HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Manuell kaffekvarn bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Kilner Manuell Kaffekvarn
Bäst-i-test 2024

Manuell kaffekvarn bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Kilner Manuell Kaffekvarn

Kilner Manuell Kaffekvarn
 • Medföljande Kilner-burk och lufttätt lock för att bevara kaffets smak och arom
 • Robust konstruktion i rostfritt stål för långvarig hållbarhet
 • Justerbar keramisk kvarnmekanism för anpassningsbar malningsgrad
 • Praktiskt förvaringsmöjlighet i kylen för att förlänga kaffets fräschhet
 

2. Peugeot Nostalgi Manuell Kaffekvarn

Peugeot Nostalgi Manuell Kaffekvarn
 • Unik kombination av gammaldags charm och moderna inslag
 • Elegant design med kubform och valnötsfärg
 • Anpassningsbar malningsgrad för att möta individuella preferenser
 • Vacker liten utdragbar låda där kaffet landar
 • Övergripande vacker estetik
 

3. Hario Kaffekvarn Skerton Plus

Hario Kaffekvarn Skerton Plus
 • Tyst malningsprocess
 • Enkel justering av malningsgraden
 • Keramiska malplattor bevarar kaffets naturliga aromer och oljor på ett imponerande sätt
 • Generös kapacitet på 100g, perfekt för både små och stora bryggningar
Innehåll [ visa ]

Bäst manuell kaffekvarn → Bäst-i-test (2024)

Kaffebryggning är en konstform, och för riktiga kaffeentusiaster finns det inget bättre sätt att få en kopp färskt kaffe än med en manuell kaffekvarn. Den manuella kaffekvarnen har funnits i århundraden och erbjuder en tidlös och klassisk metod för att mala kaffebönor till perfektion. Med den senaste teknologins framsteg kan manuell kaffemalning nu utföras med precision och effektivitet.

Denna artikel kommer att fungera som en omfattande guide för alla kaffeälskare som vill förstå fördelarna med att använda dessa kvarnar, och välja den bästa manuell kaffekvarnen för dina behov. Vi kommer att undersöka de olika aspekterna att tänka på vid köp av en manuell kaffekvarn, såsom design, material, malningsgrad, pris och användarvänlighet.

Bästa manuell kaffekvarn 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Kilner Manuell Kaffekvarn

Bästa manuella kaffekvarnen 2024
Kilner Manuell Kaffekvarn

Denna manuella kaffekvarn erbjuder en komplett upplevelse som inte bara handlar om att mala bönorna, utan också om att förvara kaffet på bästa sätt.

En av de mest imponerande funktionerna hos Kilner är dess medföljande Kilner-burk och lufttäta lock. Detta är inte bara en kaffekvarn utan också en förvaringslösning som bidrar till att bevara kaffets smak och arom. Det lufttäta locket håller kaffet torrt och fräscht, medan glasburken förseglar smaken på ett enastående sätt. Därmed får du både en kvarn och en kaffeburk i ett köp. Vi uppskattade verkligen den omsorg som lagts ner på att bevara kaffets kvalitet även efter malning. Dessutom är glasburkens möjlighet att förvara malda kaffebönor i kylen ett fantastiskt sätt att förlänga kaffets fräschhet och njuta av god kvalitet längre.

Vidare är denna manuella kaffekvarn är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket ger den en robust och hållbar konstruktion. Denna kaffekvarn är byggd för att hålla och stå emot daglig användning. Dess justerbara keramiska kvarnmekanism ger en imponerande precision och möjlighet att anpassa malningsgraden efter våra personliga preferenser.

Samtidigt är det viktigt att nämna att Kilner kanske inte passar alla. Vissa användare kan finna den något större och klumpigare än andra manuella kvarnar på marknaden. Detta kan vara en faktor att tänka på om man har begränsat utrymme i köket eller föredrar en mer kompakt design. Därtill är inte designen lika vacker som kvarnen från Peugeot. Detta är viktigt att överväga detta innan man gör sitt val.

