HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Spindelskrämmare bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
testvinnare
#1 Silverline S30 spindelskrämm...
Bäst-i-test 2024

Spindelskrämmare bäst-i-test

Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt
 

1. Silverline S30 spindelskrämma

Silverline S30 spindelskrämma
 • Täcker upp till imponerande 30 kvadratmeter
 • Avancerad ljudteknologi av Silverline A-Guard som håller spindlarna borta
 • Ljudfrekvenserna påverkar inte husdjur eller människor
 • Enkel installation genom att sätta den direkt i vägguttaget
 • Kompakt design som smälter in i hemmets inredning
Nackdelar:
 • Något dyr
 

2. Gardigo LED

  Gardigo LED
 • Effektiv ultraljudsteknologi som skapar obehag för spindlar och småkryp
 • Täcker upp till 25 kvadratmeter, vilket gör den lämplig för mindre utrymmen
 • Praktisk LED-nattlampa som ger subtil belysning på natten
 • Kompakt och platsbesparande design
 • Enkel hantering och installation med enkel anslutning till eluttaget
 

3. Rubicson Spindelskrämma

Rubicson Spindelskrämma
 • Effektiv ultraljudsteknologi som skapar obehag för spindlar och småkryp
 • Enkel installation genom att ansluta till ett vanligt eluttag
 • Kompakt och diskret design som smälter in i hemmet
 • Säker och luktfri metod utan kemiska bekämpningsmedel
Nackdelar:
 • Kan vara otillräcklig för större utrymmen
 • Vissa användare upplever att den inte fungerar så bra
Innehåll [ visa ]

Bäst spindelskrämmare → Bäst-i-test (2024) — 3 bästa spindelskrämmare

För vissa kan spindlars närvaro vara oerhört obehaglig. Att ha spindlar i hemmet kan vara en skrämmande upplevelse och kan leda till oro, rädsla och till och med fysiska reaktioner. För de som lider av arachnofobi, en extrem rädsla för spindlar, kan det vara särskilt svårt att leva med dessa otäcka insekter.

Men det finns en lösning på detta problem — spindelskrämmare med ultraljudsteknologi. Dessa innovativa enheter skrämmer bort spindlarna och håller dem borta från ditt hem på ett säkert och effektivt sätt. I denna artikel köpguide kommer vi att lista de bästa spindelskrämmarna 2024 och ge dig all den information du behöver för att fatta det bästa köpbeslutet.

De fungerar genom att avge högfrekventa ultraljudsvågor som är obehagliga för spindlarna. Dessa vågor är i allmänhet icke förnimbara för människor och husdjur, vilket gör dessa en spindelskrämma till en säker lösning för att bli av med spindlar utan att använda kemiska bekämpningsmedel eller skadliga ämnen.

Bästa spindelskrämmare 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Silverline S30 spindelskrämma

Verkningsområde på hela 30 m²
Silverline S30 spindelskrämma

Silverline S30 intog utan tvekan förstaplatsen i vårt bäst-i-test av spindelskrämmare 2024. Denna imponerande enhet använder avancerad ljudteknologi, Silverline A-Guard, för att effektivt hålla spindlarna borta från ditt hem utan att använda gifter eller kemikalier. Med Silverline S30 kan du skapa en spindelfri miljö och känna dig trygg och bekväm i ditt eget hem.

Silverline S30 är enkel att använda och installera. Du behöver bara sätta den direkt i vägguttaget för att den ska börja arbeta. Därefter sänder enheten ut särskilt anpassade ljudfrekvenser som är obehagliga för spindlarna. Dessa frekvenser täcker en imponerande yta på upp till 30 kvadratmeter, vilket gör den till en idealisk lösning för både små och medelstora utrymmen.

En av de mest imponerande funktionerna hos Silverline S30 är dess särskilt effektiva förmåga att hålla ditt hem fritt från spindlar. Genom att avge ljudfrekvenser som är särskilt utformade för att störa spindlarna, avskräcker enheten dem från att ta sig in i ditt hem. Detta innebär att du kan säga adjö till oönskade spindlar och njuta av en ren och spindelfri miljö.

En viktig aspekt att nämna är att ljudet som genereras av Silverline S30 inte påverkar husdjur eller människor. Du kan vara säker på att din familj och dina husdjur inte kommer att bli störda eller påverkade av spindelskrämmarens ljudfrekvenser. Detta gör det till en trygg och säker lösning för att bekämpa spindlar utan att oroa sig för potentiella biverkningar.

