HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Kaffebryggare bäst-i-test

 

1. Wilfa Presisjon WSP-1B

Wilfa Presisjon WSP-1B
 • Hela 1880 W effekt
 • Fantastiska aromer
 • Knäpptyst kaffebryggning
 • Avtagbar vattenbehållare
 • Justerbar flödeskontroll
 • Extremt estetiskt tilltalande
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Bäst kaffebryggare 2022

För att utse den bästa kaffebryggaren har vi utgått från ett antal kriterier. Först och främst tar vi bryggtiden i beaktande. Därefter viktiga funktioner som t.ex. Droppstopp, automatiskt avstängning, timer samt inbyggd kvarn. Vidare bedömer vi volymen på kannan och vilket material den består av. Slutligen tar vi en titt på priset och om summan rättfärdigar kvalitén på kaffebryggaren.

Förklaring av funktioner

Vi rankar bara de bästa kaffebryggarna

För att kvalificeras bland de bästa kaffebryggarna måste produkten i fråga uppfylla ECBC-certifikatet. Därför listar vi endast de kaffebryggare som uppfyllt certifikatets krav. För att få ett ECBC-certifikat måste kaffebryggaren uppfylla fem kriterier, och de är följande:

Så brygger du det bästa kaffet

Följ vår guide nedan om hur du brygger det godaste kaffet i en bryggare. Det finns många skilda åsikter beträffande hur du brygger det bästa kaffet, men efter våra erfarenheten är vår guide perfekt.

 1. Börja med att avkalka din kaffebryggare.
 2. Starta med att mala färska bönor av ditt favoritkaffe.
 3. Mät upp en skopa kaffe per 1 dl vatten (eller 60 gram malet kaffe per liter vatten). Dock skiljer sig detta beroende på vilken kaffebryggare du har. Läs i instruktionsboken vad de rekommenderar.
 4. Häll över kaffet i filterbehållaren.
 5. Ställ in den optimala temperaturen. Vi rekommenderar mellan 94-96 grader.
 6. Låt magin ske och njut av ljudet från dropparna och den fantastiska doften som frigörs.
 7. Vänta någon minut innan du dricker ditt kaffe.
 8. Njut!

Avkalka kaffebryggaren – två alternativ

1. Avkalka din kaffebryggare med avkalkningsmedel

Om du inte har en kaffebryggare med automatisk avkalkning måste du tillslut avkalka den manuellt. Det gör du genom att antingen köpa avkalkningsmedel i din närmaste livsmedelsbutik, eller hos en återförsäljare av kaffe som till exempel Johan & Nyström. 

1. Avkalka din kaffebryggare med ättika

Ytterligare ett alternativ är att avkalka din kaffebryggare med ättika. För att göra detta häller du i ¼  ättika (eller ättiksprit) och ¾ vatten. Därefter startar du helt enkelt ett vanligt bryggningsprogram. Om du märker att det fortfarande finns kalk i behållaren så kör igång ytterligare ett bryggningsprogram med endast vatten.

kaffebryggare bäst i test

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.