Mot bakgrund av detta är Kilner en enastående prisvärd manuell kaffekvarn som tar hand om både malningsprocessen och förvaringen av kaffe på bästa sätt. Med sin Kilner-burk och lufttäta lock bevarar den kaffets smak och arom på ett imponerande sätt. Dess robusta rostfria stålkonstruktion och justerbara keramiska kvarnmekanism ger en pålitlig och anpassningsbar malning.

Fördelar:

 • Medföljande Kilner-burk och lufttätt lock för att bevara kaffets smak och arom
 • Robust konstruktion i rostfritt stål för långvarig hållbarhet
 • Justerbar keramisk kvarnmekanism för anpassningsbar malningsgrad
 • Praktiskt förvaringsmöjlighet i kylen för att förlänga kaffets fräschhet

Nackdelar:9/10
EXPERTBETYG
Peugeot Nostalgi Manuell Kaffekvarn

Peugeot Nostalgi Kaffekvarn imponerade på oss med sin kombination av gammaldags charm och moderna funktioner. Denna kaffekvarn intog en stark andra plats i vårt bäst-i-test och erbjöd en unik upplevelse för kaffeälskare som söker en elegant och användarvänlig manuell kvarn.

Det första som fångade vår uppmärksamhet var den underbara gammaldags designen med moderna inslag. Peugeot Nostalgi Kaffekvarn kombinerar en kubformad och valnötsfärgad yttre med eleganta detaljer och fina linjer. Den tillför verkligen en touch av klass och stil till köket och blir en iögonfallande prydnad i varje kaffebryggares samling.

Malningsprocessen med Peugeot Nostalgi Kaffekvarn är enkel och tillfredsställande. Vi behövde bara fylla kvarnen med våra kaffebönor och använda den traditionella vevmekanismen för att mala kaffet till perfektion. En fantastisk funktion är den utdragbara lådan inuti kvarnen, där det nymalda kaffet elegant samlas. Detta gör det enkelt att överföra kaffet till bryggaren eller förvaringsbehållaren utan spill eller röra.

Vi var särskilt nöjda med möjligheten att själva ställa in malningsgraden. Med Peugeot Nostalgi Kaffekvarn kan vi anpassa malningsgraden efter våra personliga preferenser och bryggmetoder. Detta gav oss full kontroll över vår kaffebryggning och möjligheten att experimentera med olika smaker och styrkor - något som var extra viktigt när vi testade kvarnen med bl.a. koffeinfritt kaffe.

Medan vi var imponerade av Peugeot Nostalgi Kaffekvarns prestanda och design, är det viktigt att nämna att priset kan vara en negativ aspekt för vissa kaffeentusiaster. Med ett pris över 1000 kronor kan den vara ett lyxigt val som kanske inte passar alla budgetar. Det är viktigt att överväga detta innan man gör ett köpbeslut och avgöra om den extra kostnaden är värd den unika estetiken och kvaliteten som denna manuella kaffekvarn erbjuder.

Således är Peugeot Nostalgi en riktigt vacker manuell kaffekvarn som förenar det gamla och nostalgiska med moderna inslag. Dess stilfulla design och anpassningsbara malningsgrad gör den till en attraktiv möjlighet för kaffeälskare som vill ha en kvarn med karaktär och prestanda. Dock kan priset vara en avskräckande faktor för vissa. Men om du är beredd att investera i en exklusiv och vacker kaffekvarn, kan Peugeot Nostalgi vara det perfekta valet för dig.