Silverline S30 är också välkonstruerad och kompakt i sin design. Med en bredd på 61 mm, höjd på 72 mm och djup på 64 mm tar den minimalt med plats och smälter in i hemmets inredning. Dess diskreta utseende gör att den kan placeras i vilket rum som helst utan att dra uppmärksamhet till sig.

Summa summarum är Silverline S30 den ultimata spindelskrämmaren som erbjuder en effektiv och säker lösning för att hålla spindlarna borta från ditt hem. Med sin avancerade ljudteknologi och imponerande täckningsområde kan du njuta av ett spindelfritt hem och en fridfull tillvaro. Ta kontroll över spindlarna och skapa en ren och bekväm miljö med Silverline S30.

Fördelar:

 • Täcker upp till imponerande 30 kvadratmeter
 • Avancerad ljudteknologi av Silverline A-Guard som håller spindlarna borta
 • Ljudfrekvenserna påverkar inte husdjur eller människor
 • Enkel installation genom att sätta den direkt i vägguttaget
 • Kompakt design som smälter in i hemmets inredning

Nackdelar:

 • Något dyr


9/10
EXPERTBETYG

2. Gardigo LED

Verkningsområde på 25 m²
Gardigo LED

Det som verkligen utmärker Gardigo LED är dess imponerande täckning. Med en räckvidd på upp till 25 kvadratmeter kan den enkelt täcka mindre utrymmen som sovrum, vardagsrum och kök. Detta gör det till en idealisk lösning för att skapa en spindelfri zon i de rum där du tillbringar mest tid. Du kan känna dig trygg och lugn i vetskapen om att Gardigo LED arbetar för att avskräcka spindlarna från att ta sig in i ditt hem.

En annan fördel med Gardigo LED är dess praktiska och kompakta design. Den tar minimalt med plats och kan enkelt placeras i olika delar av hemmet. Dess tillverkning i ABS-plast ger den en robust och hållbar konstruktion som kan stå emot vardagligt slitage.

Gardigo LED är inte bara en effektiv spindelskrämmare, den har också en praktisk LED-nattlampa som kan vara till hjälp på natten. Med den inbyggda LED-nattlampan får du en subtil belysning som kan ge en känsla av trygghet och hjälpa dig att orientera dig i mörkret för att inte bli skrämd av eventuella spindlar i närheten.

När det gäller hanteringen är Gardigo LED enkel och användarvänlig. Du behöver bara ansluta enheten till ett vanligt eluttag och den kommer att börja sända ut ultraljud för att störa spindlarna.

Det är viktigt att nämna att effektiviteten av spindelskrämmare kan variera beroende på faktorer som rummets layout och eventuella hinder. Vissa användare kan uppleva att enheten inte har samma effektivitet som förväntat, och att spindlarna kanske inte påverkas av ultraljudet i samma utsträckning. Det är därmed viktigt att ha realistiska förväntningar och vara medveten om att resultaten kan variera från fall till fall.

Allt som allt är Gardigo LED en imponerande spindelskrämmare som erbjuder en pålitlig metod för att skrämma bort spindlar från ditt hem. Dess effektiva ultraljudsteknologi, kombinerad med den praktiska LED-nattlampan och kompakta designen, gör den till ett attraktivt val för de som vill ha ett spindelfritt hem. Dock kan effektiviteten variera och det är viktigt att ha realistiska förväntningar baserat på ditt specifika utrymme och behov.

Fördelar:

 • Effektiv ultraljudsteknologi som skapar obehag för spindlar och småkryp
 • Täcker upp till 25 kvadratmeter, vilket gör den lämplig för mindre utrymmen
 • Praktisk LED-nattlampa som ger subtil belysning på natten
 • Kompakt och platsbesparande design
 • Enkel hantering och installation med enkel anslutning till eluttaget

Nackdelar:

Återförsäljare:7/10
EXPERTBETYG

3. Rubicson Spindelskrämma

Verkningsområde på 20 m²
Rubicson Spindelskrämma

När vi utvärderade de bästa spindelskrämmarna för att skapa ett spindelfritt hem, hamnade Rubicson på en imponerande tredjeplats. Denna kompakta och användarvänliga enhet imponerade oss med sin förmåga att avge ultraljud på 27 kHz för att skapa obehag för spindlar och andra småkryp. Med enkel installation genom att ansluta den till ett vanligt eluttag, erbjuder denna skrämma en säker och luktfri metod för att bekämpa spindlar i ditt hem.

