HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Pumptermos bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Pumptermos Eva Solo
Bäst-i-test 2024

Pumptermos bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Pumptermos Eva Solo

Pumptermos Eva Solo
 • Praktiskt handtag för enkel transport
 • Möjlighet att rotera 360 grader för smidig servering
 • Pumpsystem garanterar minst 30 000 pumpar
 • Hållbar konstruktion med plast och glasinsats
 • Rymlig volym på 1,8 liter
Nackdelar:
 • Något dyr
 

2. Pumptermos med bärhandtag

Pumptermos med bärhandtag
 • God varmhållningsförmåga för servering av varma drycker till många
 • Rymlig kapacitet på 2,2 liter
 • Glasinsats säkerställer stabil värme och långvarig njutning av varma drycker
 • Rejäl pumpknapp för enkel upphällning
 • Bärhandtag för bekväm transport
 

3. Maku Pumptermos

Maku Pumptermos
 • Imponerande varmhållning för upp till 6 timmar
 • Rymlig kapacitet på 3 liter
 • Enkel rengöring tack vare rymlig munöppning
 • Håller både varma och kalla drycker effektivt
Innehåll [ visa ]

Bäst pumptermos → Bäst-i-test (2024) — Perfekt för picknicken

En härlig picknick i det gröna, en vinterutflykt med familjen eller bara en varm kopp kaffe på jobbet – oavsett tillfälle är en pumptermos en oumbärlig följeslagare. Denna klassiska och pålitliga produkt har funnits i decennier och har blivit ett populärt val bland dem som vill ha varma drycker eller mat när som helst och var som helst.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos en pumptermos är dess förmåga att hålla drycker varma under en längre tid. Med den senaste tekniken och isoleringsmaterial kan dagens omdeller hålla temperaturen stabilt enormt länge. Du behöver inte längre oroa dig för att ditt kaffe eller te ska bli kallt.

I denna artikel kommer vi att utforska de bästa pumptermosarna på marknaden 2024. Vi kommer att ge dig all information du behöver för att kunna göra ett välinformerat val och hitta den perfekta termosen för dina behov. Från design och prestanda till pris och hållbarhet, vi kommer att täcka allt.

Bästa pumptermos 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Pumptermos Eva Solo

Bästa pumptermosen 2024
Pumptermos Eva Solo

Med en första plats i vårt bäst-i-test har denna termoskanna med pump imponerat oss med sina unika egenskaper och genomtänkta design. Perfekt att ställa på picknickfilten eller ta med på fritidsaktiviteter eller möten där dryckeshunger är i fokus.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Eva Solo Pumptermos är dess praktiska handtag som gör det enkelt att bära med sig vart du än går. Oavsett om du är på väg till stranden, utforskar naturen eller går till ett viktigt möte, kan du lita på att denna termoskanna är din pålitliga följeslagare. Dessutom förhindrar den smarta stängningsanordningen spill, vilket gör att du kan njuta av dina drycker utan att oroa dig för kladd eller oönskade olyckor.

Dess möjlighet att rotera 360 grader runt sin fot gör det möjligt för alla runt bordet att enkelt och bekvämt få tillgång till kaffe eller andra drycker utan att behöva flytta eller lyfta på kannan. Detta är en detalj som inte bara imponerar, utan också underlättar serveringen och skapar en social och smidig upplevelse för alla deltagare.

Pumpsystemet i denna termoskanna är inget annat än enormt imponerande. Det garanterar minst 30 000 pump, vilket betyder att du kan förlita dig på dess pålitlighet och hållbarhet i lång tid framöver. Oavsett om du använder termoskannan dagligen eller vid speciella tillfällen, kan du vara säker på att den kommer att leverera och behålla temperaturen på dina drycker på ett tillförlitligt sätt.

Vidare är denna pumptermos konstruerad med noggrant utvalda material för att uppnå den perfekta balansen mellan hållbarhet och stil. Tillverkad av plast med en insats av glas, erbjuder den en pålitlig isolering som håller dina drycker antingen varma eller kalla beroende på dina önskemål. Den rostfria stålfinishen ger en elegant touch till termoskannans yttre, vilket gör att den sticker ut i mängden med sin sofistikerade design.