Fördelar:

 • Unik kombination av gammaldags charm och moderna inslag
 • Elegant design med kubform och valnötsfärg
 • Anpassningsbar malningsgrad för att möta individuella preferenser
 • Vacker liten utdragbar låda där kaffet landar
 • Övergripande vacker estetik

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Hario Kaffekvarn Skerton Plus

Justerbar malningsgrad
Hario Kaffekvarn Skerton Plus

Vi har haft förmånen att testa och recensera den populära manuella kaffekvarnen Hario Skerton Plus, som imponerade oss med sin prestanda och användarvänlighet. Denna kaffekvarn hamnade på en stark tredjeplats i vårt bäst-i-test och erbjöd en unik upplevelse för kaffeentusiaster som söker en manuell kvarn av hög kvalitet.

En av de första sakerna som fångade vår uppmärksamhet med Hario Skerton Plus var dess imponerande förmåga att mala kaffebönor utan att skapa något oväsen. Vår morgonrutin för att brygga kaffe blev plötsligt betydligt mer fridfull och avslappnande. Den handvevade designen möjliggjorde en smidig och tyst malningsprocess, vilket var särskilt uppskattat när vi ville njuta av en lugn stund på morgonen utan onödigt buller.

Vi var även mycket nöjda med möjligheten att justera malningsgraden enkelt och exakt. Hario Skerton Plus erbjöd en mycket smidig inställningsmekanism, vilket gjorde det möjligt för oss att anpassa malningsgraden efter våra specifika preferenser och bryggmetoder. Oavsett om vi ville ha ett finmalet kaffe för kaffebryggare, eller mer grovmalet kaffe för kaffepress, var det enkelt att uppnå önskat resultat med denna kaffekvarn.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Hario Skerton Plus var dess keramiska malplattor. Dessa malplattor malde kaffet på ett sätt som bevarade kaffets naturliga aromer och oljor på ett fantastiskt sätt. Vi kunde verkligen känna skillnaden i smak och kvalitet när vi jämförde kaffe som malts med denna kvarn med kaffe från andra kvarnar. Det var tydligt att Hario Skerton Plus tog kaffets smakupplevelse till en ny nivå.

Vidare imponerade kaffekvarnen med sin generösa kapacitet. Med en behållare som rymmer upp till 100g kaffebönor var den perfekt för både små och stora bryggningar. Vi behövde inte oroa oss för att behållaren skulle fyllas för snabbt, vilket gjorde att vi kunde njuta av kontinuerlig kaffemalning utan avbrott.

Det finns dock några aspekter som kan vara värda att nämna för att ge en komplett bild av Hario Skerton Plus. Vissa användare kan uppleva att handvevningen kräver en viss ansträngning, särskilt när man maler en större mängd kaffebönor. Detta kan vara en faktor att tänka på om du föredrar en mer bekväm malningsupplevelse.

Därmed är Hario Skerton Plus en billig och effektiv manuell kaffekvarn som levererar en tyst och effektiv malning. Dess möjlighet att justera malningsgraden och bevara kaffets aromer och oljor ger en exceptionell kaffesmak. Med sin generösa kapacitet är den lämplig för alla typer av bryggningar. Även om den kan kräva viss ansträngning vid handvevningen.

Fördelar:

 • Tyst malningsprocess
 • Enkel justering av malningsgraden
 • Keramiska malplattor bevarar kaffets naturliga aromer och oljor på ett imponerande sätt
 • Generös kapacitet på 100g, perfekt för både små och stora bryggningar

Nackdelar:Innan du köper manuell kaffekvarn — Tänk på dessa 4 faktorer

När det kommer till att köpa en manuell kaffekvarn är det viktigt att överväga olika faktorer för att hitta den perfekta kvarnen som passar dina behov och preferenser. Här är 4 viktiga faktorer att ta hänsyn till innan du gör ditt köpbeslut:

1. Malningskonsistens och justerbarhet

Malningskonsistens och justerbarhet är avgörande för att uppnå det perfekta malresultatet för din kaffebryggning. Olika bryggmetoder, som espresso, bryggkaffe, pour-over eller kaffepress, kräver olika malningsgrader för att extrahera de bästa smakerna ur kaffet.