Rubicson Spindelskrämma imponerade oss med sitt effektiva verkningsområde på upp till 20 kvadratmeter - som många dock tycker är för litet. Det innebär att den är perfekt för mindre utrymmen som sovrum, badrum eller mindre vardagsrum. Ultraljudet som genereras av enheten är utformat för att skapa obehag för spindlar och få dem att undvika området, åtminstone enligt våra tester. Med en effekt på 0,4 W är den energisnål och kommer inte att påverka din elräkning i någon märkbar utsträckning.

En av de främsta nackdelarna med Rubicson är dess begränsade räckvidd. Med en täckning på endast 20 kvadratmeter kan den kännas otillräcklig för större rum eller områden. För att uppnå optimal effektivitet i större utrymmen rekommenderar vi att du använder minst två enheter eller överväger en alternativ spindelskrämmare med en bredare täckning.

Vad som verkligen imponerade oss med Rubicson var dess kompakta storlek. Med måtten 60x60x65 mm kan den enkelt placeras i ett eluttag utan att vara i vägen eller sticka ut. Dess diskreta design gör den idealisk för att integreras sömlöst i ditt hem utan att störa estetiken.

Det är viktigt att notera att effektiviteten av spindelskrämmare kan variera beroende på faktorer som rummets layout och eventuella hinder. Vissa användare kan uppleva att enheten inte har samma effektivitet som förväntat, och spindlarna kanske inte påverkas av ultraljudet i samma utsträckning - åtminstone är detta vad recensioner från andra kunder vittnar om. Resultaten kan alltså variera från fall till fall, för oss fungerade den alldeles utmärkt i vårt lilla sovrum på landet, men det kan krävas ett visst mått av tålamod och experimenterande för att hitta den bästa placeringen för enheten.

Med det sagt, om du letar efter en kompakt och enkel spindelskrämmare under hundralappen, som kan bekämpa spindlar i mindre utrymmen, kan Rubicson vara ett bra val. Dess ultraljudsteknologi och säkra metod gör den till ett attraktivt alternativ för de som vill undvika kemiska bekämpningsmedel. Dock kan dess begränsade täckning vara ett hinder för de som behöver behandla större utrymmen. Överväg dina behov och rummets storlek innan du fattar ditt beslut.

Fördelar:

 • Effektiv ultraljudsteknologi som skapar obehag för spindlar och småkryp
 • Enkel installation genom att ansluta till ett vanligt eluttag
 • Kompakt och diskret design som smälter in i hemmet
 • Säker och luktfri metod utan kemiska bekämpningsmedel

Nackdelar:

 • Kan vara otillräcklig för större utrymmen
 • Vissa användare upplever att den inte fungerar så bra


Innan du köper spindelskrämmare — Tänk på dessa 3 faktorer

När det kommer till att skapa ett spindelfritt hem är en spindelskrämmare en viktig investering. Med många olika modeller och alternativ på marknaden kan det vara överväldigande att välja rätt. För att hjälpa dig att fatta det bästa köpbeslutet har vi sammanställt en köpguide med 3 viktiga faktorer att tänka på innan du köper. Läs vidare för att lära dig mer om varje faktor och få vägledning för att hitta den bästa lösningen för dina behov.

1. Täckningsområde

Täckningsområdet är en av de mest avgörande faktorerna. Det är viktigt att välja en enhet som kan täcka hela eller åtminstone de relevanta områdena i ditt hem för att effektivt bekämpa spindlarna. Att förstå storleken och layouten på de utrymmen där du vill använda spindelskrämmaren är avgörande för att göra rätt val.

När du bedömer täckningsområdet för skrämmaren är det viktigt att överväga storleken på rummen där spindlarna är ett problem. Om du vill behandla mindre utrymmen, som sovrum, badrum eller mindre vardagsrum, kan en enhet med en täckning på upp till 30 kvadratmeter vara mer än tillräcklig. Dessa enheter är ofta kompakta och kan enkelt täcka mindre områden effektivt.

Å andra sidan, om du behöver bekämpa spindlar i större utrymmen, som ett stort vardagsrum, ett kök eller en öppen planlösning, kan du behöva överväga en spindelskrämmare med ett större täckningsområde, alternativt flera enheter utplacerade med korrekt mellanrum. Det finns enheter på marknaden som kan täcka upp till 50 kvadratmeter eller mer. Det är viktigt att välja en enhet som kan leverera tillräcklig täckning för att hålla spindlarna borta från de områden du vill skydda.