Med sina dimensioner på höjd 37 cm och diameter 14,5 cm, samt en generös volym på 1,8 liter, erbjuder den även tillräckligt med utrymme för att rymma tillfredsställande mängder av dina favoritdrycker. Du kan vara säker på att dina gäster kommer att bli väl omhändertagna och att du kan servera drycker med lätthet och elegans.

Det är dock viktigt att nämna att denna pumptermos, trots sina många positiva egenskaper, kanske inte är det bästa valet för alla. För de som prioriterar en mer traditionell design eller föredrar en billigare modell, kan denna termoskanna kanske inte vara det mest tilltalande alternativet.

Med det sagt är Eva Solo Pumptermos enastående i varje aspekt. Dess funktionella handtag, spillfria design och möjlighet att rotera gör den till den ultimata termoskannan för sociala sammankomster och fritidsaktiviteter. Med sin imponerande pumpsystem och noggrant utvalda material levererar den pålitlig varmhållning och hållbarhet.

Fördelar:

 • Praktiskt handtag för enkel transport
 • Möjlighet att rotera 360 grader för smidig servering
 • Pumpsystem garanterar minst 30 000 pumpar
 • Hållbar konstruktion med plast och glasinsats
 • Rymlig volym på 1,8 liter

Nackdelar:

 • Något dyr


9/10
EXPERTBETYG

2. Pumptermos med bärhandtag

Rejäl pumpknapp och ett stadigt bärhandtag
Pumptermos med bärhandtag

När det kommer till att servera varma drycker till många människor är denna pumptermos med bärhandtag verkligen en idealisk följeslagare. Den imponerar med sin goda varmhållningsförmåga och erbjuder en rymlig kapacitet som rymmer hela 2,2 liter. Denna termos, som placerade sig på en imponerande andra plats i vårt bäst-i-test, är utrustad med en glasinsats, en rejäl pumpknapp och ett stadigt bärhandtag.

En av de mest imponerande egenskaperna hos denna pumptermos är som sagt dess varmhållningsförmåga. Den kommer verkligen till sin rätt när du har en stor grupp människor att servera varma drycker till. Oavsett om det är kaffe, te eller varm choklad, kan du vara säker på att dina gäster kommer att få njuta av en återhållsam och varm dryck. Detta är en ovärderlig egenskap för fester, möten eller andra sociala tillställningar där du vill göra ett intryck och hålla dina gäster nöjda och belåtna.

Med sin glasinsats säkerställer denna pumptermos att värmen hålls stabil och att dryckerna inte kyls ner för snabbt. Det är en fin detalj som visar på tillverkarens noggranna omsorg för att skapa en termos av hög kvalitet. Att kunna njuta av varma drycker under en längre tid blir verkligen möjligt tack vare denna termos.

När det kommer till användarvänlighet är den rejäla pumpknappen och bärhandtaget två funktioner som gör denna termos till en praktisk och bekväm termos. Pumpknappen gör det enkelt att hälla upp drycken utan krångel eller spill, vilket är särskilt viktigt när du har att göra med stora mängder dryck. Dessutom är det stadiga bärhandtaget en värdefull egenskap för att enkelt kunna transportera termosen från köket till serveringsplatsen utan att riskera att den glider ur händerna.

Sammanfattningsvis är denna pumptermos med bärhandtag en grymt bra termos när det gäller att servera varma drycker till en stor grupp människor. Med sin goda varmhållningsförmåga, rymliga kapacitet och användarvänliga funktioner är den perfekt för fester, möten eller andra tillfällen då du vill göra ett intryck och hålla dina gäster nöjda.

Fördelar:

 • God varmhållningsförmåga för servering av varma drycker till många
 • Rymlig kapacitet på 2,2 liter
 • Glasinsats säkerställer stabil värme och långvarig njutning av varma drycker
 • Rejäl pumpknapp för enkel upphällning
 • Bärhandtag för bekväm transport

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Maku Pumptermos

Funkar även för kalla drycker
Maku Pumptermos

När det kommer till att hålla dina drycker varma eller kalla under långa äventyr, är Maku Pumptermos verkligen en pålitlig följeslagare. Med sin imponerande kapacitet på 3 liter är denna stålpumpstermos en kraft att räkna med. Den tar plats bland de främsta i vårt bäst-i-test och erbjuder en kombination av effektiv varmhållning och enkel användning.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Maku är dess förmåga att behålla rätt temperatur under lång tid. Oavsett om du vill ha en varm kopp kaffe på en kall vintermorgon eller en uppfriskande iskall dryck under en het sommardag, så levererar denna termos. För att optimera värmehållningen rekommenderas det att förvärma termosen genom att fylla den med varmt vatten innan användning. Detta hjälper till att skapa en isolerande effekt och gör att drycken håller sig varm ännu längre.