När du väljer en manuell kaffekvarn är det viktigt att se till att den kan erbjuda den specifika malningsgraden du behöver för din bryggmetod. En kvarn med justerbara inställningar ger dig flexibiliteten att anpassa malningen efter dina personliga preferenser. Genom att kunna finjustera malningsgraden kan du experimentera med olika smakprofiler och uppnå en kopp kaffe som passar din individuella smak.

För espresso krävs vanligtvis ett finmalet kaffe för att extrahera den rika smaken och den karakteristiska crema, t.ex. för en Bialetti-bryggare. Pour-over-bryggning, å andra sidan, kräver en medel till finmalen kaffe för att möjliggöra en balanserad och ren smakprofil. För kaffepress är ett grovmalet kaffe att föredra för att förhindra att kaffet blir överextraherat och blir bittert.

En manuell kaffekvarn med enkla justeringsmekanismer gör det följaktligen möjligt för dig att snabbt och exakt anpassa malningsgraden efter din önskade bryggmetod. Det kan vara i form av en vridbar knapp eller en skruv som gör det lätt att ändra malningsgraden. Genom att ha kontroll över malningsgraden kan du anpassa kaffets styrka och smak precis som du vill ha det.

Bryggmetod Malningsgrad
Espresso Finmalen
Pour-over Medel till fin
French press Grovmalen

Genom att välja en manuell kaffekvarn med möjlighet att justera malningsgraden kan du säkerställa att du får det optimala malresultatet för varje bryggmetod och därmed uppnår den bästa smaken och aromen i ditt kaffe.

2. Material och hållbarhet

Material och hållbarhet är viktiga faktorer att beakta när du väljer en manuell kaffekvarn. Kvaliteten på de material som används i kvarnen spelar en avgörande roll för dess livslängd och prestanda över tiden.

 • Rostfritt stål: Rostfritt stål är ett vanligt materialval för kaffekvarnar och det är känt för sin exceptionella hållbarhet och motståndskraft mot rost. En kaffekvarn tillverkad av rostfritt stål är robust och tålig nog att klara av daglig användning utan att förlora sin kvalitet. Detta gör att du kan njuta av ditt kaffe under lång tid framöver.
 • Keramik: Keramik är ett annat populärt materialval, särskilt för malverket i manuella kaffekvarnar. Keramiska malverk har en förmåga att bevara kaffets naturliga smaker och aromer på ett utmärkt sätt. Malverken är oftast tillverkade av hårdtorkad keramik som är slitstark och ger en jämn malning. Det keramiska malverket värms inte upp under malningen, vilket minskar risken för att kaffet ska brännas och förlora sin smak.

Genom att välja en manuell kaffekvarn tillverkad av högkvalitativa material kan du vara säker på att du får en kvarn som är byggd för att hålla. Hållbarheten hos kaffekvarnen är viktig för att säkerställa att den kan motstå slitage och fortsätta ge en jämn och pålitlig malning över tiden.

3. Kapacitet och användarvänlighet

Både kapaciteten och användarvänligheten påverkar din kaffeupplevelse och hur smidigt du kan brygga ditt kaffe.

Kapaciteten hos den manuella kaffekvarnen är avgörande för hur mycket kaffe du kan mala åt gången. Om du brygger mycket kaffe åt gången, till exempel när du har gäster eller när du vill ha en hel kanna för att njuta av under dagen, kan en kaffekvarn med en större kapacitet vara fördelaktig. En kvarn med hög kapacitet gör det möjligt att mala tillräckligt med kaffe för att fylla en kanna eller flera koppar samtidigt, vilket sparar tid och ansträngning.

Å andra sidan, om du endast brygger en kopp åt gången eller om du vill ha en mer kompakt manuell kaffekvarn som tar upp mindre utrymme på köksbänken, kan en mindre kapacitet vara tillräcklig för dina behov. En mindre kaffekvarn är oftast mer portabel och smidig att använda. Därtill är de billigare.