En annan aspekt att tänka på är att olika rum kan ha olika hinder som kan påverka täckningen. Till exempel kan möbler, gardiner eller andra föremål blockera ljudvågorna och minska effektiviteten av spindelskrämmaren. Det kan vara viktigt att placera enheten på en strategisk plats för att undvika sådana hinder och maximera täckningen.

Modell Täckningsområde
Silverline S30 Upp till 30 m²
Gardigo LED Upp till 20 m²
Rubicson Upp till 20 m²

2. Teknologi och effektivitet

Olika spindelskrämmare använder olika teknologier för att skrämma bort spindlarna och det är viktigt att hitta en enhet som passar dina behov och preferenser.

 • Ultraljud: En vanlig teknologi som används i spindelskrämmare är ultraljud. Dessa enheter sänder ut högfrekventa ljudvågor som är obehagliga för spindlarna men inte märkbara för människor eller husdjur. Ultraljudsteknologin är populär eftersom den är säker att använda och inte kräver användning av kemikalier eller gifter.
 • Ljudmönster: Förutom ultraljud kan vissa enheter använda andra ljudfrekvenser eller ljudmönster för att avskräcka spindlarna. Dessa enheter kan erbjuda olika frekvensintervall eller programmerbara ljudmönster för att maximera effektiviteten.

För att få en bättre uppfattning om hur en spindelskrämmare fungerar i praktiken är det en bra idé att läsa recensioner och användaråsikter. Andra konsumenters erfarenheter kan ge värdefull insikt i hur väl enheten fungerar och om den verkligen hjälper till att bekämpa spindlar. Läs om användarnas upplevelser med enhetens effektivitet, eventuella problem och hur enkel den är att använda.

3. Installation och användarvänlighet

När det gäller installation och användarvänlighet är det viktigt att välja en spindelskrämmare som är enkel att installera och använda. En smidig installation och enkel användning kommer att göra hela upplevelsen mycket bekvämare och mindre krånglig.

Innan du köper ska du alltså kontrollera vilka krav som ställs på installationen. Många enheter kräver bara att du ansluter enheten till ett vanligt eluttag. Detta gör att du snabbt och enkelt kan sätta igång med att bekämpa spindlarna i ditt hem. Se till att du har eluttag i närheten av de områden där du vill använda den för att göra installationen så smidig som möjligt.

Utöver installationen är användarvänlighet en viktig faktor att överväga. En bra spindelskrämmare bör vara intuitiv och enkel att använda. Titta efter enheter som har tydliga instruktioner och användarvänliga kontroller. En enhet med enkla knappar eller justerbara inställningar kan göra det enklare för dig att anpassa användningen efter dina behov.

Tips: Har du även problem med möss kan du läsa vår artikel om elektriska musfällor.

spindelskrämmare bäst i test

Vanliga frågor och svar om spindelskrämmare

Hur fungerar en spindelskrämmare?

En spindelskrämmare fungerar genom att använda ljudteknologi, vanligtvis ultraljud eller speciella ljudfrekvenser, för att skapa obehag för spindlar och få dem att undvika det område där enheten är placerad.

Är de säkra att använda i närheten av människor och husdjur?

Ja, de flesta är säkra att använda i närheten av människor och husdjur. De genererar ljudfrekvenser som bara påverkar spindlarna och har varken någon skadlig eller störande effekt på människor eller husdjur.

Vilken typ av utrymme kan en spindelskrämmare täcka?

Täckningsområdet för en spindelskrämmare kan variera, men de flesta enheter kan täcka mellan 20 och 50 kvadratmeter. Det är viktigt att välja en som passar storleken på det utrymme du vill behandla.

Kan en spindelskrämmare skrämma bort alla spindlar i mitt hem?

De kan vara effektiv för att avskräcka spindlar och minska deras närvaro i ditt hem. Men det är viktigt att komma ihåg att spindlar kan vara ihärdiga eller kanske inte påverkas av ljudfrekvenserna på samma sätt som andra spindlar. Det kan därför vara nödvändigt att komplettera andra metoder som att hålla rent och eliminera eventuella lockande faktorer för spindlarna.

Hur installerar jag en spindelskrämmare?

Du behöver bara ansluta enheten till ett vanligt eluttag. Följ tillverkarens instruktioner för att korrekt installera och placera enheten på lämplig plats för bästa resultat.

Vilka är fördelarna med att använda en spindelskrämmare?

Fördelarna är att du eliminerar behovet av kemiska bekämpningsmedel eller fällor, samtidigt som de skapar en mer behaglig och trygg miljö för människor och husdjur.


Skriven av Andrea Feldt
Skriven av Andrea Feldt

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.