Den rymliga munöppningen på Maku gör rengöringen till en enkel och smidig uppgift. Ingen mer krångel med att försöka få in en diskborste i trånga utrymmen, med denna termos kan du enkelt komma åt och rengöra varje vrå utan problem. Det är en detalj som verkligen uppskattas, särskilt efter en lång dag med äventyr när man vill ha en bekväm och snabb rengöringsprocess.

Vad gäller varmhållning kan du förvänta dig imponerande prestanda från denna pumptermos. Med kokande vatten håller den en temperatur på 80 grader i upp till 6 timmar. Det är perfekt för att hålla drycker varma under en hel arbetsdag eller för att njuta av en rykande het soppa på en utomhusutflykt. Men kom ihåg att detta är en uppskattning och den faktiska varmhållningstiden kan variera beroende på faktorer som omgivande temperatur och mängden vätska som finns i termosen.

Med en volym på 300 cl har du gott om plats att fylla på med dina favoritdrycker och dela dem med vänner eller familj.

Således är Maku en utmärkt pumptermos för långa äventyr. Med sin imponerande varmhållning, billiga pris och rymliga kapacitet är den perfekt för dem som vill ha varma eller kalla drycker vid sin sida.

Fördelar:

 • Imponerande varmhållning för upp till 6 timmar
 • Rymlig kapacitet på 3 liter
 • Enkel rengöring tack vare rymlig munöppning
 • Håller både varma och kalla drycker effektivt

Nackdelar:Innan du köper pumptermos — Tänk på dessa 3 faktorer

En pumptermos är en som sagt oumbärlig följeslagare för att hålla dina drycker varma eller kalla när du är på språng. Innan du gör ditt köp och investerar är det emellertid viktigt att överväga flera faktorer för att säkerställa att du hittar rätt termos för dina behov. Här är några viktiga faktorer som du bör tänka på innan du gör ditt köpbeslut.

1. Värmehållningsförmåga – Håll dryckerna på rätt temperatur längre

När du är ute på äventyr eller långa resor är det avgörande att ha en pumptermos som kan hålla dina drycker varma under en längre tid. Värmehållningsförmågan hos termosen spelar en nyckelroll i detta avseende. Genom att välja en termos med avancerad isoleringsteknik och högkvalitativa material kan du vara säker på att dina drycker förblir varma och njutbara även efter flera timmar.

För att bedöma värmehållningsförmågan hos en pumptermos är det användbart att läsa recensioner och undersöka termosens specifikationer. Många tillverkare anger den förväntade varmhållningstiden för sina termosar, vilket ger dig en uppfattning om hur länge du kan förvänta dig att din dryck ska vara varm. Det är dock viktigt att komma ihåg att varmhållningstiden kan variera beroende på faktorer som omgivande temperatur och mängden vätska som finns i termosen.

För att optimera värmehållningsförmågan hos en pumptermos är det också viktigt att följa tillverkarens instruktioner. Vissa termosar kan kräva förvärmning med varmt vatten innan du häller i drycken för att förbättra isoleringen och förlänga varmhållningstiden. Detta kan vara särskilt användbart om du planerar att använda termosen under extrema temperaturer eller i kalla utomhusmiljöer.

Utöver varmhållningstid är det också värt att överväga andra faktorer som kan påverka termosens värmehållningsförmåga. Tätningen av locket och eventuella extra isoleringslager kan bidra till att förhindra värmeförlust och hålla temperaturen på din dryck längre. Högkvalitativa pumptermosar använder ofta vakuumisolering eller dubbelväggskonstruktion för att förbättra isoleringen och minimera värmeöverföring.

2. Kapacitet – Rymmer tillräckligt med dryck för dina behov

Kapaciteten påverkar hur mycket varm eller kall dryck termosen kan hålla, och det är viktigt att ha i åtanke hur många personer du planerar att servera eller om du främst kommer att använda den för personligt bruk.

