket gör att du kan använda dem för olika saker.

Nackdelar med handsymaskin

 • Batterierna tar slut snabbt om du väljer en batteridriven modell: En nackdel du måste känna till är att batterierna tar slut snabbt om du handlar en handhållen symaskin som drivs av batterier. Så se till att ha ett par extra batterier hemma om du handlar en sådan modell, alternativt använder uppladdningsbara batterier.
 • De flesta handhållna symaskiner är ganska små: En handhållen symaskin är ofta mycket mindre än en vanlig symaskin. Därför kan det vara lite knepigt att hantera dem, och du får kanske titta på videoinstruktioner eller läsa bruksanvisningar först. Således krävs en relativt lång invänjningsperiod.

Tillbehör till handsymaskin

Två vanliga tillbehör till handsymaskiner är syskrin och sykit. Med hjälp av ett syskrin kan du förvara alla dina nålar, spolar och dylikt i, medan ett sykit innehåller allt du behöver för att börja lära dig sy.

handsymaskin

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är handsymaskiner handhållna symaskiner som är bärbara, smidiga och lätta att använda. Dessa är ofta mindre och lättare att ta med sig på resande fot. På så vis är de perfekta för snabba lagningar av kläder eller andra textilier.

De flesta varianter har olika nålar och sytrådar, vilket gör att du kan använda dem för olika saker. Dock kan det vara lite knepigt att hantera dem, åtminstone från början.

Glöm inte att tänka på alla de faktorer vi listat i denna köpguide så du vet vad som är viktigast för dig, och vad du bör tänka på innan köpet.


Skriven av Wilhelm Agrell

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.