HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Sittpuff med förvaring bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
testvinnare
#1 Vintage Puff
Bäst-i-test 2024

Sittpuff med förvaring bäst-i-test

Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius
 

1. Vintage Puff

Vintage Puff
 • Vintage sittpuff
 • Använd som sittpall och fotpall
 • Välj mellan olika klädslar
 • Extremt snygg design
 • Lättskött
 

2. Gerard Puff

Gerard Puff
 • Pallsett med två puffar med förvaring
 • Solid trä
 • Maximal komfort
 • Utmärkta recensioner
 • Gjord av Skånska Möbelhuset
 

3. Björk Pall

Björk Pall
 • Designad av Lena Bergström
 • Minimalistisk design
 • Handvävd
 • Tillverkad i 100% ull
 • Handtag i läder
 • Finns i två storlekar
Innehåll [ visa ]

Sittpuff med förvaring

En sittpuff med förvaring är ett perfekt mellanting mellan bekvämlighet och praktiska fördelar. För det första kan du använda puffen som en sittpall i vilket rum som helst – ett utmärkt komplement till stolar. För det andra går det att förvara barnens leksaker som t.ex. doktorväskan eller bilmattan. För det tredje kan du utöka användningsområdet och använda den som en fotpall. Utöver detta är en sittpuff väldigt snygg – speciellt de i sammet – och bryter med sin runda design symmetrin med kvadratiska stolar och rektangulära soffor. Därtill kan du ställa en serveringsbricka med kaffe och kaka och sålunda begagna den som en bricka. På så vis är de extremt praktiska.

Däremot är utbudet stort vilket gör det svårt att välja rätt. Därför har vi, baserat på samlade recensioner i kombination med egna tester, sammanställt en lista så du kan hitta den sittpuff med förvaring som är bäst för dig. Därjämte har vi skrivit en köpguide nedan så du kan lära dig allt du behöver veta innan du gör ditt val. Således kommer du göra ett så genomtänkt val som möjligt. Börja därför med att läsa på nedan för att sedan välja den sittpuff med förvaring som faller just dig i smaken.

Så väljer du sittpuff med förvaring

Som sagt är utbudet brett när du ska välja en sittpuff med förvaring. Orsaken är delvis på grund av att puffen ofta benämns som pall, och därmed för tankarna till både fotpall och sittpall. Därför ska du säkerställa att puffen du vill ha de facto har förvaring, då det likaväl kan vara en solid fotpall. Förutom detta finns det fler saker du ska tänka på innan du gör ditt val. Därför har vi nedan listat de viktigaste faktorerna som bör förenkla ditt val.

 1. Fyllning
  Den sittpuff med förvaring som är bäst och mest exklusiv är försedd med en fyllning av PU-skum. Således är den otroligt bekväm att både sitta och vila benen på. Dock är denna fyllning väldigt dyr vilket gör att priset lätt kan springa iväg uppåt flera tusen kronor. Av den orsaken är det viktigt att du frågar dig själv om det är värt att betala för den finaste av fyllningar, istället för att prioritera t.ex. designen.
 2. Ben
  Benen är verkligen något som förhöjer skönheten av en sittpuff med förvaring. Till exempel finns det ben tillverkade av ask som passar väldigt bra med en sammetsklädd puff. Med det i åtanke är benen inte något som ska överses utan snarare prioriteras.
 3. Design
  Något som är gemensamt för de flesta sittpuffarna med förvaring är att tillverkarna bakom lagt stort fokus på den estetiska framtoningen. Därmed är de flesta modellerna kreerade av stilmedvetna kreatörer som vet vad du som konsument vill ha. Däremot finns det givetvis undantag. Sålunda ska du visualisera hur rummet ser ut vari du vill placera sittpuffen, och grunna över vilken färg och storlek som passar bäst.
 4. Sömmar
  Sömmarna spelar ofta en viktig biroll i en sittpuff med förvaring. Inte sällan skönjer man vackra sicksack-stygn längsmed sittytan vilket adderar ett lager av exklusivitet. Dessutom är sömmar ofta en ledtråd till vilken kvalitet resten av produkten har, då du lätt kan se om det är proffsigt gjort eller om trådar sticker ut lite här och var. Därmed är det ett hett tips att verkligen studera sömmarna för att dels få en hint om kvaliteten och dels hitta de stygn som du tycker är vackrast.
 5. Maxvikt
  En faktor som sällan kommer på tals är maxvikten. Kort sagt har de flesta sittpuffar en maxkapacitet i kilo som puffen kan utså. Med andra ord får du inte väga mer än t.ex. 110 kilo då sittpuffen upplever för stort tryck vilket i värsta fall leder till att den förstörs. Därför ska du hålla utkik efter maxvikten i produktbeskrivningen.

Fördelar med sittpuff med förvaring

Det säger sig själv att det finns många fördelar med en sittpuff med förvaring. Men för att förtydliga det ytterligare har vi uppställt samtliga fördelar på ett överskådligt sätt i följande lista.

 • Användningsområde – Placera sittpuffen i garaget, barnrummet, toaletten, uteplatsen eller sovrummet. Oavsett var du väljer att ställa den kommer de praktiska fördelarna göra sig påminda. Dessutom kan du använda den som antingen fotpall, sittpall eller serveringsbricka.
 • Inredningsdetalj – Tack vare att de flesta sittpallarna är snyggt utformade får du inte bara en produkt som är praktiskt, utan också stilsäker.
 • Komfort – En sittpall är otroligt bekväm att använda vare sig du ska vika tvätt eller bara koppla av.
 • Underhållning – På grund av att sittpuffarna är försedda med ett avtagbart hölje är de lätta att tvätta och underhålla.

sittpuff med förvaring pall med förvaring bäst sittpuff med förvaring


Skriven av Karin Stagnelius
Skriven av Karin Stagnelius

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.