HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Bilmatta barn bäst-i-test

🚗   OBS: Hitta fler fina bilmattor hos Jollyroom.

 

1. Cloudberry Castle Vägarbete

Cloudberry Castle Vägarbete
 • Rolig lekmatta med vägarbete
 • Otroligt fin design
 • Fungerar som en vanlig matta
 • Vatten- och smutsavvisande
 • Lätt att rengöra
 • Rekommenderad ålder från 0 månader
Läs mer »
 

2. Bilmatta racerbana

Bilmatta racerbana
 • Fin och rolig lekmatta
 • Främjar barnets fantasi
 • Funkar även som vanlig matta
 • Vatten- och smutsavvisande
 • Mått: 200 x 120 cm
 • Rekommenderad ålder:
 • Från 0 månader
 • Bör vädras innan användning
Läs mer »
 

3. Cloudberry Castle Stad

Cloudberry Castle Stad
 • Väldigt färgglad
 • Mängder av olika byggnader och detaljer
 • Flera korsande vägar och rondeller
 • Mått: 200 x 120 cm
 • Rekommenderad ålder från 0 månader
Läs mer »
Innehåll [ visa ]

Bilmatta för barn

En bilmatta för barn är en älskvärd leksak för vilket barn som helst. Låt barnet sväva iväg in i fantasin underbara värld genom att bygga tillhörande hus och placera leksagsfigurer intill mattan, för att på så sätt skapa deras egen lilla stad. Vidare är det utmärkt för flera barn att leka samtidigt då de kan bestämma vilken stadsdel som är deras, och gå in i rollen som borgmästare för respektive område. Förutom att det är den ultimata julklappen sedan flera decennier tillbaka, bidrar även en lekmatta med att göra rummet mysigare och färggladare. Dessutom är golvet en perfekt och säker plats för lek då barnet kan leka i flera timmar utan att få ont. På så vis har du som förälder också stenkoll på vad barnet gör. Oavsett om du vill ha en stor eller liten bilmatta, tjock eller tunn, så har vi vad du letar efter. Baserat på samlade recensioner på nätet har vi samlat de bästa bilmattorna så du enkelt kan göra ditt val. Därtill har vi författat en köpguide nedan så du vet vad du ska tänka på innan ditt köp, ackompanjerat med en bäst-i-test lista ovan.

Så väljer du en bilmatta för barn

Har du bestämt dig för att köpa en bilmatta för barn så finns det några saker du ska tänka på innan ditt köp. För det första ska du fundera på hur stor mattan ska vara. För det andra ska du tänka på materialet och eventuella allergier. Utöver detta har vi nedan listat hur du bäst väljer en lekmatta.

 1. Storlek
  Börja med att mäta upp hur mycket utrymme barnet har i sitt barnrum eller i vardagsrummet där bilmattan är ämnad för att befinna sig. Således kan du enkelt filtrera bort de bilmattor som är för stora eller för små. Vanligtvis är storleken cirka 100×100 cm, men detta varierar från matta till matta, varför du ska tänka på detta före alla andra faktorer.
 2. Mönster
  Det finns mängder av olika mönster att välja mellan när du ska köpa en bilmatta för barn. Till exempel finns det mattor som replikerar olika stadsområden som t.ex. Manhattan eller Söder i Stockholm. Förutom verklighetstrogna mattor finns det såklart påhittade mönster, men det kan vara roligt att grunna på vilket mönster som just ditt barn hade tyckt varit roligast att leka på.
 3. Material
  Materialet som en bilmatta för barn är tillverkat av varierar från modell till modell. Däremot är de flesta gjorda av antingen bomull eller syntetiskt tyg, men även mjuk plast och skumgummi förekommer. Därmed är de smutsavvisande samtidigt som de tål vatten. Vidare är de exceptionellt lätta att rengöra.
 4. Varumärke
  Är du osäker på vilken bilmatta som är gjord med kvalitativa material kan du hänge dig till varumärket. Orsaken är att varumärken som t.ex Skip Hop, Sebra och Cloudberry Castle i regel alltid är bra val då de har en lång erfarenhet av att producera lekmattor som skänker barn glädje världen över. Dock finns det såklart bra mattor som inte är gjorda av nämnda företag, men då måste du säkerställa att recensionerna och betyget är tillräckligt bra.

Fördelar med bilmatta för barn

Fördelarna med en bilmatta för barn är nästan oändliga. Först och främst är det socialt då barnet kan leka med andra barn samtidigt. Dessutom kan du som förälder sätta dig ner och leka några minuter. Fortsättningsvis är den lätt att rengöra och förvara. Nedan har vi listat samtliga fördelar.

https://www.youtube.com/watch?v=zUtNGtiD4Js

bilmatta barn bilmatta barn bäst i test stor bilmatta för barn

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.