Utöver kapaciteten är användarvänligheten en viktig faktor att tänka på. En lättanvänd kvarn gör hela processen mer bekväm och njutbar. En kvarn med tydliga instruktioner och en smidig vevmekanism gör det enkelt att mala kaffet utan krångel. En intuitiv design och ergonomisk utformning av vevmekanismen gör att du kan mala kaffet med lätthet och njuta av en smidig bryggprocess.

4. Huruvida kaffekvarnen även fungerar som en lufttät behållare

Huruvida den manuella kaffekvarnen även fungerar som en lufttät behållare för det malda kaffet är en faktor som kan vara viktig för många kaffeälskare. Att kunna förvara det malda kaffet på ett sätt som bevarar dess fräschhet och smak är avgörande för att få en kopp kaffe av högsta kvalitet.

Vissa manuella kaffekvarnar är utformade med en lufttät behållare för det malda kaffet. Detta är en praktisk och smart lösning som eliminerar behovet av att överföra det malda kaffet till en separat behållare efter malning.

Genom att använda en lufttät behållare direkt i kaffekvarnen kan du säkerställa att kaffet förvaras på rätt sätt. En lufttät försegling förhindrar att syre kommer in i behållaren och påverkar kaffets smak och arom negativt. Det malda kaffet förblir fräscht och behåller sin kvalitet längre.

När du överväger att köpa en manuell kaffekvarn med en lufttät behållare är det viktigt att kontrollera att den verkligen kan hålla kaffet lufttätt – något som även få kaffeburkar kan garantera. Kolla om behållaren är tillräckligt tät och om det finns en mekanism som förhindrar luftläckage.

kaffekvarn manuell bäst i test

Vanliga frågor och svar om manuell kaffekvarn

Vad är en manuell kaffekvarn och hur fungerar den?

En manuell kaffekvarn är en apparat som används för att mala kaffebönor för hand istället för att använda en elektrisk kvarn. Den består vanligtvis av en kvarnburk, ett handtag (vev) och malverk. Genom att veva handtaget snurras malverken, vilket maler kaffebönorna till önskad malningsgrad.

Varför skulle jag välja en manuell kaffekvarn istället för en elektrisk?

Det finns flera fördelar med att välja en manuell kaffekvarn. För det första ger den dig full kontroll över malningsprocessen och möjlighet att anpassa malningsgraden efter dina preferenser. Dessutom är de ofta mer tysta och portabla, vilket gör dem perfekta för resor och camping. Dessutom kan manuella kaffekvarnar vara en mer estetiskt tilltalande och hållbar lösning.

Kan jag justera malningsgraden på en manuell kaffekvarn?

Ja, de bästa manuella kaffekvarnar har justerbara inställningar för malningsgrad. Detta gör att du kan anpassa malningsgraden efter din egen smak och bryggmetod.

Hur håller jag min manuella kaffekvarn ren?

För att hålla din kaffekvarn ren är det viktigt att regelbundet rengöra den ofta. Det rekommenderas att skölja av alla lösa kaffepartiklar efter varje användning och rengöra den mer noggrant med vatten och mild diskmedel när det behövs. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner för rengöring och undvik att blötlägga delar som inte är vattentäta.

Kan jag använda en manuell kaffekvarn till andra ändamål än kaffe?

Även om manuell kaffekvarn primärt är designad för att mala kaffebönor kan vissa modeller även användas för att mala andra torra ingredienser som kryddor och nötter. Kontrollera dock alltid tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att din kaffekvarn är lämplig för andra ändamål.

Är manuella kaffekvarnar mer tidskrävande än elektriska?

Att mala kaffebönor för hand kan såklart ta lite längre tid jämfört med en elektrisk kvarn. Det är dock en del av charmen med manuella kaffekvarnar och kan vara en ritualistisk och avkopplande upplevelse. Tiden det tar beror också på mängden kaffe du vill mala och din egen vevhastighet.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.