Om du ofta är ute på äventyr eller aktiviteter tillsammans med en större grupp människor, kan det vara fördelaktigt att välja en termos med en större kapacitet. Detta säkerställer att du har tillräckligt med varm eller kall dryck för att kunna servera alla och undvika att gå tom mitt i aktiviteten. En pumptermos med stor kapacitet kan vara idealisk för familjeutflykter, campingresor eller picknickar med vänner.

Å andra sidan, om du bara behöver en termos för personligt bruk eller för en mindre grupp människor, kan en mindre kapacitet vara tillräcklig. Det kan vara mer praktiskt och bekvämt att bära runt på en mindre termos, särskilt om du reser mycket eller har begränsat utrymme i din väska eller ryggsäck. En mindre kapacitet kan också vara tillräcklig om du främst använder den för att hålla drycken varm eller kall under kortare tidsperioder, som på arbetsplatsen eller under kortare resor.

Tips: Läs gärna vår artikel om kaffebryggare med termos!

3. Rengöring och underhåll – En termos som är lätt att sköta om

När du investerar i en pumptermos är det viktigt att ta hänsyn till hur enkel den är att rengöra och underhålla. En termos som är lätt att sköta om kommer inte bara att göra din användarupplevelse mer bekväm och hygienisk, utan också förlänga termosens livslängd.

En viktig faktor att överväga är termosens rengöringsvänlighet. Se efter modeller med breda öppningar som gör det enkelt att komma åt insidan av termosen. Detta underlättar rengöringen och förhindrar att det bildas dålig lukt eller smak över tiden. En bred öppning gör det också möjligt att använda en diskborste eller svamp för att komma åt svåråtkomliga områden och ta bort eventuella rester eller avlagringar.

Det kan också vara fördelaktigt att välja en pumptermos som har demonterbara delar. Detta gör det enkelt att ta isär termosen för en mer noggrann rengöring. Exempelvis kan ett lock som kan skruvas av eller en pumpmekanism som kan tas isär vara mycket praktiskt för att rengöra alla delar ordentligt och undvika att smuts och bakterier ansamlas.

En annan viktig aspekt att beakta är om termosen är lämplig för maskindisk eller om den kräver manuell rengöring. Vissa är designade för att tåla maskindisk, vilket sparar tid och ansträngning. Andra modeller kan kräva manuell rengöring med varmt vatten och mild diskmedel. Se till att följa tillverkarens rekommendationer för rengöring för att undvika att skada termosen eller försämra dess prestanda.

För att upprätthålla termosens fräschhet och långvariga kvalitet är det också viktigt att se till att den är ordentligt torr innan den används igen. Efter rengöring ska du alltid låta pumptermosen torka helt och förvara den med locket avtaget.

pumptermos bäst i test

Vanliga frågor och svar om pumptermos

Vilka drycker kan jag använda i en pumptermos?

Pumptermosar är mångsidiga och kan användas för att hålla både varma och kalla drycker. Du kan använda den för att hålla varmt kaffe, te, choklad eller soppor. Å andra sidan kan du också använda den för att hålla kalla drycker som juice, iskaffe eller isvatten.

Hur länge håller en pumptermos dryckerna varma eller kalla?

Varmhållningstiden varierar beroende på termosens konstruktion och isolering. Vanligtvis kan en välisolerad pumptermos hålla drycker varma i flera timmar, vanligtvis mellan 6 till 12 timmar. Hålltiderna för kalla drycker kan vara något längre. Det är dock viktigt att notera att exakta tider kan påverkas av faktorer som omgivande temperatur och mängden vätska i termosen.

Kan jag använda min termos för kolsyrade drycker?

Det rekommenderas vanligtvis inte att använda pumptermosar för kolsyrade drycker. Trycket från kolsyran kan nämligen påverka termosens tätning och orsaka läckage eller försämra termosens prestanda.

Hur rengör jag min pumptermos?

För att rengöra din pumptermos bör du använda varmt vatten och mild diskmedel. Se till att skölja ordentligt för att ta bort eventuella tvålrester. Om termosen har svårtillgängliga områden eller delar som kan tas isär, använd en diskborste eller svamp för att komma åt och rengöra dem. Undvik att använda starka kemikalier eller starka rengöringsmedel som kan skada termosen.

Kan jag använda min pumptermos för att servera mat?

Ja, vissa modeller är faktiskt speciellt designade för att kunna användas för att hålla mat varm, som soppor eller grytor.


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.